Kronofogdes villa besköts med flera skott
Genrebild kontroll med Kronofogden. Foto: Faksimil Facebook

I helgen besköts en fastighet med fyra skott norr om Göteborg. Det framgår nu att en medarbetare hos Kronofogden bor i villan. Polisen vädjar till allmänheten om tips.

Det var vid klockan 21.25 på söndagen som SOS Alarm mottog flera larm från allmänheten rörande skottlossning i centrala Älvängen. Ingen person skadades fysiskt.

LÄS ÄVEN: Invandrare kraftigt överrepresenterade hos Kronofogden

På tisdagen rapporterade Göteborgs-Posten att bostaden är hem åt en medarbetare på Kronofogden. Magnus Arvidsson är enhetschef hos myndigheten och berättar att medarbetaren och familjen är skärrade.

Polisen vill inte kommentera händelsen närmare eller huruvida skottlossningen har med personens anställning hos Kronofogden att göra. Samtidigt vädjar myndigheten till allmänheten att komma med tips om man vet mer om händelsen.

Kronofogden i insatser mot gängkriminella

För att störa gängkriminella i samhället har flera myndigheter, däribland Polismyndigheten, Skatteverket, Kronofogden och Tullen, haft gemensamma insatser. Detta för att exempelvis kunna beslagta vinster från brottslighet genom att driva in obetalda fordringar.

LÄS ÄVEN: Kronofogden överraskade smitare innan flygavgångar

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.