En kvinna som föll och skadade sig allvarligt tvingades vänta två timmar på en ambulans. När de anlände till sjukhuset blev det däremot stopp och kvinnan hänvisades till vård vid ett sjukhus 15 mil bort.

Det var på söndagen som en familj i Västernorrland åt julbord i en restaurang när frun ska ha ramlat och slagit både huvud och en arm vilken senare visade sig vara helt av nedanför axeln, rapporterar SVT.

LÄS ÄVEN: Man avled efter väntan på akuten: ”Platsbrist och överansträngning på personalen får konsekvenser”

Efter att familjen larmat SOS och bett om en ambulans skulle det dröja två timmar innan en ambulans dök upp. I väntan på ambulans har kvinnan tvingats ligga smärtorna på restauranggolvet bland övriga matgäster.

Maken: ”Bårbil skulle frakta henne”

När ambulansen sedan anlände till Sundsvalls sjukhus visade det sig vara tvärstopp. Enligt läkarna fanns det ingen plats för kvinnan och därför skulle hon fraktas med bårbil till Örnsköldsvik – hela 15 mil bort.

– Det var elva på kvällen, de hade somnat och de kom och väckte upp dem. De fick klä på henne och hon fick sätta sig och vänta på att bli fraktad till Örnsköldsvik, berättar Tommy Sjöberg som är kvinnans man.


LÄS ÄVEN: Mer än ett dygns väntetid för akutvård – sjukhus ber patienter ta med mat och medicin