Kvinnan lurades i början av oktober till Helsingborg i tron att hon kunde hyra en lägenhet. Istället lurade mannen med sig henne i en bil, slog henne med hammare och utsatte henne för sexuella övergrepp innan han övergav lämnade henne utanför Åstorp.

De träffades i centrala Helsingborg, vid tågstationen Knutpunkten, där hon ska ha hoppat in i hans bil. Enligt uppgifter ska hon ha försökte ta sig ut ur bilen men misslyckats.

Mannen på ett undanskymt ställe, drog ut henne ur bilen där hon tappade sin hörapparat. Därefter ska han ha dragit en plastpåse över huvudet och börjat slå henne. När hon återigen försökte fly tog han fram en hammare och slog henne flera gånger.

Kvinnan lyckades riva av mannen hans glasögon och riva honom i ansiktet. Men han lyckades dra av henne kläderna från underkroppen och utsatte hennes för flera sexuella övergrepp.

Klättrade över taggtråd

Till slut lyckades hon fly efter att en bil hade närmat sig platsen. Hon tog sig över ett taggtrådsstängsel och in på ett industriområde. Där ska hon ha blivit sedd av en bilist som larmade polisen. När de hittade var hon skadade och svårt chockad.

Gärningsmannen identifierades som dock hävdade att han var oskyldig. Men hans DNA fanns både på platspåsen och på en läskburk som hittades på platsen. Dessutom vittnade hans egen fru mot honom och berättade att han hade kommit med med rivsår i ansiktet.

”Omfattande skador”

Helsingborgs tingsrätt säger i domen att mannens förklaringar ”framstår som osannolika” och ”motbevisas av den tekniska bevisningen”. Han döms av rätten till fem och ett halvt års fängelse.

I domen skriver rätten att ”våldet lett till omfattande skador” och offret har dessutom befunnit sig en utsatt situation på grund av att hon togs till en ”avsides och för henne okänd plats i mörker där hon inte kunde kalla på hjälp.” Utöver det hade hon tappat sion hörapparat vilket spädde på hennes utsatthet.

Utöver fängelsestraffet på 5,5 år ska han även betala 155 000 kronor i skadestånd till kvinnan.