Ambulans

Foto: Hangsna.

Inrikes

Kvinna hittad mördad i Vimmerby

Publicerad 1/27/2020
Annons

Under natten påträffades en kvinna avliden i en bostad på en mindre ort i Vimmerby kommun. Två män har gripits misstänkta för att ha bragt henne om livet.

– Strax efter klockan tre i natt fick vi ett larm. Väl på plats anträffades en kvinna avliden, och två män befann sig i bostaden. Männen togs till polishuset i Västervik, och efter förhör under förmiddagen har de gripits, säger polisregions Syds presstalesperson Patric Fors till Expressen.

Den ena mannen är i 35-årsåldern och är på sannolika skäl anhållen misstänkt för mord. Den andre mannen uppges vara i 55-årsåldern och är skäligen misstänkt för mord. Förutom männens åldrar har inga uppgifter om gärningsmännen offentliggjorts.

Vem det var som larmade om händelsen vill inte Patric Fors gå in på, men han berättar att larmet kom inifrån bostaden där kvinnan hittades avliden. Gripandet av männen ska ha gått lugnt till.

– De var kvar i bostaden när vi kom, det var ingen dramatik där, säger Fors.

Fors kan också bekräfta att båda männen var bekanta med kvinnan sedan tidigare. Han vill inte gå in på vilken typ av relation de hade till varandra.

Bostaden är avspärrad av polisen som genomför en teknisk undersökning på platsen.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons