Inför det franska presidentvalet om två år hoppas Marine Le Pen på större framgångar än 2017 då Emmanuel Macron vann. I ett utspel på sociala medier i förra veckan lovar hon att bekämpa den växande laglösheten i landet.

I den första valomgången 2017 fick ingen av kandidaterna majoritet vilket innebar en ny omgång för de två största namnen. I den andra omgången vann till slut Macron över Le Pen.

LÄS ÄVEN: Invandrarområden i Frankrike undantas från karantänregler för att undvika upplopp

När nästa val om två år börjar närma sig så smått berättar Le Pen om sina ambitioner ifall hon blir landets första kvinnliga president.

I utspelet hänvisar hon till en undersökning som visar att nästan 70 procent av franska folket inte känner sig säkra i sin vardag. Hon lovar också att utvisa alla kriminella migranter ifall hon går vinnande ur valet 2022.

– En politikers roll, inte minst regering, är inte att kommentera, förkasta eller fördöma, men att agera, sa Le Pen.

LÄS ÄVEN: Frankrike: Franska barn i minoritet i många städer enligt ny statistik

– När tiden kommer för att utöva makt kommer jag inte att att tveka: förövarna kommer att sättas på plats, alltså i fängelse om det är franska och på planet ifall de är utlänningar.

Under de senaste månaderna, trots karantän under pandemin, har våldsamma upplopp drabbat flera no go-zoner i landet. Attacker på polis och räddningstjänst förekommer ofta. Samtidigt har anklagelser om ”rasism” gjort så att många poliser blivit så pass rädda för konsekvenserna att man inte ingriper och låter förövare utöva våld utan repressalier.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Väpnad konflikt mellan invandrargäng i Frankrike