bbc

Foto: Panhard.

Utrikes

Kraftiga besparingar på BBC – 450 tjänster försvinner

Publicerad 7/3/2020
Annons

Syftet med den pågående omorganisationen och att ta bort tjänsterna är att spara 25 miljoner pund, motsvarande omkring 290 miljoner kronor, till 2022. Samtidigt faller britternas förtroende för public service-bolaget.

Omorganisationen innebär även att tv- och onlineredaktioner slås samman och att man minskar programutbudet på lokala radiostationer.

Nedskärningen på 450 tjänster tillkommer till en redan planerad minskning på 150 tjänster i Skottland, Wales och Nordirland.

Nedskärningarna hänvisas till att bolaget behöver moderniseras och anpassas till samtiden där många konsumerar nyheter via sociala medier.

Minskat förtroende

I december kunde Samhällsnytt rapportera att förtroendet för BBC backar rejält. I undersökningen uppgav åtta procent att de litar på BBC:s journalister till stor del och 36 procent någorlunda. De totalt 44 procenten positiva är en kraftig nedgång på sju procentenheter sedan mitten av oktober.

Mätningen bekräftade även en undersökning som släpptes strax innan där det framkom att två tredjedelar av britterna anser att BBC är partiska.

LÄS ÄVEN: Brittiske premiärministern ifrågasätter tv-licensen – kan slopas

Precis som i Sverige med SVT anklagas det brittiska public service-bolaget ofta för att vara vänstervridet och politiskt korrekt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons