Barn så unga som elva mördas brutalt av en islamistgrupp i Moçambique under vad som beskrivs som hemska scener. Över en halv miljon har tvingats från sina hem.

Det är organisationen Rädda Barnen som larmar om situationen i Moçambique där islamister mördat tusentals människor och fördrivit många fler från sina hem. Vittnen beskriver massakrer där islamisterna halshugger och mördar kvinnor och barn.

I ett fall försökte en kvinna gömma sig tillsammans med tre barn medan hennes 12-åring mördades i närheten.

– Vi försökte fly till skogen, men de tog min äldsta son och halshögg honom, säger hon.

– Vi kunde inte göra någonting för vi skulle mördats också.

LÄS ÄVEN: 50 personer halshuggna av islamister

Sedan 2017 har provinsen Kap Delgado i nordöstra Moçambique präglats av våld med kopplingar till terrorgruppen Islamiska staten. Under det senaste året har våldet eskalerat dramatiskt.

Under fjolåret började islamisterna att regelbundet attackera militär för att ta över viktiga städer. Samtidigt blev metoderna alltmer brutala och massmord genomfördes upprepade gånger.

Totalt har omkring 2 700 människor dött och 670 000 flytt sina hem.

I förra veckan klassade USA islamisterna i Moçambique som en terrorgrupp som ska ha svurit trohet till Islamiska staten 2018. Amerikanska specialstyrkor kommer att träna moçambikiska marinsoldater och bistå med sjukvårds- och kommunikationsutrustning.