I söndags sköts en 20-årig man ihjäl i samband med ett polisingripande i Brooklyn Center i delstaten Minnesota. Fallet har orsakat protester då 20-åringen var svart. Nu framkommer dock uppgifter som gör gällande att den kvinnliga polisen som sköt trodde att hon hade dragit upp elpistolen ur hölstret och inte sitt tjänstevapen.

Det var då 20-årige Daunte Wright stoppades och det uppdagades att han var efterlyst incidenten skedde. I samband med att polisen skulle gripa Wright försökte han fly från platsen. Polisen avlossade då ett skott som träffade Wright varpå han krockade med en annan bil.

I samband med att skottet avlossades ropade den kvinnliga polisen, Kim Potter, ”Taser!” (elpistol), men i stället var det alltså tjänstevapnet hon hade dragit och skjutit med. På hennes kroppskamera hörs hur hon efter skottet säger ”Jävlar, jag sköt honom”.

Potter har stängts av från sin tjänst medan fallet utreds och under söndagskvällen rådde upplopp i området då man menar att Wrights hudfärg tyder på polisens rasism. Delstatens nationalgarde sattes in och på måndagen gällde ett utegångsförbud i städerna Brooklyn Center, Minneapolis och St. Paul.