Regeringens enmansutredare Runar Viksten överlämnar sitt förslag till försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Dennis Abrahamsson.

Lagförslag: Obekväma journalister ska kunna dömas för spioneri

Delningar

➤ Den svenska regeringen är bekymrad över att journalister i landet agerar visselblåsare på den internationella arenan och berättar om det som de anser på många områden prekära tillståndet i Sverige. Nu överväger regeringen att stifta en lag där journalister som rapporterar ofördelaktigt om Sverige ska kunna straffas för ”utlandsspioneri” för att, som det formuleras, ”ha skadat Sveriges relationer till andra länder”.

Formellt saluförs lagförslaget under den nya brottsrubriceringen ”utlandsspioneri” och som kopplat till Sveriges militära insatser i utlandet. Förslaget kräver att ändringar i grundlagen görs som skulle begränsa yttrande-, åsikts- och tryckfriheten. Även meddelarfriheten föreslås begränsas så att en person som lämnat ofördelaktig information om Sverige till en journalist ska kunna eftersökas av statsmakterna.

Kritiker, bl.a. krigsjournalisten Johanne Hildebrandt, menar att det är en farlig lagstiftning som inte hör hemma i en demokrati. Tryckfrihetsexperten Nils Funcke säger i en kommentar att det saknas exempel på händelser på det område man hänvisar till som skulle motivera en sådan lagändring.

Däremot finns i närtid ett flertal exempel där regeringen uttryckt ogillande över att svenska opinionsbildare förmedlat en mindre smickrande Sverigebild till omvärlden och att man då använt just formuleringar som att det ”skadar Sveriges relationer till andra länder”.

Alltfler menar att Sverige befinner sig på en rutschkana utför – välfärden krackelerar, skolresultaten är i botten, problemen och kostnaderna för invandringen och den ”humanitära stormakt”-politiken skenar bortom all kontroll, polisen är i kris, den militära försvarsförmågan närmast obefintlig, islamistisk terrorism och antisemitism brer ut sig osv.

En del av dem som menar detta är opinionsbildare och journalister. Och några av dessa vill inte bara väcka opinion inom landet utan också berätta för omvärlden om det som i Norge brukar kallas för ”det svenska tillståndet” och är ett uttryck för den diametrala motsatsen till den Sverigebild som förr dominerade i vårt västra grannland.

Till följd av den internationella rapporteringen från Sverige har bilden av vårt land kantrat också i många andra länder. Där Sverige tidigare framhölls som föredöme används det nu allt oftare som avskräckande exempel. Detta bekymrar den svenska regeringen.

Redan tidigare har regeringen genom vad som kritiserats som ministerstyre försökt få bukt med att det man betraktar som illojala svenska opinionsbildare gör hål i den som de upplever glättade fasad som regeringen, UD och andra officiella marknadsföringsorgan av Sverige vill förmedla till omvärlden. Ett av de mer uppmärksammade exemplen är när statsminister Stefan Löfven personligen attackerade författaren och journalisten Katerina Janouch som berättat om missförhållanden i Sverige för tjeckisk media.

Nu vill regeringen gå ett steg längre för att ta kontroll över vilken Sverigebild som torgförs internationellt. I vägvalet mellan att förändra den politik som allt starkare ifrågasätts också internationellt och att återställa fasaden väljer man det senare.

Regeringen uppdrog därför för en tid sedan åt enmansutredaren Runar Viksten att ta fram ett förslag på hur man med lagens hjälp kan stoppa den som genom att tala eller skriva ofördelaktigt om Sverige inför internationella åhörare ”skadar Sveriges relationer till andra länder”. Förslaget ligger nu färdigt på regeringens bord för omvandling till proposition, och vad som föreslås är en grundlagsändring där den som förmedlar något negativt om Sverige till utlandet ska kunna dömas för utlandsspioneri.

Viksten föreslår i sitt lagförslag att den som gör sig skyldig till utlandsspioneri av normalgraden ska kunna dömas till mellan två och fyra års fängelse medan den som talar verkligt illa om Sverige i internationella sammanhang bör kunna dömas för grovt utlandsspioneri till upp till åtta års fängelse.

I utredningen hävdas och läggs stor tonvikt vid att det är vanligt förekommande att underrättelsetjänster i andra länder rekryterar journalister för att sprida desinformation. Demokratiska val som går i en ”oönskad” riktning, exempelvis britternas beslut att lämna EU eller amerikanernas beslut att välja Donald Trump till president har beskrivits som regisserade av främmande makt – oftast Ryssland – genom infiltration av opinionsbildande aktörer som med hjälp av desinformation lyckats dupera väljarna.

Detta är en anklagelse som numera är flitigt förekommande också i Sverige mot enskilda opinionsbildare och de växande medieaktörer som rapporterar kritiskt om samhällsutvecklingen och regeringspolitiken. Dessa personer och aktörer sägs sprida desinformation och ”falska nyheter” om Sverige och misstänkliggörs för att göra detta på uppdrag åt främmande makt – återigen oftast Ryssland – med syfte att destabilisera Sverige politiskt. Viksten menar att ”det vore naivt” att tro att dessa aktörer inte står på främmande makts lönelista.

Från journalistiskt håll är man kritisk till lagförslaget. ”Det hör inte hemma i en demokrati med fri press. Detta är en farlig lagstiftning som makthavare i framtiden kan använda hur som helst”, säger exempelvis den välrenommerade krigskorrespondenten Johanne Hildebrandt. Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke, som också är VD för den publicistiska paraplyorganisationen Utgivarna, sågar lagförslaget. Han menar att det saknas grund för att införa en sådan lag och implicerar att motivet därför kan vara ett annat än det uppgivna.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1230 KOMMENTARER

 1. Det här påminner om ett land som EU under lång tid vägrat släppa in i värmen…
  Turkiet har länge hatats och anklagats av MSM för precis det som nu föreslås?
  Vad händer?

  • vi är nog tyvärr inte mogna för något så drastiskt i detta feministiska land men jag är med om det skulle bli av

 2. Regeringen vill med andra ord fängsla människor som t.ex Katerina Janouch!!!
  Nu har ta mig faen dårarna gått över den oförlåtliga gränsen.
  SVENSKA FOLKET VET VAD SOM MÅSTE SKE I VALET 2018!
  Tycka vad man vill om SD men det är enda hoppet…

 3. Snart dags för revolution eller statskupp. Men vi har ju ingen armé längre. Shit. Dom är smarta dom jävlarna.

  • det behövs ingen arme för det, armen skulle inte stått på vår sida ändå dom skulle gjort som i ådalen eller som i kina så där hade vi knappast fått någon hjälp ska vi kunna ta makten över landet så är det nu innan militären blir större

 4. Ser ut som att regeringen drar blankt emot medborgarna.
  Måste vara vild panik i sosseträsket.
  Vänta bara, dags att skörda det ni sått.

 5. Vem är egentligen förvånad över denna utveckling ?
  Sverige har varit ett rå-Kommunistiskt land under årtioenden. Vi kunde lika bra ha en Hammare och Skära i flaggan.

  Samtidig ser jag sådana här absurda förslag på ett säkert bevis på att de håller på att förlora greppet om makten nu och de vet om detta själv.
  En analog för detta förslaget är när en kropps immunsystem aktiveras.

 6. Ytterligare exempel på att försvarsministern saknar omdöme i allvarliga frågor. Att ta emot utredningen och se glad ut borde rendera omedelbart avsked.

  • Att han är omdömeslös vet vi ju sedan tidigare, att gå i säng med NATO (USA i fårakläder) säger ju allt. Att dessutom köpa uråldriga Patriot-robotar för dyra pengar tyder på monumentalt dåligt omdöme.

 7. O.T. Så har vi då äntligen fått reda på vem den extremt

  skyddsvärde ”kulturprofile” är. Han som polisanmälts av många kvinnor för grova sexualbrott. En man som utan att vara medlem av Svenska Akademin styrt en del av dess verksamhet.

  Mycket märkliga saker har avslöjats i samband med denna finkulturskandal. Expressen hävdar att Kulturpofilen ”kunde ha stoppats redan för 20 år sedan när Expressens Niklas Svensson avslöjade hans påstådda utnyttjande av unga kvinnor”. Men kanske lika märkligt, att så många i och kring Akademin kände till brottslingens övergrepp mot kvinnor, men inte ingrep.

  Så här lär en berömd författere i Akademin ha yttrat sig: ”Jag var medveten om uppgifterna …. förfärades av det och hoppades att det skulle vara varning nog för honom att sluta”. Är inte detta höjden av feghet och brist på civilkurage? Men han är inte alls ensam. Alla i Akademin visste nog vad som pågick – men teg.

  Och hur är det egentligen med Exptressen och den övriga mediavärlden nere i Stockholms förnämsta kvarter? De grova sexualbrotten hade kunnat stoppas för länge sedan. Men, ingen vågade satsa något för att ge Sveriges kvinnor litet hjälp.

  Är inte Sverige ett land som karakteriseras av mycken Feghet? Inte bara extrem Dumhet. Hur är det med den ’humanistiska stomakten’s rykte ute i världen?

 8. diktaturen är ett faktum här i sverige!! Kan bli annat ljud när klöver
  partierna får stå och titta på när det blir förbjudet att ha lyxmigrant
  förbud i sverige och när gruppvåldtäkts män lagföres och utvisas!!
  då kommer diktaturen att gnissla tänder och när vi kastar dem i
  fängelse som idag har dessa åsikter!!!

 9. Kritiserar Ryssland,Kina,Turkiet för brist på mänskliga rättigheter men vill göra exakt som de? Panik i PK sjuka partier i SWE, sen kallar de kritiker för nazister mm mm.

 10. Herregud, hur politikerna borde skämmas som är instiftaren till den verklighet som utlandet fått reda på.
  Som jag ser det, åtala upphovsmakarna ”fulmedia och 7-klöverns politiker” som har försatt oss i denna stridbara situation!
  Allt för att SD vill skapa ett bättre Sverige!

 11. Om en utländsk journalist rapportera nått ofördelaktigt om Sverige – ska regeringen då skicka agenter för att likvidera honom eller gripa honom för lagföring i Sverige? Frågorna hopar sig!

  • SAPO (Socialdemokratiska Arbetarpartiets Polisiära Operatörer) rycker ut och lönnmördar personen ifråga med hjälp av en röd ros med förgiftad törne.

 12. Var nog bland det dumaste förslag jag någonsin läst om…????????????…måste ha slagit fullständigt slint..????????????…7k behöver åka till Etiopien o delta i sidas kurser om demokrati och PRESS O YTTRANDE FRIHET som dom anordnar för bistånds pengar…????????????

 13. Så sjuklövern är inte stolt över sin humanitära stormakt och feministiska politik?
  Jag trodde att vårt föredöme skulle skina globalt?!

 14. Sanningsbeskrivande journalister skall med andra ord tas ur spel.
  Sverige är en diktatur en sjukare en rocketmans diktatur. Kim-Kong Löfven bygger vidare på den svenska modellen.

 15. Mord och våldtäkt leder till samtal med socialtjänsten men kritik av detta kan ge åtta års fängelse.

  Vad blir nästa steg? Att avskaffa oppositionen i Riksdagen?

 16. Spioneri-avslöjande!
  Att polisen ska hantera personer som begår brott lika oavsett hårfärg och storlek på näsan kan förefalla som en självklarhet, men så är det långt ifrån i lilla Malmö.
  Problemet har sin grund i att poliser backat då MENA visat på flockmentalitet med spottande och fräsande redan för 40 år sedan.
  Jag kan absolut inte med poliser som observerar kalla arabisk man för, ja ni vet vad, det omvända går dock alldeles utmärkt, även mordhot kan araben kasta ur sig utan att polisen fraktar bort honom, står jag på mig och uppmanar araben att tagga ner och vänta tills polisen vandrat vidare så vi kan lösa det smidigt så blir polisen ilsken på mig och undrar varför jag ”provocerar honom i onödan”, denna fars slutade med att polisen bad mig att vandra iväg medans de kvarhöll galningen.
  Skulle jag få en knäpp och ställa mig på något av Malmös torg och föreslå att frivilliga skulle följa mig till synagogan och bränna den och därefter skära halsen av judiska barn, ja då skulle jag släpas bort illa tilltygad, som det ska hanteras enl mig, något muslimer däremot ostraffat kan göra när helst lusten faller på.
  Senaste hatbrottet som muslimerna i Malmö i flock gjorde sig skyldiga till kommenterades bl.a med ”polisen kom inte ens”, FEL, civila poliser stod tillsammans med andra myndighetspersoner och filmade eländet, en film ni och jag sannolikt aldrig får se.
  Om det är spioneri eller hat att skriva detta, ja jag skiter i vilket, snart är pannkakan vänd!

 17. Så när politiker genom politik skadar Sverige… då ska dem klara sig.
  Men om någon rapporterar om det, så ska de bli straffade. Själv har jag förvissa alltid trott att de som gör något ska straffas, men här blir det tvärtom. Allt för att skydda sig själva. Folket jobbar för staten idag, inte tvärtom som det ska vara. Vilka jä*vla grisar de är alltså.

 18. Haha när syndarnas bluffar börjar uppdagas. Så ska dom köra damage control
  På granskande media.
  Lycka till historien visar hur det slutar varje gång.

 19. All alternativmedia kan komma att fängslas. Även de privatpersoner som regeringen bedömmer agerar som journalister kommer kunna dömmas till åtta års fängelse för spioneri .

  ”Journalist är ingen skyddad titel. Det innebär att du egentligen kan bli journalist genom att i huvudsak arbeta med journalistik.”

 20. Logiskt tänk att nästa steg är att förbjuda SD, för de är obekväma som bryr sig om sanningen och verkligheten.
  Då blir ett inbördeskrig verklighet.

 21. Om detta ska fungera, så måste regimen hårt kontrollera utländska journalister ”spioner”, som kommer hit och undersöker saker.
  All information sprids ju globalt numera.
  Alternativet är, att de staten kontroll över nätet.
  Förslaget får nog skrinläggas.

  • Nästa vecka röstar Amerikanska kongressen om att minska friheten på nätet, så statlig kontroll är kanske redan på gång.

 22. Enligt det här bisarra förslag framtaget av Runar Plunar Viksten så skall alla journalister som förmedlar sanningen om politikernas vansinniga beslut och misslyckanden kunna dömmas till livstidslånga fängelsestraff. Hurra hurra hurra

 23. Kriminalisera istället det tilltagande oskicket med politiskt utsedda enmansutredare.
  Det hör definitivt inte hemma i en demokrati.

 24. Jag är faktiskt inte det minsta förvånad. Vinden har blåst i denna riktning en tid. Detta cementerar bara bilden av Sverige som DDR V2.0.

 25. Så nu är det dags att avveckla den gamla idén att media skall vara den tredje statsmakten?

  Ett steg närmare sovjet-samhälle, ett samhälle som media i och för sig älskade på den tiden det begav sig…

 26. Om man däremor lämnar ut uppgifter till främmande makt som Politruken Dan Eliasson har gjort och verkligen skadat Sverige i grunden då har man Carte Blanche i Sosse Sverige. Om inte svenskarna varit ett så förbannat könlöst och fördummat folk så hade Finspångsrättegångarna varit avklarade för ett par år sedan och det enda som hade varit kvar av Hultqvist Eliasson och de övriga förbrytarna skulle möjligen kunna spåras i (CO2) (N2O) (CH4) (O3).

 27. Att berätta sanningen kostar dig fyra år i fängelse men en rå gruppvåldtäkt frikännande och en klapp på axeln.
  Förresten, vem är denne Runar Viksten som kan hitta på sådana tokerier eller har Löfven stått vid sidan om och viskat i hans öra.

 28. frågan är hur den här ev. lagen ska tillämpas, att vara kritik till regeringens politik måste ju hamna under yttrandefriheten.

 29. I Sverige har vi den regering folket valt.. Gillar vi inte läget så får vi välja annorlunda nästa år. Gilla läget

  • Vi valde ju en annan majoritet i senaste valet, men vad hjälpte det?
   Gick förresten något parti till val med en sådan här lag på programmet? Knappast.
   Det är inte så att vi väljer diktator, vi väljer våra representanter. Fast alla har inte fattat det.

 30. Det sägs att vi har yttrandefrihet i Sverige, visst så länge du säger det som statsmakten vill höra, men om så är fallet så har vi ingen åsiktsfrihet!

 31. Titta på bilden i artikelns ovankant. Man får rysningar att tänka sig att dessa två ska kunna gå in och göra (föreslå) grundlagsändringar.
  Att det står illa till med ”gamla Svedala” har man ju insett för några decennier sedan, men detta med Runar och Peter tar alla priser. En tomteluva på dem så kan de gå ut och tomta på någon julmarknad. Då skulle de i alla fall inte göra någon skada.

 32. Kvinnor har inte i politiken att göra, framförallt så fördummar det svaga ”män”.
  Världens första feministiska regering talar väl för detta faktum.

  • Inte för att jag röstade på dom men ingen visste att vi skulle få en hysterisk feministisk regeringen! Det var ju en kupp för h-e. Och de har ju utnyttjat situationen till fullo. Det tragiska är att de flesta inte ens fattat att vi har en feministisk regering.

  • Skojar du ! Har du inte haft tur bland riktiga kvinnor, därav ditt
   kvinnoförakt. Känner du till Listhaug eller Stöjberg ?
   Fantastiska kvinnliga politiker. Gå och göm dig.

   • Lägga inte över ditt tillkortakommande på mig. Mitt record på den fronten skulle vem som helst ha svårt att överträffa. Rasmus Viking?
    Patetiskt byt alias är du snäll, till något som passar din persona bättre.

    • Lika bra vi avslutar denna diskussion på en gång. Den kommer alla gånger att spåra ur och nu har ni båda berättat var ni står.

 33. Lagförslaget visar på vilka som borde tas om hand.

  Vi har kallats ”konspirationsteoretiker” när vi hävdat att Sverige är på väg mot kollaps.

  Men detta är verkligt sjukt och övertrumfar allt denna regering presterat hitintills. Regeringen har spårat ur totalt. Vad blir nästa steg? Att Stefan Löfven utropar sig till kejsare som Napoleon gjorde?

  Ingenting förvånar mig längre. Det som är värre är att Kristersson troligtvis stödjer
  detta svagsinta lagförslag…

 34. Tänk om Sveriges regeringar ägnat samma intensitet, energi och påhittighet till att komma tillrätta med mord, våldtäkter, kriminella utländska ockupanter och fattigdom som de ägnar åt att med diktatur strypa yttrandefriheten.

 35. Då kan det passa med ett namnbyte på Sverige..

  Vi har fått in 2 namnförslag..

  1. Sovjetunionen 2.0..

  2. Nordkorea 2.0..

 36. Tror den förbannade Löfven att han är gud fader själv ?
  Det är nu helt klart, att vi har en svårt sjuk man som statsminister, för ingen kan väl tvivla på att han lider av något annat än STORHETSVANSINNE !.
  Sätt han bakom lås och bom och ge han den vård som han behöver, så kanske demokratin kan börja fungera.

 37. Det kommer skapas stora fängelse-läger med bara journalister som kritiserat det som inte får kritiseras. Sådana som kritiserat #metoo kommer skickas till Sveriges eget Siberien.

  • Vi har ju nått taket enligt regeringsföreträdare med 4000 platser. Det blir fullt även om de släpper alla invandrare ur fängelsena

 38. Hur kan en enda människa rösta på den nu sittande regeringen? Fattar inte folk något? Men nu har ju Timell och Olsberg rykt och fel tävlnde vann idol, så nu kanske det börjar hända saker

 39. Nu väntar vi med spänning på när en angiverilag föreslås, och att den bara kan användas mot svenskar som inte är kommunister, MP och sossar.
  Det finns snart bara en chans att Sverige får finnas kvar, och det är att dessa svenskfientliga lagar kommer att användas av en SDstyrd majoritetsregering mot de som ser Sverige som deras egen lekstuga.

  • Min undran är ….varför är vi svenskar inte och protesterar, många är lediga nu det är helg !
   Har hjärntvätten varit såååå effektiv, må någon bevara folket !

 40. Att våra regeringsföreträdare uppvisar allvarliga brister har vi ju påpekat många gånger bl a här. Det här förslaget tar dock priset. Sparka utredaren och släng förslaget direkt. De inom Regeringen som medverkat till målformuleringen i detta förslag borde avgå frivilligt. Här finns annars grundläggande demokratiska skäl att väcka misstroende i Riksdagen.

 41. Socialdemokraternas historiska samröre med nazister och terrorister är välkänt.
  Nu har de gått ett steg längre när de går i fronten för att utveckla nazismen och terrorismen till oanade ruggigt vidriga nivåer.

  • Jag skulle hävda att det rör sig om en ny art, inte bara om grad, eftersom denna ”nazism” innehåller inga nationalistiska, dvs. pro-svenska ingredienser, utan är alltigenom antisvensk.

 42. Man kan undra varför dom kallar det för spioneri ?….. all information finns ju redan över hela världen öppen för alla. Sen är de ju en fråga om hur man tolkar det hela.

  • Det som är meningen, det ska inte gå att tolka, mer än utav regeringens regnbågsfärgade mörkerkikare. Samma med med begreppet journalist. Alla som rapporterar om exempelvis ett våldsbrott eller en händelse i landet blir en form av journalist.

 43. Eftersom Sverige har hittat på att sexköp ska bli kriminellt i hela världen, (jag vet inte riktigt om alla som begår detta brott, även ska hämtas hit och dömas här) hur är det med utländska journalister som skriver ofördelaktigt (sanningen) om Sverige. Ska de också bli efterlysta internationellt och utlämnade till Sverige för sina kriminella handlingar. Intressant.

 44. ”Kritiker, bl.a. krigsjournalisten Johanne Hildebrandt, menar att det är en farlig lagstiftning som inte hör hemma i den demokrati.”

  Men så lever vi inte heller i en demokrati.

 45. Man stoppar in kritik under begreppet spioneri, ungefär som när invandringskritik är lika med rasism, kritik mot islam är islamofobi (en egenpåhittad psykisk diagnos), korrekt statistik över olika gruppers kriminalitet blir till hets mot folkgrupp.
  En farlig utveckling.

  • Bevaren eder för falska profeter hette det en gång för längesedan. Den ideologiska striden om verkligheten har bara precis börjat- men har potential att kunna räcka många år. När större delen av befolkningen lämpat ut Jesus så har Mohammed nästlat sig in –suck.

 46. Tala illa om den förda politiken i Sverige som resulterat i galopperande våldtäktsstatistik och att landet blöder ut pengar till snyltare – 8 års fängelse.

  Ge utländsk militär tillgång till rikets säkra nätverk och känslig information via outsourcing av våra databaser – 70 dagsböter.

  Det är viktigare att upprätthålla illusionen av en fungerande stat än att faktiskt skydda svenska intressen.

 47. Återigen vill PK-eliten få ensamrätt på den rätta ”sanningen”.

  Men det är väl inte så konstigt när omvärlden får reda på alla sexualbrott, handgranatskastningar, när dom ”nya” svenskarna väller in. Och det här är bara början på att Sverige nu har förändrats för alltid.

 48. Detta är så anmärkningsvärt så jag måste bara undra om det inte är feltolkat eller felciterat någonstans för om det inte är det är jag både chockad och rädd för framtiden i Sverige.

   • Kan inte annat än att hålla med. Vad blir nästa sjuka förslag tro? Att ta bort allmänna valen? Som iof inte betyder så mycket längre. Mer en symbolisk handling.

    • Brukar följas av inskränkningar i möjligheten att bedriva seriös oppositionspolitik. Politiker och andra med uttalade regimkritiska åsikter hotas, fängslas eller dör

 49. Trodde aldrig att Sverige skulle avvecklas till en bananrepublik med förvirrade galningar som styr landet.
  Det verkar viktigare att twittra än att ta tag i de stora problemen man själva skapat.

  HUR ??!!
  Är det möjligt för dessa avarter att ens sova med gott samvete?

 50. Så tar då regeringen ännu ett steg mot riktiningen att förvandla Sverige till nordens DDR.Parellelen till den sistnämnda statens generalklausul om ”statsfientlig verksamhet” är skrämmande!! Detta måste stoppas!! Och socialisterna i Rosenbad måste bara bort. De utgör en fara för vårt land och folk. När man inte ens drar sig för att pilla i grundlagen för att kunna hålla skenet uppe om det multikulturella folkhem(s)ka lycko samhället då är måttet rågat

  • Det är nog en religiösa grenen av socialdemokraterna som ligger bakom och då menar jag tro & solidaritet har nära kopplingar till islam och muslimerna.

 51. Böcker plockas bort från biblioteket och bokhandel , journalister fängslas för sina artiklar , människor sparkas från jobb för ”felaktiga värdegrunder” . …

  ”Du gamla, du fria ..”

  Behöver man kommentera det?

 52. Feministregeringens uppfinningsrikedom sträcker sig tydligen inte bara till nya kreativa sätt att införa obefogade skattehöjningar utan nu även till försök (med hjälp av lagstiftning) att manipulera nyhetsflödet så att fake news åter sätter den inhemska befolkningen i koma och målar upp en falsk bild av Sverige internationellt, som inte överensstämmer med den dystra verkligheten. Lagstiftning kan med andra ord försäkra att Propagandamegafonerna sätter agendan igen, utan att det finns möjlighet för andra att blottlägga lögnerna som släpps fram.

 53. Nu reses krav på att EU snabbt ska bli en federal stat. Liberalerna i Sverige ska nu jobba hårt för att så ska ske. Liberalerna jobbar även med George Soros, Cecilia Wikström (L) hade ett ”trevligt” möte med Soros för inte så länge sedan. Nu hotar staten med att spionanklaga journalister som skriver ”ofördelaktigt” om Sverige. Väst utmålar Ryssland som vår fiende, påstår att Ryssland har statligt dopinglabb, att Ryssland påverkat de amerikanska valen etc etc. De amerikanska globalisterna är desperata och skruvar nu upp tempot för att snabba på utvecklingen om en världsregering. Ser man inte detta (finns mer info som är trovärdig) nu så kommer man väl aldrig att se det

 54. Socialism och demokrati har alltid varit oförenliga. När socialismen fallerar blir man destruktiv, för att bevara sin makt. Nu är Sverige ett litet rätt svagt land som aldrig kan välja bort demokratin, utan att omvärlden reagerar och säger ifrån, men visst en hel del har man lyckats förstöra.

 55. ”Oppostionen” vägrade i somras av någon anledning arr fälla Hultqvist, kanske så att han skulle kunna överse och ta emot resultatet av den här utredningen?

 56. En slipad jävel vid namn Josef Göbbels sa en gång att ”bröd och skådespel håller massorna lugna.” Den mannen hade rätt!

 57. ”This is your land, this is your home, and it’s your voice that matters”
  Det är så roligt att man nu kan jämföra med utvecklingen i USA. PK:s kort synas. Trump var i högform på sitt rally i natt, han blir bara bättre och bättre på det han gör. Jag tror att det första året i efterhand kommer att framstå som passivt innan han lärt sig behärska sitt nya jobb.

  – Oh, what has Schwarzenegger done to my poor bueatigul show (The Apprentice)? You get a big movie star but even he can’t pull it off.” Det är yrkesstolthet. Till tonerna av ”When Johnny comes marching home again Hurrah! Hurrah!”
  https://youtu.be/9wM08JAFJuY?t=2367

 58. Vi har en försvarsminister här. Vad ska han försvara?
  Sej själv? Dessa patetiska blådårar förnekar sej aldrig.

  • Japp. Önskar se Kalle Anka få minst 4%. Våra ”etablerade” partier tycks tro att de är ngn form av riktlinje eller guds utsända när de i sanning enbart ser till egna och bekantas behov vilket innebär korruption (Det som bara förekommer i andra länder)

 59. Det här är bara ett bevis på vad det svider för makthavarna att höra av svenska folket vilka okunniga dårar de är.

 60. Dom Svenska beslutsfattarna kanske borde ta en titt i spegeln innan dom börjar måla ut alternativ-media som syndabockar !

 61. Hultqvist som var för fin för att försvara landet när det var dags för militärtjänstgöring fortsätter i samma stil i en regering som definitivt inte har Sveriges bästa för ögonen.

 62. Känns som man blir av med sitt land bit för bit. Men det kommmer bli bra när mitt yngsta barn är vuxen och färdigutbildad om 9år, då säljer vi allt och Kanada får 5 nya medborgare.

  • om nio år…är det försent att sälja något….sälj NU och hyr boende mm tillsvidare för framtiden är bakom oss…

    • Hur går det då med att föra ut kapital ur Sverige om nio år? Kommer möjligheten att finnas där att föra ut betydande summor? Jag tror inte det.

  • Antar att du skall bosätta dig i grizzlybjörnarnas skogar, övriga Canada kommer närma sig vår idiotpolitik om deras regering får hålla på.

   • Nja, det kommer inte hända, kanadensarna är patrioter, jag har träffat ganska många från bc och alberta och upplevelsen är att om du inte hejar på kanada kan du dra åt he….

    • Det är massor med kineser i Kanada, och deras antal ökar snabbt. Även om kineser är arbetsamma och inte så benägna till våld, ser jag inget positivt i att den europeiska kulturen på sikt ger vika för kinesernas. (Dessutom är jag en rasist som beklagar att vi vita blir allt färre.)

   • Har övervägt det men jag vill att barnen ska få se med egna ögon och uppleva hur det går för ett land som har vidöppna gränser och importerar arabkultur.

 63. Aldrig kunde man väl 1987 ha gissat att sanningsministeriet skulle införas i Sverige 30 år senare, att befinna sig i detta bisarra land är snart sagt exakt som att ha klivit rakt in i George Orwells roman 1984::((

 64. Men jag är inte journalist så jag fortsätter med glädje att berätta om svenska regeringars vansinnigheter för andra länder.

 65. Det är ju den nuvarande politiken som skadar Sverige,
  inte rapporteringen av resultatet.
  Den där Runar blandade ihop begreppen hemma i sin ensamhet på kammaren.

 66. Vi kanske inte riktigt förstått skillnaden mellan demokrati och diktatur. Demokrati är ett statsskick där folket tror att dom bestämmer. Diktatur är ett statsskick där folket vet att dom inte gör det.

 67. Demokraturen Sverige banar väg för en framtida diktatur. Är det bara så att dessa människor helt saknar konsekvent tänkande, eller är det avsiktligt?

  • Det är väldigt avsiktligt. De har redan stängt ner ett antal sajters bank-konton. De har redan förbjudit demonstrationer arrangerade av medborgare, men tillåtit demonstrationer arrangerade av icke-medborgare, och låt dessa hålla på i flera månader, något sådant tillstånd till demonstration har aldrig getts tidigare. Rättsaparaten styrs inte självständigt längre, inte heller bankerna, inte heller kommer sådana här domar behandlas av enskilda jurister utan från högsta ort. Vare sig dessa högsta beslutsfattare befinner sig i Sverige eller utanför.

   • Om jag inte missminner mig har man stängt den utmärkta tankesmedjans Motpol.nu bankkonton. Förfärligt, eftersom de som skriver på Motpol är utrustade med skarpa hjärnor och integritet.

 68. Regeringen (S) har panik just nu. Problem med att finansiera ’Publik Service’ eftersom allt fler säger upp licensen och invandringskostnader. Regeringen (S) vill snarare höja skatten än att ha SVT som betald-TV annars förlorar de ’Publik Service’ som informationskälla till andra kanaler. Nästa steg blir förstås ytterligare skattehöjning. Invandringen kommer att öka explosions artat trots åtstramning. Det närmaste decenniet p.g.a höga födelsetal och fortsatt anhöriginvandring från MENA. Det blir fortfarande stor arbetslöshet inom dessa grupper också med tidigare pensionsålder medan Svensken få försörja allt fler och jobba högre upp i åldrarna.

 69. Herregud, hur politikerna borde skämmas som är instiftaren till den verklighet som utlandet fått reda på.
  Som jag ser det, åtala upphovsmakarna ”fulmedia och
  7-klöverns politiker” som har försatt oss i denna stridbara situation!
  Allt för att SD vill skapa ett bättre Sverige!

 70. Tycker det ser ut på bilden som om utredaren är mycket obekväm. Och det borde han vara. En jurist som han borde inse att detta strider mot både yttrandefrihet och demokrati och vägra uppdraget. Men allt går nu för tiden att köpa tyvärr.

 71. Att det skulle gå så fort att ändra i fundamenten för våra grundlagar (när man ändå jobbar för att ändra grundlagarna föreslås härmed att den kvinnliga successionsordningen upphäves och den manliga återinföres)

 72. Man kan tycka vad man vill om vikingaättlingarna, men att acceptera inkompetenta ledare är verkligen inte deras svaghet.

 73. Vägen bereds för den totalitära socialistiska diktaturen.
  Nästa steg blir att kunna mäta medborgares negativa tankar, då staten företrädesvis får tolkningsrätt. Om man inte talar positivt tolkas det som att man tänker negativt.

 74. Befinner mig i new Delhi, Indien just nu. Har redan träffat 2 personer, för mig helt obekanta sen innan. Som undrade vad som händer i Sverige. De har rapporterat på indisk tv, att vi har enorma problem med all invandring. Man blir helt förbluffad över att de vet det härnere. Det var dom som tog upp ämnet dessutom. Jag har fått samma frågor i länder som Spanien och Argentina. Men i Indien ????

  • Intressant! Indien är ett av världens mest högteknologiska länder, men jag ger mig faan på att tutt-margot skickar pengar dit. Om Indien får bukt med sin korruption så kommer de att ta över.

   • Indien har (förutom en stor muslimsk grupp och usla grannar) samma problem som Kina: en enorm mängd…”arbetare”/”lägre” (jag vet inte vad det politiskt korrekta är, men outbildade idioter). Det kommer dröja länge för sådana länder, för även om de har 100-200 miljoner välutbildade och välmående individer, och en lägre medelklass som klarar sig ok, så har de sedan 900 miljoner outbildade, korkade bönder som måste smöras för (fråga Afghanistan eller Kina vad som händer om man inte håller den gruppen nere).

  • Jag är inte förvånad. Jag har mött folk överallt i U-länder som är välinformerade om det mesta. Det varierar såklart – en del vet mer och andra mindre. Men det finns folk överallt som har nått innanför pannbenet så det är värt ett försök att lyssna på alla – till att börja med i alla fall. Om de visar sig vara stollar kan man bara sen lämna dem därhän.

  • då får väl svetsaren åtala lite indiska reportrar för att ha talat illa om den feministiska humanitära stormakten Sverige, tillåt mig gapskratta.

 75. En utländsk journalist som inte är uppbunden av en statsfäst doktrin, politisk korrekthet – utgör naturligtvis ett visst hot, då vederbörande beskriver om tillståndet i riket.

  Det är väl detta som regeringen är rädd för, när vi nu går in i valrörelsen.

 76. Om nu någon ska säga att det är som i DDR då ska jag svara till er: ”Nej, f-n!”

  I DDR åkte jag bus hem som 8 åring helt själv klockan 8.30 på kvällen från musik skolan och mina föräldrar var inte bekymrade att nån skulle våldta eller misshandla mig . Det var TRYGGT I DDR !

  • Det stämmer, Linda. Jag har bott några år i DDR när jag var mycket ung och kände mig trygg, till skillnad från hur det numera förhåller sig med tryggheten här i Sverige.

  • Nu är det väl inte den östtyska ordningspolisen som brukar åsyftas när paralleller med DDR görs. Det handlar väl i regel om Stasi och det repressiva kommunistiska förtrycket där.

   • IAF även Stasi gav folket något istället för begränsade friheter: arbete som fanns för alla, gratis sjukvård, skolor och universitet gratis , trygghet .

    I Sverige är det mycket värre nu – ingen yttrandefrihet och ingen trygghet och sociala garantier krymper med varje kommande dag medan skatter höjas i progressionen .

  • Mmm.., ”ganz korrekt”, för jag var själv där ett flertal gånger, och aldrig någonsin att det upplevdes någon obehagligt sena kvällar !!!

 77. Lägger man allt sitt krut på att tysta sina meningsmotståndare bevisar det bara att man inte har så mycket att komma med i debatten.

  • Det bevisar att man har VÄLDIGT mycket att dölja!
   Återstår att se hur SD ställer sig till det förslaget när det läggs fram.

   • Va? Håller du inte med om att mångfald är bättre än enfald? Wow, du värnar inte om allas lika värde! Du har dålig värdegrund! RASIST!

    *skönt att kunna vinna debatter så lätt*

  • Bra poäng. Det handlar snarare om att det kommer att bli olagligt att informera folket om vad som händer här (vilket det till viss del redan är, man måste akta sig för att inte fällas för ”hets mot folkgrupp” eller någon annan paraplylag).

 78. Göran Perssons uttalande om att brännmärka dem som talar illa om Sverige togs väl inte på allvar. Men hans efterträdare vekar mena allvar, om nu inte utredningen hamnar där den hör hemma. I papperskorgen.

  • Tycker att islamisering är att ta i. Men islam har fått svängrum och borde ha hållits mycket kort. Vi hade inget behov.

  • Man ska kalla saker för sitt rätta namn. Möjligheten att välja parti är vilseledande då det i slutändan är massmedial påverkan så styr utgången i valen.

 79. Så här kan det bli med en gammal fackpamp som statsminister. Han är van att alltid ha rätt och alltid få som han vill. Misshagliga utelöts ur facket och blev av med jobbet. Dessa metoder tas nu till nya höjder

   • Rätt säker på att politikerna inte ser det så (längre), och det svenska folket hade legat på rygg (alternativt stått på alla fyra med rumpan i vädret) i snart 30 år, så jag är inte så säker på det senare heller.

    Sverige, det svenska folket, är sjukt. Folkmord eller inbördeskrig, det är där vi ligger…och jag är väldigt skeptisk till att det fåtal svenska män som finns kvar kommer att börja försvara sig.

    • du har helt rätt, svenska patrioter är ute i sista minuten utan understöd, få är idag villiga att offra tid till/för nationellt arbete/träning/organisering osv de individualister vi idag blivit gör att det blir svårt att lyda någon annan med aningen skild åsikt, allas lika värde gör att även den svagsintbegåvade tror sej ha rätt att ta kommandot eftersom alla är lika värda och funkar inte detta är det rätten att med våld ta sej rätten.

     endast genom att organisera oss under homogena värderingar kan vi som grupp åstadkomma mer än som ensam patriot,, hm patriot, stöd åt bef regering/opposition nej det som kommer finns ej idag en ny typ av ordning vi inte sett/upplevt förut gissar att någon form av fascism ligger närmast, internationell eller nationell lika illa men en fas som måste genomgås innan ordning/civilisation kan frambringas.
     the gameplay har pågått länge och vi ser tydligt idag konsekvenser av den förda agendan, det är försent att med politik lösa de problem som nalkas, ekonomiskt behöver man inte vara geni för att förutse att ekvationen ej håller, kvalitetsmässigt börjar vi nu också känna av islams sura närvaro som är en konsekvens som måste tas itu med pronto innan mer liv spills i onödan..

     en del skyller på demografi, att vi behöver bli fler av olika anledningar kanske därav drömmar om folkomflyttningsplaner, vi vet idag att ökenfolk inte blir civiliserade bara för att de befinner sej i europa de fortsätter föröka sej som kaniner kanske lite nytt blod här och där men linjeaveln fortsätter testosteronstinna alfahanar fortsätter sprida sin säd överallt där de kan,,

     mena länders problem med överbefolkning är inte vårt problem, bygg muren, låt de ta lärdom, de tror fortfarande de kan med övertalighet ta makten typ med svärdet i hand som det står i böckerna ack vad de bedrar sej..
     om vi behövde fler medborgare finns/fanns det andra metoder att stimulera barnafödande nationellt som är att föredra framför import av sämre begåvade talanger som hinner föda fram mångdubbelt fler dåliga begåvningar som inget kan tillföra innan ”någon” får stopp på den stimulans som får människor utan försörjning föda många barn…

     vad är det som är positivt med dagens situation i sverige ?
     2015 års intag borde snart ge eko från landets kommuner, ekonomin lär vara ansträngd på många håll ev kan de dölja ett tag till om de kan leva på bostadsbubblan spricker och sätter svenska medborgare på gatan,, de kan levera fixa bostäder till utlänningar till billig peng när de hyr av hassan som har rena papper enl ”soros bank” när hassan köper upp bostäder som svensson tvingas lämna..
     vi är på väg med rasande fart mot undergång och endast om vi är eniga, tar heder och diciplin under gemensam flagg kan vi fortsätta..
     islam är ett hinder för vår fortsatta saga, globalisternas agenda om en federation är också ett problem för vår fortsatta saga som ett nordiskt folk med säregenskaper liksom för övriga nationer med egen suveränitet, dessutom är det globalisterna som skapat de problem vi står inför idag,, ekonomisk kollaps och våldsam konfrontation med islam.
     inget illa om muslimer som avstår muhameds lära och ej underkastar sej islamska lagar, utan de kommer vara de första som tar striden, ligger i blodet kan vi säga..

     skall vi komma någon vart med vadsomhelst måste det börja organiseras seriös samverkan, nu pratar vi inte facebookgrupper som patrullerar grannskapet.

