Sent på fredagskvällen gjordes ett makabert fynd i närheten av Arlanda flygplats norr om Stockholm. Rester av en människokropp hittades i naturområdet Halmsjön av privatpersoner som rörde sig i området. De larmade omedelbart polisen, som nu har inlett en förundersökning om möjligt mord.

Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral, bekräftar att det rör sig om rester av en människokropp som legat där en längre tid. Det är dock ännu oklart om det rör sig om en man eller kvinna, men kvarlevorna visar tydliga tecken på att komma från en människa.

Skogsområdena runt Arlanda lockar en hel del människor, ofta intresserade av flygplan och liknande aktiviteter. Oldin påpekar att de ännu inte vet vad som har hänt och att det kan röra sig om självmord eller någon form av naturlig död. Men fyndet utreds i nuläget ändå som om det är fråga om mord.

– Sådant vet man aldrig säger Silvia Oldin till SVT.

Analys kommer ta tid

Polisens tekniker hade spärrat av platsen för att säkra eventuella bevis och det rättsmedicinska arbetet kommer att ta över när polisens tekniker har undersökt materialet. Sylvia Oldin förklarar att det kommer att ta tid innan de får veta vad som har hänt.

LÄS ÄVEN: Gränskontrollant åtalas – lät kusinkollega flyga in med kriminell