Kraftig satsning på migration och gränskontroll föreslås i EU:s budget

Delningar

EU-kommissionen vill lägga 350 miljarder på migrationsområdet i den kommande långtidsbudgeten för 2021-2027.

350 miljarder är en kraftig ökning från 130 miljarder i den nuvarande budgeten, rapporterar Sveriges radio.

Pengarna vill man använda till att stärka Europas yttre gränser och hanteringen av asylansökningar men också för att rädda migranter på Medelhavet, säkra återvändandet för de som får avslag samt att EU-länderna ska bistå varandra i krissituationer.

Avseende gränsskyddet vill man inrätta en fast styrka på 10 000 gränsvakter hos Frontex. Dagens styrka ligger på 1 500 och 2015 var de blott ca 300.

Vidare vill man även investera i mer och modernare utrustning.

Enligt kommissionen kommer migrationen förbli ”en utmaning för överskådlig tid”.

350 miljarder är än så länge bara ett förslag från EU-kommissionen, vad summan sedan verkligen landar på beslutas efter förhandlingar medlemsländerna emellan.

Ytterligare en fråga man ska ta ställning till, men som går trögt, är hur migranter som redan kommit till Europa ska fördelas.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

115 KOMMENTARER

 1. ”Rädda migranter på Medelhavet” -det är ju just den trafiken som är roten till allt ont. Om de sagt ”Stoppa trafiken” hade det låtit bättre.
  Men de vill ha massmigration, nu har de förstått att den måste luras på europeerna.

  • Sänka det som sänkas skall när det kommer in på europeiska vatten . . Men det händer aldrig ! !

   En tänkbar orsak till att det är så viktigt att ”rädda” folk i flytande likkistor till Europa är att de har droger med sig som köps upp av de ”ideella organisationerna” och som tack för leveransen till Europas bakdörr så tar man med alla iland på norra sidan !?

   Det ser fint ut på tv-reportagen . . Men vad som göms vet man aldrig ?

   Ungefär som kyrkan , katolisismen och pedofilin !

 2. 350 miljarder i sjön. Varje land är skyldigt att försvara och kontrollera sin gräns. Om de jävlarna gjort det skulle vi inte ha denna situation. Gäller Sverige också satan flatf××××r.

 3. EU är en ondskans organisation som vill lura till sig medlemsländernas pengar för att ta in ännu fler invällare till Europa samtidigt som de lurar till sig pengar för att låtsas upprätthålla ett obefintligt och meningslöst gränsskydd som man ändå inte använder.

   • En enorm mur menar du ?
    Så länge som Bryssel har fyllskallar med makt som hyllar Marx och kommunismen (Junker ) så kommer absolut ingenting bli bättre . . det törs jag nog lova utan att ha farit med lögner om EU ! !

 4. 350 miljarder på migrationsområdet , de lägger väl typ 15 € på gränsskyddet och resten på mottagningen i olika länder samt ”räddningsaktioner” till Europa på Medelhavet för alla som ger sig ut från Afrika ! ! !

 5. EU måste införa en australiensisk modell, där man inte längre kan få sin asylprövning gjord inom unionens gränser. Kommer man hit olagligt över gränsen så ska det vara avslag per automatik, och deportation med förbud att återvända.

  Enbart kvotflyktingar ska tillåtas, och prövningen ska ske i asylanläggningar utanför EU. Asylrätten är omodern i sin utformning, och nyttjas nu av globalister som vill slå sönder Europa.

  • Tänk om de använt Dublin förordningen 2015.
   Vid gränsen i Malmö.
   Hej du passerade visst Danmark, det är ett säkert land vänligen vänd åter dit.
   Om man körde katten på råttan, råttan på repet, så skulle förr eller senare alla migranter stå igen i Grekland. och då lovar jag dig att Grekerna hade skyddat gränsen med våld från nästa våg , och hela Eu hade sluppit den här frågan.
   Då kanske till och med Brexit hade slutat annorlunda, men det skiter ju globalisterna i.

   • Ja, men givetvis finns inget att vinna på länderna som först tar emot immigranterna att behålla dem. Det blir ”het potatis”, snarare än ”katten på råttan”. Mycket enklare att låta dem passera land efter land tills de efterlängtade bidragen i norra EU nås. Det blir länderna med högst bidrag som får sitta med Svarte Petter.

    • Det helt sant som du säger, men lek med tanken att vi faktiskt höll ingångna avtal inom EU. Även de som inte är lika lätta för politiker, som Schengen, Dublin.etc Men det sker endast när Sossarna vill förklara för oss att pg av internationella avtal måste vi ge asyl åt alla.

     Och tror du att om vi kör ett kvotsystem i framtiden att Ali som hamnar Rumänien inte kommer att flytta vidare inom EU så som tiggare gör idag? Och då är han en EU medborgare och än svårare att kolla upp.

     Det kommer bli än värre med ett EU kvotsystem.

     • Å andra sidan ska kvotflyktingarna vara mycket få, så då blir det ju hanterbart. Inget medlemsland ska tvingas att ta emot dem, det får ske på frivillig basis.

     • Just nu kommer det ca 150-200 tusen till Grekland per år, 10-40 tusen till Spanien och en eller två hundra tusen till Italien.

      Kvoten blir ganska stor om man delar detta med EU, 26 länder eller vad vi är.

     • Enligt EU är alla som kommer från Afrika flyktingar och kommer internt kvoterars till varje land enligt Merkel och Löfven
      Det är inte FN’s kvotflyktingar här inte.

 6. 350 miljarder över 6år är inte mycket jämfört med vad Sverige lägger på våra invällare. Den summan lägger Sverige på 1år skulle jag kunna tänka mig…

  • Du är på kronan, när……Uppemot 350 miljarder kronor årligen, är vad migrationen kostar statskassan o. kommunerna, då inberäknat den flyktinginvandring som har varit sedan 70 – talet.

 7. Vore inte bättre att se till att globalisterna ger fan i att starta krig i mellanöstern hela jävla tiden?

 8. Ett starkare Frontex med 10 000 gränsvakter fungerar ju bara om de har rätt att avvisa folk vid gränsen. Annars blir de ju en välkomstkommitte’.

  • Kolla på våra politiker. Se hur dom gnäller om Israel när gränsvakterna skjuter ner Palestinierna.Se hur dom gråter om någon stackare inte får stanna. När afrikanerna drunknar i medelhavet är det vårt fel.

   En snöboll i helvetet har större chans än att någon politiker (för utom Orban), kommer säga till gränsvakten att öppna verkanseld.
   Antingen skyddar du din gräns som Israel gör eller så har du fri invandring. Det finns faktiskt inget annat val. Förr eller senare kommer du få ta till våld

   • Gripa och direkt avvisa är lösningen. Alla pull-faktorer måste bort. De generösa bidragen inkluderat.

    • Och den största pull-faktorn är att du kan gå igenom hela Europa utan att någon bryr sig.
     Fri rörlighet för allt och alla , för utom nya båtmotorer, bilar och spriten

     • Den största pull-faktorn är givetvis de generösa bidragen i norra Europa. Man kan leva hela sitt liv med mat och husrum, utan att behöva arbeta en enda dag i sitt liv. Dessutom blir det över pengar att skicka till släkten.

     • Och eftersom att jag skickar pengar då och då till svärfar i Rumänien, inser jag ganska snart att deras pull-faktor inte är så stor.
      Ali och hans kompisar kommer säkert att göra en internflytt den dagen dom kan komma vidare, även om kvoten var för Rumänien från början

     • För att göra en internflytt inom EU så måste man kunna försörja sig själv via arbete. Då gäller inte asylrätten.

     • Det är Sveriges ansvar, inte EU:s. Vi kan förbjuda tiggeri vilken dag som vi önskar.

     • Det är våra politiker som inte följer reglerna i Schengen.
      Där det gäller att ha egen försörjning och hitta ny försörjning inom 3 mån. Politikerna ger ju pengar till papperslösa med barn och tror du dom plötsligt skulle sätta hårt mot hårt? Nä då får AFS; SD; MED bilda regering först

     • Tyvärr stämmer det då en migrant har rätt att inte söka ett anvisat jobb och ändå får behålla alla bidrag.

      En svensk som inte söker anvisat jobb blir omedelbart av med eventuella bidrag.

 9. Bulgarien ordförandeland i EU 2018. Då landet gränsar mot Turkiet borde byggandet av en mur vara en viktigt fråga det här året.

 10. Måste väl ändå vara 350 Euron för VI i SVÄRIGÄ lägger ju själva 600 Miljarder per ÅR i totalkostnader på VÅR Invandring…!

  Det får Vi hoppas att Våra Dyrt Betalda Tjänstemän i EU framför så det blir KLARGJORT att Vi INTE är med och Finansierar DERAS gemensamma Framtida Konsekvenser eftersom VI för längesedan tagit emot den KVOT av
  Störande moment som Vi nu har bestämt skall Återvända i vår nya myndighet och som dom kan Räkna med att få MOTTA stora delar av eftersom dom INTE har fått de KVOTER som man gemensamt skall dela LIKA på enl Kristensson…

 11. Det var bättre förr, då rådde ordning och reda,det som Löfven på senare tid har tagit som sitt ordspråk.

 12. Är det dags att satsa på gränskontroller sådags??????
  Är bara för att mena-krigarna inte skall smita hem när pengarna är slut?????

 13. Jag stödjer beloppet om det ingår att kolonisatörer som olovligen försöker ta sig in i EU, möts av verkanseld och fartyg som ska ”rädda” kolonisatörer, från sig själva, ska återbörda kolonisatören till utgångslandet!

  Men nu vet jag ju att allt är en bluff! Utav de 350 miljarderna, så kommer det mesta gå till att få hit fler och ge dom en all inclusive, för livet, på vår bekostnad!
  Som tack, så förvandlar kolonisatörerna Sverige till ett muslimskt u-land i tredje världen!

 14. Har EU blivit en federation, är väl bara stater som beslutar om invandring, EU är världens största NGO. Hur går det att satsa på massinvandring samtidigt som fördelningen inte är klar, vart tar migranterna vägen, måste finnas hundratusentals illegala inom EU, kanske miljon. EU e som en sjukdom.

  • EU är halvvägs till att bli en federation. Asyl- och invandringspolitiken kommer att bi överstatlig.

  • De sk gränsvakterna ska inte vakta gränsen, de ska hjälpa till med att rädda migranter och transportera dem till Europa.

   • Ha ha.. Förmodligen har EU det dåliga omdömet att just göra så..

    Sverige och övriga EU har bara blivit dummare och dummare i sin iver och övertygelse om den totala globala liberalismen där alla system ska bort, avregleras och öppna upp gränserna.
    Ett garanterat hot mot demokratin som har rätt att försvara sig..

   • De ska inte räddas, de ska drivas tillbaka. Gärna sänka en båt efter varningsskott. Det skulle stoppa migrationen över medelhavet och i förlängningen rädda många liv. Ingen mer skulle drunkna vid försök att migrera till europa.

 15. OT :

  På tal om invandring så undrar jag om någon vet hur det går för Bernt Herlitz tandhygienister på Gotland ?

  Att anmäla bedrägerier till en myndighet kan väl inte vara straffbart !?

 16. ”Pengarna vill man använda till att stärka Europas yttre gränser…säkra återvändandet för de som får avslag”

  Har EU-pamparna blivit rasister? Löfven och resten av såsseriet vill inte bygga några murar och återvändandet av illegala migranter ställer inte någon i Sjuklövern upp på. Hur blir det med deras previligier som t.ex. fri tandvård och sjukvård om de sänds tillbaka? Ska de flygas till Sverige igen för vård om de får tandvärk eller stukar foten?

 17. Schengen och den fria rörligheten i EU innebar att EU övertog ansvaret för att skydda gränsen. Detta har ej skett. EU har straffat ut sig. EUs tidigare löften var vatten värda. Så också dessa. EU har straffat ut sig.

  • Men det är ändå en struntsumma om man jämför vilka kostnader som asylindustrin kostar oss nu. Ett uppsamlingsläger dit alla asylsökande ska samlas och utredas borde startas av EU. Där ska man också stanna till dess att man antingen får asyl eller direkt avvisas till hemlandet. Ingen sa kunna vistas illegalt i EU. Och var i EU man placeras ska man inte kunna överklaga Sen ska man ha språkkrav efter ett år, försörjningskrav efter 18 månader annars bär det hemåt igen!

 18. Jag vet inte vad kartan ska symbolisera, men det blå med de gula stjärnorna säger EU för mig. Om så borde en del länder tas bort.

 19. Den illustrerande kartan över EU är FELAKTIG !!

  Ryska Kaliningrad-enklaven – ex. Königsberg, Vitryssland, Ukraina, Moldavien, Bosnien, Serbien (inkl. Kosov), Schweiz, Lichenstein, Island och Makedonien ingår INTE i EU !!

 20. Eu lurar inte mig.
  De vill tömma Arabien,Afrika, Afhganistan, Pakistan och byta ut befolkningen.
  Eu krälar för en totalislamisering vilket tyder
  på duktig mental instabilitet.
  Vi måste ur eländet.

  • Kalergiplanen som kraftidioten Stefan Löfven följer till punkt och pricka. Han skall byta ut Svenskarna till underbegåvade Menatyper och är i full gång med detta. Alla de som invaderar Sverige får specialbehandling och behöver inte följa Svenska lagar eller annat som vi måste göra som samhällsmedborgare som att försörja sig , vara självgående och betala höga skatter, utan de lever på bidrag och bor gratis och får tänderna lagade för symboliska 50 kr och har fri sjukvård. Vi MÅSTE ta upp kampen mot Löfvens idiotiska VANSTYRE och förpassa honom till Ättestupan.

 21. Den humana men snart utblottade stormakten Sverige kommer att sitta med Svarte-Petter i vanlig ordning. Det är det enda som är säkert med förslaget.

 22. Sverige kommer nog att erbjuda gränsvakterna ”gratis” HBTQ
  certifiering på svanska skattebetalarnas bekostnad.

 23. Ja migration åt andra hållet, alltså tillbaks varifrån dom kom, och en kraftig satsning på det yttre gränsskyddet är ett måste.
  Om inte detta uppfylls snarast så tycker jag vi lämnar omedelbart därefter…SWEXIT.

 24. En sak vet vi med bestämdhet när det gäller EU – att det blir dyrt.
  Och de uteblivna resultaten är nästan lika förutsägbara.

 25. En tiondel av den summan hade stängt gränsen helt för oönskade . Men då hade inte EU fått lägga sig i

 26. Spriten måste ha flödat rikligt på mötet med herr drunker & c.o för att komma på ett sånt idiot förslag och hur f-n kom dom fram till 350 miljarder..😲😲😲

 27. 10 000 gränsvakter låter mycket, men är i verkligheten ett helt otillräckligt antal. När man räknar in semester och sjukfrånvaro samt en 8-timmars arbetsdag är det högst 3000 som samtidigt kan vara i tjänst. Längden på EU-länders kuster enbart i Medelhavet torde överstiga 10 000 km när man beaktar de många öar. Således blir bevakningstätheten teoretiskt mindre än en vakt per 3 km, i verkligheten betydligt mindre. Enbart en effektiv bevakning av de grekiska öarna mot Turkiet torde kräva en större styrka. Eller betalning av miljardbelopp till Erdogan för att han inte öppnar slussarna. Självfallet skulle en stor flottstyrka i Medelhavet kunna stävja migrationen från Afrika, men då under förutsättning att fartygen inte fungerar som sjöräddning åt migranterna.

 28. Frontex har fungerat som en del i smugglingskedjan. Med tanke på EU-kommissionärernas prioriteringar, kan man misstänka att de vill öka smugglingskapaciteten, snarare än att fungera som vakter.

  • Problemet är nog inte kustbevakningens befäl, snarare de regler som de tvingas följa, men även att de ”räddade” transporteras till EU och inte tillbaka till Nordafrika/Turkiet där de kom ifrån, vilket leder till en tokig signalpolitik.

   Ska det vara effektivt behöver man en fungerande gräns, ungefär som mellan DDR och Västtyskland. Då är det väldigt få som vill ta risken. En utmärkt signalpolitik.

 29. Mur och elstängsel a la 20000 volt i kombo med taggtråd, samt omedelbar återvändandet av varenda migrant som kommer sjövägen. Saken löst

  • Det viktiga är inte enbart att upprätthålla gränsen någorlunda effektivt, men även att häkta och deportera effektivt, samt sköta ansökningarna i flyktinglägren och på ambassader INTE vid den egna gränsen där det ska vara visumtvång.

   Endast fåtalet ska ges asyl, d.v.s. de som verkligen har asylskäl OCH skulle kunna integreras/assimileras in i Sverige. Det är den signal som stoppar alla andra försök att immigrera illegalt.

 30. Dom där extra pengarna som dom skjutit till, finns det en anledning till att dom vill att Sverige ska lägga ytterligare 16 miljarder till EU för medlemskapet. Nä spara pengarna, fixa egna hårdare gränskontroller, säkra upp sverige, skicka hem immigranter som får avslag, utvisa brott och våldsbejakare. Ta kontroll över Sverige. Lita inte på att någon hjälper oss eller att andra EU länder har kontroll vid gränserna. Samarbeta med Danmark Norge och Finland, skit helt och hållet i EU dom slussar ändå bara dom vidare till oss, SAME STORY DIFFERENT DAY!!!!

 31. Den vänsterstyrda och miljöpartiledda sosseregeringen har låtit Migrationsverket under 2018 från januari t.o.m april bevilja över 40 000 uppehållstillstånd. Detta är den ”restriktiva” invandring som Löfven skryter om. Pågår detta resten av året så har minst 120 000 uppehållstillstånd beviljats för 2018. Vilka djävla bluffmakare och lögnare denna fullkomligt idiotiska regering är. Den MÅSTE bort i september annars havererar Sverige för alltid. Löfven måste rannsakas och avsättas.

 32. Otrolig summa pengar för att skydda? oss. Men försvaret då vad skall dom göra. 350 miljarder för migrationen och 350 miljarder till försvaret. ????

 33. Man borde trycka upp information om vart ”flyktingarna ” ska ta vägen och det är med adresser hem till dessa EU-oduglingarna.

 34. Kom just tillbaka från Tyskland och det var, enligt mitt tycke ett kaos med importen i Berlin!!! Urartat läge där, och det som är här och väntar hela Sverige inom väldigt snar framtid!!!! Så pengarna är inte till för vårt skydd!!!! Utan att få in mer!!!!!!

 35. 10 000 gränsvakter i Frontex som skal ”redde” personer som har planlagt åmkomme i ”nød” for å bli fraktet til destinasjoner med gratis penger i Nord-Europa… fantastisk narrespill

 36. ”men också för att rädda migranter på Medelhavet” – där ringde klockan. Ring, ring – Taxi Sverige.

 37. Ikväll repris i tv1 på 2a delen av The State – oskyldigt benämnd och sen timma – om IS’ illdåd, graphic som det heter på engelska. ”Britter” åkte ned och fick se saker de inte väntat sig. Kl. 00.10.

 38. Vad man än kommer att landa på för belopp ska denna summa användas bara för att inte en enda asylshoppare skall nå europa,samt kasta ut alla illegala som dräller runt överallt.

 39. Medlemsländerna skulle förena sig och bojkotta EU men tyvärr det sitter så många rövslickare som känner av en sötma för att få vara med i Europamakten som generellt är i nivå med vad Hitler kände över sin vansinniga makt!
  Alltså där Hitler slutade övertogs av det nazistiska EU som var Hitlers mål som den totalitära världsdelen!

 40. Det är försent bara i Afrika finns det mellan 30-35 miljoner människor som vill ta sig till Europa, så länge man inte löser problemen på plats kommer det bara komma mer och mer immigranter till Europa

 41. FRONTEX är ett skämt som samarbetar med smugglare. Inga kommer återvända. Det är med säkerhet klart.

LÄMNA ETT SVAR