På juldagskvällen larmade en kvinna polisen då hon mottagit hot av en man. Polisen åkte till bostaden och träffade kvinnan – men lämnade sedan utan åtgärd. Senare, under natten till annandagen, larmade mannen polis och angav sig själv för att ha begått ett våldsbrott. Kvinnan påträffades död i anslutning till samma villa som polisen besökt tidigare under kvällen.

Sent på kvällen larmades polisen till ett misstänkt våldsbrott utanför Kungsbacka. När de anlände till platsen hittades en kvinna död i anslutning till en villa.

– Vi inledde då en förundersökning gällande mord och i samband med detta frihetsberövade vi en misstänkt gärningsman, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen till SVT.

Bostaden spärrades av och under natten genomfördes en teknisk undersökning som fortsätter under torsdagen.

Tidigare under kvällen hade polisen ryckt ut till bostaden efter att kvinnan larmat om att mannen hade hotat henne. Polisen lämnade emellertid bostaden utan att vidta någon åtgärd.

– Nu pågår även en utredning parallellt med mordutredningen om eventuellt tjänstefel, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Under torsdagen kommer polisen att hålla förhör med eventuella vittnen och den misstänkta och anhållna mannen. SVT uppger att både mannen och kvinnan är i 50-årsåldern och har tidigare haft en relation med varandra. Polisen vill inte kommentera deras relation.