0
Inrikes

Kvinna slogs medvetslös och våldtogs på bro i Stockholm

Publicerad 10/18/2021
Annons

Under natten till söndag våldtogs en kvinna på Årstabron i Stockholm. Enligt kvinnan passerade en maskerad man på elsparkcykel och slog henne i bakhuvudet. Kvinnan knockades och har inga tydliga minnen av vad som skett därefter. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och våldtäkt.

– Vi åkte dit och inledde en förundersökning om grov misshandel, men det fanns även tecken på att hon hade blivit utsatt för något sexualbrott, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionsledningscentral till Expressen.

Enligt uppgift hittades kvinnan, som är i 25-årsåldern, avsvimmad av förbipasserande. Hon har har inga tydliga minnen av vad som skett efter att mannen slagit henne i huvudet. Polisen vet heller inte hur länge hon har varit avsvimmad. När Kvinnan återfick medvetandet upptäckte hon att hennes kläder inte var i den ordning de skulle vara.Kvinnan fördes senare till sjukhus för kontroll.

LÄS ÄVEN: Tonåring brutalt överfallen av tio personer

Gärningsmannen på fri fot

– Vi har jobbat intensivt med ärendet hela natten men vi har inte kommit så långt som vi hade hoppats, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till SVT.

– Vi letade efter en elsparkcykel som kunde ligga slängd i närområdet. Men som du säkert vet ligger de överallt. Jag tror säkert att utredningspersonalen kommer att djupdyka i frågan i dag, säger Mikael Pettersson, till DN.

Årstabron spärrades av under natten medan polisens kriminaltekniker arbetade. Enligt polisens händelsenotis har den misstänkta brottsplatsen även sökts av med hundpatrull. Avspärrningarna hävdes strax innan klockan fem på söndagsmorgonen. Någon gärningsman hade då ännu inte hittats.

LÄS ÄVEN: Elsparkcykeln – trendigt flyktfordon för kriminella, trafikfara för många andra

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1032Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons