ulf kristersson5
Inrikes

Kristersson vill bilda regering med Kristdemokraterna

Publicerad 11/12/2018
Annons

På en pressträff på måndagsmorgonen berättade M-ledaren Ulf Kristersson om sina planer inför statsministeromröstningen i riksdagen på onsdag.

Inför omröstningen har dock både Centerpartiet och Liberalerna gjort klart att man inte kommer rösta på Kristersson då man inte vill sitta i en regering som behöver aktivt stöd SD, och från SD har man lagt fram en minskad invandring som ultimativt krav för att stödja en regering.

– Jag har valt att ställa upp trots den uppenbara risken att denna gång inte tolereras av riksdagen, säger Ulf Kristersson.

Enligt Kristersson vore det bra för Sverige med en ny regering. Om ett eventuellt nyval säger han att det inte skulle imponera på de svenska väljarna och trots de dåliga utsikterna vill han bilda största möjliga alliansregering.

– Jag står till förfogande och är beredd att ta på mig den inte helt okomplicerade uppgiften att bilda regering och regera Sverige, inte för att jag är säker på att vinna, men för att jag känner mig skyldig att försöka, säger Ulf Kristersson.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
715Zelenskyj kräver bojkott av Marabou: ”Stöttar Rysslands krigskassa”
Annons