Fyra personer fördes under onsdagsförmiddagen till sjukhus efter att de spytt och mått dåligt i en trappuppgång i Upplands Väsby. Något som gav upphov till spekulationer om att Ryssland låg bakom.

Det är vid tiotiden på onsdagsförmiddagen som räddningstjänsten larmas till en trappuppgång i ett bostadshus på Hasselgatan i Upplands Väsby. En pappa och dennes två barn har plötsligt börjat må dåligt och spytt ute i trappuppgången.

Strax efter det har en fjärde man kommit in i trapphuset och spytt även han. Alla fyra mår bättre när de kommer ut i friska luften igen.

Sjukdomsfall

Kvartetten förs till Karolinska sjukhuset i Solna för vård. Händelsen, och vad som kan ha orsakat den, ger snabbt upphov till spekulationer i sociala medier.

En av de mer fantasifulla hypoteserna är att det är Ryssland som ”testar” kemiska vapen på den svenska befolkningen. En hypotes som bland annat förs fram av den vänsterprofilerade och mediekände prästen Kent Wisti.

Faksimil

Men vid halv fyra-tiden på eftermiddagen meddelar sjukhuset att det rör sig om ett relativt odramatiskt sjukdomsfall. Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom.

– Patienterna har vårdats på Karolinska universitetssjukhuset, men de har lämnat sjukhuset, säger sjukhusets pressekreterare Anton Andersson till Samnytt.

Sjukhuset kommenterar inte vad det var för kräkvållande sjukdom som de fyra patienterna drabbades av.