Statskontrollerade Public Service-aktören SVT värvar Seher Yilmaz som medarbetare. Hon var tills nyligen chef för den för nyrasism kritiserade numera nedlagda Rättviseförmedlingen – en huvudjägarorganisation med affärsidén att endast rekrytera personer med mörk hudfärgspigmentering och utländskt etniskt ursprung. Det rapporterar Dagens Opinion.

Yilmaz tillträder vid månadsskiftet en tjänst som ansvarig för arbetet på SVT med vad man kallar ”Sverigespegling och Employer branding”. Av titeln att döma handlar det om uppgifter liknande de hon arbetade med på Rättviseförmedlingen

Organisationen mötte bland annat hård kritik när man för miljonbelopp i skattepengar utvecklade ett digitalt verktyg för att räkna och registrera ras och hudfärg för alla som arbetar och syns i media.

Det rör sig primärt om en projektanställning på 11 månader på SVT. Hon lämnar därmed nuvarande uppdraget på vänsterorienterade kommunikationsbyrån Reform Society.

På sin webbplats beskriver en av byråns medarbetare bland annat Göteborg – med sina många utanförskapsområden, omfattande gängkriminalitet och centrum för rekrytering till muslimska terrormilisen IS – som en stad med ”en fantastisk samhällsutveckling”.

SVT har tidigare även rekryterat den kritiserade huvudjägarorganisationens förra chef och grundare, Lina Thomsgård, till kanalens vänsterprofilerade kulturprogram Kobra.