Den kanadensiska frilansjournalisten har sedan något år tillbaka arbetat på dokumentären Borderless som handlar om den illegala invandringen till Europa. Nu ska hon presentera delar av denna i EU-parlamentet bestående av intervjuer med marockanska människosmugglare.

Southerns möte är planerat till på torsdag. Utöver smugglarnätverket kommer visningen även att innehålla en intervju med en vd för en så kallad icke-statlig organisation som sedan den skedde har fängslats för sitt samarbete med människosmugglare.

LÄS MER: Lauren Southern: Mångkulturen riskerar rasera västs unika identitet

– EU har varit elfenbenstornet från vilket en verklighetsfrånvänd politik har påtvingats det europeiska folket. Borderless är en dokumentär som avslöjar konsekvenserna av en sådan politik och skulden hos dem som skapar den, säger Southern.

Den brittiska EU-parlamentsledamoten Janice Atkinson, som är värd för mötet, kallar dokumentären för ”en viktig och aktuell påminnelse om att vi inte har kontroll över våra gränser, vem som kommer hit och att skattefinansierade icke-statliga organisationer i själva verket är människosmugglare stödda av vänsterliberaler”.

LÄS MER: Här instruerar icke-statliga organisationen hur migranter ska ljuga för att ta sig till Europa

I fjol avslöjade Southern, även det som en del av dokumentären, att den icke-statliga organisationen Advocates Abroad hade tränat migranter hur de ska ljuga i intervjuer för att öka chanserna för att få asyl.