Frilansjournalisten Joakim Lamotte bojkottar Memmo sedan en ”politiskt korrekt chef med näsan i vädret” stängt av hans konto. Istället erbjuder han nu samma tjänst själv.

På sajten Memmo tjänar kändisar pengar på att spela in videohälsningar mot betalning. Bland andra Kjell Bergqvist, Edward Blom och Victoria Silvstedt går det att beställa en hälsning från, för cirka 300 kronor.

Frilansjournalisten Joakim Lamotte skriver på Facebook att han ofta blir tillfrågad varför han inte är med på sajten. Då efterfrågan uppenbarligen finns skapade han därför ett konto på Memmo. Profilen godkändes men försvann kort därpå.

LÄS ÄVEN: Samnytts filmer åklagarens viktigaste bevisning i Lamotte-rättegång

Passar inte företagets ”riktlinjer”

Döm om min förvåning när jag efter några dagar märker att mitt konto är bortplockat. På frågan varför svarar ansvariga hos Memmo att jag som profil inte passar in på deras ’riktlinjer’. När jag undrar vilka riktlinjer det gäller vägrar de att svara. Uppenbarligen har någon politiskt korrekt chef med näsan i vädret beslutat att jag inte passar in i deras fina värdegrund”, skriver Lamotte.

Han påpekar att sajten inte har några problem med att marknadsföra vänsteraktivister och personer dömda för brott. Nu väljer Lamotte att ta saken i egna händer och erbjuder sina tjänster direkt på sin Facebooksida. Kostnaden bestämmer beställaren.

Eftersom det här är ett sätt att ge något tillbaka till er som följer min sida vill jag att alla ska ha råd. Därför får ni själva bestämma priset”, skriver Lamotte.