Kvinna Rån

Genrebild

Inrikes

Kvinna i 60-årsåldern knivhöggs under rån

Publicerad 3/5/2019
Annons

Det var klockan 07.03 på tisdagsmorgonen som Polisen mottog larm om ett brutalt knivrån i Beijers park i östra Malmö.

I början av februari uppmärksammade Samhällsnytt en våldsam rånvåg i Malmö där bland annat en man blev knivhuggen och lämnad på gatan utan möjlighet att larma ambulans – för en jacka och mobiltelefon. Nu rapporteras det återigen om ett våldsamt personrån i den skånska staden.

Två yngre män ska under morgonen ha attackerat en kvinna i 60-årsåldern med vad som Polisen tror är en kniv. Kvinnan har uppgett att hon inte kände igen männen sedan tidigare, rapporterar Expressen.

– Hon har skador på överdelen samt benskador, säger Hans Lippens, presstalesman vid Polisen i Region Syd.

LÄS ÄVEN: Blodig rånvåg mot barn i västra Malmö – knivhugget offer höll på att dö för en jacka

När Polisen och räddningstjänsten anlände till platsen var kvinnan inte kontaktbar. Därför har man genomfört förhör på sjukhuset. Hennes skadeläge är fortfarande oklart och samtidigt uppger Polisen att man är osäkra på brottsrubriceringen.

– Det är oklart om det är en grov misshandel alternativt ett rånförsök. Vi vet inte om de fått med sig något, säger Lippens.

En större polisinsats med både patruller och hundpatruller inleddes runt omkring parkområdet. Det har fortfarande inte resulterat i någonting och ett närmare signalement än att det rör sig om två yngre män är för Polisen inte intressant att lämna ut.

– Ingen är gripen, signalementet är vagt, det är inte av intresse att gå ut med eftersom det är generella vittnesiakttagelser, säger Lippens.

Har du tips eller iakttagelser från platsen kontakta då Polisen på telefonnummer 114 14.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons