Onsdagskvällen och natten mot torsdagen blev osedvanligt våldsam med flera döda. En av dem var en ung kvinna som inte ska ha varit det tilltänkta målet. Flera av fallen har koppling till det kriminella Foxtrot-nätverket.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen sköts en man i 18-årsåldern med flera skott på Mälarhöjdens IP som var full med folk. Mannen, som ska ha kopplingar till Foxtrot-nätverket, avled på platsen.

LÄS ÄVEN: Rapartist ihjälskjuten vid idrottsplats – Boende: ”Man vill flytta från Stockholm”

Vid midnatt var det i Jordbro polisen larmades om skottlossning. Två män hittades skottskadade varav en avled. Tre män i 20-årsåldern greps misstänkta för inblandning i skjutningen.

Kort därpå fick polisen ett samtal från ett bostadsområde inom Haninge kommun där en boende i ett radhus vaknat av glaskross. Det visade sig komma från ett fordon som körts in i fasaden. Två män sprang från fordonet och upp mot skogen. Polisen kopplar detta till skottlossningen i Jordbro.

Bombdåd

Kl 3.45 detonerade en kraftig sprängladdning i ett bostadsområde i Fullerö i Uppsala. En kvinna i 25-årsåldern skadades och fördes till sjukhus där hon sedermera avled. Enligt uppgifter var kvinnan en granne och inte det tilltänkta målet.

Fem hus skadades varav två kraftigt. I ett av husen bor en person med kopplingar till Foxtrot-nätverket. I januari sköts det mot samma bostad.

Två män har gripits och anhållits misstänkta för mord och grov allmänfarlig ödeläggelse.

LÄS ÄVEN: Kriminella gäng från Sverige etablerar sig i Norge