Krogvakt i Stockholm tvingade till sig sex av kvinnliga gäster – döms till fängelse

16 Shares

26-årige Yousif Medlol arbetade som ordningsvakt på olika nattklubbar kring Stureplan i centrala Stockholm. I sitt arbete tvingade han också kvinnliga gäster till sexuella handlingar under hot om att annars polisanmäla dem för att ha använt narkotika. Nu döms han av Stockholms tingsrätt till tre års fängelse för våldtäkt och tjänstefel.

Modus operandi för brotten är likartat. Yousif valde ut ett offer bland de kvinnliga kroggästerna på Sturecompagniet och Solidaritet där han arbetade, konfronterade kvinnan med att han sett henne använda narkotika och sade sedan att han kunde låta bli att polisanmäla saken i utbyte mot sex.

Några av kvinnorna anmälde dock i stället Yousif till polisen och på onsdagen föll domen. Påföljden blir tre års fängelse för våldtäkt och tjänstefel. Han ska också betala skadestånd till offren på 115 000 kronor vardera.

16 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.