Studenter vid Harvard Medical School i amerikanska Massachusetts kan lära sig om hur man tillhandahåller hälsovård för spädbarn som påstås vara hbtq.

Massachusetts General Hospital, som fungerar som den primära mötesplatsen för skolans läsår 2022-23, erbjuder en mängd olika transgenderkirurgiska ingrepp för individer över 18 liksom resurser för unga transpersoner såsom remisser till hbtq-stödgrupper.

”Klinisk exponering och utbildning kommer att fokusera på att tjäna köns- och sexuella minoritetspersoner under hela livet, från spädbarn till äldre vuxna”, står det i kursbeskrivningen.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrargäng förnedrar HBTQ-aktivist – ”Rätt åt trans-bög-rasist-fittan”

Involverad i kursen är även Boston Children’s Hospital som i fjol orsakade kontrovers då man hävdade att vissa barn känner till sin könsidentitet innan de föds.

Sjukhuset skapade det första pediatriska hälsoprogrammet för transpersoner i USA, enligt sin webbplats Center for Gender Surgery.

Behandlas med medkänsla

– Harvards läkarstudenter bör läras den grundläggande vetenskapliga sanningen att en man inte kan bli kvinna eller vice versa, säger Nathanael Blake vid Ethics and Public Policy Center.

LÄS ÄVEN: Enorm ökning av ”könsdysfori” hos flickor: ”Vet inte vad ökningen beror på”

– De som upplever psykisk ångest angående sitt biologiska kön måste behandlas med medkänsla, vilket inte betyder att utsätta dem för farliga kemiska och kirurgiska behandlingar för att forma dem till en faksimil av det motsatta könet.