Hamza Benayad. Foto: Polisen

Kvinna våldtogs två gånger – polisen efterlyser migrant först efter tre år

6.5K Shares

En 38-årig kvinna i Skåne utsattes för två våldtäkter av ett gäng. En man dömdes för brottet till fängelse och utvisning. Men den andre gärningsmannen greps aldrig och är fortfarande på fri fot. Först tre år efter händelsen går polisen ut med bild.

LÄS ÄVEN: SVT svarar på kritik om signalementcensur: ”Tror inte det kan leda till gripande”

Det var den 10 september år 2017 som kvinnan i Helsingborg våldtogs, först av en man och kort därefter återigen av ytterligare en man i ett gäng.

En man greps för våldtäkten och dömdes sedan till fängelse i ett år och åtta månader. Mannen ska även utvisas men är välkommen att återvända till Sverige efter tio år, rapporterar TV3 Efterlyst.

Efterlyst migrant har flera identiteter 

Den andre misstänkta gärningsmannen kunde aldrig lokaliseras och är sedan brottstillfället fortfarande på fri fot. Polisen har nu tagit hjälp av TV3 Efterlyst för att gå ut med en bild på mannen som har flera identiteter men uppges heta Hamza Benayad.

🚨HAMZA BENAYAD EFTERLYSTFÖR VÅLDTÄKT – DELA INLÄGGET (Sänds torsdagar 20.00 på TV3)Den 10 september 2017 våldtar en…

Posted by Efterlyst on Friday, March 27, 2020

”Skrattretande straff”

I kommentarsfältet på Facebook är det många som uttrycker frustration över rättsväsendet och de som man anser milda straffpåföljder som utdöms. Dessa kallas bland annat för ”skrattretande”. Även senfärdigheten med att efterlysa den andre gärningspersonen kritiseras.

Tipsa

Nu vädjar TV3:s program Efterlyst om tips. Om du vet vem mannen på bilden är, kontakta polisen på telefonnummer 114 114 alternativt TV3 Efterlyst på 08-702 00 90 eller via e-post på [email protected]

LÄS ÄVEN: Kartläggning: 85% av överfallsvåldtäkter begås av invandrare

6.5K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.