ropstad

Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Mona Høvset.

Utrikes

Skattepengar till att göra om kyrkor till moskéer

Publicerad 12/9/2019
Annons

Kjell Ingolf Ropstad, partiledare för norska Kristelig Folkeparti och barn- och familjeminister med ansvar även för kyrkofrågor, har godkänt bidrag på nästan 1 miljon kronor till det extremistiska trossamfundet Det Islamske Kultursenter för att bygga om en mer än 100 år gammal kyrka och ett församlingshus till moskéer.

Det Islamske Kultursenter har bland annat verksamheter som koranskolor i flera norska städer där barnen kan övernatta. Ur potten på totalt fem miljoner kronor för privatägda kyrkobyggen har Ropstad tilldelat trossamfundet över 700 000 kronor för att den före detta baptistkyrkan i Stavanger ska göras om till moské. Summan är den högsta bland de 15 olika trossamfund som i år godkänts efter att ha ansökt om finansiellt stöd.

Samma trossamfund har tilldelats ytterligare 200 000 kronor av Ropstad för att göra om ett församlingshus i Skien till moské.

Även Søndre Nordstrand Muslimske Senter har tilldelats 320 000 kronor.

Samtidigt som detta sker har Oslos kommunstyrelseordförande Raymond Johansen lanserat en granskning av allt kommunalt stöd som Det Islamske Kultursenter fått genom åren. Även jämställdhets- och diskrimineringsombudsmannen Hanne Bjurstrøm har bett myndigheterna att titta närmare på förhållandena i trossamfundet.

Det Islamske Kultursenter har hittills köpt fastigheter för över 100 miljoner kronor för att användas som moskéer, bland annat tre stycken i Oslo.

Oförlåtligt

Islamiseringen av Norge pågår helt öppet med norrmännens mer än välvilliga hjälp – hur dum, blind och döv går det att vara för att inte förstå detta, frågar sig författaren och journalisten Hege Storhaug som också slår fast att detta är oförlåtligt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
777Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons