barnvagn

Arkivbild.

Inrikes

Kvinna som kidnappade spädbarn i Göteborg häktad

Publicerad 1/25/2019
Annons

Den kvinna i 40-årsåldern med slaviskt ursprung som i tisdags kidnappade ett 6 månader gammalt spädbarn i en barnvagn utanför en förskola på Hisingen i Göteborg, häktades på fredagen misstänkt för olaga frihetsberövande. Kvinnan nekar till brottet och hävdar att hon endast var ute efter att stjäla barnvagnen.

Flera vittnen såg hur kvinnan gick iväg med vagnen som ett par timmar senare återfanns utanför en snabbköpsbutik med barnet välbehållet i. Eftersom polisen fått ett bra signalement på kvinnan kunde hon snabbt gripas.

Kvinnan är svensk medborgare men har ett slaviskt förnamn. Hon är tidigare dömd för en rad stöldbrott, våld och hot mot tjänsteman, bedrägeri och rattfylleri men har aldrig dömts till strängare påföljd än skyddstillsyn, villkorlig dom och dagsböter.

I förhör hävdar kvinnan att hon endast hade för avsikt att stjäla barnvagnen och inte förstod förrän senare att det låg ett barn i vagnen. Brottsrubriceringen var från början människorov men mildrades i samband med att hon anhölls till olaga frihetsberövande.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons