Under ett rådhusmöte lett av Alexandra Ocasio-Cortez, politiker för Demokratiska partiet i USA tillika kontroversiella aktivist, blev en kvinna i publiken mycket rädd och upprörd när klimatfrågan diskuterades.

Kvinnan ställde sig upp och yrkade på att Ocasio-Cortez skulle stötta drastiska åtgärder för att motverka klimatförändringar – som att äta upp och göra sig av med bebisar.

”Även om vi bombar Ryssland är vi för många människor”, säger kvinnan i klippet som nu spridit sig över internet:

Iscensatt kupp
Den påtagligt uppskrämda kvinnan hänvisar till den svenska forskaren Magnus Söderlund som hållit seminarier om möjligheten att bli kannibaler för att rädda klimatet, vilket Samhällsnytt tidigare rapporterat om.

Sky News Australia uppger sig misstänka att kvinnan är ett så kallat ”troll”, men det är än så länge endast spekulationer. Det visade sig stämma.

Sajten Gizmondo skriver nu om att den virala videon var en kupp iscensatt av en organisationen LaRouche PAC. På twitter skriver organisationen, som är kritiska till klimathysterin, att ”ibland fungerar endast satir:

Har uppmanat till panik
Klimatlobbyn, med svenska Greta Thunberg i spetsen, har tidigare uppmanat folk till panik:

”Jag vill inte att ni ska vara hoppfulla. Jag vill inte ha ert hopp. Jag vill att ni ska få panik”, sa Thunberg i ett uppmärksammat tal på World Economic Forum för en tid sedan.

Tidigare i år visade neurovetenskaplig forskning att begrepp som ”global uppvärmning” och ”klimatförändringar” inte framkallar en tillräckligt stark reaktion hos mottagarna. Begrepp som ”klimatkris” och ”miljökollaps” väckte däremot ”60 procent större emotionell respons hos lyssnare”. Därför använder sig nu aktivisterna av dessa betydligt mer ödesmättade och skrämmande begrepp.

Sedan tidigare har klimatlobbyn lyckats skrämma upp barn världen över, inte minst i Sverige. Många unga betraktar nu klimatförändringar som ett existentiellt hot och är övertygade om att jordens undergång är nära förestående.