Kräver att andra ska storhandla med lådcykel – miljöpartistens familjebil 25 år gammal miljöbov

Delningar

Samhällsnytt berättade tidigare på fredagen att Karin Svensson Smith, miljöpartistisk riksdagsledamot och ordförande för riksdagen trafikutskott, skrivit en debattartikel där svenskarna genom straffbeskattning ska tvingas storhandla med lådcykel i stället för bil. Familjen Svensson Smith lever dock inte riktigt som man lär. Familjens bil är en 25 år gammal Volvo.

När Samhällsnytt ringer upp Karin Svensson Smith vill hon inte svara på några frågor om familjens Volvo 945, årsmodell -94.

– Jag har inget körkort. Om du vill veta nåt om bilen kan du få prata med min man.

När Henrik Smith kommer till telefonen vill han inledningsvis inte heller svara på Samhällsnytts frågor

– Jag är en alldeles vanlig icke-offentlig privatperson. Vad har min bil med media att göra?

Anledningen att jag frågar är att din fru har skrivit en debattartikel där hon förespråkar att man ska använda lådcyklar för att ta sig att storhandla. Använder ni Volvon när ni storhandlar?

– Ärligt talat kan jag inte förstå vad min Volvo som jag har som privatperson har med pressen att göra. Jag tycker det är extremt irriterande att min privatbil hängs ut i pressen. Jag kör bilen, min hustru har inget körkort. Jag förstår inte pressetiskt vad min bil har med offentligheten att göra.

Det har ju betydelse såtillvida att din fru som sagt har skrivit en debattartikel om att man inte ska använda bilen när man exempelvis storhandlar och då finns det ju ett allmänintresse i att veta hur ni i er familj sköter storhandlingen själva, i synnerhet som ni har en bil som är 25 år gammal och knappast uppfyller moderna miljökrav.

– Den uppfyller betydligt högre miljökrav än de flesta moderna bilar.

Hur menar du då?

– Ja det kan vi ha en längre debatt om vid ett annat tillfälle. Det mesta som gäller hur bilar miljöklassas ställer jag inte upp på.

Pressad på frågan om hur den gamla Volvon brukas erkänner Henrik att bilen ibland används för att storhandla, men ”bara om det sker i samband med att vi uträttar andra ärenden”. Det dagliga handlandet hävdar Henrik oftast sker med cykel inne i Lund.

LÄS MER: MP föreslår skatt på parkering vid köpcenter – vill bryta ‘bilnormen’

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

786 KOMMENTARER

 1. Den kvinnan är ordförande i riksdagens trafikutskott. Där hon talar om för undersåtarna hur de ska bete sig. Sådan är kommunisten och efter avhopp för att nå högre höjder miljöpartisten Karin Svensson Smith.

  • Laszló Rajk och Imre Nagy i Ungern var rätt måttfulla, men se hur de slutade. Dock levde även János Kádár rätt måttfullt.

 2. Ha ha någon som är förvånad? Miljöparasiterna har alltid en ursäkt för dem själva emedan de anser att alla andra inte har sådana behov. Förbannade hycklare. Vedervärdiga typer.

 3. ”Den uppfyller betydligt högre miljökrav än de flesta moderna bilar”

  Ha ha ha men vad bra då då behöver de väl inte tjafsa om nyare Euro 5 modeller som miljöbovar och nu Euro 6.
  Att miljöpartister är tramsiga och skvatt galna är väl iofs ingen nyhet.
  Att de dessutom är hycklare är väl inte heller någon nyhet.

  MP kan dra dit pepparn växer !

 4. Dom hade en politiker för 15 år sen i Norrland som körde SUV. Börjar bli lite väl mycket hyckleri från MP politikers sida.

  • Hahahaha!!! Dom absolut största idioterna samlas i detta parti. Fast det är klart, något parti måste ju givetvis samla upp dom rösterna också.

 5. M a o är allt sig likt med dessa miljöpartister.
  Endast för syns skull brukar de då och då visa upp sig på bild med en cykel, men jag tvivlar på om någon av dem kan trampa. Kanske därför ”genidraget” med elcyklar.

 6. MP-Demokrati 1:
  ”Jag är jag och jag gör som jag vill. De andra ska skärpa till sig, hålla käften och lyda”.

  MP-Demokrati 2:
  ”Vi som har makten och avlönas av skattebetalarna bestämmer. De andra som är skattebetalare ska göra som vi säger”.

  – Hörru! Varför har ni en sådan inställning, hörru?
  – Därför att vi är ett regeringsparti tillsammans med Socialdemokraterna (S).

 7. Ska vi börja med lådbilar också då— sen blir det väl FredFlintstone-bilar
  Ack dessa miljöpartister– det är ju de som har den största miljöbelastningen per person av alla politiker

 8. Ha ha !! Det påminner mig om en miljöpartist som 2010 uttalade sig i SVR att om 10 år har vi inga lastbilstransporter i Sverige överhuvudtaget Nu är det 2018………………………..Ser ni några lastbilar på vägarna eller……… Total dårskap som vanligt från denna sekt

 9. Ett ordspråk som många miljöpartister borde ta till sig: ”Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus.”

 10. Det obehagliga är att det förr eller senare kommer att bli som hon vill. Miljöpedofilerna får alltid som de vill eftersom 7-partiet är ett enda parti i praktiken.
  Det enda som kan avvärja hotet är en seger för SD.

 11. Ni får ta det med min man…
  ”-Öhh, Vad har det här med våran bil och hennes jobb och uttalanden att göra? Öh..”
  Lev som ni lär och yttrar er MP, eller håll käften och lev som ni vill.!

 12. Isabella Lövins man säger till Expressen att i fortsättningen tänker han köra sina stenblock i en lådcykel.

 13. Maken verkar ju i och för sig vettig då han inte har köpt miljöbilstrenden. Inte jag heller. Miljöbil leder till ökade transportvolymer, då de drar mindre soppa per mil. Men de drar ju knappast mindre energi i tillverkning, och servicebehoven, och däckbehoven, ökar.

  • Det är väl för mycket att begära grundläggande kännedom av fysiken lagar.
   Transportera 100 kg från A till B kostar energi av samma mängd oavsett om man bär den på sin rygg, eller kör elbil, eller lådcyklar.
   Frågan är bara hur energin framställs.
   Andas hon för häftigt på sin lådcykel blir hon en miljöbelastning med sin häftiga utandning av växthusgaser.
   Det är skrämmande låg bildningsnivån våra politiker befinner sig – och vill styra så stort som ett land.
   Det är som en 3 åring skulle styra en oljetankers fartyg.

   • Rekordet var VPK-politikern som föreslog vindgenerator på biltaken som skulle generera el av fartvinden för att driva bilen

    • Nja, det var i Malmö fullmäktige och det var faktiskt en miljöpartist, som på fullt allvar menade detta. Hon tyckte att ”miljövinsten” skulle vara särskild stor på stora fordon, typ lastbilar och bussar.
     Det sorgliga är att samma Mp geni styr nu på riksplan bakom kulisserna.
     Ett sådant land har Sverige blivit.

 14. Klaga inte på Mp och Smith, de gör bara som alla andra politiker gör, ljuger, bedrar , fuskar, bajsar ord, och föraktar väljarna i största allmänhet men lever gott på deras pengar
  Tänk! 2018 september är här. Här är din chans att städa ut dårarna ur riksdagen..

 15. Jag har sagt det förut och jag säger det igen jag kör V8 och kommer att fortsätta med det. Det är ingenting som någon stolle till miljöpartist skall ändra på.
  Jag skiter fullkomligen i vad miljömupparna kör för grisbilar men hyckleriet är ju bara ytterligare ett bevis på vilka idioter de är.
  Min V8 är garanterat betydligt renare är den grisbilen i alla fall.

 16. Karin Svensson-Smith, den gamla kommunisten som när riksdagsplatsen kom i farozonen för kommunistpartiet V direkt hoppade över till Mp och blev miljövän och demokrat.

  Hon var så rädd för att gå tillbaka till sitt tidigare arbete som lärare så hon struntade i ideologin och hoppade snabbt över med lite promotionhjälp av Gudrun Schyman.

  Inga ideologiska betänkligheter där inte.

  Ser fram emot att se Karin Svensson-Smith cykla lådcykel från Lund till Burlöv och storhandla där i vinterns snöstormar.

  Kommer aldrig att hända för föreslagna regler gäller naturligtvis bara den svenska allmänheten, inte riksdagsledamöter.

  Ledamöter som har rätt att resa obegränsat med taxi på skattebetalarnas bekostnad så hon tar väl med lådcykeln i taxin så att hon kan visa upp sig med den för media efter att ha åkt taxi till platsen för storhandeln.

  Precis som riksdagsmän skickar taxi från riksdagshuset till konditoriet tvärs över gatan för att köpa semlor.

  De här människorna i Mp som inte tvekar att:

  Utse en känd islamist till minister.

  Som anser att den svenska gränsen skall vara helt öppen för alla i hela världen som vill komma hit och åtnjuta den svenska välfärden utan att bidra till den.

  Som anser att människoartens två kön är så negativa egenskaper att de måste förnekas genom t.ex ordet ”hen”.

  Som vill att politruker skall arbeta på dagis för att lära pojkar bli flickor och vice versa.

  Som allmänt hellre rör sig på diktaturens planhalva än demokratins eftersom de anser att de måste tvinga människorna till allting.

  De borde egentligen inte stödjas av någon.

  För Sveriges väl tvingas Mp förhoppningsvis lämna riksdagen i kommande val.

  Åstadkommes bäst genom att stödja SD och KD.

 17. Hej redaktionen,
  Bad ni familjen Svensson Smith att skicka bilder på den cykel de använder när de skall handla?

 18. Kanske ska tala om för stolpskottet att lådcykel och lådvin inte är samma sak. Tycker det är som ett dis av lådvin över förslaget.

 19. Svensson Smith är tydligen inte bara mupp utan ordförande i riksdagens trafikutskott. Godegud, ni förstår ju själva hur illa ute vi är. Detta är ju inte klokt. Hon borde naturligtvis omedelbart skiljas från sitt uppdrag. Varför envisas svenska folket med att val efter val ge makt och inflytande till dårar?

  • Det har inte funnits några riktiga alternativ. Man trodde ju länge att de sju partierna var olika och ville driva olika politik.
   Nu vet vi att det inte är så och som tur är finns nu ett alternativ.

 20. Är en hustru en mans egendom? Får hon vara av en annan uppfattning,eller är det mannens göranden och låtanden som avgör vad hon ska yttra,i detta fall om en cykel?

 21. Nu börjar jag förstå åt vilket håll det barkar. Meningen är ju att det skall skapas många nya ”enkla jobb” till de invandrade genidragen.
  Månne blir då ett nytt yrke lådbilscykel chaufför. För inte tänker väl politikerklassen cykla iväg själva och storhandla ?

 22. Snart kommer Fridolin på att alla svenska utom migranter att ska betala miljögift på lådcyklar. Han räknar säkert med att rädda världens miljö inom hundra dagar med dessa miljöavgifter.

 23. Karin Svensson Smith är så dum att klockorna stannar. Som de flesta miljöpartister. En annan miljöpartist från Lund, kommunalrådet Emma Berginger som räknar med att ta Svensson Smiths riksdagsplats i år, upplyste via pressen att alla politikerna i Lund skulle åka tåg till den årliga (mut)fastighetsmässan i Cannes pga miljöhänsyn. Själv tog hon flyget eftersom hon inte ansåg sig ha tid att åka tåg.
  Sådana är de miljötalibanerna. Hycklar ikapp i stället för cyklar ikapp.

 24. Jag undrar hur miljövänliga/ovänliga batterierna är i en elbil. Någon som vet? Idag är jag trött på alla idioter som finns på denna jord. Kärringen ovan är en riktig miljöfascist.

 25. Sjysst av henne att som offentlig person bara skicka över allt på karln. Själv hade jag blivit vansinnig. Fast å andra sidan har jag extremt svårt att tänka mig hur livet skulle vara att leva med en miljöpartist överhuvudtaget. Kanske är vardagsmat. Skyller direkt ifrån sig och lägger skulden på alla andra. Vilket stolpskott!

 26. Två artiklar efter varandra blir lite för mycket om Mp .. Står absolut inte bakom deras politik!
  Vet inte var samnytt står riktigt är det 100% SD eller?

 27. Jag är 89 år. Jag har en bil. Den används nästan bara så familjen kan åka till affärscentrum, mer än en halvmil bort. Det är så att personer vid min ålder, och med en linkande hustru som inte längre gillar att köra bil, bara knappt klarar att åka en eller två gånger i veckan, och handla. Måste gå och det gör det. Än så länge klarar jag att åka och handla, eller till vårdcentralen, det måste gå..

  • Större delen av landsbygden ser ju ut så och för alla äldre
   ett måste att ha en bil, speciellt nu när kommunerna är
   dränerade på hyreslägenheter och äldre måste bo kvar
   i sina hus.
   Miljöpartister kan inte se någonting i sin helhet om dom
   hade den förmågan skulle vi besparas korkade uttalanden
   av den typ som cykla till affären.
   Dom har överhuvudtaget ingen vetskap om hur Sverige
   ser ut.

 28. Jag får inte denna ekvation att gå ihop. MP gör bort sig, gång på gång, ändå ökar de i opinionsundersökningarna.

  De som sköter dessa undersökningar måste ha en himla tur och lyckats finna MP:s samtliga väljare…

 29. Han har dock en viss poäng. När man jämför nyare bilar med äldre måste man även räkna in den miljöpåverkan som blir vid tillverkningen av den nya bilen. Att byta till ny bil vart tredje år är knappast det bästa ur miljöhänseende. Det bästa är egentligen att behålla sin gamla bil, vårda den och inte köra mer än nödvändigt.

  • Det borde mannen berätta för sin fru,så att den totala miljöpåverkan ingick i ekvationen.

   Att enbart fokusera på avgasutsläppen är enbart en faktor i beräkningen.

   Men att diskutera det med en inbiten miljöpartist är dömt att misslyckas.

  • Lägg sen till skrotningen, då har dom miljövänligaste bilarna redan
   tillverkats, 60 tals bilar och bakåt, ett minimum av syntetmaterial
   och ädelmetaller i stort sett bara att pressa smälta ner och starta om.
   En modern bil innehåller mängder av ädelmetaller och plast varav
   det mesta av plasten eldas upp. ( även i förorten )

  • Förstår du inte att det i praktiken inte skulle bli någon skillnad om alla köpte en bil, ägde den så länge som möjligt och sedan köpte ny bil?

   • Sköter man om en bil noga håller den väldigt länge om det är en bra bil, klart det ger mindre miljöpåverkan om många gör så istället för att slita, slänga och köpa nytt.

 30. Håhåjaja, det kommer att bli jobbigt att åka och handla. Alla bor som bekant inte mitt i stan. Har sju kilometer enkel till närmaste lanthandel, två och en halv mil enkel till närmaste större matbutik och fem och en halv mil enkel till närmaste köpcentrum. Finns inte heller fungerande allmänna kommunikationer när man bor en bit ut på landet. Sju kilometer till närmaste buss och för att komma in till köpcentret så blir det många byten som innebär cirka fyra timmars restid enkel. Är tanken att jag ska cykla fem och en halv mil enkel för att storhandla eller åka med allmänna kommunikationer?? Blir att ta ut semesterdag varje gång jag ska storhandla. Vi behöver verkligen en bil i hushållet. Miljöpartiet gör verkligen ALLT för att ingen ska bo på landet längre!!! Christiania ja, vad brukar man köpa där månntro? Aja baja MP, inte åka dit fler gånger! Förresten, hyra via bostadsbolaget eller vad hon sa…..jag hyr hus privat och jag kan inte tänka mig att min hyresvärd ställer upp med en ”hasch-cykel” för uthyrning.

  • Vissa behöver bil för att handla, ja. Men många är allvarligt talat lata och tar bilen enbart av bekvämlighetsskäl. Väldigt många skulle kunna minska sitt bilanvändande och cykla istället. Det skulle göra dem gott, svensken blir fetare och fetare!

   • Ja, ta frun och tre små barn och cykla för att sedan cykla hem med fyra extremt tunga kassar. Man måste vara riktigt lat om man inte ställer upp på det.

  • De enda som kan sägas vara ett ”föredöme” är de som bor på Södermalm. Men inte alla kan bo där, har två barn på Egalia och handla allt man behöver en trappa ned. Tvinga ut dem i förorten långt från Södermalmsbekvämligheterna så får vi se hur mycket föredöme de orkar ha kvar.

 31. att en 945:a skulle vara en direkt miljöbov kanske är att ta i. men jag stör mig på att HON (som inte har körkort) är ordförande i riksdagens trafikutskott och tycker att JAG (som har körkort) bör cykla förslagsvis med christianiacykel när jag ska handla.
  men själv åker hon breve gubben sin i hans bekväma bil när dom ska handla.

 32. De flesta missar säkert den större bilden här. Det hela handlar till syvende och sist om att gemene man ska fråntas sin frihet att äga och köra bil och helt få förlita sig på av staten kontrollerade transportmedel! Detta är på inget sätt unikt för Sverige. Ta bara det senaste i raden av bilattacker i London med efterföljande utspel av borgmästaren som helt vill föbjuda bilkörning i närheten av Parlamentet. Målet kan givetvis inte uppnås allför snabbt utan långsamt måste grodan kokas…

  https://www.breitbart.com/london/2018/08/15/londons-khan-says-ban-cars-after-london-terror/

 33. Hela miljöpartiets politik är uppbyggd för de som bor på Södermalm och där kan ta cykeln till Systembolaget vid Hornstull för att handla rödtjut. Största hobby på Södermalm är att sopsortera och jämföra med andra hur man sopsorterar.

  • Småaktigt mys-pys beteende kan man bara ägna sig åt om man är löjligt högavlönad. Och det kan man bara vara i Stockholm.

 34. Åsa Romson målade båten med förbjuden och giftig bottenfärg och använde dieselaggregat för uppvärmning.
  https://www.expressen.se/nyheter/val2014/asa-romson-malar-med-forbjuden-farg/
  Maria Wetterstrand utsågs till Årets miljöhycklare 2010.
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/bilfront-maria-wetterstrand-aarets-miljoehycklare-437564
  Hanna Lidström från Grön Ungdom flyger till England stup i ett
  https://petterssonsblogg.se/2018/02/25/miljopartist-som-flygpendlar-vill-att-andra-slutar-flyga/
  och i Almedalen när hon propagerade mot flyget visade det sig att hon skulle flyga till Portugal om ett par veckor. https://www.youtube.com/watch?v=3QLujhMdrxQ
  Isabella Lövin satt även hon i Almedalen och trots att hon är en av de ivrigaste förespråkarna för dieselförbud, miljözoner och bla bla bla, så visade det sig att de i hennes hushåll använder just en diesel pickup av lite äldre modell.
  https://www.youtube.com/watch?v=wjPiBaoRNwA

  De är hycklare hela högen, de har bara hittat ett sätt att få vara med vid köttgrytorna genom att påstå sig värna om miljön.

 35. Man borde sänka arvodet till miljöpartister,så att de konsumerar mindre.

  Allt för att skona miljön.

  Och även skona de svenska skatteslavarna.

  • Ja, nog inte många som lever som de lär.

   Finns inget sådant som en miljövänlig bil. Dock ska man beakta att man antagligen påverkar miljön mindre om man behåller, och kör, sin gamla bil än byta till en ny ”miljövänlig” dito. Det är en rätt ”smutsig” historia att bygga en ny bil.

 36. Miljöpartister är endast samhällsparasiter som tyvärr….lever på oss skattebetalare. Känner en lokal moderatpolitiker där de köpslått med miljöpartiet. De röstar med M oavsett frågor om de fick ledande positioner så de kunde plocka ut lön. Bara så ni vet hur lokalpolitiken fungerar

  • Brandbilen är från 1971 och av modell SCANIA L 50 S 42-120,.drivs av diesel och fyller snart 50 år!
   Herreminje vilka avgasvärden den skrutten måste ha.

   • dom kunde väl iaf fixat oljeläckaget…kan man tycka.

    det hade iaf jag gjort och ja är ingen miljöpartist:)

    men soc bidraget räckte väl inte till en reparation.

  • Snygg lasbil.. synd bara på underhållet och att MP fick sätta klorna i den….
   Är det Euro 0,00000000001 på den eller ?????

 37. Den här kvinnan, Karin Svensson Smith, är alltså ordförande i trafikutskottet.
  Herregud, det är ju lika urbota dumt som att ha Eliasson som polischef och nu chef över MSB.

 38. det är helt sjukt att dessa mp kan ha makt att jävlas med alla sveriges skattebetalare? drivmedel till en kostnad av 16 sek/liter?

  dessa cannabisförvirrade människor likt per gahrton kör runt på fyllan i politiken och inte förstår vardagen för vanligt knegande människor, känner bara extremt förakt för mp då de är icke pragmatiska. Helt enkelt slapptaskar utan förstånd.

  sverige har 98% fossilfri el produktion, ytterligare 25twh kommer att krävas utöver nuvarande produktion för att elektrifiera bilflottan, och de skall de göra med vind & sol? kom igen, endast en icke realist kan ingenjörsmässigt påstå att detta går att genomföra. mp har solsting och tänker inte klart

 39. Det är många år sedan MP var ett miljöparti. I dag så är Melonpartiet en bättre beskrivning. Gröna på utsidan men röda innuti. Med granskande journalistik som vi fått med alternativ media så märks det också snabbt hur hycklande alla politiker är.

 40. Sverige är ett världens absolut koldioxidsnålaste länder, på grund av en omfattande vattenkraft och kärnkraft. Varför i allsin dar vill islamistiska massinvandringspartiet MP att Sverige ökar koldioxideffekten genom att inte producera den klimatneutrala energi som vi är bäst på? Det verkar nästan som att själva ordet ”energi” har blivit ”fult” inom ledande kretsar av SMP-regeringen.

  ps. C och framför allt Lööf leder den här frågan inom Alliansen.

 41. Miljöpartiet borde förespråka 0 invandring och sänkt skatt för lågavlönade svenskar.

  Ökar befolkningen med 100 000 nya migranter årligen,ökar naturligtvis belastningen på miljön i Sverige.

  Konsumtionen av vatten,,el,matvaror,bensin osv. ökar ju fler som släpps in i landet.

  Så miljöpartiet ska rösta fram Jimmie Åkesson och hylla honom som en miljöhjälte.

  En strikt invandringspolitik är enbart positivt för miljön.

  Och även för den mentala hälsan,man slipper mångkultur och gapiga muslimer.

 42. MP vill sänka Sveriges effektivitet och ytterligare öka arbetsbördan för Svensken som redan är hårt pressad att jobba för att försörja alla andra än sig själv. Med den invandringspolitik dom samtidigt förespråkar behövs tvärtom en allt högre effektivitet för att försörja alla bidragsparasiter.

 43. Det är väl typiskt MP, förespråkar om invandring men umgås inte med invandrare eller bor nära dom. Man ska straffas bara för man kör bil men själva körs det bilar, lägg till att de säkert ta flyget och taxi för jämnan. Det är bara ett bullshit parti för att stollarna ska ha ett jobb.

 44. MPs politik.Svensken ska åka lådcykel för miljöns skull. Samt betala riktigt mycket avgifter och skatt. Allt För att kunna finansiera de öppna gränserna och tillräckligt med bidrag så att nysvenskarna ska kunna åka miljöförstörande skytteltrafik till släkten i Mellanöstern och Afrika m fl länder. Sagt det förr att en U lands person som flyttar till ett I land ger enormt negativa miljöavtryck. En person i Syrien ger mindre än hälften av en svensk klimatavtryck. En somalier. Säkerligen ännu mer. Mer folk i I land snabbar på miljöförstöringen.

  • Precis så ! Men det är inget som våra politiker vill lyssna på.
   Allt tal om miljön är inget annat än hyckleri precis som allt annat.
   Det är höjda avgifter och skatter som de traktar efter.

 45. Att flytta folk från varma länder med låg standard till kalla länder med hög standard är sannolikt det som påverkar miljon mest negativ. Att öka antalet invandrare i Sverige är miljöfarligt.

 46. och så finns det dom som tycker jag är för rättfram när jag kallar
  Svensken för vad den är…
  tack och lov kom det senare fram att det är en väl beprövad metod
  för att styra…med….
  Så fakta är att Svensken helt enkelt ÄR drabbad av :; FUNKTIONELL DUMHET !!

 47. MP-ister är i vissa avseenden som de flesta andra; de vill att livet ska vara förhållandevis smidigt. Det är förståeligt. Alltså är en bil inte så dumt. Problemet är de höga moraliska hästarna och att viljan att förneka andra samma enkelhet.

 48. Kommunist. Farsan var kommunist alla skulle sluta köra bil för det var i te bra för miljön. Men hans egen tolv år gamla Toyota Corrola det var världens renaste bil den kunde han köra hur mycket som helst med.

 49. Bra undersökande journalistik!

  Kärringen har dessutom en privatchaufför, vilket med stor sannolikhet att henes resor inte bara blir framåt och tillbaka, utan två gånger då hennes man också måste hämta henne.

 50. Sååå såå skönt, att miljömupparna avslöjas.

  De, som alla rödgröna, driver något som de själva inte lever upp till, och det finns massor med bevis för det nu, mest pinsamt är nog Åsa R’s giftiga bottenfärg på båten, och hennes patetiska ”förklaring”. Även Löven’s skitsnack om hennes mans monsterjeep, och nu ännu en MP-kvinnas menlösa försvar!

  Uuuuuut, miljömuppar, jag vill inte lägga en enda skattekrona till för er falska och patetiska krav på andra, som betalar er lön, tvi!!!!

 51. Vore riktigt fett stå bakom volvon när Karin ska gå in på passagerarsidan och harkla:-Host,host det kommer fasligt mycke svart rök ur den här lådcykeln.

  • En viktig spik att hamra in i mp´s kista !
   Ett gammalt Svenskt ordspråk säger::
   I dom lugnaste vatten simmar dom fulaste fiskarna…..
   Det börjar bli rätt många spikar nu med att en hel del s.k miljötyckare
   som har dom skitigaste bykarna !

 52. De har sjuka förslag. Det drabbar ju bara äldre som måste ha bil, barnfamiljer, glesbygsbor och funktionshindrade.
  Miljöpartiet vill göra det obekvämt och straffa svenskarna för de har bil. I själva verket går skatterna till invandrarexperiment.

  • DET är inget nytt om man tänker efter….i snart 30 år har sjupartierna gått till val på : skola,vård och omsorg…..
   som hela tiden bara blivit värre och värre…samtidigt som skatter på snart allt har uppfunnits på löpande band…..
   man behöver väl inte vara professor för att se ett samband…
   NÅGONSTANS…måste pengar för att finansiera massinvandringen komma från…
   NU är väl det uppenbart för dom flesta men ändå existerar
   sjupartiet i egen högförmåga…
   och DUMSVENSKEN sväljer betet varje gång !!!!

 53. Nu är det nog svettigt i familjen Svensson Smith.
  Nästa helg får vi kanske se Henrik bakom styret med Karin i lådan på väg för att storhandla.

   • Det blir dock svårt för Morgan Johansson. Även om nog hela släkten får plats i lådan så når ju stackaren inte ned till pedalerna.

     • Han skällde visst på polackerna förut när regeringen där skulle få välja domare. Att regimen här gör samma sak var visst inte så viktigt i sammanhanget.

      Nåja som vi vet så kom de polska brandmännen hit och släckte bränderna helt utan att vara genuscertifierade.
      Vad skall Molgan säga nu ? Sällan har väl uttrycket stor i orden men liten på jorden passat bättre 🙂

  • taxi på skattebetalarnas bekostnad blir det väl…??:..
   vad hette hon hycklaren tidigare i mp..ruwanda eller liknande…
   åkte väl dagligen in till riksdagen…??…

 54. 945:an och Isabellas mans bil är dock ljusår från Åsas bottenfärg och fuldiesel. Leta på, det kommer nog fram något ännu roligare!

 55. Ett annat förslag är att bidragsinvandrarna får köra gratis cykeltaxi åt oss svenskar. Så skapar vi sysselsättning och skonar miljön. Dom kan också sopsortera åt oss.

 56. ”Det dagliga handlandet hävdar Henrik oftast sker med cykel inne i Lund”
  Bor man inne i Lund så kan man ju ta cykeln eller bussen. Sveriges landsbygd då? I t ex Norrland kan det vara tio mil till stormarknaden. Ska man cykla dit?
  Bättre då att lägga extra skatt på de som bor i städer och har bil. Extra mycket skatt ska läggas på hycklande politiker som bor i stad och inbillar sig att hela Sverige är en tätort med cykelavstånd till allt och att bilåkande därför ska straffas.

 57. Paret Fridolins bil, en VW Passat 1,4 Tsi Eco-Fuel 2011 Euro 5 , rullar över 2000 mil/år trots att de bor i den del av landets som har den största och mest utbyggda kollektivtrafiken! Dessutom med cykelavstånd till det mesta! Inkl. ett stort köpcentra i Bromma Blocks

  När paret sedan besöker svärmor i Hestra så blir det för det mesta dock taxi på riksdagskortet ifrån tåget(?) i Alvesta trots att Hestra har tågförbindelse…

  • TYVÄRR har ju många ministrar och riksdagsledamöter idag skyddad identitet och hittas inte så lätt i folkbokföringens register över totalbefolkningen…

   Dock kanske inte så konstigt med tanke på hur de retat upp och j-vl-ts med vanliga hederliga arbetande människor !

 58. Och hur gör begravningsentreprenören. Kanske är det mögligt att sätta två hjul på ena kortsidan och ett fäste för cykeln på den andra. En helt miljövänligt alternativ.

 59. Vi ska byta snart emot en Nissan elbil. Vi har kört Nissan i många år samt Mazda, och japanska produkter fungerar och går inte sönder även om en gammal Volvo kanske är bra på sitt sätt, så är det bättre att köpa något nyare som är billigare i drift och mer ekologiskt…

  • Men var kommer elektriciteten från , är det från vindsnurror eller uppstår den ur tomma intet eller är det när blixten slår ned. Miljömupprörelsen har inte tankeverksamheten som sin starkaste sida.

   • Där vi bor: Kärnkraft. Vilket jag inte tycker det är något som helst fel på så länge man underhåller och ser till att säkerheten är Ok

    • Kärnkraft är mest miljövänligt, jag är en varm anhängare av kärnkraft men miljöpartister tänker inte i dom banorna, hellre köpa smutsig kolkraft från Tyskland. Jag tror bara inte att det är realiserbart att alla ska ha elbilar i dagsläget. MP säger att den sista droppen bensin ska säljas 2030 och sedan ska alla ha elbilar som inte heller är miljövänligt att tillverka . Det är väldigt långt kvar tills dess och säljtrix från bilindustrin lurar på folk dyra bilar dom slutar vara miljöklassade när flugan har dragit förbi

    • inte helt omöjligt, så va det säkert som du läst.

     vet inte hur tunga batterier det är i elbilarna, säker några hundra kg?. men jag skulle inte vilja vistas i närheten när det pajjar med tanke på telefon batteriet i klippet.

 60. Lund är en håla. Jag har jobbat där. Det tar en kvart innan man kommer dit man ska och det behövs inte ens någon cykel. Hyckleriet har ingen gräns. Med det vill jag be Lundaborna om ursäkt ,det är /var en fantastisk stad. Alla cyklade MP förutan. Doften var smått kontinental. Det var mindre än fem år sedan

 61. Ska vi slå vad om att det blir bråttom att byta bil nu innan valet för familjen Svensson eller fortsätter de i vanlig ordning att bara påpeka att det gäller alla andra men inte dom själva ?

  • äsch..dom gör väl som lö-vins..man…man säger att man inte kör med
   den…och på så sätt räddar miljön..för annars skulle någon annan köra
   med den och skita ner miljön…;(;(

 62. Bra MP, mer sådana här idiotförslag så kanske vi slipper se er i politiken i fortsättningen.
  Många på landet röstar fortfarande på MP, men det här måste väl ändå vara spiken i kistan för dom att byta till SD. 🙂

  • Har gjort mig ovän med flera fd kvinnliga vänner mm…
   redan 2010 var jag ute med min attityd,att invandringen kostade enorma
   summor och påverkade allt annat i samhället negativt….
   Det GÅR inte att få dessa att använda hjärnan,det är som sunt förnuft
   aldrig funnits där..
   mp och deras flumskola ska om dom får fortsätta ta bort orden pojke och flicka ur lekskolan ;(;(….man blir arg så man skakar och dumsvensken
   fattar ingenting..;(;

 63. Vi ska egentligen bara tacka och ta emot. MP:are tycks ha en medfödd förmåga att komma med ovanligt blåsta förslag, just när dom råkar få lite opinionsvind i seglen.

 64. Man undrar om Ahmad och hans polare från förorten tycker det ger samma ”street cred” att åka lådcykel som svart BMW M5 med 22 tums fälgar?

  • Kan se framför mig när farbror haffa ska jaga ikapp dom med sina lådbilscyklar ….
   kanske ett framtida scenario där poliserna som alla andra ska tvingas
   jobba till 67 innan pension….dom gör som nu…skrattar hela vägen till banken !!

 65. I MP:s Sverige skulle jag och min man cykla 15 km tur och retur på smal asfalterad väg (utan vägren och utan mitträcke) för att handla mat 1-2 gånger i veckan. Vi är 75+.

  Finns det någon vettig människa som kan rösta på MP?

 66. Personligen anser jag att både energiskatten och koldioxidskatten på bensin bör tas bort helt. Detta skulle underlätta avsevärt för glesbygden.
  Inkomstbortfallet om 19,4 miljarder kan förslagsvis finansieras genom sänkt bistånd.

 67. Nog för att MP är riktiga hycklare, men ”bildoktorn” sade en gång för ett tiotal år sedan i TV: Behåll gärna er gamla bil. Det är det bästa ni kan göra för miljön. Ni förstår inte hur mycket energi det går åt för att tillverka en ny bil. Allting är inte som det verkar vara. Använd gärna er gamla bil för att handla, utan att bli kallad för ”miljöbov”.

  • Och hur mycket energi och aktivitet går det inte åt att betala den nya bilen . Kör gammal bil och kanske jobba mindre .

 68. MP får inte glömma att tacka vännerna på Sveriges Socialistiska Statstelevision som fått upp MP ovanför 4%-spärren efter att i ett antal veckor visat smältande isberg varje kväll i TV. Så skönt att vi har en oberoende granskning i Sverige!

  • Fullständigt obegripligt att folk går på klimatbluffen, dom flesta verkar redan ha glömt att förra sommaren var den kallaste på 155 år.

   • Så sant, men den kalla sommaren då berodde enligt dessa alarmister också på växthusgaserna…
    Det spelar ingen roll vilket väder vi har, allt är koldioxidens fel enligt Rockström och hans vänner i FN och Romklubben.

    • Förmodligen kommer dom även att hävda att Grönland var isfritt o grönt på 1400-talet, pga att vikingarnas jetplan värmde upp ön 🙂

     • Ja förmodligen eller p g a vikingarnas överkonsumtion av kött.
      Detta med det s k klimathotet är oerhört känsligt att kritisera. Man blir genast utfryst och idiotförklarad om man så gör. Inte ens Kasselstrand vågar ta i frågan tyvärr.
      Ämnet är således oerhört viktigt för globalisterna.

     • Ja det går ut på att de rika blir rikare på de fattigastes bekostnad. Och bluffen uinderhålls av nyttiga idioter

  • Jag tipsade dom om denna bilen
   Fick inget svar huvudsaken är ju att det kommer till allmänhetens kännedom hur ”miljövänliga” miljöpartistena är 🙂

 69. Visst, visst, visst… Miljösvinsbilen paret Svensson-Smith åker till stormarknaden och handlar med spyr ut livsfarliga avgaser.

  MEN: DE VERKLIGT LIVSFARLIGA UTSLÄPPEN kommer inte från bilen avgasrör.

  De kommer från Karin Svensson-Smiths käft.

  De består av livsfarliga politiska förslag som innebär en stor fara för Sveriges folk…

 70. Bra. Det är narurligtvis miljövänligare att behålla sin gamla bil så länge som möjligt än att ständigt byta bil och tära på jordens resurser.

    • 0,7 per mil vid långkörning ca 1liter vid stadskörning är väl inte så illa om man tänker att går att lasta ofantliga mängder utan att bränsle åtgången ökar nämnvärt.

     • Har för mig att den låg runt 1,2…. Men det beror nog på dagsformen … i stad… 🙂
      Saknar min V70 AWD Automat…. 0,8 landsväg 1,1 stad…. 2,5 motorn… Ett riktigt asfaltslok….

     • Alltså komponenterna i skick och bra kompression i motorn och skön körstil.
      Det går säkert att förbruka 1,5 liter vid stadskörning om bilen inte är i skick.

 71. Om jag får vara lite ful i mun – här handlar det enbart om att vara god – och den som kan smiska apan tillräckligt mycket får mest utrymme i media…
  *
  Vi på alternativa medier känner till fenomenet som ”Godhets-runk*nde” – man lägger fram massor av idéer som styrs av känslor men har noll verklighetsförankring… men det går hem hos de redan frälsta – och det är huvudsaken – hålla fårflocken samlad runt galenskaperna…

  *
  Utrikesmedia lär nog undra om inte ett helt parti i vår regering är en sekt som t.ex. Heaven’s Gate eller Jonestown-massakern… eller Waco, Texas….

  • Bananrepubliken Swerabia kommer att fortsatt ha en krona som går i sydlig riktning huvudsakligen. Förtroendet för Sverige är naturligtvis i en utförsbacke. Det är dock inget som hindrar Maggan att skryta över en ökad BNP med dessa devalverade kronor.
   Hon glömde visst att redovisa BNP / capita.
   Det finns gott om lik i den svenska politikergarderoben.

  • Känns som en naturlig följd med tanke på vika stolpskott som är med i partiet.
   Sedan är ju frågan vilka är det som röstar fram dessa stolpskott ?

   Hjärndöd hjärndödare hjärndödast !

 72. Det som förvånar mig är att
  Karin Svensson Smith
  inte sitter inne på mentalsjukhus som patient
  Karin Svensson Smith det är inget att skämmas för om hjärnan är knäpp det finns livstids vård för sånt.

  • De flesta psykiskt sjuka är faktiskt vettiga och vill inte ha en sådan pappskalle på samma avdelning. Det enda raka är att använda hen som landfyllning

    • Det är något man hittade när man på Södertörns Högskola efter lång och kostbar forskning grävde i det svenska
     genuset.
     Högskolans ordförande, hen Minoo Akhtarzand, tillika Landshövding i Västmanland, räknar med att skolan får Nobelpriset i medicin redan 2019.

  • Tyvärr inte i Sverige..mentalsjukhusen som fyllde ett syfte las ner i brist på pengar……liksom försvaret…polisen..sjukvården…gränserna…
   är på samma väg att läggas ned i brist på pengar !!

 73. Så här är det: Miljöbluffen finns till för en sak,att pungslå dig/mig på så mycket
  pengar som möjligt. Åker jag mindre flyg för att biljetten blir 100 dyrare?
  Åker jag mindre bil för att soppan blir 10 öre dyrare ? Blir miljön bättre om jag
  avstår allt detta ? Sanningen är att folk är manipulerade av miljömuppar,
  kommunister,islamister och mussar. BORT MED ALL SKIT 9/9 för min/din
  överlevnad och till sist gå inte på MILJÖBLUFFEN !!!

 74. Vem blir förvånad när det kommer till dessa miljömuppar.. Peter Eriksson körde tidigare en riktig miljöbov till bil. Nuvarande kvinnliga språkrörets man, kör något liknande och Åsa Romson bottenmålade sin husbåt med giftig färg.
  Finns bara ett ord att säga ”HYCKLARE”

 75. Maria Wetterstrand det förra språkröret, hade en fästman i Finland, dit hon flög o satte sig i hans stora V 8:a SUV med massor av avgaser.

  En hycklare av rang, precis som hela partiet.

 76. Det.är inte bilarna som släpper ut skit. Det är dom som tänder på (kanske till o med i dubbel bemärkelse )

 77. Vore intressant att jämföra hur mycket en normal bil jämfört med en uppeldad
  släpper ut…???….
  Men DET är väl rasistiskt då alla bilbrännare inte tål att jämföras med andra grupper…??..

 78. Inget ovanligt att MP står i främsta ledet för hyckleri och ställer krav på andra som dom inte har en tanke på att motsvara själva.
  Skolexempel: ”Diesel-Åsa Romson med sin båtfärg.

   • Agressiv fotsvett?????
    Allvarligt miljöproblem. Tvättar han fötterna förorenar han vattnet. Om han inte tvättar fötterna förorenar han luften. Deportera hen till Rhurområdet i Tyskland. Ingen kommer att märka hen.

 79. Miljöpartiet vill ju helst att hela lönen går till skatter. Det är det som det hela handlar om. Men man tar sig för pannan och undrar hur många idioter som ryms i ett enda litet ynka skitparti Många är svaret, väldigt många för att vara exakt!

 80. Kanske Säters psyksjukhus kan bota kärringens bilfobi…

  Fast, det är ju klart – dom åtar sig nog bara behandlingsbara fall…

 81. När ska folk förstå att Miljöpartiet är inget Miljöparti, Miljöpartiet är ett sverigefientligt kommunistparti som stal ordet Miljö till sitt partinamn och därmed lurar det lättlurade svenska folket.

  • Just det. Både Fridolin och Romson är fd knarkare.

   Och Maria Ferm ägnade sig åt ett omfattande missbruk av kokain.

   Undrar hur hon finansierade det…?

   Kokain är dyrt. Enligt henne själv ”fick hon kokainet när hon inte hade pengar”. Snällt av knarklangarna får man ju säga. Det vanliga sättet för kvinnliga narkomaner att finansiera sitt missbruk är annars, ja ni vet.

 82. Hyckleriet har länge fått gå obemärkt och i många fall premierats då MSM och 7K är på samma planhalva. Det är slut med det nu. Tack för att ni finns Samnytt.

 83. Kan någon berätta för mig om kärringen Svensson Smith någon sin gjort eller sagt något vettigt som vänsterpartist eller miljötaliban.
  Hon är en typisk vänster parasit som åkt på en räkmacka och bara snackar en massa skit.

 84. Vi andra som inte sitter med riksdagslöner ska betala för deras politik. Själva kan de fortsätta som vanligt, de har ju råd. Hur många av dem har t.ex. dieselbilar. Dessa hycklare som inte lever som de lär.

  • Jag har två dieslar personbil och husbil, husbilar finns bara som diesel, med den senaste skattehöjningen på bilar drabbas människor som vill byta till en nyare ”renare” bil särskilt husbilshandlare kommer att drabbas, för försäljningen kommer att störtdyka
   för alla behåller sin gamla.

    • Resandet blir på sikt billigare än att flyga som jag aldrig gör, andrahands värdet är mycket högre än personbil, jag har bytt några gånger, men dom nya drabbas av mycket hög skatt, den som vill köpa måste passa på om någon ny inreggad 2018 finns kvar, för dom som registreras in efter 1/7 blir mycket hög skatt, så jag kan antagligen inte byta fler gånger.

 85. Nedmontering av nationalstaterna och global kontroll.
  Både massinvandringen och det påhittade klimathotet har samma mål och samma far.

  • Det har blivit populärt att skapa en renare miljö, för att göra jorden kallare, men enligt filmen ett labb bland molnen där dom gick med ett luftskepp inne i molnen, och konstaterade att under ett smutsigt moln var det kallare, men vi har flest rena moln, därför blir det varmare på jorden.
   Om det stämmer så borde vi köra kolkraft, och hoppas på att några fler vulkaner blir aktiva.
   I min ungdom eldade alla med kol, då hade vi riktiga vintrar.
   https://www.bbc.co.uk/progr
   https://www.svtplay.se/ett-

   • Tyvärr så fungerade inte dina länkar.
    På 50-talet så diskuterades på allvar hur vi kunde få ut så mycket koldioxid som möjligt i atmosfären för att dämpa avkylningen och den kommande s k
    ”lilla istiden”.

    • Jag ändrade lite ovan, du kanske kan söka själv.
     Jag tror på lite smutsigare moln för att dämpa solljuset, som det var förr, men jag gillar värme, jag tror också på löftet att inte ett hår skall krökas om det inte är Guds vilja.

 86. Hur många islamister har de i sitt parti som inte blivit upptäckta. Det är ju Alternativ media som avslöjat dem och då gör de avbön.

 87. Bo mitt i mångfalden & cykla tycks vara något som den, i svensk politik, så väldigt berömde Någon Annan borde göra, dock ej miljöpartister?

 88. Trots allt verkade han göra bra reklam för gamla bilar och Volvo, men det var nog sämre reklam för lundaborna, skåningarna och miljöpartiet och sin frus påhitt. Men okey, de där lever väl inte ändå som de lär. Ett utomordentligt bra exempel i så fall. Han kan ju ta sin gamla Volvo och visa upp den vid de berömda Tykarpsgrottorna i Ignaberga där de ofta har en veteranbilsfest varje år. Inte alltför långt ifrån dem själva och berätta för många nyfikna turister hur miljövänlig den är.

  • Visst kan det vara ett nöje, jag kör bara 3000 mil med 2 forden och är 80+
   Men resandet handlar om kunskap om andra länder och orter.
   Jag började jobba som 14åring och har slitit i treskift från min 18 årsdag, när jag som pensionär har tid att börja resa, då försöker regeringen sabotera på alla möjliga sätt, först var det husvagn men nu husbil, som är diesel, som dom försöker stoppa, vad dom än hittar på så kan man inte kassera och köpa nytt efter regeringens nycker, många pensionärer gör som jag och sätter dom sista slantarna på ett resefordon.

 89. Varför inte låta indiernas spring-ritcha bli det nya allemansfordonet i Sverige. Men glöm inte dubbdäck och broddar på skorna när halkan sätter in. Problemet blir Stockholm med sin feministiska snöskottning.

 90. Tyvärr kommer inte genomsnittliga MP väljaren ändra sig. De har inte förmågan att ta till sig det som de läser om de ens läser. De röstar på MP för att tror det är bra för miljön. Djupare än så tränger sig inte deras analys. De läser inte nyheter mer än överskrifterna. Egentligen skulle det vara ett kunskapskrav för att få rösta.

 91. Varför kan inte staten bjuda de utfattiga bilförarna med gamla smutsiga bilar på ett bidrag till ny (motorsvag) bil så de kan åka & handla miljövänligt? Dyrt? Jo, men bör inte miljön få kosta, är det inte vad som brukar påstås? Vore det inte radikal grön politik?

 92. Ja är det inte stora stenar så är det stora matkassar sen toppar vi detta med lite giftfärg… Hycklande miljöpartister är mer regel än undantag..

  Men ändå ska vi se grovt på det så är det så enkelt att detta är ett piss i havet de värsta som kan hända klimatet är mer miljöpartistisk politik. Svindyra åtgärder med minimala klimatvinster som särlösning i lilla pyttelandet Sverige är inte lösningen för miljön. Tror man detta är man dum i bollen på riktigt.

  Sitter man i en läckande båt lagar man de stora hålen först för annars drunknar man. Detta gäller naturligtvis miljön också förhindra stora utsläpp oavsett var de är i världen så löser vi klimathotet. Så enkelt är det! Ja eller kan man rösta på miljöpartiet och dränka befolkningen direkt..

 93. Vi skall inte vara för stränga mot Henrik Smith.

  Det här miljösvineriet har han ju redan fått sitt straff för genom att vara gift med en sån här skogstokig miljöparti-kärring.

  …med råge…

 94. Miljö och liknande är till för idioter! Miljöpartiet står över detta, Romson visade vägen med giftfärger till båtar och tuffa dieselmotorer med megautsläpp. GO MP GO, döda vår planet!

 95. Vad har riksdagsledamot Karin Svensson Smith i lön? Hon kan lätt åka i en XC90 2018 om hon vill. Men batikhäxor tycker nog att det är kultur-chict att åka i en gammal häck. Lite natur-romantiskt så där. Miljöpartister går på känsla och tänker inte rationellt. Det är därför det är viktigt för Sverige att de hålls utanför maktens korridorer.

  • Garton blev frikänd med hjälp av eftersupning som mängder försökt med tidigare. När det är en politiker inser man helt plötsligt att det är ok för en misstänkt att undanröja bevis.

    • Mig veterligen har han torskat två gånger och den andra klarade han sig på att polisen som höll i instrumentet inte hade gått kursen. Hur svårt kan det vara att säga blås i röret. Hur många andra hade gått loss på detta argument? Polisen var visserligen inte utbildad på apparaten men det har haft ringa eller ingen inverkan på resultatet skulle det heta om det var jag som kommit med invändningen. Det är vidrigt!

   • Om med betoning på om Garton söp efter sin olycka så måste han haft alkoholdrycken i någon typ av behållare, flaska, burk, termos eller vad det nu kunde ha varit. Kunde han inte visa den för polisen jag då var det bara in i finkan.

    • Det är åklagarens roll att styrka brottet. Påståendet om eftersupning kan komma veckor efteråt och då blir det svårt för åklagaren.

 96. Ska personer som inte ens har körkort bestämma över oss andra? Det har gått för långt med alla dessa dårar som inte ens kan följa sina egna resonemang.

 97. Karin Svensson Smith anser att jag med mitt dåliga knä ska cykla 2 mil till en stormarknad, handla, sedan cykla hem 2 mil med ett antal kassar, säck hundfoder samt mjölk som hinner surna i ur och skur. Smart Karin, jättesmart.

 98. I tv,tidningar presenteras det dagligen att jorden kollapsar, plaster,insekter,fiskar skalbaggar, svampar,fåglar….Ja i stort sett allt vad miljöpartiet presenterar så är det kört för andra än mp!!?
  Är det inte dags att börja jobba med att presentera hur man löser det praktiska i närtid!!!?

 99. MP avskyr allt vad bilar heter, det är bara att se hur Daniel Heldén (MP) har förstört Stockholms innerstad. Att en miljöpartist kunde bli TRAFIKBORGARRÅD i Stockholm beskriver hur bakvänt politiken funkar.

  • En sådan MP-idiot finns det i Östersund också, han har sett till att det finns fyra paralella cykelvägar mellan Lugnvik och centrala stan, och nu väntas det på att den första cyklande idioten ska bli ihjälkörd när dom kommer i fulla blås ut på trafikerade gator utan att se sig för!
   Som bilist gäller det att se sig för åt alla håll, för det gör minsann inte cyklisterna!

 100. Lådcykel,vidskepelse får mina tankar att gå tillbaks 100 år i tiden,trots att vi
  skriver 2018 ! Jobbigt att leva nu i ett kommunistiskt/islamistiskt/feministiskt/
  RÖVHÅL

 101. De har inte mer omdöme än såhär.
  Har aldrig haft.

  Någon som har koll på hur mycket utsläpp som polishelikoptern gör?
  Den har varit över mitt område i nästan två timmar nu.

 102. Ni hörde väl den där om att aldrig förr har så många fåglar fått sätta livet till sedan de monterade upp alla dessa vindkraftverk. Då var det en miljönisse som försökte motivera detta med att människor faktisk var viktigare än fåglar. Jo det är sant människor är viktigare än fåglar, det var det ingen som verkade ha förstått innan miljönissen berättade det.

  • Under väderkvarnen vilar vargen och väntar på nästa örn som fått vingen avklippt.
   Kvar blir en och annan fjäder och det betyder inte att den dött av
   väderkvarnen; har jag hört en MP säga.

   • Eller sätta fåglarna innanför stålnät, har du någon aning om hur stor en sådan propeller är, man kan inte sätta någonting på bladen då snurrar dom inte, och skulle du sätta propellern i ”bur” så hindrar den också vinden, och blir stort som en skyskrapa.

     • Har du någon aning om hur stort det blir, en bur bromsar vinden.
      Allt för att några ungfåglar inte har lärt sig flygteknik, jag imponeras av fåglar som leker med vindkudden framför bilen, eller vid vindpropellern, kolla svalorna när dom tävlar med propellern.

  • Men fåglarna anpassar sig till nya tider, numera sitter flyttfåglarna uppradade på kraftledningar, förr satt dom i träd och buskar.
   Vindkraftverken kanske dödar ungfåglar som inte lärt sig flygtekniken, men samma sak händer efter vägarna när unga fåglar krockar med bilar.
   Men oj vad många mygg och getingar och kanske bin och humlor, som dog när jag reste norröver.

 103. Dessa psykfall till politiker skall bort hycklare av rang!! Men garanterat dubbeldiagnos på många av dessa dårar!
  SVERIGEDEMOKRATERNA 20180909. Finns inget annat alternativ Sveriges överlevnad Fatta!!!

 104. Så länge Sverige fortsätter med biltransporter i stället för järnväg, lär långtradartrafiken öka och fordonen är miljöbovar i större bemärkelse. Några gamla bilar på vägarna gör knappast någon skillnad. Minska transportfordon och öka hellre persontrafik. Sedan är det kanske av nytta att diskutera regler för gamla o veteranbilar. Kanske inte dagens nyhet, men påvisar gycklarnas hyckleri !

 105. En rolig historia så här på småtimmarna: En fotbollsmatch består av 22 spelare,
  tre domare och 50000 på läktarna och tror du på fan måsjäveln sket på mig !!

 106. Hur ofta hörs miljöpartiet protestera mot att jordbruket läggs ned, p.g.a.all import av livsmedel från andra sidan jordklotet!!????

  • Aldrig…. Bara våra svenska bönder dör så är dom glada. Så sverige kan växa igen…. Vad ska man ha bönder till när allt finns på ICA…

   • 7klövern är arroganta mot bönderna och landsbygdens folk som har producerat och försörjt städernas invånare med mat, det kan straffa sig!!!! SD 2018.

   • Exakt, det viktigaste är för förstörarna att gynna allt och alla utom de egna svenska bönderna som producerar mat enligt hårda miljökrav, köper enbart svenska råvaror precis som många kockar intygar om, för att få bästa kvalitet!!

   • Exakt, svenska bönder producerar livsmedel som har mycket bra kvalité i förhållande till andra länders,men det verkar inte ”miljöpartiet” bry sig om.

    • I Sverige ska vi istället tvingas hålla odlingsbar mark i träda så vi kan få bidrag från EU och på så sätt göra oss än mer beroende av dem.

     • Allt för att gynna andra länders bönder, för att slå ut de svenska bönderna. Sverige är självförsörjande till 50% så varför svenska bönder ska träda åkermark är svårt att förstå!?
      Svenska bönder är diskriminerade, de har både vädret och politikerna emot sig!!!!

 107. MP är en stor hjärnskada med för stor makt o sverige…
  S slickar vilken rumpa som helst bara för att få makten i sverige…

 108. Bara de nu inte kommer med något förslag om att bygga dessa köpcenter i anslutning till järnvägen. Det om något vore ett högriskprojekt.

 109. Hysteri om diesel precis som hysteri om klimatet. Om klimatet verkligen
  skulle ändrat sig p.g.a. mänsklig påverkan är det för sent att göra nåt
  åt. En ny energiskatt i Sverige påverkar inte. Då är det kört som sagt
  var så varför bekymra sig?! Men inget kommer ändra sig precis som säldöden och måsdöden kommer den här sommaren att glömmas bort och allt återgår till det normala. MP hoppas att de ska få fyra år till förstås så de är glada nu. Jorden har upplevt många dramatiska perioder. Kortare perioder med extremt klimat har upplevts förut, 1866 – 67 då låg isen i Sundsvalls hamn och folket svalt. 1943 -44 var det över 40 minus i Sverige. Tyskarnas nederlag i Stalingrad anses ha samband med den kylan. Torrsomrar verkar inte ha registrerats men de har funnits. Jordens medeltemperatur är intressant och är normal men den kan förstås också variera. Men sätt åt kineserna med deras utsläpp, köp mindre tillverkat i Kina. Bojkotta kinesiska varor tills de släpper ut mindre. Det borde vara MPs nästa kampanj.

   • En konspirationsteori så god som en annan. Jag tror på den. Sverige håller på att falla sönder. Förtroendet och tilliten till de styrande saknas. Då är inte Sverige vad det var. Det som byggde Sverige finns inte längre. Man försöker läsa mellan raderna vad de egentligen säger.

 110. Börjar misstänka att ”Miljöpartiet” är en förkortning för ”Miljösvinspartiet”…

  Det mera ärliga ”Miljösvinspartiet” ansågs lite för långt och kanske mindre lockande på väljarna.

  Som grundaren av Miljöpartiet, Per Gahrton, uttryckte det: ”Med ett så ärligt namn blir det svårt att lura väljarna att vi står för en god miljö”…

  Så rätt han hade…

  /Satir.

 111. Har skrivit den här historien förut, men… Peter Eriksson (MP), våran bostads och digitaliserings (?) minister, var min klassföreståndare på gymnasiet i Malmberget för drygt trettio år sedan. Redan då var han miljömupp, så till den vida grad att han i ett romantiskt skimmer flyttade upp till arktiska Lappland- förmodligen för att uppfylla sina våta drömmar om att komma ” närmare naturen”.
  Han var inte helt tokig. En bra lärare och en bra snubbe, även om vi som var födda där smålog och skakade på våra huvuden åt hans… Errm- idealism.
  Här kom en snubbe från Tranås (som för oss lika gärna hade kunnat ligga i Venezuela), till Malmfälten, med en mission!
  Peter skulle lära oss, mindre vetande lappjävlar, om hur man skulle vara miljövänlig…

  Hans huvudämne var företagsekonomi! 😀

  Hur som. I sann MP anda, så levde Peter som kan lärde.

  Jag kan inte nog uttrycka min beundran för hans levnadsår där i lapphelvetet.
  Han bodde i en…Hrrmmm…. Koja ute i skogen ett försvarligt antal kilometer ifrån skolan där han jobbade.
  Där värmde han upp sig med att elda med ved. Koldioxixdmolnet han spred omkring sig var väl i storlek med norkalotten.

  För att ta sig till jobbet så använde han sig utav en gammal Volvo 145. Den drog väl en sisådär 2 liter bensin och lika mycket olja per mil.

  …Och på den vägen har det fortsatt…

  Leva som man lär, är ju inte MP:arnas starka gren!

 112. Vem minns inte cykelbilen ”Fantom”. Under åren från 40-talet och framåt lär 100 000 ritningar ha sålts. Få blev dock byggda. Kanske miljönissarna kan skicka ut en ritning till varje hushåll lagom till valet.

 113. Djädrans hycklare, varför ser jag MP och deras gäng på flyget, Peter Ericson eller vad stollen heter var på flyget samtidigt med mig..

  Jädrans hycklare, åker flyg, kör feta stadsjeepar…

  Fy fasen jag avskyr MP hycklare..

 114. Ska man cykla till och från affären så bör man planera inköpen på lång sikt. -Hur långt har du till affären då? -Fyra mil. -Ja då får du planera för åtta för du ska väl hem också.

 115. Miljöpartiets policy är enkel.
  Ta in så många som möjligt i landet och öka deras ekologiska fotavtryck med flera hundra (eller tusentals) procentenheter.
  Acceptera målvaktsbilar om det är rätt etnicitet som besitter dem.
  Pungslå sedan svenska skattebetalare som vill göra rätt för sig, maximalt.

  Det är underbetyg för den svenska valmanskåren om MP finns i kvar i riksdagen efter valet.

 116. En Volvo från 1994 klarar nog avgaskraven rätt bra om den bara fått regelbunden service enligt fabrikantens föreskrifter. KSS har en poäng i att många betydligt modernare vagnar har problem med avgasreningen. Korta körningar ger högre utsläpp, det borde hon ha i åtanke. Jag tycker att fridolinens utspel om trampcyklar är betydligt mer vanvettigt, dessvärre helt i linje med dessa talibaners tankemönster. Jag har länge ansett, att med miljöpartiets politik får vi vara tacksamma att vi slipper särsortera dasspappret efter vad vi har ätit.

  • När Kim Jong-Un var i Singapore för att möta Trump hade han en egen toalettstol med sig. Det kan man kalla att ta tillvara på naturens resurser. Totalt hade han således mer vikt med sig hem än när han åkte.

 117. Är det här en absurd fars…?

  Hör här:

  ”Pressad på frågan om hur den gamla Volvon brukas erkänner Henrik att bilen ibland används för att storhandla, men ’bara om det sker i samband med att vi uträttar andra ärenden'”. 

  Alltså: ”Andra ärenden”…??

  Att storhandla med bil är ju trots allt en vettig användning av bilen.

  Att köpa ett paket Gula Blend är INTE en vettig användning av bilen.

  ”Karin behövde köpa ett paket Gula Blend, så vi åkte över halva stan och köpte cigaretter på Ica Maxi Nova. När vi ändå var där passade vi på att storhandla 10 kassar…”

  …vill dom att vi skall tro på det här…??

  DRIVER dom med oss…?

 118. Miljöpartiet sänkte Reinfeldt och nu sossarna. När ska partier inse att det här partiet är gift och går inte att samarbeta med?

 119. Vänsterns politiska syndafall beror på hyckleriet: att egna beteenden & högtids-talen är så olika. Att privata borgare ”blir” idealister med vit mantel på jobbet.

 120. MP avskyr allt vad bilar heter men nyttjar dem gärna själva. Ska det minskas avgaser så ska det ske genom andras försorg av de som inte har råd att betala deras bilskatter, de har ju som bekant en väl tilltagen riksdagslön själva hycklarna. Så hon kan behålla Volvon från 90 talet, det har hon råd med oavsett vilka skatter hon inför.

 121. Jag har också en gammal bil och förmodligen kommer den att överleva mig. Men jag är ingen miljönisse så jag kör den väldigt sparsamt Dock tar jag cykeln när jag ska storhandla. Köpcentret ligger bara 3 mil bort.

 122. Snart kan Sverige ha följande skräckregering, ja det är rent av sannolikt:
  Lööf: Statsminister
  Löfven: Vice statsminister
  Björklund: Utrikesminister
  Lövin: Näringsminister

 123. Det gå i samma politiska anda som gällande med Åsa Romson, som förespråkade ren miljö, men själv åkte omkring med en båt med gammal diselkonstruktion, och som var en miljöbomb för det marina livet. Ja, det var även om jag inte minns fel, så att de behandlade skrovet på båten med giftig färg som skulle hålla algerna borta från skrovet.

  Detta Miljöparti (MP), sålde sig 2010 till Mona Sahlin, i och med att Mona Sahlin förlorade så många röster i riksdagsvalet så att Mona blev tvungen att avgå som partiordförande för (S), så lade hon handen på miljöpartiets axel och förde partiet inför Alliansen och statsminister Fredrik Reinfeldt, och som återvalds som statsminister i fyra år till och den som minns så grät f.d. statsminister Fredrik Reinfeldt när så Mona Sahlin hade förlorat partimedlemmarnas förtroende, och hämnden för detta blev ett dolt sammarbeta mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och Miljöpartiets topp, och som pågick från 2010 till 2012 då detta kom att avslöjas.

  Mona Sahlin är mer än känd som post-marxist och ”den nya islamismen, hybriden mellan postmarxism och bokstavstrogen islam, raserar alla de murar som funnits mellan shia- och sunniislam”.

  Miljöpartiet och miljö är bara en ”Potemkinkuliss”, det gäller för feministerna som kapat åt sig makten i (S), och fått Stefan Löfven att uttala sig: ”jag är övertygad feminist”, men han förstår inte vad feminismen i denna tappning betyder med att de gladeligen låter sig bli kallade för feminister, när de i stället skall kallas för det rätta namnet och ideologin ”postmarxism”.

 124. Gnäll, gnäll och gnäll! Alternativ finnes!
  Istället för att köpa en cykellåda, varför inte köpa en billig batteribil?
  Med dagens teknik, erhåller ni ju ett storinköpsfordon, som i praktiken,
  giver er en mäktig räckvidd på 10-15 mil!
  Anlägg en 32 Amp. laddstation, då uppnår ni en rimlig laddtid åxå!
  En vanlig väggpropp? 2 dagars laddtid, gott nog!
  När batteriet är slut, efter 5 år? kan ni skrota 450000kr. bilen ni köpte…

  • Ska vi tro SIFO klamrar de sig kvar efter 9 september. Varm sommar hjälpte dem. Hoppas, som vanligt, att minnet är kort hos väljarna.

 125. Tänk om man lagt 1/10 av pengarna som stängts bort på massinvandring de senaste 10 åren på utveckling av elbilar. Effektiviserat körsträckan och fått ner priset så vanliga människor haft råd att köpa en. Hur många har råd med en Tesla idag?
  Då hade sannolikt väldigt många kört runt med elbilar. Men Mp har ju gått all in på massinvandring (som är en av de största miljöbovarna) och nu sitter de och klagar.

  • Bara det att en elbil är mer miljöskadlig än en bensin eller dieselbil. Så varför ska folk byta till elbil?

 126. MP hycklare och lögnare, att de har så svårt att ge svar… och folk röstar på dem är makalöst skrämmande.

 127. MP hatar BILEN.
  Anledningen är att bilen är ett instrument för FRIHET och även en kraftfull symbol för densamma. Har du en bil kan du och kärnfamilj (ett annat hatobjekt) åka nästan vart ni vill. Du behöver inte fråga när, var och hur. Du kan bara åka. Frihet.
  MP vill att du skall åka statligt reglerad tåg eller buss. Anpassa dig till dess tidtabeller, dess bestämda destinationer och övrig reglering. Du skall inte flyga – vad har du för anledning att åka långt? Dvs om inte du gör det på uppdrag av staten. För då kan du flyga – efter godkännande.
  För MP är ”miljön” en användbart verktyg att realisera deras äkta agenda: Socialism. Du som individ är ingenting mer än en enhet för Staten att sköta om. Därför skall du ej heller betala när staten vårdar dig (dvs när Staten sköter sin egendom). Staten äger dig. Du är inte en fri man eller fri kvinna. Du är en slav som skall åka buss med andra slavar.
  När elbilen blir vanlig kommer samma visa upprepa sig. Det är knappast svårt att föreställa sig: Batterierna är farliga! Eller gummidäcken, eller materialet bilen är gjord av. Men det är inte det de är ute efter. Det är din frihet.
  Invandring (är det miljövänligt?), familjepolitik, skatter, identitetspolitik och annat är också användbara instrument för att bryta ner den Västerländska Civilisationen. Den civilisation där individen och hennes frihet står i centrum – den är nämligen inkompatibel med socialismen.
  Många miljöpartister begriper inte själva detta. Utan tror på det som direkt saluförs. Och som de själva saluför i sin blåögda dumhet. De är nyttiga idioter.

 128. Kan faktiskt hålla med denna MP-politiker, ingen tänker på miljöpåverkan av att tillverka en ny bil, ingen bil borde få skrotas innan minst 30.000mil på mätaren

 129. Den icke lådcyklande mp politikern med en fulVovlo som det storhandlas med, ja då tänker man osökt på giftbåts Åsa som målade båten med giftig färg trots att hon tjatat om att vara rädd om Östersjön och hon giftbåtsÅsa var ju högt skolad i miljörätt.

  De vill bara skapa skatter för oss skattebetalare men ser sig själva sitt så högt upp att regler de skapar inte gäller dem… Och så älskar de att åka taxi när vi betalar och en del pendlar Arlanda Bromma med flyg…

 130. Varför sitter man i trafikutskottet om man inte ens har ett körkort? Ja just det ja svetsarn behövde folk med samma kompetens som han själv runt sig.

  • Karin Smith har inget körkort och sitter trafikutskottet? vafaan är trafikutskottet? Är det ett jobb?Är det idioterna som vill lägga 100 miljoner på hoppsäkra broar,

 131. I MP och S samlas de som inte överhuvudtaget kan inneha ett normalt arbete, inkvoterade efterblivna pösmagade besserwisser skithögar.

 132. Ja, dessa okunniga fabulerande miljöpartister. Kom ni ihåg Yvonne Ruwaida som valdes in för miljöpartiet år 1994 i riksdagen. Då sa hon att hon ville sitta med i förvarsutskottet p.g.a. att hon helt saknade kunskaper om militärt försvar. Och det (saknade kunskaper om det militära) ansåg hon vara en fördel. Nu valdes hon in till lagutskottet. Och även där var hon helt outbildad och okunnig .. Vidare så minns jag att Yvonne Ruwaida i januari 2001 avslöjades för att använt 275 000 kronor på riksdagens betalkort utan att redovisa detta på över två år. Bl.a. åkte hon under 1999 taxi för cirka 70 000 kronor (motsvarar idag minst det dubbla) på riksdagens bekostnad. Och så har vi miljöpartisten Åsa Romson som grät för att regeringen bestämt att de asylsökande migranter som medvetet bluffar och ljuger skall utvisas. Och så sa on att alla som hon möter på tunnelbanan är ”svenskar”. Och Jimmie Åkesson frågade då om han åker till japan… och där åker tunnelbana.. blir han då japan? Och en annan miljöpartist Peter Eriksson som sa att alla jeepar måste bort men själv körde omkring i en gammal jeep som spydde ut massor av avgaser. Ja, ja, ja, ja, ja det finns så många riktigt korkade och helt okunniga politiker inom Miljöpartiet. Och det hemska är att många är fanatiker som (enligt min åsikt) utgör säkerhetsrisk för vårt land. Och dessa kufar skall få sitta i vår riksdag och bestämma. Och det hemskaste av hemska är att moderaterna vill samarbeta med MP. Hur [email protected] står det till hos moderaterna? Ja, man kan ju undra. Men jag har bestämt mig. Jag skall tänka själv och inte gå på alla politisk propaganda och all indoktrinering som sker mot SD och för 7-klöverns asyl- och invandringspolitik. Jag ska rösta på SD. Ingenting kan få mig att avstå från att rösta på SD. SD är det enda rakryggade partiet med trovärdiga och ärliga politiker som ställer upp för oss vanliga människor. SD är en folkrörelse som vuxit fram p.g.a. att alla andra politiker medvetet ljuger. 7-klöverns politiker har blivit politiker för sin egen skull och för att göra karriärer. SD:s politiker har blivit politiker p.g.a. att de vill förändra o påverka. SD ÄR EN FOLKRÖRELSE. Och SD är idag Sveriges absolut snabbast växande folkrörelse.
  /CC

  • Jag röstar också SD i år, i förlängningen ersätter de S som försvinner inom en 10-20 års period. M försvinner också, Medborglig Samling eller någon liknande tar över.

   Jag är övertygad om att alla de gamla partierna försvinner, och då gäller det att de nya byggs upp med mer folkligt stöd, inte bara vid val.

  • Karin Svensson Smiths man öppnade dörren för en uppföljningsartikel. Vad anser MP om miljöklassningen av familjens bil egentligen?

   – Den uppfyller betydligt högre miljökrav än de flesta moderna bilar.

   Hur menar du då?

   – Ja det kan vi ha en längre debatt om vid ett annat tillfälle. Det mesta som gäller hur bilar miljöklassas ställer jag inte upp på.

   • MP vill endast deras partitoppar skall få köra gamla och dåliga bilar. MP har beslutat på sin kongress att alla Volvo 240 skall tvångsskrotas.

  • FEL! 1989 blev det lagkrav på katalysator i bensinbilar. Vad karln menar om miljön är väl att det är bättre att köra vidare (lite) med en äldre bil än att belasta miljön med nytillverkning.

  • Efter 1988 har alla bilar katalytiskt avgasrening. Men den tar bara bort lukten, så han har rätt i att den gamla bilen har lägre utsläpp av miljöfarliga ämnen. Fråga en bilprovare!

   • Det kanske inte är en bluff, men MP åtgärder för uppvärmning är bara populistisk trams inom det egna leden, som har föga effekt på uppvärmningen.

    Istället för att förstöra välfärden med att plocka hit asylsökande, borde man lägga några asylmiljarder på FOU. Med tanke på att varje asylflykting är förlust på minst 74000:- / år , så finns det ganska många miljarder att lägga på MP hjärtefrågor om man bara har sunt förnuft.

 133. Jag är över sjuttio och har hjärtsvikt. Hjärtsvikt blir mycket värre i kallt väder. Till närmaste butik är det 2,5 km och inom 3,5 km finns fem fina butiker tillgängliga. Det finns inte cykelväg alls till två butiker, till de andra om man tar en omväg. På vintern plogas inte regelbundet eller speciellt noggrant varken cykelvägen eller ens bilvägarna. Man skulle inte en kunna GÅ till butikerna utan broddade vandringskängor och stavar ibland. Hur skall jag få hem 3-4 matkassar? Ryggsäck? Pulka? Om jag hade en christianiacykel, hur parkerar jag den cykelrummet? Hur vet jag att den är kvar på morgonen, eller inte vandaliserad? Jag har därför inte haft en cykel på 25 år sedan den sista slaktades. Kan jag låsa cykelns lastutrymme om jag vill gå in i fler affärer? Varför kostar en christianiacykel lika mycket som en fungerande begagnad bil – kan det möjligen bero på elcykelbidraget?

  Miljöpartiets skitsnack börjar bli en samhällsfara, och om inte partiledaren (oops, de har ju ingen) kan sätta stopp för de allra värsta tankeflopparna så måste MP förbjudas som organisation. Det är ofattbart så mycket elände de har ställt till under sin existens.

  • Alla partiers politik går ut på att göra folk beroende av staten och underkasta dem dess normer om vad som är sunt förnuft och god smak. Allt är sjukt. Landet är på väg utför stupet och alla svenskar står i kö för psykvård.

 134. MP är svenska folkets allra värsta fiender.

  C är ännu värre falskare människor. Deras politik skadar vårt land, skapar fattig-dom och raserar vår välfärd.

  V, S, , L, M och KD är också svenska folkets fiender. Deras politik skapar fattigdom och raserar vår välfärd.

  SD är svenska folkets vänner. SD är en del av svenska folket. SD är en folkrörelse. SDs politik räddar vårt land från fattigdom och elände och ökar välfärden.

  /CC

 135. Det här att skylla på sin man låter väldigt ålderdomligt.
  Rena 1800-talet faktiskt.
  Att sådana här ”progerssiva par” oftast bor i gediget borgerliga miljöer, beror väl då också på partnern.
  Om den kvinnliga politikern själv fått bestämma hade de väl bott i en nogo-zon och de gemensamma barnen hade gått i första bästa kommunala skola.
  SD 2018

  • Hon är, helt enkelt, ett rejält fruntimmer av den gamla sorten som låter sin man bestämma och ta ansvar.
   Ingen feminism där inte!
   Ha ha ha…..

 136. Ha ha, deras bil ”…uppfyller betydligt högre miljökrav än de flesta moderna bilar.”
  Och den siste MP idioten är inte född.

 137. Va inte Svensson Smith en superkommunist förr? Bra med gamla bilar som är bättre än nya så ni som går i bilbytar tankar satsa på 25 år gamla det tycks vara det optimala för miljön. Skall man nu se till MP ökningen så råder det ingen brist på idioter i detta land.

 138. Globalismen är framtiden enligt hela sjuklövern speciellt MP. Jag förstår inte hur man kan stå för en världskommunism där man blandar upp människor. Och starkaste överlever. Men i och för sig läser man Daniel Estulins bok om Bilderberg. Så är tanken att sjukdomar o epidemier ska hålla jordens befolkning på en rimlig nivå. Men stå för en modern kommunism där världens rikaste familjer o klaner styr. Det kan jag bara inte få in i mitt huvud. Sossarnas arbetslinje är ju med där också. Alla ska vara slavar åt staten ogliarkernas undersåtar politikerna. Krigena styr ju ogliarkerna redan nu med sin industri och sina politiska undersåtar. Politiker är bara knäppskallar som har tappat greppet. Statsministern fyra år framåt blir Annie Lööf det är redan bestämt men i vilka konsultationer. Finns några globalistiska sådana som talmannen kan ta fram för att föra globalismen framåt. Därför är det viktigt att SD blir största parti och får bestämma talman. Skillnaden är att pensionärs paret får sälja sitt sommarställe om man bor i Stockholm när miljözonerna börjar gälla hur ska ett par sjuttio plus ha råd att köpa en miljöbil med svenska pensioner. Men som miljö kommunist så är det annat då cyklar man inte till affären.

 139. Det är som vanligt, politikerna pekar med hela handen om hur vanligt folk ska leva och bete sig.
  Själva struntar dom i allt, och bryter glatt mot det som dom själva bestämmer.

 140. Helt groteskt att MP kan få sitta i regering och få så stort genomslag av sin galenpanna politik.
  En liten sekt som genom skræmsel,førsøker lura svaga sjælar att røsta på dem.
  Tror du på klimaændringar,liknar jag på samma fråga som religiøsa sekter som frågar om man inte tror på domedagen.

  • Det kan de tacka SVT för, enkom.
   Som dessutom har ett inslag om vädret varje dag, fast alla vet att vädret mer eller mindre är en gissningslek som inte fordrar nåt större ansvar om utsagorna blir helt fel.

 141. Alla dom här miljöskatterna. Drabbar bara fattiga. Som kanske inte får råd att resa. Eller ha bil. Vänstern vill införa fastighetsskatt igen. Den kommer också bara drabba pensionärer och arbetare. Det är vi den stora massan som man plockar pengar av. Rika kommer hitta vägar att undvika skatterna. Vilket jag inte anklagar dem för. Vem fan vill betala skatt för att ISkrigare och andra idioter ska få gratis lägenhet i Sverige. När man inte ens har skapat en dräglig situation för våra gamla och funktionshindrade. Dessutom kommer de fly landet om vänstern får inflytande. Därmed försvinner en massa arbeten från landet.
  Att vi har så höga skatter i landet beror på att sossar, miljöpartister och kommunisterna i VP vill använda dina sociala avgifter och skatter för att ge till andra. Utan att fråga dig först. Centern och liberalerna (kräkpartierna) vill antingen överösa ladet med miljontals nya invandrare eller ge bort hela landet till Junker. Blä vad dom äcklar mig.

 142. Dålig journalistik – detta är knappast hyckleri:

  Det är inte mer ”hyckleri” än att en person som vill se fler poliser inte själv vill arbeta som det.

  Däremot vore det ”hyckleri” om politikern i reportaget använde blyad bensin
  (lagbrott) eller motverkade produktion av lådcyklar (motsägelsefull
  politik).

  Man måste få ha en åsikt, driva politik, utan att leva som om lagstiftningen redan vore på plats.

  Ytterligare exempel:
  – En politiker vill ha lägre hastighet på en vägsträcka, av någon
  anledning. Det betyder inte att denne skall köra i lägre hastighet innan
  farten skyltats om.
  – En politiker vill ha lägre skatt. Det betyder inte att denna skall på eget bevåg betala lägre skatt innan sänkning.

 143. Var i Kina på sjuttiotalet, det fanns inga privatbilar, hörde cykelsus överallt .
  Det går att leva utan bil Gör Sverige till ett bilfritt land redan 2020 . Men staten behöver då heller inte räkna med några större skatteintäkter för all ineffektivitet.och naturen skulle nog trivas om vi gick ner på 1100 talets nivå.

  • Om vi skulle leva helt och hållet ekologiskt. Skulle vi leva som indianerna i brasilien. Naturlig begränsning av antal individer genom sjukdom, ormbett och parasiter. Väldigt liten inverkan på naturen.

 144. Sju(k)klöverpolitikerna kan man inte lita på.

  Åsa Romson målar deras båt med miljögiftig färg.

  Lövin äger en bil som drar mycket bränsle och släpper ut mycket avgaser.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/m64lmE/har-stalls-isabella-lovin-till-svars–fragas-ut-om-familjens-bil

  Peter Erikssons bil – en riktig utsläppsbov
  https://www.expressen.se/nyheter/peter-erikssons-bil–en-riktig-utslappsbov/

  MP-topparna som väljer de miljöfarliga bilarna
  https://www.expressen.se/nyheter/mp-topparna-som-valjer-de-miljofarliga-bilarna/

  Maria Wetterstrand en miljöhycklare
  http://www.hallandsposten.se/%C3%A5sikter/debatt/maria-wetterstrand-en-milj%C3%B6hycklare-1.1730874

  Hoppas att detta extremparti MP åker ur Riksdagen.

  • Menar du att MP är en grupp hycklare?
   Nää, de hundratals exempeln från innan var untantag och ska ej räknas…
   Inga hycklare är de, om vi jämför med F!

   • Man är dum eller ej påläst om man tror att klimatförändringarna kommit naturligt…

   • Allt är en teori ända till vi har fakta. Jorden värms nu upp och enorma resuser riktas nu till att begränsa uppvärmningen. Det har hänt förr att jorden blev varm. Sedan iskall.
    Det man inte tar i beräkningen är att kanske vår civilisation ingår i ekologin. Alla uppfinningar som producerar skit och överbefolkning, krig och elände har ett syfte och vi kanske nått toppen av utvecklingen. Där vår civilisation imploderar och tar kål på sig själv. Naturen kommer skapa balans och reducera antalet människor på jorden. Det är bara att kika på antibiotikan. Det har räddat väldigt många människor från att dö. Nu verkar den inte längre så bra. Varför? Jo för det finns en inneboende balans i allt som korrigerar det som inte passar in i evolutionen.
    Men som vanligt anser sig människan ha rätt att bestämma över jorden så hon skapar andra sätt att lura naturen på vilket genererar andra effekter och konsekvenser. Det är sannerligen ett skådespel att se hur korkade människor är. Men det är så vi är skapade.

 145. Karin Svensson Smith tycks leva efter devisen: Du skall leva som jag säger och inte som jag gör. Vilket även gäller Åsa Romson, Gustav Fridolin, Isabella Lövin, med flera MP företrädare enligt vad som framkommit. En samling hycklare helt enkelt.

  • Ett mycket skadligt gäng som tillhör samma kriminella organisation MP. Dessa skall bort ifrån allt som har med politik att göra. De kan plocka plastskräp runt Sveriges stränder så gör de någon nytta och lasta i sina gröna lastcyklar som de är ute och cyklar med.

 146. Våra hycklarpolitiker vräker väl ur sig det mesta som för stunden kan skapa rubriker…

  OT – men Morgan Johanssons och Ulf Kristerssons insikt i vad en utvisning innebär bör kanske granskas?

  ”Det ska bli enklare att utvisa människor som begått brott. Framför
  allt om de inte är svenska medborgare. Det anser justitieminister
  Morgan Johansson (S) och Moderatledaren Ulf Kristersson.”

  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/s-och-m-det-ska-bli-lattare-utvisa-brottslingar

  Vad jag visste innan så kan en stat bara utvisa utländska medborgare – en stat kan ju visserligen deportera sina egna medborgare men inte utvisa (såvitt jag vet)

  Gick till wikipedia lite snabbt…

  Utvisning innebär att en stat beslutar att föra ut en person med utländskt medborgarskap från sitt eget territorium.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Utvisning

  Att sedan SD krävt utvisning av brottslingar uppmärksammas väl inte – att S och M nu än en gång kopierar SD politik uppmärksammas inte heller av PK media utan nu framställs det än en gång som egna förslag

  Rösta inte på en kopia – Rösta SD direkt!

  • Jag tycker miljöpartister är en felbenämning,dom är miljösekterister. Det är inte politik att bara införa skatter.

   • För min del så benämner jag dem som Miljöparasiter då de inte tillför något av värde utan bara parasiterar på oss alla för att visa sin maktfullkomlighet. Löfven, en feg,svag stackare har låtit dem köra över sossarna i det mesta utan att tänka på konsekvenserna och kan nu se sitt sosseparti rasa i alla opinionsundersökningar. Mycket står han själv för, men partiet har förlorat mycket på sin kärlek till MP, en blandning av skit och lort.

 147. Ok klimatpåverkan är en realitet. CO2, metan m.m. måste ner. Höj bensin/diesel till 30kr litern och plussa på med en femma varje år. Så kan folk bestämma sina transporter själva utan pekpinnar; cykla eller ta livet av sig (förmodligen störst miljövinst) eller vad f^n som helst.

  • Det var det vettigaste jag läst på länge. Om de vill flyga kan de ju alltid klättra upp på kaknästornet. Vifta med armarna hoppa och skrika… Jaaaaaag flyyyger.

  • Har man räknat på miljöpåverkan med 10% andel målvaktsbilar eller 12% andel målvaktsbilar?

   Miljöpartiet är ett tramsparti.
   Helt enkelt kväver de en seriös debatt om miljön.

  • Det är inte att bensinen som måste kostar 30:- litern, utan el bilen som måste få längre räckvidd och lägre kostnad att anskaffa och drifta. Man måste utveckla kollektivtrafiken, då med självkörande fordon .

   Framtida SL består kanske av 25000 självkörande på minibussar som kan ha flexibel turlista, som folk beställer via sin telefon.

  • Läs på lite fakta (alltså inga känslomässiga ”tyckanden”) om vad bl a metan, syre resp CO2 innebär för jordens kolbaserade liv! Och kör ett enkelt gymnasielabb, så ser du följande.

   Metan oxiderar snabbt ned till CO2, H2O resp N (ibland efter mellanled), allt naturligt i atmosfären. Samma för andra påstådda växthusgaser.

   Livets formel är [Klorofyll * (H2O+CO2+solvärme)]. Förstå formeln! Haven är livets moder – regnskogar är artrika men mindre väsentliga.

   Vid 0,04% CO2 börjar liv frodas, öknar o tundror beskogas, som idag pågående – tro inte mupparnas lögner! Merparten av tiden kolbaserat liv funnits på jorden så har CO2 pendlat runt 0,08%.

   Vid 0,03% CO2 högre liv börjar dö ut, öknar resp tundror ÖKAR. Som för 100 år sedan.
   Vid 0.02% CO2 är högre liv utdöda inkl mänskligheten.
   Vid 0.01% CO2 är 99.9999999x av allt kolbaserat liv utrotat.

   Dra slutsatser av labb! Vid 0,01% tar andra livsformer successivt över, efter någon miljard år härskar någondera av Si-baserat, N-baserat, S-baserat m fl livsformer, men de kan inte tillgodogöra sig tillräckligt med energi för att bli större än amöbastadier.

 148. Miljömupparna tänker kortsiktig. Man börja 2018 pratar om avgifter för stora shopping centrum. När vi inom 10 år har drönare som kommer hem med våra varor, så centrum döden kommer.

  Istället för att jaga populistiska poäng ibland Södermalms media eliten , borde man istället lägga pengar på sånt som för utvecklingen framåt.

  Kanske finansiera ett KTH projekt som fundera på hur skall dröna trafiken se ut för varuleveranser?

  Vill man ”straffbeskatta” något, börja då cigaratter. Cigarattfimpar är något som verkligen förstör miljön och fortsätt sedan med en avgift en gångs muggar ifrån McDonalds och liknade.

  Eller hur skall framtida El motorvägar se, skippa snabbtågen för 300 miljarder och ta stålarna och bygg el motorvägar istället.

  Det är så jävla fjuttig det dom håller på med

 149. I Stockholm med kranskommuner har de byggt jättefina breda cykelbanor. Sedan kommer de där jädrans miljötalibanerna cyklandes på bilvägen. I sina plastkläder. Tajta kulörta kroppsstrumpor och fåniga hjälmar som bara täcker hjässan. I full fart mot rött och bryter varenda jävla trafikregel.
  Hur mycket kostade de där cykelbanorna stat och kommun?
  Kanske skulle satsat pengarna på gratis kollektivtrafik till pensionärer istället?

 150. Man kan undra vilken sorts människor som befolkar Miljöpartiet. De kommer även med URUSLA förslag om vindkraftverk som ger mycket lite energi, och förfular och försämrar miljön på landsbygden. Vindkraftverken orsakar dessutom infraljud som skadar hjärta och kärl hos människor.
  Dessutom, hur kommer det sig att KULTURDEPARTEMENTET, som styrs av MILJÖPARTIET (Alice Bah Kuhnke), ökat sina kostnader med 57%…..
  En 57-procentig ökning till att ignorera den svenska kulturen.

  • Vindkraft är totalt meningslös utom för ”Big Wind”.
   ”Förnybar elenergi” leder alltid till ökade elpriser till störst förfång för de minst bemedlade. Erfarenheterna från Tyskland och Sydaustralien är skrämmande.

  • Miljöpartister bor på Södermalm och skiter i hur det ser ut på landsbygden. Jag väntar bara på uttalanden från MP i stil med”det är miljöfarligt att bo på landet. Ta ert miljöansvar och flytta till stan”.

 151. Fascinerande att se att så många i kommentatorsfältet älskar att tala om för andra hur de skall leva sina liv , vill öka skatterna och regleringarna för att komma till rätta med vad skatter och regleringar åstadkommit. Man behöver inte vara Einstein för att inse att man inte kan komma till några nya resultat genom att ständgt upprepa samma misstag.
  Angående de sk miljömupparna och dess framfart: en bra video här: https://www.thegatewaypundit.com/2018/08/interior-secretary-zinke-radical-environmentalists-would-rather-see-entire-forest-burn-down-than-harvest-a-single-tree-video/
  Påminner om hur miljönissarna i Australien förvärrar effekterna av de naturligt förkommande bränderna genom att förbjuda markägare att rensa bort bränsle kring sina hus och förbjuda ”backburning”. Markägare har till och med fängslats för att de gjort rätt saker, dvs de som man i generationer gjort. Tänka sig att dessa muppar vågar ta ordet ”hållbar utveckling” i sin mun.
  För övrigt så är CO2 livets gas och ingen förorening. Växthusgaser är ett påfund av globalisterna och så lätt att ta till sig att en femåring kan ta till sig budskapet men det blir inte mer sant för det.,

 152. ,
  Du ,! MiljöKommunist gör något vettigt :

  ⁉️ Varför tillåts det Brev / ReklamUtDelning två (2) gånger per dag .

  ( Två bolag , samma sträcka . Varje dag . Ofattbart . ) .
  .

  • Varför importera ännu fler araber, afrikaner och annat som inte har den blekaste aning om miljöfrågor och som har en livsstil som är mer än nedskitande med sina bileldande, skjutande, granatkastande och bilkörande i gamla skitiga bilar utan körkort och deras fisande och rapande i oändlighet.
   Varför vill MP brassa på dessa nedskitare och behålla de som blivit utvisade? Finns det någon klok person i MP ? Jag tvivlar med all rätt.

 153. Har ett förslag som verkligen går att genomföra på typ ett halvår om man verkligen ville få ner utsläppen. Använd pengarna från biltullarna till att köpa miljöbussar i kollektivtrafiken. Halvera biljettpriserna. Låt pensionärer och ungdomar under 15 år åka gratis. Dubblera antal avgångar. Inför fler busslinjer i glesbygden.
  Fast idioterna i politiken vill väl att folk ska sitta en och en i varsin bil i köerna.

  • Jag tycker helle, sänk straffkostnaden på bilar och låt kollektivtrafiken betala sitt åkande själva.

   För varje bil du äger, betalar du för 2.5.

 154. Pär Holmgren,se vad han sa 2006 när snön kom lite sent, inget Vasalopp 2022, kan ingen påminna honom om det?
  https://www.expressen.se/nyheter/snon-pa-vag-att-forsvinna-for-alltid/

  Sedan dess har vi slagit rekord för tidig skidpremiär flera år både i backen och på längden.
  Jag åkte till mitten av maj i år igen här i Dalarna trots att vi inte skulle ha ngr vintrar här längre pga uppvärmingen gick så fort nu. Vintrarna -09/10 + -10/11 etc va iskalla ,fick åka runt och leta skidspår i Sthlm där det va mildare.
  I år var det nära att Vasaloppet nattvasa mm ställdes in pga kyla och man fick ploga bort snö från spåren. Vi har innan denna varma sommar haft 3 kalla somrar,ifjol kallaste på ca 160år.

 155. Enligt Al Gore skulle vissa länder redan varit översvämmade, på grund av att isen smälter. Inget av detta har hänt, isen finns ju redan i vattnet. Om jag lägger isbitar i ett glas och fyller med vatten, stiger då nivån. Nej!_

 156. Inget nytt med att miljöpartister kör de värsta miljöpåverkande bilar. Oftast stora och bensinslukande. Inte heller ovanligt att de ”glömmer” att betala fordonsskatten. Nästan värre hycklare än såssialisterna….Och dessa individer tjänar långt över 50 000 kr i månaden….

 157. Hehe helt underbart, så här ska riktig journalism utföras, sen vilken tuff karl som gömmer sig bakom anonymiteten och vill skydda sin ”bil” mot insyn…LOL

 158. Det slår aldrig fel! Googla”dubbelmoral” och miljöpartiet kommer upp….

  Självklart är avsaknad av körkort ingen ursäkt för vad som konsumeras av familjen . Jag själv har bojkottat Ben&Jerry och uppmanar andra att också göra det. Nu är det inte svårt för mig att bojkotta B&J eftersom att jag i vilket fall är mjölkallergiker, men jag månar ändå om att min man, som kan äta B&J, inte stöttar företaget. Kan jag inte få maken medveten kan jag inte försöka dyvla på andra mina åsikter. Sopa rent framför egen dörr först och allt det där…

 159. Inga ”tunga stenar” denna gång bara annat svammel. MP skulle göra mer nytta i något annat land där utsläppen är av en helt annan dignitet. SD 2018

  • MP känns som ett utsläpp efter en kraftig lunch med ärtsoppa, bruna bönor och som dessert en kraftig kålsoppa. Ett riktigt BRAKPARTI.

 160. Miljöpartister är inte kloka. De bevisar det gång efter gång, Men ändå klamrar de sig nog kvar. Det blir med andra ord en bra undersökningar hur många tokfransar som finns i Sverige. Sen måste vi ju lägga till de som röstar V också.

  • Men Gurkan Frigolit och Hizbollan Lövinen de jublar och cyklar på rätt in i aftonsången med full fräs. Dårfinkar !

 161. Vad var det nu Monica Zetterlund sa i sin roll i filmen utvandrarna , under överfarten till Amerika….ja ungefär så här.

  Ni satans lögnpräster , ni lever i erat feta kött…..!!! –

  Precis som alla miljöpartister.
  Dom är lika intresserade av att lösa reella miljöproblem som Nazister är av regnbågsparader.

 162. MP förmåga är att med stöd av folkfientliga krafter (MSM/Public Service) SKRÄMMAS med obefintliga faror. Avsikt att hårdindoktrinerade gräsrötter skall se skrämseln som fakta.

 163. Jag tror att Miljöpartisterna som befinner i kaffelatte-distrikten, koketterar med att uttrycka dumheter. Det är ett sätt att kommunicera sin överlägsenhet.
  De stoltserar med att de kan kosta på sig , att ställa till problem för vanligt folk.
  Och, inga repressalier drabbar Miljöpartisterna eftersom mass- PK- mediagänget tillhör samma sekt, som vrålar samma verklighetsfrånvända hallelujasång.

 164. Är det inte lite underligt att ledande miljöpartister alltid hänvisar till sina partners när frågorna blir för närgångna om den privata användningen av bilar, bottenfärger och annat?????

 165. Personligen äger jag ingen bil för att spara pengar. Jag använder därför en vanlig enkel cykel som transportmedel och vid behov hyr eller lånar jag en bil. Jag cyklar året runt, även under -20 grader men ibland känns det som att jag utmanar mig själv. Om jag skulle hämta barn på dagis och storhandla åt en familj skulle jag naturligtvis inte cykla utan köpa en bil som är billig i drift.

  Men de familjer som inte har något jobb eller andra åtaganden borde ha tid med alla bestyr som cykling innebär och spara pengar. Men har man ett jobb och småbarn går det faktiskt inte att få ihop vardagen utan bil.

  Vet någon vilket drivmedel familjen Smith använder till sin bil? Om de använder gengas kan de få gratis och förnybart drivmedel från skogen 😉

  • Vad en bil kostat vet man bara den dag man säljer den. Skillnaden i andrahandsvärde kan vara mycket stor. Dessutom måste vissa märken repareras ofta, det är mycket dyrt. Så att de drar litet bränsle är bar, men det kan finnas större och bekvämare bilar som är billigare i drift.

   • Jag vet visserligen vad den kostar i inköp och sedan kan jag uppskatta värdeminskningen och de löpande kostnaderna.

    Ett annat ämne, men jag läste förresten att det är långt från alla bilbränder som ersätts av försäkringsbolagen. Det måste kännas riktigt surt för de drabbade i Göteborg.

 166. Detta visar ånyo Miljöpartiets flummar förslag. Att fått ett högre antal sympatisörer är en gåta . Tydligen det faktum att detta parti vill skrämma landets väljare med undergång nu eller det beror på snyfthistorier om v. Statsministerns moders bortgång?. Allt för partiet . Vår Statsminister berättar ju snyfthistorien om hans förmodade risk att bli bortauktionerad som barn . Väntar på fler tårdrypande sagor innan valet .

 167. Lite nyfiken på hur mycket CO2 bilbränderna genererat hittills i år. Sedan skulle jag vilja veta hur många dieselbilar kan höras 1500 mil/år innan CO2 nivån är lika som bilbränderna

  • Om man gör en sådan undersökning kan man samtidigt undersöka hur många av bilbrännarnas föräldrar som har ett arbete.

 168. Californien är flera steg före. Där tar man bort 50% av bilfilerna och gör om till cykelbanor. Som kultureliten Södermalm. Dock ser man inte EN cyklist. En irakisk politiker som pushar för detta i ett county kör SUV och KAN INTE CYKLA. Detta är bara ELITENS sätt att hålla småfolket i schack. Agenda 21. Vädret i sommar är också en attack för att få oss UR våra bilar. De flesta svenskarna känner fortfarande inte till detta. Vänta bara. Det KOMMER MER! Regn HELA HÖSTEN för att förstöra jordbruket. Kontroll av mat, vatten, luft (co2), rättsväsende för att uppnå kaos och vi ber Makten att rädda oss. Vi kommer att GE vad som helst för det.! Krossa och Härska.

 169. Inför valet i år är SYDSVENSKA DAGBLADET Miljöpartiets
  största draglok.
  3 dagar i rad har de framhållit partiet med början i torsdags med hela
  tidningen utom serierna som de ägnade åt miljöpartiet.
  I fredags och idag har de fortsatt med hyllningarna.
  I morgon kommer antagligen deras Guru att ägna 2 helsidor
  åt deras förträfflighet eller alternativet är SD.s fördärvliga inverkan
  på Svenska folket och följderna av att rösta på dem.

  • Som jag skrev igår är deras Guru förutsägbar.
   Han hyllade både Miljöpartiet och häcklade SD i söndagens nummer.
   Han motsvarar 50 talets FIGGE i tidningen.

 170. Såg av nostalgiska skäl ett avsnitt av Saltkråkan. Det verkar som om solen sken om sommaren då också…
  Klimatförändringar… Var är de någonstans? Allt vi får höra är att det KAN bli klimatkatastrof och att det KAN bli två meters havshöjning.
  Visst. Inget är omöjligt.
  Men det mesta är bara löjligt.

  • Speciellt som ”experterna” var överens om att New York skulle stå under vatten 2017 och att snö skulle vara något som bara fanns förr.
   Intressant vore att veta vad man sa i vintras när det snöade i Sahara.

  • Och i Stockholm under OS på trettiotalet var det så varmt att många maratonlöpare bröt. Historien om Japanen som försvann är ju legendarisk.

  • Den normalt funtade människan hade byggt stora vallar runt sitt hus för att skydda det mot en eventuell höjning av havsnivån, den genomsnittlige miljöpartisten köper sig i stället en lådcykel för att sen spolas bort när havsnivån stiger, i ”förebyggande syfte” givetvis.

 171. På sätt och vis har ju Henrik Smith rätt. En Volvo 945 är betydligt miljövänligare över sin livscykel än exempelvis en modern batteribil som Tesla.

  • Ja, faktiskt. Precis som vindkraftverken som miljömupparna tror är räddningen för oss. Men faktum är att sett till hela livscykeln på ett vindkraftverk så genererar den mindre el än vad som gått åt vid tillverkningen. Det enda skälet att de sätts upp här och där är dubbla bidraget från staten. Vi borde satsa mer på kärnkraft i stället.

 172. Nu grinar han nog illa varje gång han ser den gamla avgas-volvon …

  Hycklare som blir synade, en återkommande komedi.

 173. Har inget körkort? Det är rimligen det första en kvinna tänker på för att bli oberoende. Iofs kan man ha förståelse för ideologiska bevekelsegrunder men då klingar det falskt om det finns bil i familjen som körs av en man – särskilt med utgångspunkt från ideologin och dess nära koppling till Regnbågsrörelsen och jämställdheten. Än värre blir det men en 25 år gammal bil. Där finns inget utrymme för uppriktigt miljöengagemang. Där finns bara hyckleri.
  Karin Svensson Smith ska med det snaraste skaffa körkort och köpa elbil. Den gamla Volvon ska skickas till skroten. Det är en miljöinsats och ett slag för jämställdhet och oberoende av man.

 174. Käringen har inget körkort.
  Hennes man har en gammal bil som skitar ner mer än nya bilar.
  MP har inget att göra i ett modernt samhälle, hoppas verkligen att deras framfart snart är över.

  Vidriga hycklare!

 175. Märkligt att svenska folket inte lär sig att ledare inom Miljöpartiet och Vänstern aldrig lever efter det dom lär ut.Det har visat sig många gånger att dom är ute efter att föra medborgarna under ljuset och själva leva ett så välmående liv som det bara går,och detta på alla dumma svenskars bekostnad.
  Sluta rösta på V och Mp om ni vill ha ett bättre Sverige i framtiden.

LÄMNA ETT SVAR