Radio2

Faksimil Google Street View (censur utfört av Google)

Inrikes

Kritik mot statsmedia: ”Statligt anställda journalister sitter och myser med hela LO-kollektivet ”

Publicerad 1/11/2020
Annons

Den skattefinansierade statsmedian, som enligt lag ska vara politiskt oberoende, pekas återigen ut som vänstervriden genom kopplingar till LO och ABF.

Gällande sitt uppdrag skriver Sveriges Radio att: ”Som public service-företag ska Sveriges Radio vara oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen. Ingen utanför företaget kan påverka vad som ska sändas eller inte sändas”.

Men den tidigare ledarskribenten för Dagens Industri, Rebecca Weidmo Uvell, kritiserar i ett inlägg på sin blogg statsmedia för att inte leva som man lär.

Det räcker med att titta på verkligheten, där statligt anställda journalister sitter och myser med hela LO-kollektivet och ABF varje dag i Luleå, ledda av en sosse.

Som exempel lyfter hon fram att Sveriges Radio i Norrbotten som hon menar sitter i knät på LO.

Det är nämligen inte i det normala ”Radiohuset” som Sveriges Radio i Norrbotten huserar. I folkmun kallas adressen, på Nygatan 3, istället för “LO-huset”. Anledningen är enligt Uvell enkel när man ser vilka organisationer som delar adressen:

Socialdemokraten som Weidmo Uvell refererar till är kanalchefen för P4 Norrbotten, Patrik Boström. Han rekryterades direkt till posten efter 13 års arbete på Norrländska Socialdemokraten, där han arbetade som redaktionschef.

”Your skattepengar at work”, avslutar Weidmo Uvell sitt inlägg.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons