Lamotte i Staffanstorp: Kvinnor vittnar om grova sexuella trakasserier

70 Shares

Frilansjournalisten Joakim Lamotte var i veckan på besök i den lilla orten Staffanstorp i Skåne för att tala med invånarna om det som många upplever som ett allt mer esklarande våld. Kvinnor vittnar om hur de utsätts för grova sexuella trakasserier av gäng på orten.

En kvinnas son ska ha blivit misshandlad och hon själv ska ha hotats till våldtäkt av gänget. En yngre kvinna berättar om dagliga grova sexuella kränkningar i skolan. Hon ska ha blivit tafsad på, inlåst på toalett, slagen med band, kallad hora och får sten kastad på sig när hon är ute och går med sina hundar. En annan kvinna berättar om att hon ska ha blivit jagad av ett 15-tal personer och grovt misshandlad. En man som berättar att han är advokat, menar dock att bilden är kraftigt överdriven och att journalisten Lamotte bara ställer till oreda med sin närvaro. Se ett utdrag från Lamottes sändning nedan:

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om hur en ensamkommande från Afghanistan nyligen försökt knivmörda en tonåring i Staffanstorp. För drygt en vecka sedan blev flera personer misshandlade i ett storbråk på orten skrev Sydsvenskan. Den 7 maj ska även en tonåring blivit misshandlad ha blivit misshandlad där. Staffanstorp kommun ligger i Skåne och befolkningen uppgår till cirka 23 000 invånare.

70 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.