Ledaren för det franska partiet Nationell Samling (tidigare Nationella Fronten), Marine Le Pen, har under veckan uttalat skarp kritik mot FN-ramverket för främjande av global migration.

Under veckan har Marine Le Pen kommenterat FN-ramverket som landets alltmer impopulära president Emmanuel Macron tydligt stödjer och tänker skriva under.

–  Vi ber presidenten som planerar att signera avtalet med nonchalans för dess konsekvenser att avstå från denna svekfulla handling, sade Le Pen.

LÄS MER: Ny mätning: Le Pens parti går om Macron

LÄS MER: BEKRÄFTAT: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna

Partiledaren som även är utbildad advokat höll tidigare i veckan en presskonferens där hon förklarade avtalet i detalj.

– Avtalet kommer att cementera Frankrike som ett land med etniska parallellsamhällen, sade Le Pen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=afqU3IoZjAY

LÄS MER: EU-parlamentariker: ”59 miljoner migranter till Europa inom 6 år”

Fler länder drar sig ur
Alltfler länder ställer sig utanför FN-avtalet. Australien, Polen, USA, Ungern, Österrike är några av de länder som inte skriver under. I oktober varnade Polens inrikesdepartement för att avtalet kan hota landets säkerhet.

– Vi anser inte att detta är en bra lösning. Det här är inte en metod som kommer att minska migrantkrisen. Tvärtom, det kommer bara att intensifiera krisen, säger den polske försvarsministern Mariusz Błaszczak.

FN-avtalet
Den 10 december skriver medlemsländerna under FN:s migrationsramverk (Global compact for safe, orderly and regular migration) i Marrakech i Marocko. Ramverket har som huvudmål att riva ned nationella barriärer mot migration och införa nya vägar in.

Migranter ska enligt avtalstexten särbehandlas på ett positivt sätt. Samtidigt beläggs medier med restriktioner – negativ rapportering om invandring ska på olika sätt motarbetas.