Asma-bensin-938773
Utrikes

Kristen kvinna nekade muslimsk friare – brändes

Publicerad 4/22/2018
Annons

En kristen kvinna vid namn Asma brändes allvarligt av sin muslimske friare i Pakistan, enligt tidningen Pakistan Today. Händelsen inträffade den 17 april i Lahore.

Friaren, vid namn Rizwan Gujjar, hade under en längre tid försökt få kvinnan att konvertera till islam och gifta sig med honom utan lyckat resultat. Till slut valde han att hälla bensin över henne och tända på.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, arbetade som vårdare hos en man vid namn Saeeduz Zaaman i nordösta Pakistan. Vid ett tillfälle då kvinnan var på arbetet och öppnade entrédörren stod hennes friare där och utförde det avskyvärda dådet.

Hennes far, som vid tillfället var på besök på arbetsplatsen, uppger att han hörde att fasansfullt skrik. När han gick för att se efter vad som pågick såg han sin dotter i lågor och den misstänkte, Rizwan Gujjar, springandes från platsen.

Asmas kropp och ansikte drabbades av 80-procentiga brännskador. Den lokala polisen har gripit den misstänkte och förövaren ska även ha erkänt dådet för polisen.

Endast en liten procentandel av befolkningen i Pakistan identifierar sig som kristna. Minoriteten befinner sig under ett hårt tryck från den muslimska majoritetsbefolkningen. Attacken mot Asma är bara den senaste i en lång rad med dåd med religiösa förtecken.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons