På onsdagen meddelade Joakim Lamotte att han avslutar arbetet med journalistik. I en direktsändning på Instagram uppger Lamotte att han har gjort hundratals polisanmälningar rörande olaga hot och inte en enda anmälning har resulterat i åtal.
– Polisen har lagt ned alla ärenden som jag har skickat in trots att jag har kunnat visa vilka som har utfört hoten, säger Lamotte.

Joakim Lamotte har jobbat som journalist i nästan tjugo års tid. Efter universitetsstudier i Halmstad började han som researcher på Sveriges televisions Uppdrag granskning 2003. Han arbetade kvar inom statsmedia fram till 2015, då han lanserade sin egen Facebooksida där han lade upp videoreportage och texter.


LÄS ÄVEN: Joakim Lamotte: ”Jag avslutar mitt arbete med journalistik”

Nu väljer alltså den idag 43-årige journalisten att sluta med sin verksamhet. Han uppger hot mot familjen som skäl för sitt beslut.

– Jag får höra att min frus ska våldtas och att mina barn ska slaktas och halshuggas, säger Lamotte.

– Man ger sig på min fru, man hotar henne på hennes jobb, man hotar min frus kollegor, man ringer och hotar min frus kollegors barn. Man ringer till mina föräldrar och utger sig vara från polisen och berättar att deras son har blivit skjuten och numera inte lever.

– Polisen gör ingenting åt detta. Det bara läggs ned med vändande post och någonstans får jag känna att det räcker. Jag känner att hade det bara varit mig själv så hade jag skitit fullständigt i det. Men när min familj och mina anhöriga drabbas så känner jag att det inte är hållbart längre.

Se Lamottes sista direktsändning nedan:LÄS ÄVEN: Förre Ekotchefens attack på Joakim Lamotte: ”Ärketöntig clown”