polis standby blåljus
Inrikes

Kvinna utsatt för gruppvåldtäkt

Publicerad 9/12/2022
Annons

På lördagskvällen utsattes en kvinna i för en misstänkt gruppvåldtäkt i centrala Sundsvall. Flera män överföll den unga kvinnan i 20-årsåldern.

Det var vid 23-tiden på lördagskvällen vid gångbron längs Selångersån i Sundsvall som kvinnan attackerades och våldtogs av ett gäng för henne okända män.

– Hon har blivit utsatt utav för henne okända personer. Flera personer ska ha medverkat, men det är oklart i vilken omfattning de olika personerna deltagit, säger Linda Englund Sundin, jourhavande förundersökningsledare, till P4 Västernorrland.

LÄS ÄVEN: Machete-migrant högg ned kvinna i Ica-butik – slipper utvisning

Kvinnan fördes till sjukhus och i sökandet efter gärningsmännen har polisen bland annat låtit en hund söka av området. Nu ska man också kontrollera ifall något av intresse fastnat på övervakningskameror.

– Hon har lämnat ett vagt signalement på de för henne okända gärningsmännen. Flera personer ska ha medverkat, men det är fortfarande oklart i vilken omfattning de olika personerna deltagit, säger Linda Englund Sundin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Sundsvalls tidning.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons