Robsahm

Faksimil Facebook

Inrikes

Kräver att staten vidtar åtgärder mot ”hatare” – får massiv kritik

Publicerad 1/12/2020
Annons

En hätsk insändare i DN möter skarp kritik i kommentarsfältet. Författaren kräver att staten tar krafttag mot vad han anser vara hat. Kritiker värnar om yttrandefriheten.

Peter Robsahm försöker i en insändare till DN piska upp en storm gällande det så kallade ”näthatet”. ”Det handlar om rikets säkerhet”, påstår han och kräver att politiker ska agera.

Robsahm ger inga förslag på vilka åtgärder han vill att politikerna ska vidta. Dock efterlyser han ”verklig action” och menar att ”ibland är det sämsta alternativet att alla tar varann i hand”.

Om ingenting görs mot det hat som Robsahm upprörs över, anser han att det i framtiden kan behöva införas en ”samvetskommission”.

Kommentarsfältet fylldes snart med kritik mot insändaren, som många menade propagerade för inskränkningar på åsikts- och yttrandefriheten.


Andra pekade ut ironin i Robsahms hätska ton gentemot de han själv anser ha för hätsk ton.

Paret Robsahm har länge hyst en aversion mot Sverigedemokraterna och har gjort ett antal hätska uttalanden om dess medlemmar. Som rubrik på webbsidan robsahm.se står: ”För övrigt vill jag påpeka att SD är nazister i kostym”. Texten är placerad över en manipulerad bild av Albert Einstein.


Peter Robsahm kallar sig kompositörer men visar sig vid en snabb webbgranskning även ägna avsevärd tid till att häckla Sverigedemokrater i diverse debattartiklar i framför allt Expressen.

Maria Robsahm, tidigare känd som Maria Carlshamre är mest känd för att hon under sin tid som ledamot i Europaparlamentet 2004-2009 dömdes för bokföringsbrott, varpå hon uppmanades av sitt parti (Folkpartiet) att lämna sitt uppdrag.

Istället valde hon att stanna kvar i Europaparlamentet som så kallad politisk vilde och kunde därmed fortsätta lyfta den väl tilltagna ledamotslönen. Hon kandiderade även i riksdagsvalet 2006 för Feministiskt initiativ.

Näthat definieras av Wikipedia som ”ett samlingsbegrepp för hot, trakasserier, kränkningar, förolämpningar eller nätmobbning mot en individ, eller hets mot folkgrupp, som sker över internet”.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons