hoppade-av-l-politiker-barnvaldtakt

Facebook/Faksimil

Inrikes

Lämnade L i protest mot SD – nu häktad för våldtäkt mot barn

Publicerad 4/20/2023
Annons

Kommunpolitikern Ralf Nielsen i Ljusnarsberg har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn. Det framgår av handlingar från Örebro tingsrätt. Nielsen var en av flera politiker som hoppade av Liberalerna i november 2021 i protest mot partiets samarbete med Sverigedemokraterna.

Det är i november 2021 som Liberalerna på riksnivå meddelar att man kan tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna för att regera landet efter valet 2022. Det är ett besked som inte alla i partiet tolererar.

Lokalförening hoppar av

Flera lokala L-politiker runt om i landet hoppar av i protest. I Ljusnarsberg lämnar hela den lilla lokala L-föreningen på fyra personer moderpartiet för att istället ansluta sig till paneuropeiska partiet Volt.

– Det finns mycket jag kan kompromissa om, men min gräns går vid synen på människor. Jag förstår inte hur Liberalerna har landat i slutsatsen att det går att förhandla med ett parti som SD, säger Hendrik Bijloo, en av avhopparna, till lokaltidningen.

En annan av avhopparna är Ralf Nielsen som både sitter i kommunstyrelsen för Liberalerna och är ersättare i kommunfullmäktige. I valet 2022 toppar han utbrytarpartiets valsedel. De 33 röster partiet får räcker emellertid inte för att ta plats i kommunfullmäktige.

Faksimil

Häktad för våldtäkt mot barn

Nu har Ralf Nielsen, som är dansk medborgare, häktats för våldtäkt mot barn. Enligt häktningsbeslutet har våldtäkterna begåtts från och med 29 november 2021, samma månad som han lämnade Liberalerna i protest mot SD-samarbetet, fram till 17 februari 2023.

Övergreppen uppges enligt häktningsprotokollet ha begåtts i Kopparberg i Ljusnarsbergs kommun, där han bor, i Kista, Stockholms kommun samt i Mjölby, Mjölby kommun.

Faksimil

Nielsen, som förnekar brott, fick 2016 pris för sitt ”mångåriga och engagerade arbete för Ljusnarsbergs barn”. Inte minst har han varit engagerad i Junis, IOGT-NTO:s juniorförbund. Han har även engagerat sig för gatubarn i Nepal och skänkt pengar för att motverka barnsexhandel.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
581Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons