Sverige befinner sig i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget. Det är statsminister Ulf Kristerssons (M) bedömning av den muslimska världens reaktioner på koranbränningarna. Samtidigt får planerna på att se över ordningslagen för att ge efter för muslimska krav och hot stark kritik.

I samband med att arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) i förra veckan konstaterade att ”vi har ett nytt Sverige i dag” meddelade han även att regeringen vill se över ordningslagen för att eventuellt kunna inskränka yttrandefriheten.

LÄS ÄVEN: Regeringen ser över ordningslagen: ”Vi har ett nytt Sverige i dag”

Nu kommer samma meddelande även från statsministern. I ett inlägg på sociala medier på söndagen skriver Ulf Kristersson bland annat att vi befinner oss i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget.

I Sverige har vi också redan påbörjat ett arbete med att analysera rättsläget – däribland ordningslagen – i syfte att överväga åtgärder för att stärka vår nationella säkerhet och säkerheten för svenskar i Sverige och i världen.

Samma meddelande gick även ut via Johan Pehrson och reaktionerna blev inte nådiga.

LÄS ÄVEN: L-topp kräver Jomshofs avgång – men SD-toppen viker sig inte

Regeringen har också vänt sig internationellt med planerna.