I början av maj förra året avslöjade Samnytt att en moderat kommunpolitiker i Tingsryd som uttryckt att politikern Rasmus Paludan förtjänar att brännas till döds som Lars Vilks – är en krigsförbrytare med bakgrund i både terrorstämplade PKK och senare i en hemlig dödspatrull inom den turkiska underrättelsetjänsten. Politikern har medverkat i en intervju i där han förklarar varför han ville se Paludan död.

Samnytt kunde berätta att Cemil Aygan erkänt delaktighet i hela 36 politiska mord och sedan fått hjälp av svenska staten att gömma sig i Sverige där han, som enbart turkisk medborgare, är med och kommunpolitiken i Tingsryd under nytt namn. I slutet av maj 2022 meddelade Turkiet att Aygan är en av personerna som Sverige måste lämna ut för att ett medlemskap i Nato ska bli aktuellt.

LÄS MER: M-politikern som vill se Paludan död är krigsförbrytare – deltog vid politiska mord

Vid sidan om det politiska arbetet i Moderaterna engagerade sig Cemil Aygan även för att påverka svenska myndigheter som ”kidnappar barn” och för att integrera migranter i Sverige. Detta samtidigt som Aygan har dömts till fängelse i Sverige – två gånger.

Efter att Aygans hatiska inlägg mot Paludan hade uppmärksammats agerade Moderaterna genom att utesluta politikern. I samband med medieuppmärksamheten höll Cemil Aygan låg profil och hade sin telefon avstängd i flera dagar. Men Exakt24 fick senare en intervju med Aygan i vilken han utvecklar sin önskan att Paludan ska ”brinna som Lars Vilks”.

– Om man gör illa heliga böcker då Gud straffar. Det blir Guds straff, konstaterar Aygan.

Aygan säger sig även ångra att han skrev inläggen om Paludan. Se intervjun nedan.

LÄS ÄVEN: Erdogan begär M-politiker utlämnad – har deltagit i politiska mord