     • Det känns lite fel att besvara den texten med bara en mening, men: ja, det behövs en kompetent och karismatisk ledare för att ena folket.

 80. Vad är det för slags politiker som vill stifta såna lagar?

  Det är politiker som inte har rätt kompetens för uppgiften. De klarar inte motgångar, eller en verklig opposition.

  Men det är framförallt politiker som är rädda för sitt eget folk. De är beredda att gå hur långt som helst för att få stopp på kritiken.

  Kritik mot Sverige av svenskar utomlands = utlandsspioneri

  Regeringen kallar våra kommentarer ”näthat” och ska även de lagföras. Dessa politiker gör aldrig analyser. De reagerar med ryggmärgen. Spåra upp, häkta och lagför.

  Skrämmande år vi har framför oss. Men vi kan ändra på det i september 2018!

 81. Mycket skrämmande! Sverige blir mer och mer likt en kommunistisk diktatur, för att inte säga Orwells dystopi i 1984. Det är hög tid att vi tar tillbaka vårt land från de antidemokratiska vänsterkrafterna och islamisterna!

 82. Propagandajournalister som ljuger om hur fantastiskt fint det är med mångkultur. Det är väl det stora flertalet journalister idag.

 83. Skadat relationer till annan stat? Sanningar om styrandes agerande, stå för sin politik är av betydande intresse och därför offentliga? Relationer till annan stat är sååååå ointressant. JAG lever och frodas i Sverige.

  • De tror andra stater består av idioter. Det räckte för Trump att ha luktsinne så kände han en stank över Sverige.

 84. När sådana förslag läggs så förstår man att det brinner i knutarna för PK folket och spioneri??? Hur fan kan kritik omvandlas rent juridiskt till spioneri?? Nä detta förslag kommer från någon som ser sin matpeng och position inom nuvarande diktatur hotad, skrattretande mycket sent aprilskämt som knappast kan vara lagt av någon med en intelligenskvot över 50. Att en Svensk minister ens tar emot dylikt skit är inget annat en skam för allt vad politiker heter runt om i världen, bedrövligt.

 85. Jag är helt för en sådan lag. Allt som ökar på trycket i tryckkokaren är bra. Stäng ner alternativa sajter som Samhällsnytt, inför fler åsiktslagar (som ”hets mot folkgrupp”), börja kräva att folk inte bara betalar för propagandan utan även tvingas titta på Ledarens tal en timme varje lördag…jag vill ha mer! Öka på trycket tills det att landet antingen går under, eller detta patetiska folk får nog. Fler inkräktare, mer våld. Det här landet måste brinna för att det ska ha en chans att överleva.

 86. Sverige anses allmänt vara skräckexemplet framför alla på världens nätforum om hur det kan gå när aningslösa politiker inför massinvandring. Utomlands är media, även om den säkert ofta är vänsterinriktad, inte lika kuvad och enspårig som i Sverige, och är inte rädd för att rapportera om det svenska integrationshaveriet. Svenska politiker blir såklart nervösa, kanske de kan fundera på ändra politik istället för att ägna sig åt odemokratiska metoder.

 87. Det är snart riksdagsval och 7klövern kan lätt göra en omröstning före och en efter valet.
  Precis som man kuppade in EU medlemskapet i grundlagen bakom ryggen på folket.

 88. Samtidigt som Regeringen vill ha rätten att styra vad ”Sverigebilden” skall innehålla, ges #metoo fria händer.

  Johan Westerholm påpekar att #metoo riskerar att utvecklas till en folkdomstol där ombud för personer kan förstöra människors liv.
  Ombud och källor som är skyddade av meddelarfriheten kan i praktiken häva ur sig vad som helst till media, begära meddelarskydd, och hoppas på att få det publicerat. Oavsett preskriptionstid. Själva rättssaken, som det publicistiska regelverket hänger på, kommer aldrig att kunna prövas.
  https://ledarsidorna.se/2017/12/metoo-monstret-som-biter-sig-i-svansen/

  • Det är exakt det som är meningen + all rensa ut obekväma krafter, vare sig politisk falang. Därtill att skapa rädsla att rätta in sig, annars är risken att ett rykte skapas ur ingenting och hur ska du bevisa dig oskyldig mot en ström anonyma kvinnor på Twitter?

 89. Ojoojoooj, går detta igenom så är diktaturen Sverige ett faktum. Måste ju finnas massor med känslig information som statsmakten inte vill ska komma ut om man klubbar igenom en sådan lag.

  Frågan man måste ställa sig är VAD ÄR DE SÅ RÄDDA FÖR, VAD HAR STATSMAKTEN ATT DÖLJA???

 90. Jag tycker att Dagerlind kan redovisa vad han grundar artikeln på. Det har vi rätt att veta.
  Vi litar normalt på att det som framkommer är rätt och riktigt.

 91. Detta ansluter till den amerikansk journalisten Tim Pools slutsats efter hans Sverigebesök: – Jag är ledsen svenskar men jag tycker verkligen att ert land är obehagligt. Det finns en del som är obehagligt med USA och jag har varit i en del andra obehagliga länder, men Sverige tar med god marginal förstaplatsen om du frågar mig.

 92. måste påpekas att det är ett enmansförslag till lagändring -> proposition, fast å andra sidan smögs det igenom grundlagsändringar som kräver riksdagsval emellan utan att meddela folket.
  det jag närmast tänker på är rätten att sätta in militär mot egna folket, runar viksten lär offras om det inte faller ut enligt önskemål.

 93. Så här skriver Eva Burman Chefsredaktör på Eskilstuna Kuriren i dag i sin krönika.
  Svenskar radikaliseras varje dag på internet. Ja du läste rätt. Etniska Svenskar, inte män frän Mellanöstern inte kvinnor i burka. Utan Svensson och Andersson begår brott i kommentarsfält på Twitter och Facebook.
  Varför ägnar sig högerdebattörer uteslutande åt att kritisera migrationspolitik, islam och ensamkommande när det finns så mycket annat som är viktigare att prata om?
  Näthatsgranskare och Juridikfronten samlar bevis och fler och fler döms för hets mot folkgrupp.
  Äntligen. Osv, osv.
  Det här är Eskilstuna Kurirens i ett nötskal.

 94. Detta innebär att man i utländsk press och TV inte kan kritisera de missförhållanden som råder i Sverige. Stämmer det med europakonventionens regler? Det bör bli ett fall för europadomstolen.

 95. Hade sossarna klarat att driva en politik som svenskarna vill ha, hade man inte behövt importera väljare, genom att låtsas att de är flyktingar. Då hade de sluppit att klassa rapportering om förd politik som spioneri.

 96. Som det ser ut nu så har vi Svenskar INTE en chans mot detta förvridna samhälle som växer mitt framför näsan på oss. Rättigheterna har givits bort till Sverigehatare etc.

 97. Bara regimer som vill dölja sin smutsiga bakgård agerar så här.Det här med ”humanitär stormakt” är bara så förbannat korkat

 98. Det låter tryggt! Sossen Peter Hultkvist, värnar det svenska folket! Nog är det väl så, att en stor del av våra surt förvärvade skattepengar går till palestinsk terrorism.
  Svenskar är ett arbetsamt folk, men lurat.

 99. Tecken på att röda mattan inte längre rullas ut för regeringen på statsbesöken.
  Tror det börjar bli lite skamset för Löfven med anhang, att omvärlden känner till vad ”Den Första Feminiztiska Regeringen” förstört sitt land till..

 100. Svenskarna får betala för alla samhällstjänster. Det är bara välfärdsturisterna som kan räkna med en välfärd som är gratis.

 101. Spioneri?
  Då är det alltså något stort och allvarligt, något vi inte känner till ännu, som ska döljas till varje pris.

 102. Man behöver väl knappast vara spion för att se hur illa det är ställt i dårhuset Sverige, det räcker om man är vaken i mardrömmen.

 103. Det är skrämmande och se hur dessa försöker dölja sina ”misstag”
  Det är försent era jävla kommunister..! Nästa steg blir väl att stänga ner internet så ingen kan ”titta” in i eller ut ur Sverige…
  Allt motstånd ska slås ner, och vi vet vilka journalister som avses här…
  Dom som skriver sanningen om Sverige….

 104. Men att rulla ut den röda mattan för trojanska hästar under årtionden..

  Det ska ses som en viktig och bra prestation då..!?

  Har det inge gått riktigt snett någonstans..

 105. Det vore helt sjukt om ett sånt lagförslag går igenom i Sverige och därför gör det förmodligen det. Detta måste spridas utomlands. Det har alltid varit regeringens akilleshäl, sanningen som sprids om Sverige utrikes. Svenska institutet krävde ju att engelska tidningar skulle blockera svenska ip-nummer så att svenska läsare inte kunde läsa ofördelaktiga artiklar om Sverige vid ett särskilt tillfälle.
  Sverige försöker bygga nya Berlinmurar på 2000-talet.

 106. Sidan 570 i SOU-2017-70:
  ”Ett auktoritärt land skulle förmodligen inte tveka att utöva påtryckningar mot Sverige om de genom underrättelseinhämtning exempelvis upptäckte att Sverige dolt hade kontakt med eller gav stöd till inhemska oppositionella grupper.”

  Sysslar vi med sådant? Det är ju inblandning i andra länders inre angelägenheter. Vilken soppa detta är.

 107. Jag tycker nog att vi skall ta och diskutera begreppen ”vad är Landsförräderi”? och VILKA är det egentligen vilka som uppfyller dessa kriteria ???

 108. Om det är några som har försämrat sverigebilen utomland så är det väl Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén! Säkert var det flera som häpnade, fast på fel sätt, över Stefans löfte om toaletter till värdens fattiga. De kunde ha frågat: ”Och avloppsrören då, fixar du dem också? Och reningsverken? Och hus att montera toaletterna i?”. Naturligtvis skrattar de knäna av sig till den nye versionen av ”Svenske kocken”.

  https://youtu.be/sY_Yf4zz-yo

 109. Man vill förstås åt tidsskrifter som denna. Därför håller jag med Funke som implicerar att motivet egentligen är något annat än det som uppges.

 110. Utvecklingen mot en paranoid diktatur går rasande fort nu. Etablissemanget verkar vara trängda och desperata. Nu blir det farligt på riktigt.

 111. undrar bara vem som är intresserad av detta land som blivit en smygdikatatur ?
  vi har utan tvekan europas mest underutbildade politiker ! fel efter fel begås och ingen tar ansvar.vi måste ta vara på våran rösträtt i höst och få bort dessa obildade parasiter,det kan vara våran sista chans !
  men tyvärr så har våra ungdomar vuxit upp med Hitler-Jugend dagis och skola vilket har fått dom att glömma kritiskt tänkande…..

 112. Hela denna artikel borde även översättas och publiceras på engelska, så vi kan länka den på exv Breitbart mm. Dessutom kan den med fördel skickas till Tucker Carlson på FoxNews

 113. Hej

  En, enligt min uppfattning, välbalanserat artikel.

  Samhällsnytts artiklar börjar skilja sig i all fall allt mera från mångas inlägg som ofta är mer än torftiga.

  Är inte just det som efterfrågas idag: klara bidrag utan vinkling?

  Samhällsnytt verkar vara på god väg!

  Mats…välskrivet tycker jag

 114. Jag kan helt enkelt inte fatta hur regeringen tänker med det som dom fundera på, hur kan man ens bara tänka eller vara beredd på att gå in och ändra på den svenska grundlagen och det för att tysta alla svenska som just nu bara kan titta på när vårat ÄLSKADE SVERIGE monteras ner bit för bit mer eller mindre varje dag och det menar då regeringen att svenska folket inte lägga sig i, och dom som ändå försöka ska då blir stämplade som landsförädare och sättas i fängelse för lång tid framöver, och på så vis tysta man kritiker eller som jag skulle kalla dom, människor som bara säger sanningen och inte ett dugg mer eller egna vinklingar som pk-media använder sig av.
  JAG KAN BARA INTE FATTA ATT DOM SOM SVENSKA FOLKET GETT FÖRTROENDET ATT STYRA LANDET OCH GÖRA SÅ SVENSKA FOLKET FÅR DET BÄTTRE OCH KAN KÄNNA SIG TRYGGARE OCH SÄKRARE.
  MEN DOM SOM VI GIVIT DETTA FÖRTROENDE GÖR AV NÅGON ANLEDNING DEN RAKA MOTSATSEN.

  DET ÄR TUR ÄR MAN ÄR SÅ PASS GAMMAL SÅ DET VÄRSTA KOMMER IALLAFALL INTE JAG ATT UPPLEVA MEN DET JAG MEST OROAR MIG FÖR ÄR VÅRA BARN SOM ÄR DOM SOM FÅR BETALA PRISET FÖR DET SVERIGE SOM VI LÄMNAR ÖVER ATT DOM.
  Och jag tror inte att dom är särskilt glada för det.

  • Tror svaret är att vårt land har intagits av främmande makt. Svenska politiker är bara marionetter åt globalisterna. Den stora frågan är varför politikerna låter sig styras och vilken/vilka hållhakar de har på de svenska makthavarna???

 115. För att sammanhanget ska framgå bör man även läsa SOU 2012:95 på 385 sidor. Den var från den utskottet bröt ut frågan om utlandsspionage ska införas i brottsbalken.

  Mitt tips: det blir inget nu heller eftersom Viksten egentligen inte har åstadkommit något bättre än den förre utredningen.

  Inte i någon av utredningarna berörs med ett ord i sammanhanget fjäderlätta aktörer som Samhällsnytt.

 116. De går tydligen bra att outsourca ut hemlig information till främmande makt. De är tydligen spioneri att berätta sanningen om Sverige om man är journalist. De desperata politikerna vill inte att världen ska få reda på deras pågående folkutbyte. Liknar Sydafrika.

 117. Vi får väl se vad som händer med Sveriges rykte internationellt när man fängslar oliktänkande. Man har redan nu fängslat Dan Park som är en politiskt oppositionell konstnär. Hans gallerist dömdes också.

  • En ”härrlig” yttrandefrihet va? Dan Park är en riktigt bra konstnär alltigenom (till skillnad emot all annan PK-lort som massproduceras utav köpta så kallade ”konstnärer” ) !!!

 118. Tanken med detta är bland annat att man ska kunna skylla oönskade demokratiska valresultat på inblandning av främmande makt, som demokraterna gjorde i USA.

 119. Och samma idioter kritiserar andra länder.
  Fake News är tydligen nu på väg att bli vår framtids ”nyheter”.
  Kyss mig där bak ! Forna Sovjet, Nord Korea kritiseras hårt , liknar rena demokratierna i detta nu snabbt rasande land. Denna regeringen är direkt samhällsfarlig och borde bara avsättas !
  Men skadan har redan skett. Hela världens media har skrivit spaltmetrar om hur eländigt det är med vårt land. Ett land där staten bestämmer mediainnehåll, hur man får ett modernt f d mönstersamhälle tiil en rekordkollaps där stat , myndigheter och folket tappat all kontroll.
  Sverige är en varnagel och används som skräckexempel i allt fler frågor utomlands. Man t o m utfärdar direkta varningar till vissa folkgrupper att undvika Sverige !
  Förslaget är mer än skrämmande och lär knappast gåigenom.
  Men bara utredningar och utformning av dyl förslag visar bara hur farliga sossar med övriga partier är för hela EU .

 120. Tranformationen av Sverige till medeltids diktatur går med rasande fart och vi kan snart jämföras med Nordkorea, Turkiet och Iran när det gäller att kväsa oliktänkande.

  Bliir denna villfarelse till lag genomförd, återstår bara två alternativ varav det ena är att flytta. Den andra åtgärden får ni gärna spekulera i, men den börjar inte med snälla och slutar inte med tack.

 121. ”Vi bygger inga murar”, sa Löfvén.
  Jo det gör ni. Inte in mot Sverige, men ut från Sverige. Vi är fångade i en fälla. Man ska beskattas i andra länder och det bara fortsätter. Allt för att hålla svensken fången. Pensionärer ska inte få flytta ut med kapital osv. Vi ska tvingas betala för en vansinnespolitik och om vi protester utomlands kan vi dessutom bestraffas.
  DDR 2.0 och inget annat.

 122. Att politiker aldrig fattat förrän det är försent, att ett folk aldrig kan besegras.
  Sverige börjar mer och mer likna en light variant på Nordkorea. Politiker har alltid skrämt sin befolkning för ryssen, när den verkliga fienden finns mitt ibland oss.

 123. hörde på radion att det skulle bli en stor satsning på våra ungdomar,det skulle byggas bostäder åt dom och även studentboenden skulle byggas,så våran framtid skulle ha någonstans att bo medan dom studerar och andra som jobbar och bidrar till landet.
  men så vaknade jag och insåg att jag drömde.
  det finns andra som får allt istället ! parasiter som kommer hit och suger ut och kriminaliserar vårat land.

 124. Det blir att öppna många nya anstalter om man skall sätta alla Sverige vänner som skriver i detta forum bakom lås och bom.

 125. Man skulle kunna tro att detta är ”fake news”. Tyvärr är det nog inte det. Det liknar Kuba där yttrandefriheten försvann stegvis för att till sist helt upphöra, efter endast några fåtal år. Eftersom grundlagsändring behövs har naturligtvis regeringen bråttom att införa ett lagförslag i utredningens riktning för att efter valet kunna göra det gällande. Varning för socialdemokratin utfärdas. Diktaturen i Sverige kan vara införd snarare än vad som kan anas.

  • SD kommer att ha alla chanser att påverka frågan. Just nu och fram till februari 2018 är utredningen på remissrunda och när svaren är klara och sammanställda ska utskottet säga sitt. Där är SD representerat.

   • Till och med så att SD haft en representant med hela vägen fån start i utredningen i den parlamentariska gruppen … riksdagsman Jonas Millard som representerar SD för Västra Götalands Norra Valkrets, tidigare Kommunalråd för SD i Örebro.

    • Såg det nu när jag plockade fram utredningen igen att det stod i förorden. Man läser inte mer än nödvändigt av Vikstens omständliga utredningsprosa… 🙁

     • Du är ursäktad!
      Detta med anledning av att jag förmodar Dig vara bland de få som läser in Dig på frågorna innan de låter tangentbordet smattra igång! 🙂

 126. Du som kan, undersök var du ska hitta jobb i annat land.

  En regering som vill minska eller slopa möjligheten att tala eller skriva som man tycker är inte värda att få existera.

 127. SD det här får inte ignoreras, gör något nu !
  Kanske det viktigaste sedan länge, invällningen har långt ifrån minskat utan fyller på med allehanda typer konstant, för bedrövligt.
  Yttrandefriheten som inskränskt det känner ni väl till efter alla år ………….upp och protestera , samla oss svenskar från norr till söder, öst till väst …..det här är långt ifrån acceptabelt, det är ”spiken i kistan” !

 128. Detta är nog det absolut mest horribla förslaget/steget i avdemokratiseringen. Detta har som avsikt att stänga alla regeringsavvikande medier. Som denna sajt. För något inlägg sedan undrade jag hur de skulle lyckas stoppa det fria ordet, här kommer svaret. Staten definerar sanningen allt annat slängs i fängelset. Mycket skrämmande. Som någon sa, flytta till annat land medans ni kan …

  • Vi har inget kommuniststiskt ledarskap i Sverige.

   Vi har liberala ledare.

   Jag fattar inte inte hur ni här på sn orkar hålla på och snacka en jävla massa om kommunism hit och kommunism dit.

   Läs en bok förhelvete. Du kanske lär dig något.

    • Mina liberala ledare?

     Haha.

     Jag vill att ni ska veta att alla nationalister som vet vad de sysslar med ser avpixlats kommentarsfält som en pissränna.

     Ni kan ingenting. Ni vet ingenting.

     4chans troll kommentarer innehåller mer kunskap än ert jävla dravel.

     Läs vad ni skriver. Gör sen en slagning på nätet eler läs en bok. Ni kommer bli chockerade.

     Liberala socialister = kommunister.

     Zionister = Nationalister och sverigevänner.

     Det här händer bara i avpixlats kommentarsfält.

     • Jaha, nu förstår jag! Du är en tvättäkta nazist 🙂 Dom brukar kalla sig riktiga nationalister.

     • Jag har faktiskt fler invandrar vänner än svenska.

      Men jag förstår. Ni använder er av politiskt korrekta termer för att försöka döda debatter för att sedam gråta ut när politiskt korrekta personer gör samma sak som er.

      Nä. Nu ska jag gå och läsa pippi långstrump. Ungefär lika givande som att läsa detta kommentarsfält.

      Ha det.

   • Efter att Berlinmuren föll och Sovjetunionen försvann började kommunister och socialister att kalla sig liberaler. Samma skrot nu som då!

    • Ett bättre sammanfattande begrepp är Kulturmarxism, som rymmer hela sörjan av liberalism, kommunism, globalism, politisk korrekthet, hbtq, feminism, mm, mm

     • Marxism handlar om ekonomi. Inte om kultur.

      Har du läst Karl Marx?

      Skulle du vilja förklara begreppet kulturmarxism för mig?

     • Jag snackade inte om Marxism utan om Kulturmarxism. Det är två olika saker, även om det förstnämnda inspirerat det sistnämnda.

    • Nej det har den absolut inte. Trans queer bi personer klassas tex som psykiskt sjuka i ett kommunistiskt land.

     Bara för att nämna npgot.

     Endast i ett liberalt land är sådant tillåtet.

     Finns mycket mer att skriva om saken men jag orkar i bräka ikapp med er.

     • I Sverige jagar man och fängslar människor som inte har den ”rätta” värdegrunden. I Sverige på 2000-talet bedriver man häxjakt på oliktänkande, samma sak gjorde man i Sovjet Unionen.

 129. Förstår ingen i regeringen att de är inne på fel väg när lagar av denna typ
  diskuteras.
  Löfven är ett hopplöst fall men det borde finnas andra som kan agera och uttala sig.

 130. Det här påminner starkt om åtgärder som tas till vid krigstillstånd.
  Och det är väl just vad 7-partisterna gjort sitt bästa för att försätta landet i.

 131. Domen kommer. Svenskarna älskade inte sanningen, utan sällade sig till lögner.
  Först tömde vi huvudet på innanmäte, sedan skar vi fötterna av oss själva.
  Kastreringen pågår. Nu svälter hela kroppen. Den förstår inte ens varför. Så illa är
  det. Kan proteserna i alla världens kulörer hjälpa mot ett ihåligt huvud? Knappast.

  Jag hoppas socialliberalismen smakade väl.

 132. Nu låtsas inte socialdiktatorerna ens längre, deras mål är diktatur. Den som inte ser det är blind.

  Eller som diktatorn själv sa,
  ” en intervju med SvD:s Göran Eriksson gör Stefan Löfven klart att han inte självmant kommer att avgå som statsminister – även om Alliansen blir större än de rödgröna i nästa val”

 133. Detta är vad den nya lagen vill stoppa.

  ”meddelarfriheten är oerhört centralt för att uppgifter om maktmissbruk,
  övergrepp, mutaffärer, korruption, säkerhetsläckor inom IT har kunnat
  avslöjas.”

  Makten vill tysta allt som har med deras korruption och makt/myndighetsmissbruk att göra.

  • Det finns massor kvar att avslöja…?
   Detta är ett sätt att ”hemligstämpla”
   det som kallas ”känsliga uppgifter om
   dom svenska myndigheterna”….?

 134. En angiveri stat där åsikter registreras likt gamla Östtyskland, Rumänien och Nord Korea växer snabbt fram. Vi kan vänta oss ett land där ” icke önskvärda åsikter” kommer straffas mycket hårt. The New World Order med diktator Löfvén som företrädare för Norra Europa kommer att kuva alla utom dom med muslimska åsikter, seder och bruk. Tyvärr gott folk, Sverige är redan förlorat!!

 135. Nu verkar ju iofs även pk-journalisterna själva bli upprörda av sina makt-kollegors förslag.

  Det här kommer nog att omarbetas till att bara gälla journalister med ”fel åsikter”.

 136. Ja då får man inte tycka illa om vad invandringen ställer till med. Gängkn, misshandel och rån på pensionärer, bil o skolbränder, skattemygel m.m.
  Det är bara att svälja och stå med mössan i handen. Välkommen till Sverige jag jobbar gärna till 75 så ni krigströtta slipper att jobba.

 137. Sossarna har gjort det sista i Sverige. I nästa val avgörs vad som är bäst för oss. Vinner sossarna makt genom detta så avlägsnar jag mig från mitt land och önskar kvarvarande all lycka.

 138. När ska de döma utrikesminister Wallström? Stefan Löfven? Det är magstarkt, ja omdömeslöst, att komma med sådana här förslag i en tid då man upplöst Sverige och fritt talar om att bygga en EU-superstat. Hur kan de vara så dumma att de inte begriper att det är värre att direkt skada Sverige än att tala illa om Sverige?

 139. För att vara en bra sosse måste man ha en ordentlig betongröv, så man kan sitta stadigt och länge. Göran P upptäckte det då han lärde känna Sahlin. Inget har tydligen ändrats!

 140. Diktaturens förespråkare, Social(demokraterna) kastar masken.
  När deras, för egen del självklara, maktinnehav nu ser ut att vara ett minne blott, gäller det till varje pris att hänga kvar vid makten. Löfven har gett exempel på det tidigare t. ex. att vägra avgå även om Alliansen blir större efter valet.
  När nu möjligheterna för forrtsatt S-styre krymper, är det lika bra att genomföra diktaturen fullt ut uppenbarligen.
  Vakna, Sveriges folk, det brinner i knutarna, riktigt ordentligt.

 141. Jag har under flera års tid känt att Sverige närmar sig den totalitära staten, där man skjuter budbäraren.
  Ovanstående artikel besannar tyvärr mina aningar.

  • Vi går definitivt mot mörkare tider…
   Hur tänker de ”goda”? Ska enbart svenska medborgare jagas, eller ska även utländska reportrar, på svensk mark, jagas för att de avslöjar sanningen om förfallet i Sverige?

 142. Sanningar är regeringens allra största hot och fiende. Det borde vara mycket stränga straff för regeringsmedlemmar att ljuga om Svenska förhållanden som t.ex
  Stefan Löfven som i en internationell TV-utsändning uttryckte att ” Våldtäkter mot svenska kvinnor var en traditionellt Svensk företeelse ”. En stor lögn och förtal av Svenska män. Hans straff vore avsättning från ämbetet och livslång utvisning ifrån riket Sverige.

  • Om inte annat borde han ha blivit åtalad för länge sedan för sina trakasserier mot SD. Helt orimligt att det fatt passera, finns det verkligen ingen som ansvarar för arbetsmiljön i Riksdagen? Om inte borde väl 1:e talmannen vara ordningsman i klassen, men han verkar syssla med helt andra saker som upptar hans tid.

   • Arbetsmiljölagen gäller inte i riksdagen enligt Arbetsmiljöverket av det skälet att ingen arbetsgivareansvar föreligger då det inte finns någon formell arbetsgivare. De ansvariga är ” förtroendevalda” . Känn på den !!

 143. ”skadar Sveriges relationer till andra länder”. Det är ju Sveriges ledning som är orsaken!

  Normalbegåvade blir givetvis reflekterande, ödmjuka och funderar då på vad orsaken kan vara till att sådana rapporter kan skrivas och att de i regel beskriver vekligheten.
  I stället för att tysta ner och angripa de som rapporterar skulle all fokus läggas på att undanröja de negativa förhållanden som beskrivs. Om inte det är där satsningen görs kommer omvärlden i alla fall få reda på vad som faktiskt händer.

  Har vi inte redan passerat gamla östtyska och kommunistiska ideal?
  Vilket namn bör den svenska varianten av KGB få?

  Man skulle nog önska lite mer d-ar anamma från dalkarlarna och den svenska officerskåren.

 144. Vill minnas att det blev ett jävla liv när Juholt S för några månader sedan påstod att Sverige inte är en demokrati längre, brukar inte hålla med sossar men i det här fallet har han tveklöst rätt!

 145. Det var Olof Palme som myntade uttrycket diktaturens kreatur, nu är hans arvtagare ifärd med att marschera i takt med den skaran.

 146. Det finns ju ett bättre sätt. Börja att göra rätt istället så kanske ni på sikt kan återskapa ett visst förtroende internationellt. Men det kommer stt kräva mycket av PK-politiken.

 147. OT: Nu skall polisen ta till det hårda artilleriet mot våldsbrottslingar!
  Det är slut med armband o kaffe med dopp, nu skall polisen PRATA med dem. Så kallade ”riskreducerande” samtal för att få dem att backa!
  Ja herregud, vilken värld lever de i?

 148. Frågan är hur effektiva åtgärder som Sverige bör vidta av hänsyn till vår säkerhet. Det kan givetvis diskuteras. Men det handlar definitivt inte om att ”Obekväma journalister ska kunna dömas för spioneri”. Det handlar om röjande av h e m l i g a uppgifter d.v.s. förhållanden vars röjande kan medföra allvarligt men för Sveriges förhållande till annan stat eller mellanfolklig organisation. Som Sverigevän tycker jag att det är bra att Sverige skyddar sina nationella intressen. Bara om Lagrådet anser att lagförslaget inte är rättssäkert för enskilda svenskar kommer jag att ändra mig.

   • Vi ogillar ju spioneri – väl? Det beskrivs i brottsbalken så här:

    19 kap. 5 §
    Den som, för att gå främmande makt tillhanda, obehörigen anskaffar, befordrar, lämnar eller röjer uppgift om försvarsverk, vapen, förråd, import, export, tillverkningssätt, underhandlingar, beslut eller något förhållande i övrigt vars uppenbarande för främmande makt kan medföra men för Sveriges säkerhet döms, vare sig uppgiften är riktig eller inte, för spioneri till fängelse i högst sex år.

    Som synes är beskrivningen rätt snäv. I det internationella samarbetet krävs därför att också röjanden av h e m l i g a uppgifter (enligt lagens standard) som kan skada våra relationer blir straffbara. Det är väl inte så konstigt?

    • Japp då finns ju lagarna redan..bara att använda dom…svepande flum lagar om sveriges rykte i världen hör inte til en rättsstat o vem vet vem som styr landet om 10-15-20 år o anväder en sån lag till egen vinning..NEJ TACK…????????????

     • Men det handlar inte om Sverigebilden! Det handlar om röjande av HEMLIGA uppgifter (enligt offentlighets- och sekretesslagen m.fl. lagar)

     • Ja som reglerar vad som är hemligt och inte får röjas. Vad det är vet vi redan som du påpekar. Lagförslaget tar sikte på speciella förhållanden där röjandet får skadliga konsekvenser för våra m e l l a n s t a t l i g a förbindelser. Därför behövs de nya reglerna enligt utredaren.

     • Utredaren nämner som exempel på skada att Sverige stängs ute från fortsatt samarbete eller inte längre får delta i utbytet av hemlig information med andra länder eller organisationer som FN, NATO, EU och OSSE.

      Det handlar inte om att tysta Katerina Janouch.

      Utredaren säger att exempelvis Anders Kompass avslöjande inte skulle omfattas av straffbestämmelsen.

     • Har funkat hithills..och varför ska vi ha flum lagar för att eu p andra vill det..vad vill dom dölja för svenskarna..????????????

  • Nej, det handlar om att i någon mån likställa de lagar som gäller yttrandefrihet, meddelarskydd etc som råder inom Sverige (eller i krigstid) med de som råder när Sverige deltar i krigsliknande insatser utomlands.

   Det är en fråga som är fylld med svårigheter och besvärliga överväganden. Naturligtvis är den frågan för svår för Samhällsnytt där allt helst ska vara svart eller vitt.

   • Återstår då frågan hur man kan vara så inkompetent att göra en sån här viktig grundlagsfråga till en enmansutredning.

   • Jo jag kan också se svårigheter för en obegränsad rapportering. Det är därför som jag hänvisade till Lagrådet som får analysera detta. Grundtanken är dock rätt tycker jag.

    Vad jag reagerat emot är att artikeln lanserar lagförslaget som ett sätt att förbjuda rapportering som skadar Sveriges (och regeringens) image, Sverigebilden. Det är knappast syftet med lagförslaget.

  • Du tyckte ju inte heller Juholt skulle få uttrycka sig om Sverige som diktatur, kommer i håg din kommentar väl. Du jobbar antingen för staten, eller utlandet under din dolda pseudomnym.
   Jag stödjer spioneri-lagen om den fäller de verkliga spionerna, de som spionerar på ett Sverige som skyddar svenskar.

   • Jag hör varken hemma i staten eller utlandet. Imponeras av ditt goda minne ang. Juholt. I det fallet handlade det om att han inte fattat sin uppgift att företräda Sverige i utlandet och inte ifrågasätta sitt eget land. Då ska man inte vara ambassadör om man tar avstånd från hemlandet som Juholt gjorde.

    Som Sverigevän tycker jag att våra ambassadörer ska vara lojala med Sverige.

 149. Frågan är om usa hinner/planerar knäppa stefan innan han förvandlar sverige till ett nordkorea.. Man kan bara hoppas, för demokratins överlevnad om inte annat

 150. Lycka till med den profylaktiska terapin. Men sorry, jag tror inte att objekten är mottagliga för rationella resonemang.

 151. Den störste spionen är Hultkvist själv som medvetet läcker personuppgifter och försvarshemligheter utomlands. Att karln får sitta kvar trots skandalerna är häpnadsväckande.

 152. Alla ”hemvändare”, oavsett vilka, ska ha både bostad, jobb och utbildning när de kommer till Sverige, så även spioner.

 153. Sverige stärker bilden av sig som den sista Sovjetstaten uppe i norr.
  Kan nästa drag rent av vara ett närmande till Nord- Korea?

  För kännedom: På kvällens SVT går att läsa att den akuta hemlösheten har ökat. En glasklar konsekvens av en massinvandring som av politiker beskrivs som oumbärlig, men som i själva verket är en katastrof av hittills okända dimensioner

  Fienden är redan i Sverige och vi har själva genom val puttat den in i maktens korridorer. Inte att undra över att det stiftas lagar som syftar till att få oss att hålla käften.

  Här har svenskarna något att grunna på till valet i nästa år.

 154. Då är det väl bara att låsa in hela 7-klövern, då.
  Det finns väl inga som gjort så stor skada för Sveriges rykte utomlands.

 155. Vägen mot diktatur och åsiktsselektering fortsätter. Då är frågan? Vem sätter måttstocken och var står de politiskt? Luktar anarkist påverkan från MP lång väg.

 156. Vidriga figurer ni har förstört ALLT det som era ”älsklingar ” kom till vårt land för att suga ut !
  Nu skall de utsugarna inte ha något !

 157. Det slår mig att var och en som publicerar på nätet kan bli beskylld för att vara journalist. Begreppet är inte definierat, eller på något sätt skyddat.

 158. Juhuholt kanske blev invigd i planerna för Sveriges framtida statsskick när han blev partiledare för sossarna. Han pratade nyligen om att den politiska eliten håller på att omvandla Sverige till en diktatur. Någon annan grundlagsändring har väl inte varit på tal sedan flera år nu.

 159. Regeringen bör bredda urvalet av specialister. Det duger inte med Viksten som tycker att de som skriver sanna saker om Sverige och Regeringen i utländsk media ska ha åtta år i fängelse. Det Duger inte med Statsministerns expert Arnstad som jobbar från horisonten av en rullbräda. Det duger inte heller med Heidenborg som inte vill förbjuda barnäktenskap. Det duger alltså inte med MP som pådrivare av Regeringen

  • Experter som bistått utredningen:
   Sofia Albrechtsson (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), advokaten Percy Bratt (Advokatsamfundet), ställföreträdande kontorschefen Gustaf Brunius (Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten), verkställande direktören Jeanette Gustafsdotter (TU – Medier i Sverige), polisöverintendenten Jörgen Holmlund (Polismyndigheten), kammaråklagaren Ewamari Häggkvist (Åklagarmyndigheten), rättssakkunnige Johan Lundqvist (Justitiedepartementet), kanslirådet Martin Rhodin (Justitiedepartementet), militärsakkunnige Thomas Ruthberg (Försvarsdepartementet/Försvarsmakten) och chefsanalytikern Wilhelm Unge (Säkerhetspolisen)

   Parlamentarisk referensgrupp:
   Riksdagsledamoten Paula Holmqvist (S), riksdagsledamoten Anti Avsan (M), riksdagsledamoten Jonas Millard (SD), riksdagsledamoten Pernilla Stålhammar (MP), riksdagsledamoten Johan Hedin (C), politiska sekreteraren Tove Liljeholm Johansson (V), förbundschefen Nina Larsson (L) och riksdagsledamoten Sofia Damm (KD)

   Kommer du på några andra på rak arm?

 160. Det kanske är dags att börja fundera på hur vi skall straffa politiker som jobbat för främmande makt och förstört Sverige. Eftersom man inte får skriva det exakta ordet här utan att bli modererad så kallar jag det istället för politiker som agerat landsförstörare. Jag skulle i alla fall om jag fick ha ett ord med i domen inte nöja mig en så låg dom som 8 år i fängelse. Nej jag skulle förespråka långt mycket påtagligare bestraffning än så och mer än gärna gå tillbaka i tiden för att införa straff som inte för närvarande existerar i lagboken.
  Förmodligen behövs en grundlagsändring för att utfästa ändringen i straffskalan men vi har ju sett att dessa politiker inte har några skrupler då det gäller att ändra i grundlagen för att uppnå sina mål så varför skall vi ha några betänkligheter att i framtiden ändra i dessa lagar ?

 161. Juholt har fått rätt igen. Eller det är nog värre än han trodde. Sverige rör sig med stormsteg mot en fulländad diktatur. Snart fattas bara att man hämtar folk mitt i natten.

  • Ja precis som Augusto Pinochets ”dödspatruller” I Chile efter att Salvador Allende hade störtats 1973, en MYCKET FARLIG utveckling::((

 162. Har du inte gjort något dåligt vad har du för anledning att vara rädd för! Kan man ju fråga sig och,om ingen lyssnar här så kan det finnas någon som gör det utomlands! Eller vad fan ska man med en sådan lag till förutom om man vill röva någon !

 163. Bara att inse att 7 klöver regimen inte kommer att lämna ifrån sig makten fri villigt utan kommer inte sky några medel mot dom som hotar deras värdegrund och tyvärr står fortfarande större delen av Svenska folket bakom det

 164. Politiker som kommer på idén att lägga fram sådana antidemokratiska lagförslag borde aldrig mer få förtroendet att sitta i någon beslutsfattande församling. Vi måste sätta upp dem på en lista.

 165. Många sitter kortare tid än 8 år för att ha dödat andra människor. Har du gjort det i islams namn under isis-flagg belönas du till och med vid hemkomst till Sverige. Men nåde den som skvallrar på 7-klövern att dom kör landet i botten. Då ska du låsas in så det blir tyst.

 166. Man kan tycka att denna lag är som klippt och skuren för att stopa Vingmuttern på DN hat och fakenews-kampanj mot Polen. Men jag är 100% säker att detta inte avses. Utan att tysta alla antiglobalister och de som inte besitter de av staten definerade riktiga värdegrunderna.

 167. Detta förslag bevisar Lövéns odemokratiska och underutvecklade personlighet. Egentligen en katastrof för Sverige som demokrati och ett illavarslande omen om vad som komma skall.

  Vi måste med alla medel NU!!! få bort denna onda människa från maktens korridorer!

  Införs detta förslag är det som att locket läggs på och den sista spiken i kistan slås in. Sen finns det ingen demokrati längre. Allt blir svart. En ny tid bryter in då alla kommer att leva då i ständig skräck och fasa för att säga sanningen. Lögnen tar över och mörkrets furste, djävulen, (lögnens fader) har segrat.

  Vi människor måste lära oss ödmjukhet inför sanningen – även om den skulle ”drabba” oss själva. För sanningen är det enda som kan rädda oss som personer och vårt samhälle i stort. Lär vi inte oss av den så är loppet kört. Och ondskan har segrat.

  Detta lagförslag är MYCKET, MYCKET farligt.

 168. Med denna lag kan vi sätta hela regeringen bakom lås och bom då de förått landet då de delade ut uppgifter ur transportstyrelsens register till främmande makt !
  Men som sagt det gäller ju inte dom i vanlig ordning.

  • Ja låt oss anmäla regertingen om denna lag går igenom. Men europadomstolen kommer knappast att godkänna lag eftersom den strider mot europakonventionen.

   • Möjligen låter sig Sverige inte hindras av att införa detta oavsett vad EU skulle säga. Den dagen de inför detta så har man ett fullt legitimt skäl att söka politisk asyl i vilket land man önskar om man skulle vilja det. Att man skulle tystna är knappast troligt utan man skulle bara byta hemvist.

 169. Farligt förslag som inte hör hemma i en demokrati. Återigen är det bara att konstatera att Sverige är på mot en Demokratur. Den politiska oppositionen skall tydligen tystas på alla möjliga sätt. Jag låter mig definitivt inte tystas av den svenska regimen.

 170. Tror inte ens Stig Bergling satt 8 år för sitt förräderi mot nationen Men att uttrycka sitt missnöje med den feministiska värdegrunds staten inför utlänningar är naturligtvis mycket värre då det är varje svensk medborgares plikt att upprätthålla en obefläckad fasad utåt och inte avslöja något ofördelaktigt

  • Apropå ”fasad”.
   Det är precis så som Jesus sa:
   ”-Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som ären lika vitmenade gravar, vilka väl utanpå synas prydliga, men inuti äro fulla av de dödas ben och allt slags orenlighet!”
   (Källa: Matt 23:27)

  • Sist jag var utomlands så talade jag med folk och de gillade Sverige och Stockholm så mycket. De hade varit här för kanske 10 år sedan eller så.
   Då förklarade jag att idag är det en helt annan situation och du kan bli våldtagen eller bragd om livet när som helst och i stort sätt vart som helst.

 171. Diktaturens krafter växer sig allt starkare i 7-Klöversverige. Horribelt och helt obegripligt att deras väljare inte förstår Sveriges bästa.

 172. Skulle vara intressant att få se listan på de överträdelser som ligger till grund för utredningen. Dvs vad har föranlett regeringen att göra en utredning?

 173. Vi närmar oss med stormsteg mot ett mycket obehagligt land. Det ser ut att bli värre här än det var i det gamla östblocket, där kommunisterna styrde med järnhand och där folkets röst och vilja var av noll och intet värde.
  Hur kan folk fortfarande rösta S? Ser inte svenskarna att det är ett i grunden förändrat parti jämfört med tidigare?

 174. Läste i AB att Nord Korea har 1,2 miljoner soldater som nästan svälter. Otroligt att politikerna i landet kan uppföra sig så. Dessa soldater borde göra tusen ggr mer nytta inom jordbruket, industrin m.m. Rädda politiker skall skyddas med alla medel. Likadant i Syrien, Afghansta, Jemen m.fl. afrikanska länder och nu Israel mot Palestina. FN lyft blicken och visa vägen någon gång. Ni kan väl, ni vill, ni vågar ?

  • De brukar använda soldater till jordbruket, men arbetet avbryts av de årliga övningarna som Nordkorea och USA genomför nära gränsen. Brukar hållas när det är skördetider. Nordkorea har flera gånger erbjudit sig att avsluta kärnvapenprogrammet om övningarna upphör. men Washington har varje gång avvisat denna förhandlingslösning.

   Sydkorea har skickat humanitär hjälp till NK. Men det räcker nog inte.

   ”Each time the U.S. and South Korea launch their very large maneuvers, the North Korean conscription army (1.2 million strong) has to go into a high state of defense readiness. Large maneuvers are a classic starting point for military attacks. The U.S.-South Korean maneuvers are (intentionally) held during the planting (April/May) or harvesting (August) season for rice when North Korea needs each and every hand in its few arable areas. Only 17% of the northern landmass is usable for agriculture and the climate in not favorable. The cropping season is short. Seeding and harvesting days require peak labor.”

   http://www.moonofalabama.org/2017/04/the-reason-behind-north-koreas-nuclear-program-and-its-offer-to-end-it.html

 175. Alldeles nyss var en mycket känd socialdemokratiskt relaterad statsvetare och bloggare på RT och berättade att Rinkeby, Uppsala o Malmö regeras av ett nätverk kriminella och att polisen måste vara kravallutrustade för att gå in där.

  Så han borde ligga risigt till om regeringen får som den vill.

  Statsvetaren heter viss Stig-Björn.

 176. Om det regnar och jag säger att det regnar.
  Ska jag då bli ansvarig att betala grannens
  Cabriolet som blivit förstörd för att han glömt att fälla upp sufletten?

  • Du skall låtsas som att solen skiner hela tiden hur eländigt vädret än är. Om grannens bil blir förstörd till följd av regnet skall du erbjuda dig att betala – med glädje i ditt sinne om inte skall du bestraffas.

 177. OT: Den svenska sångskatten görs nu också om på ”Så mycket bättre”. På Sven-Erik Magnussons firande kostade Anders Wendin ”Moneybrother” på att ändra Gustav Frödings text på två olika ställen bl. a. ”Jag vill känna varma, vita
  jungfrulemmars tryck!” och ”Häv dig, vita barm, och bölja!
  Du har rätt därtill!” man har alltså börjat rasifierings krig även för vita eller?

  Vi ska tydligen inte känna oss bekväma med att vara födda med ljust skinn, det är tydligen så fult och hemskt att man måste skriva om en 110 år gammal text. Sverige står inte inför en ”utmaning” vi står inför ett helt jävla haveri.

  • Pengabrodern är så amerikaniserad att han föredrar solbrända California girls.

   Dan Anderssons rader ”vi drömma om bleka mör”
   blir väl också strukna i sinom tid.

  • Moneybrother består bara av falska sedlar alternativt utdaterade femtioöringar. Om det bara gick att swicha i väg honom långt bort.

   • Pengabrodern är väl bra på sitt sätt men som alla vi andra är han amerikaniserad och drömmer om solbrända California girls. Inte som Dan Andersson: ”vi drömma om bleka mör”.

  • Där är det väl bara att ”dra av” den galla: ”Du folk som förslavades i lögner och skam, se frihetens dag ännu kan gry! I tätnande led marscherar ungdomen fram till kamp över stad och land och by! Från Nordlandens dumkelblåa slogar och fjäll, till soliga österskär och sund”..

   Jomenviss förefinnes gamla Nationella sångskatter alltid 😉

   • Så bra! , ”N Ezo.”
    Nu får fredrik hjärtstopp och Regeringen stänger Rosenblad
    och söker skydd på Granhedsgården.

    • Tjaa.., även: Ädla skuggor vördade Fäder, Sveriges hjältar och Riddermän! Om ännu dess sällhet er gläder, given FRIHETEN liv igen. given Friheten liv igen! Skola Edra helgade gravar, trampas av tyranner och slavar.., Nej, må träldomens blotta namn, edra vreda vålander väcka och er arm sig hämnande sträcka, ur den eviga nattens famn” 😉

  • Det farligaste för ett folk är när de börja mixtra med kulturen och hur folk ska tänka. Man börjar med att ändra i språkbruket bokstav för bokstav och mening för mening. Snart nog är hela folksjälen utplånad och något nytt är fött. De har en agenda och den är tydlig för alla som ännu inte har blivit helt hjärntvättade.

 178. Undrar när jakten på sanningens budbärare ska börja.
  När de väl sprungit ikapp någon kommer de inte att nöja sig med att låsa in honom/henne i 8 år. De kommer dessutom att sparka ut honom från möjligheterna att kunna försörja sig och sen kommer de att utplåna dennes familj.

  Djävlarna kommer att göra allt som ondskan kan tänkas göra mot den människa som säger sanningen.

  Djävulen kommer att utöva all den djävulskap som kan tänkas ut av lagförslagets skapares sjuka hjärnor – ty han vet att hans tid är kort.

  • Varför är det så viktigt med grunden. Nuförtiden byggs ändå de flesta småhus med rätt så billiga klinker. Särskilt stort värde ligger inte nedgrävt i grunden.

   Förutsatt att man inte bygger med källare. Då blir det en riktig värdegrund som utnyttjar jordvärmen.

   • Vi talar om grundlösa floskler som i förlängningen blir lagar och regler och som till slut blir till skada för medborgarna. Varför betalar de skatt? Varför betalar de maffian Sverige för sitt skydd? När skydd och hjälp inte längre garanteras? Vad händer då? Människor är ändå enkla varelser. De vill känna sig trygga, ha mat på bordet och tak över huvudet. Vad anser staten att den är? är den till för oss, eller är den till för hela resten av världen?

    • Dina frågor är berättigade och borde besvaras på av regeringen.
     Men den regeringen förstår inte slikt. De kör sitt rejs och tror att alla medborgare är små barn som måste uppfostras med sparkar och slag.
     men där tar de gruvligt fel …

 179. Detta är det första steget DEMOKRATUREN tar, för att stanna vid makten!!!! ( Alla som inte vet om begreppet, googla!).

  När statsmakten har försökt få greppet, och några sprattlar emot, tar man till lagstiftning, för att kväsa det sista motståndet. Boken ”Animal farm” är ett annat exempel på samma fenomen….

 180. Stämmer säkert. Det står i lagrådsremissen i spåren av SOU 2012:95 att beredningen fortsätter vilken är kanslisvenska för att vi gör något när vi vet vad vi ska göra och där oddsen alltid är låga på en ny utredning. På något sätt känns det betryggande hur långsamt demokratins maskineri jobbar. Lagrådsremissen är från oktober 2013.

 181. Haha, vi får väl bjuda hit Tim Pool istället då, men självklart kommer det att utfärdas inreseförbud för honom!
  Snacka om ”utlandsspioneri” !! Löfven strävar efter ”full kontroll” på svenska folket, men har noll koll på sina vasaller i regeringen.

  Så . .vilken är den värste ”utlandsspionen”?
  – den som talar om för världen att Sverige går under – eller den som driver undergången?

  – den som visslade om att sekretessbelagda uppgifter hade läckt i samband med att Transportstyrelsen lät ett företag i Serbien (Ryssland alltså) ta över myndighetens IT-drift – eller den av Löfvens vasaller, chefen för näringsdepartementet som inte hade ”full kontroll” på outsourcingen?

  – den som rapporterade om att Fortifikationsverket lämnade ut 2400 ritningar, två miljoner kvadratmeter av Försvarsmaktens byggnader till Kina – eller den av Löfvens vasaller, chefen för finansdepartementet som inte hade ”full kontroll” på utlämnandet?

  – den som upptäckte att polisens personal- och löneregister lämnats ut till ett privat företag i Kanada – eller den av Löfvens vasaller, chefen på justitiedepartementet som inte hade ”full kontroll” på detta företag och rikspolischefens ’krypteringsmetoder’?
  mm mm mm mm – tänk allt som vi ännu inte fått veta!

  Snacka om att skada Sveriges relationer, men FRAMFÖR ALLT anseende i andra länder.

 182. Många är mer informerade än andra. Att fastighetspriserna faller kan nog härledas
  till att inte bara de som avser att emigrera utan också de som överväger att stanna ett tag till, ’cashar in’ – innan det smäller. Den bilden brukar samhällen på väg in i
  större problem visa upp oavsett var i världen eller vilket land det handlar om.

 183. ”Hej Baarnen”.., Jag kan duå (fuller väl) läsa ”mellan raderna” (Red Mog till trots (och håller fullkommerligen med Dig uti allt ”det OSAGDA”)! 😉

 184. Dessa båda bättrevetande kommunisterna har ”S” efter sina namn och är inte att leka med. Dom godkänner INGET avvikande tänkande.

 185. Diktaturens lakejer talar alltid med dubbla tungor. Ta t ex Morgan den s k justitieministern.
  Häromdagen gick han ut med förslaget om att svenskar ska straffas enligt svensk lag även i andra länder, där det är tillåtet att betala för världens äldsta yrke.
  Nu idag, (när trycket blev för stort från verkligheten angående de antisemitiska araberna) säger han.
  Konflikter ska skötas på hemmaplan men här ska de följa svenska lagar.
  Är det någon som tror att han på allvar själv tror på något av dessa uttalanden.
  I inget av ovanstående exempel så följs ju lagarna av invällarna.

 186. DETTA KAN VI TACKA DEN SVENSKA PRESSEN FÖR EFTER SOM DOM INTE GÖR SITT JOB . RIGERINGEN BESTÅR I DAG AV KOMMUNISTER OCH ANARKISTER .

 187. Sverige bilden i utlandet är klar, verkar som om folk i utlandet vet mer om förhållanden i sverige än de som bor här.

 188. Jag tillhör den generationen som hade ”joint venturesamarbete” med Sovjet. Det var ingen lek för sovjeterna, en gång fick de komma till Sverige för att studera vårt företag, de var både trevliga och kunniga, sista kvällen i Sverige så gav de ett tacktal…………de tackade med sina egna ord för att de hade vistast i det ENDA land där kommunismen fungerade !
  RIDÅ !

 189. med fri pension, 70ksek + / mån inte f-n skulle jag vilja bli granskad om jag satt på den makten, då det i slutändan är makten vi talar om vilken är köpr med välbetalda soldater d vs riksdagsledamöter

  låt svennee knega vidare och betala kalaset och stoppa eventuella åsikter är etablissemangets syn, och verkan vilket måste stoppas.

  Svensk, låt oss resa oss

 190. Jag påstår,
  med en dåres envishet,
  Att kvotering innebär FEL person på FEL plats….!
  Rätta mig om jag har fel….;)

 191. En gammal tant råkade snubbla omkull utanför Rosenbad. Ut kommer Stefan Löfven som hjälper damen upp.
  -Unge man, hur ska jag tacka er?
  -Tja, ni kan ju rösta på mitt parti.
  -Jomen, nu var det ju knäet jag slog i, inte huvet.

 192. Vem ska bestämma vilken bild av Sverige som är korrekt ? När man lyssnar på dom olika partierna som vi har i det här landet så finns det ju olika åsikter om tillståndet i landet. Vilket parti har den korrekta godkända bilden ?

 193. Sveriges befolkning är mycket illa ute. Det är snart dags att sätta upp ett antal skyltar vid landets gränser med texten ”I som här inträden låten hoppet fara”. Det här börjar alltmer att likna ett veritabelt dårhus.

 194. Ska vi sammanfatta verkligheten? Jobba till 75 år.
  Skattad till 80% .
  Ge bort allt vi förtjänar till skäggiga barn.
  Som inte vill annat än att så split..
  En som leker landsfader, med en Afghan mellan sina lår, som suger o sväljer allt Hen får.
  Näe fy fan det är inte mitt land.
  Dags att bryta upp o börja om igen..

 195. Batikhäxorna har fått PK männen att tappa sina huvuden helt. Vart tog den vita ärbara svenska mannen vägen? Ja förutom här bland oss Sverigevänner och SD:are. Vilka djävla ryggradslösa sillryggar de är rent ut sagt!

 196. Kina har ungefär samma system. Att kritik mot landet ses som en brottslig handling. Jag antar att enmansutredaren Runar Viksten tagit inspiration därifrån. Man kan ju fråga sig hur uppdragsgivaren formulerade uppdraget. Var det hur täpper vi till käften på kritikerna?

  • Precis vad jag satt å tänkte, hur gick mötena till, innan det blev klart att just han skulle göra rapporten, på egen hand dessutom. ?! (Hade han ”rätt” input, från början).
   ”Det är naivt att tro att det inte står på deras lönelista” ??
   Vilken jeevla lönelista, bevisa vad du pratar om då först!! Det är förlagan till en av de värsta ingreppen i yttrandefriheten, åsikt, press samt meddelarskydd, som vi isf, Gud förbjude, utsätts för i Sverige, i modern tid!!
   Då kan man väl inte komma med hypotetiska ”tyckanden”, som det jag skrev ovan ??
   Usch, mörkrädd, säg till när vi ut å protestera ..

 197. Dags att de inför sanningsministeriet. Alla som undrar om de har rätt åsikt i frågan kan kontrollera där så inga icke godkända nyheter sprids.

 198. Detta är utan tvekan det absolut mest sinnessjuka jag någonsin läst i Sverige så länge jag levt, utan tvekan!
  Eftersom att sjupartiet inte kan ändra folks fria vilja trots 12(!) års indoktrinerande hjärntvättning i skolan om mångkulturens förteäfflighet och värdegrund så ska de istället lagstifta bort den fria viljan.

  Om denna lag går igenom så är Sverige på allvar en bananrepublik, inte bara något man säger längre.

  • Indoktrineringen påbörjades redan med Enhetsskolans införande på 50-talet. Sedan fick den en rejäl knuff av olof palme vid Riksdagens Proposition 1975:26. Googla!

   • Ska vi fylla på med lobotomeringarna…?
    Den sista kända skedde 1963…
    1958 flyttade Rasbiologiska Institutet
    till Uppsala Universitet,
    och fick ett nytt namn….
    Googla…..

  • Du får meddela SD:s Jan Millard som står bakom utredningens slutsatser att du anser honom sinnesjuk då. Argumentation på din svindlande intellektuella nivå biter säkert.

   • Oj, en politiker svarar. Det är inte ofta men du är varmt välkommen!
    Personpåhopp indikerar att du tillhör något av de sju vänsterpartien också.
    Det positiva i den här fruktansvärda hegemoniska anti-demokratin är att om ni neo-kommunister får igenom detta så söker vi demokrater asyl i Norge och fortsätter där med en norsk webbtidning skriven på svenska, antingen med ackrediterade utlandsreportrar i Sverige eller i skymundan.
    Ni kommer ALDRIG att vinna, tro mig.

   • Påverkar detta på något sätt INNEHÅLLET i förslaget?

    Om vi ska argumentera på lågstadienivå, eftersom ni sätter ribban där, om en riksdagsman gör något klandervärt – hur ska vi döma då? Är partiet ruttet i botten?

    Är sossarna tjuvar bara för att Mona Sahlin är det?

    PROVA KOMMENTERA FÖRSLAGET ISTÄLLET TACK

 199. Till Hans Karlsson.
  Utlämningen av registermaterial till främmande makt genom Transportstyrelsens försorg torde inte skada relationerna till främmande makt, kanske snarare tvärtom, eftersom man nog kan förmoda att flera länder snarast är tacksamma för denna skänk från ovan, förmedlad av våra egna myndigheter.
  Nu slipper ju intresserade länder själva anstränga sig att genom direkt spioneri få tillgång till detta värdefulla informationsmaterial.
  I det här fallet – utlämning av hemligt material via Transportstyrelsen – finns emellertid redan lagstiftning färdig att tillämpa, nämligen de paragrafer i Svea Rikes Lag, som avhandlar ”verksamhet, riktad mot Rikets säkerhet” eller mera populärt ”landsförräderi”.

  Det – herrarna ovan sysslar med – är ny lagstiftning, avsedd att inskränka yttrandefriheten, som ytterligare ett steg på vägen mot ”diktatur”. Den verksamheten, som i slutändan är inriktad mot att upprätta någon form av diktatur, är bara en annan variant av ”verksamhet, riktad mot Rikets Säkerhet”, om man med Riket menar den parlamentariska demokratin Sverige, som en äkta parlamentarisk demokrati.

  Kort sagt – varje utspel av det här slaget, vilket i sig är ett led i en gradvis total omvälvning, om man så vill ”revolutionär”, genomförd med odemokratiska metoder, för oss allt närmare ett tillstånd, där medborgarna är politikernas slavar, där medborgarna betalar för byggandet och förvaltningen av det fängelse, som landet förvandlats till – precis, som i de gamla ”kommunistländerna”.

 200. Det här förslaget kommer definitivt att ge Sverige dåligt rykte. Man tror knappt att det är sant, dom måste vara desperata nu.

    • Hoppas att du mår fint, jag har ingen svensk TV ,såvida det inte finns på ”you tube”, ibland får jag mail om just det.

     • Jag varken tittar på Lets dance , Idol eller pimplar rödvin så ja jag mår bra tack 🙂 Eller ja bra efter omständigheterna så att säga. Hoppas du har en trevlig kväll / natt.

      Dags att gå och knyta sig nu.

      Mvh / Nordbon

   • Svensken? Jo han gör som han brukar – röstar som sin far och hans far före honom. Mer intelligens än så ska vi inte vänta oss av svenska folket. Dessvärre verkar det som om kvinnor – trots att de är smartare än männen – sväljer vänsterstruntet i än högre grad.

 201. Socialdemokrati är uppenbarligen mer socialism än demokrati. Förr definierade man socialdemokrati som demokratisk socialism. Om man uttryckligen måste deklarera socialismen som demokratisk så är socialism i grunden odemokratisk. Odemokratisk är detsamma som diktatur.
  En bekant sade på 80-talet att all socialism är röd. Det må härmed kunna anses vara bevisat. I det aktuella fallet har socialdemokraterna i och med utredningen bekräftat att de eftersträvar diktatur. Härav följer med automatik att döden är en befriare.

 202. Den situation Sverige försatt sig i är verkligen otrolig. Illusionen om det bästa av alla samhällen måste upprätthållas till varje pris, mot myndigheternas bättre vetande. Sanningssägare ska alltså nu riskera fängelsestraff? Tala om kejsarens nya kläder.

  • Självklart, de är alla femtekolonnare som är med i globalisternas Bilderbergsgrupp som vill avskaffa Sverige. Det är givetvis bara några av dem.

 203. Inför Domstolen då;

  Jag svär att säga Sanningen hela Sanningen och inget annat än Sanningen….!

  Och ändå skulle man få Fängelse…??

  Är detta en ny STANDUPPKOMEDI som skall bli Statlig….??

  Riktigt KUL m a o…!!

 204. I en totalitär stat är detta vardag! Sverige har nu accepterat, när man har en utrikesminister som ger totaltärt tänkande fullt genomslag!!!

 205. Svensken har rykte om sig att vara trög och till och med när Löfven och hans junta inför diktatur går det i slow motion. Det är de små stegens tyranni inför öppen ridå utan att de stora medierna reagerar mot det.
  Till exempel så ligger alltså Katerina Janouch risigt till men hur ska PK-juntan och dess domstolar kunna bevisa att hon står på Putins lönelista.
  Enligt FN-konventionen om de mänskliga rättigheterna får ingen arresteras eller interneras godtyckligt. Ändå svamlar Sjuklövern om ”allas lika värde” och riktar på så vis den första artikeln mot ett flertal andra artiklar i FN-deklarationens 30 artiklar.
  Slugare och fulare än så går det knappast att bli.
  Inte minst artikel 19: ”Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.”

 206. Lagförslaget är kontroversiellt genom att det berör frågor om yttrandefrihet och rätten till insyn.

  Jag har kommenterat tidigare eftersom jag reagerat mot uppfattningen att det handlar om regeringens rädsla för att ”Sverigebilden” och Sveriges ”image” i utlandet ska solkas.

  Det handlar dock inte om straff av den som solkar Sverigebilden. I direktiven beskrivs vad de nya reglerna syftar till:

  ”Det kan ifrågasättas om den nuvarande regleringen innebär ett tillräckligt skydd för uppgifter som hanteras inom ramen för ett internationellt militärt eller civilt samarbete för fred och säkerhet som Sverige deltar i. Ett röjande av sådana uppgifter kan medföra allvarliga konsekvenser för genomförandet av den
  internationella insatsen som Sverige deltar i och därigenom, i förlängningen, för upprätthållande av stabilitet och säkerhet. Därmed kan ett röjande i vissa fall få stor betydelse för Sveriges intressen och möjligheter att upprätthålla den nationella
  säkerheten. Saknas möjligheter att lagföra personer som begått sådana gärningar kan detta även påverka Sveriges relationer till andra deltagande länder. Det kan medföra försvars- och säkerhetspolitiska konsekvenser för Sverige genom att bl.a.
  inverka negativt på andra länders vilja till samarbete och informationsutbyte kring frågor av betydelse för Sveriges säkerhet. Mot den bakgrunden är det nödvändigt att se över skyddet för denna typ av uppgifter.

  Vid en sådan översyn måste det intresse som kan finnas av insyn i Sveriges deltagande i internationella samarbeten vägas in. Allmänintresset kan vara stort bl.a. med hänsyn till att insatserna finansieras av offentliga medel och är av stor politisk betydelse. Det är därför av vikt att väga behovet av skydd för
  uppgifter mot t.ex. möjligheten för enskilda att påtala missförhållanden och för journalister att bedriva sin verksamhet”.

  • Det behövs inte sådana lagar. Röjande av militära hemligheter osv kan klaras med nuvarande lagstiftning. Svenska politiker får väl se till att de inte går in i avtalsförhållanden med främmande makt som gör att de måste strypa yttrandefriheten då deras avtal inkräktar på våra historiska fri- och rättigheter.

 207. kanske regeringen skal rannsaka sig själv för det var inte länge sedan
  det läckte hemliga uppgifter därifrån!!
  folket ska inte få säga nåt om sånt som alla vet redan!!
  tror hela grejen är en komisk parodi som i den rosa pantern eller
  Monty pyton!!

 208. I analogi därmed ska politiker ta ansvar för sina beslut – så länge de lever. Nedlagda järnvägar kostar samhället i form av miljöbelastning. Det är bara att betala och se glad ut. Ansvarslös invandringspolitik kostar skattebetalarna enorma belopp. Det är bara för politikerna att pantsätta sina värdeföremål och kompensera. Man kan inte köpa på krita och räkna med att någon annan ska betala. Det kan inte du och det kan inte jag. Det ska inte heller politikerna kunna göra. Allas lika värde var det.

 209. I Florida var det en man (vit förstås) som fick 15 års fängelse för hatbrott. Han hade lämnat lite bacon i en moské.

 210. Det är väl ganska vanligt att använda arkivbilder. Varför skulle det vara ett problem här, förvanskar väl inte budskapet på något sätt?

 211. Påverkar detta på något sätt INNEHÅLLET i förslaget?

  Om vi ska argumentera på lågstadienivå, eftersom ni sätter ribban där, om en riksdagsman gör något klandervärt – hur ska vi döma då? Är partiet ruttet i botten?

  Är sossarna tjuvar bara för att Mona Sahlin är det?

  PROVA KOMMENTERA FÖRSLAGET ISTÄLLET

 212. De stiftar lagar som passar dem. Angående höjd pensionsålder så hoppas jag de även höjer sina egna, politikernas pensionsålder.