Leila Ali-Elmi med budskap på somaliska till sina väljare/Bordskivan. Faksimil Facebook/Twitter

Leila Ali-Elmi (MP): ”du når mig via Mail adressen jag skicka”

Delningar

Den miljöpartistiska riksdagsledamoten Leila Ali-Elmi var den enda frånvarande utan anledning i gårdagens omröstning om Stefan Löfven. Enligt tidningen Dagens Industri var Ali-Elmi på plats i kammaren, men lyckades inte få upp bordskivan för att trycka på knappen. Sedan igår har Samhällsnytt försökt att komma i kontakt med henne för att få klarhet i frågan – men det har visat sig vara omöjligt att få en direkt kontakt med politikern.

Strax efter valet gjorde Leila Ali-Elmi rubriker: den tidigare i politiken okända tolken från Göteborg har plötsligt blivit inkryssad till riksdagen. Den 30-åriga kvinnan kom till Sverige med sina föräldrar från Somalia när hon var tre år gammal och har jobbat fram till valet som tolk. I diskussionen efter hennes inträde i riksdagen anklagades hon för ”klanröstning”. I ett hyllningsreportage av Niklas Orrenius i Dagens Nyheter framgår det att det främst var Leilas landsmän som deltagit i hennes personvalskampanj och röstat för henne.

”Hon är inte som andra politiker, som kommer till förorten, lovar saker och sedan sticker”, sade bland annat en av de engagerade till Orrenius. Enligt henne själv ville hon testa ”hur demokratin fungerar”.

LÄS MER: Inkryssade Leila Ali-Elmi missade omröstningen om Löfven – fick inte upp bordsskivan

Men igår – vid en avgörande omröstning där teoretiskt sett även enskilda röster kunde påverka utgången – gick någonting fel: trots sitt politiska engagemang blev Leila Ali-Elmi en av tre riksdagsledamöter som stod som frånvarande i riksdagens protokoll. Två av dem var på en tjänsteresa till FN:s generalförsamling, vilket lämnar endast Ali-Elmi som frånvarande utan skäl.

Enligt tidningen Dagens Industri befann sig Leila Ali-Elmi på plats i kammaren, men har inte lyckats få upp bordsskivan. Samhällsnytt har pratat med Kent Ekeroth, f.d. riksdagsledamot som har suttit i riksdagen i två mandatperioder.

Hur ser den här skivan ut egentligen och hur svårt är det att få upp den?

– Om man sitter tillbakalutad så drar man bara ner den. Det är inte alls svårt.

Är det något kräver speciell träning?

– Nej. Man sitter dessutom bredvid en annan ledamot och kan se hur man gör.

Hur sannolik är förklaringen som Ali-Elmi och Miljöpartiet presenterat igår?

– Den är inte sannolik alls om den här skivan inte var limmad eller någonting. Men sådant har jag aldrig hört om att det skulle hända i riksdagen.

LÄS ÄVEN: Miljöpartist som kryssades in i riksdagen spred hat mot frilansjournalist

Samhällsnytt har sökt Leila Ali-Esmi sedan igår för att få fler detaljer kring det som Miljöpartiet har valt att kalla ”ett tekniskt fel”. Ali-Esmi besvarar inte telefonsamtal på sin riksdagstelefon. När vi kontaktar henne via Facebook ger hon istället en mailadress till en pressekreterare på Miljöpartiet:

”Har du ett telefonnummer som jag kan nå dig på?”
”Nej du når mig via Mail adressen jag skicka. Ha en fin kväll”

”Men jag vill prata med dig, inte med en pressekreterare…”
”Du har fått svar på din fråga du får gå via pressekreteraren eller inte alls. Nej jag ger inte ut mina kontaktuppgifter.”

”Varför? Som riksdagsledamot ska ju du vara tillgänglig för frågor från journalister om din verksamhet. Det är ju så demokratin fungerar.”
”Jag är tillgänglig men via min pressekreterare.”

När vi försöker att få kontakt med Ali-Elmis pressekreterare Nicole Goufas via telefon och sms får vi inget svar heller.

Uppdatering: Kort efter publiceringen skickade Ali-Elmis pressekreterare ett sms till oss med följande text: ”Hej, vi avböjer förfrågan”.

På ett foto nedan kan man se hur den numera berömda bordskivan ser ut och hur den fungerar:

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

707 KOMMENTARER

 1. Hon är inte van att någon officiell ställer krav, eller ställer svåra frågor. Allt är ju serverat i den somaliska enklaven!

 2. Ska jag vara ärlig, tror jag det kommer att bli fler ”tekniska fel” från hennes sida framöver… Så fort det inte är något som berör henne direkt, eller hennes somalier, lär det inte vara så intressant att rösta.

  Men hon är miljöpartist. Det, om något, säger en hel massa. Synd att de klarade sig kvar. De BORDE hamnat under spärren.

  • Min teori är att hon inte kunde lista ut hur en knapp fungerande, ens efter att ha sett hur andra gjorde.

   (googla på ”somalier rulltrappa youtube” för förklaring till varför)

 3. Hon är inte viktig. Lyckats kryssa sig in för att vi har dålig koll och ett valsystem som tillåter det. Viktigt är däremot att Lööf och Björklund nyktrar till,

 4. Häpnadsväckande alltsammans: klanröstningen, bordsskivan, den usla svenskan och att göra sig onåbar! Kanske kommer denna muslimska personkryssade riksdagspolitiker aldrig att rösta, eftersom ”demokrati” inte är förenligt med islam. Fortsättning följer.

  • Apropå den usla svenskan så väcks frågan om hennes jobb som tolk. Om hon nu tolkar till eller ifrån svenska så måste man ställa sig frågan om kompetensen på området.

  • Usla svenskan? Menar du ”Du når mig via Mail adressen jag skicka”? Jag köper att det är pinsamt att avstava ”mailadressen” men ”skicka” är ett verb från grupp 1 och i preteritum är det vanligt att i talspråk säga ”skicka” istället för ”skickade”. Men här har vi en 30-årig kvinna som kom till Sverige ungefär lika gammal som när ett etniskt svenskt barn börjar lära sig svenska men Leila är dessutom tolk och då ska kraven vara högre. Hon skriver som om hon chattade med sina polare vilket inte ger ett vuxet intryck.

  • Varför fick hon ingen hjälp från andra miljöpartister? eller nån annan? Blir inte förvånad om hon gör en anmälan till DO och får ytterliga 60.000kr för kränkning. Det kan också vara så att hon kände inte till att man ska trycka på knappen när man röstar, hon tittade på knapparna men gjorde ingen koppling mellan knapparna och votering

 5. Det viktigaste för Leila Ali-Elmi (MP) är antagligen att få riksdagslön och övriga förmåner på skattebetalarnas bekostnad. Då lär säkert bordsskivan fungera utan problem.

 6. Det hade ju varit fantastiskt kul om Stefan Löfven förlorat med en rösts marginal och den importerande mångkulturen fällt honom, precis som den gjorde med Anna Lindh.

 7. Mångkultur är klankrig med en kommunistisk diktator som håller i taktpinnen. Kan ej vara en demokrati eller ens demokratur.

  Detta är ett litet smakprov på vad exempelvis ”30miljonersannie” har i kikaren och hon gillar det hon ser i horisonten!

 8. Leila har bott i Sverige sen treårsåldern – men har aldrig stött på en bordsskiva. Behöver hon personlig assistent för att klara tekniken på jobbet?

 9. Demokratin är död, jag kommer inte rösta mer. Politikerna skiter i väljarna och journalisterna. De vill ha envägskommunikation via sina pressekreterare och megafonerna i MSM.

  • Det vore en självklarhet att vi inte röstar på politiker som har tagit ifrån folket sin makt och har gjort det i alla tider!
   Efterlikna Romarriket är just alla länders strävan för att bli en stormakt och så har skett ifrån den tiden, till dags datum!

 10. 7- klövern har stora förhoppningar på henne, drömmen är att
  vid nästa val göra henne till talman. Svetsarn lyckades med 7-klöverns, Public Service och msm,s hjälp hänga kvar som statsminister i fyra år trots sin begränsade begåvning men Ali-Elmis start i riksdagen verkar inte lovande för hennes tillskyndare.

   • Det enda jag finner fel med kristendomen är att du föds som skyldig iochmed Adam å Evas tilltag, om än så vilselett.
    Grekisk mytologi är av roligare karaktär å fantasi är ju precis vad alla religioner består av.
    Men en religion som direkt förespråkar våld är nåt jag direkt avstår från med all säkerhet.
    Nåt i detta samhälle mår inte bra.
    Vi fördummas
    Vi låter oss bli överkörda
    Vi direkt avsäger oss demokrati (EU ex.)

    Bara å ta vårat valsystem som har så många kryphål att det är bisarrt.
    Å tjänstemän som ertappas, får lön å skickas till nästa skrivbord.

    Ålder ger vishet absolut, men mycket av informationen blir man bara illåmående av å blir helt förstummad.

   • Svenskarnas största religion heter socialprogressivismen. Man tror att den mänskliga naturen utvecklats så pass mycket på något århundrade att traditionella levnadsregler inte gäller längre.

 11. Jag fick en teori som säger att det kanske ligger något betydligt djupare bakom än vad man kan tro. Kanske trodde hon att hon bara kunde avstå att rösta och angav sedan som ursäkt detta med skivan. Fick sedan gå och rösta ”under bordet” så att säga.

 12. Hon har inte rätt att neka journalister.
  Det är ett direkt hot mot demokratin som ”hon vill testa”.
  Hur kan man ens hamna i Riksdagen för att man ”vill testa demokratin” å sen avstår demokratin´s insyn?

  Hennes privata uppgifter är iochmed invald till allas förfogande såvida inte säpo finner andra skäl.
  Hennes sätt att avböja å neka och/eller förfalska utsago är att aktivt avstå sin roll.

  Hon bör redan nu stå för en utredning hur hon ser på sin roll å framtida förfaranden.

 13. Helt enligt Islams agenda,bli så många ni kan och ta över med många röster som imanen beordrar,på så sätt får dom in folket på tunga poster,och dumsvenne fattar noll som vanligt.

 14. Men visst är det lite gulligt med en utländsk, hjälplös liten tjej i Riksdagen. Kommer att tänka på filmen ”Fram för lilla Märta”. Men den här tjejen är ju mycket sexigare med slöja och allt. Lite exotisk haremsfeeling liksom.

 15. Ett tips! Kolla videon där somaliskor åker rulltrappa i Stockholms tunnelbana!
  Problemet med den krångliga bordsskivan blir plötsligt helt logiskt!

 16. ”Sedan igår har Samhällsnytt försökt att komma i kontakt med henne för att få klarhet i frågan – men det har visat sig vara omöjligt att få en direkt kontakt med politikern.”

  Om den somaliska politikern inte klarar av en bordsskiva, lär hon inte klara av e-mail eller telefon heller.

 17. Det avslöjades ju före valet att muslimer inte är främmande för att MUTA politiker, vilket nu kan misstänkas ha skett igen???

  Mer och mer börjar MÅNGKULTUREN sätta sin prägel på det svenska samhället . . .

  • Att de inte ens är brottsligt…
   Va i själva helvete.
   Att muta tjänstemän är inte olagligt.
   Måste vara nåt nytt eller så är det långt gången korruption.

 18. Ser ut att vara mycket svårt för en normalbegåvad person att hantera den skivan(ironi). Kanske man också måste vara extra tekniskt kunnig?

  • Man kan inte begära allt Olof Palme fick ju stå ut med menighetens lustigheter när han under en TV-sänd debatt inte kunde ange priset på en liter mjölk intelligentian orkar inte bry sig om sådana petitesser men orera om demokrati och mänskliga rättigheter går bra. Högt flyga orden

 19. Vi får se om det blir en följetong och hur mycket MP kommer skydda henne så hon inte kommer i kontakt med ”pöbeln som betalar hennes lön”.

 20. Somalier har ett IQ snitt på 68 detta måste nu Svenska samhället ta hänsyn till detta givetvis. Tänker på bordsskivor, kaviartuber, vattenkranar, etz. Bilkörning måste bara vara helt uteslutet med alla dessa reglage och knappar. Att åka buss eller tåg ligger i gränszonen. Mjölk och mejeriförpackningar måste förenklas. Men med en statsminister med liknande IQ blir nog harmoniseringen till ökenfolket lätt att genomföra.

 21. Det är smått fantastiskt att en milöpartist som inte klarar av en enkel bordsskiva skall rösta i riksdagen om landsangelägna ärenden. Man undrar om hon verkligen är kapabel att axla riksdagsansvaret.

  Bäst att hon inte tuggar tuggummi och går samtidigt. Olyckor kan ju hända.

 22. Vem bryr sig om henne mer än att det är för jävligt att hennes bidrag nu är 65 000 i månaden och allt fritt av skattepengar. Däremot vore det önskvärt att någon i alliansen sa till Löfven. – Sluta prata skit, du tar stöd av V som är kommunister. Blodigare historia än vad de har, har ingen.

 23. Ekeroth menade att det var osannolikt att någon hade limmat bordsskivan. Då känner inte Ekeroth Vladimir Putin. Han har inte mycket annat för sig än att försöka påverka det svenska valsystemet. Skulle tro att han smugit in om natten, eller kanske sent om kvällen, och limmat hennes bordsskiva. Varför han skulle limma just hennes har jag inte funderat på men skall göra det nu och återkommer när jag funderat färdigt. Det finns kanske någon konspiratorisk journalist på Expressen eller Hela Hälsingland som har närmare uppgifter? Då kanske ni kan höra från er!

 24. Att somaliern överhuvudtaget sitter riksdagen är ju skandal. Detta land… Här tas ingen hänsyn till hur illa det kan gå. Ett eller flera partier kan ju bli helt kapade av dessa.
  Inga personval!
  Blanka partisedlar!
  Inga invandrare eller kriminella får rösta!

 25. hm är det verkligen bästa sättet att torka en golvtrasa.. att virra den runt huvet???
  vet inte men hon ser inte frisk ut… å andra sidan publicerar man så så betyder det att sv. skall anpassas till sådant samhälle…. lol
  vad ska jag säga .. ni gillar det ju!!!! det är bara jag som är såå udda!!!

  ni kommenterar tom vad hon sa etc etc.. jag skiter i vad hon säger.. jag ser en golvtrasa på ett huve…… o därmed finns det inget vettig hen kan säga ..
  all i hear is radio ga ga… all i seee is a ragg on the head!!!

 26. Hon hinner alltså inte få upp grejen till röstning…. hmmm, när röstning för att behålla statsminister eller ej – borde man inte befinna sig i lokalen i tid så att man kan klura ur hur man får upp bordsskiva eller ej?? Som det låter så kommer hon in fem minuter innan tiden går ut och hon har ingen aning om att få upp panelen och därför så blir hon först ”utesluten” men eftersom hon är nysvensk och förstås tidningarnas nya sötnos – så får hon förstås rösta om….

   • Hur svårt ska det vara. Inga utlänningar i riksdagen. Ingen rösträtt åt icke-medborgare. Inget medborgarskap åt någon som inte blivit svensk!

    • o vem vill vara svensk i sv. idag?? med knutna nävar i fickan .. gnälla här o skriva av sig .. sedan gå o betala snällt sin skatt o jobba på tills man dör???? nää tack…
     mer rösträtt åt polacker är guld värd.. vad ska du ha svenskar som röstar på kommunister??? 82% av röstberättigade i sv. alltså svenskar väljer INTE sverige.. o du vill ha sådana ?? hahaha du är ute o cyklar!!!!

  • Man får till och med sitta i Riksdagen och även uppbära höga positioner inom partierna, även om man fifflat med medlemssiffrorna inom ungdomsförbunden.

 27. Så dumma blir medlmemmarna i ett folkslag som uppmuntrar kusingifte (=inavel).

  ”Den genomsnittliga IQ-nivån i Somalia är cirka 68, mot 101 för svenskar. Det innebär att sannolikheten att en slumpmässig svensk har högre intelligens än en slumpmässig somalier är 94 procent och att bara 2 procent av somalierna har högre IQ än den genomsnittlige svensken. ” Se:
  http://www.friatider.se/nordiska-experter-inavel-och-lag-intelligens-bakom-bilbranderna

   • Vi kan utgå från att hon kommer att brinna för jämställdhet mellan man och kvinna eller något annat lika trendigt

  • I metro finns en artikel med frågan Leila Ali Elmi når ut ,varför lyckas inte andra politiker? (försåtlig formulering tycker jag)

   • Jag skickade följande putslustighet till Metro, Leila Ali Elmi gav begreppet tjocka släkten en ny dimension (tror dock att den inte blir publicerad av någon anledning undrar varför)

 28. Hon kallas för Tolk men jag kan inte hitta någon information om att hon har tolkutbildning, eller någon utbildning överhuvudtaget. Något LinkedIn konto har hon så klart inte. I Sverige krävs det numera ingen utbildning för något. I svenskspråkiga Wikipedia skrivs för det mesta inte ens vilken, om någon, utbildning betydande personer har. Dumheten, känslorna och pöbeln regerar nu Sverige

 29. Läs Julia Ceasars blogg Vänstern och islam är ömsesidigt beroende av varandra. Islam är en drog för den sekulära vänstern, och islam är beroende av vänsterns massinvandringspolitik för att kunna expandera och erövra Europa.

  Det skriver den norske författaren Kent Andersen i en rykande uppgörelse med islam, som jag har översatt. Krönikan har jagpublicerats på Document.no

 30. Då är det ingen ide att ringa henne om det blir problem att få i iläggsskivan i köksbordet.Å andra sidan är inte min somaliska på topp……..

 31. Kanske inte ”rätt” forum, men för att visa HUR RIKT LAND Sverige är singlade 2 största partier slant om utskottsposterna. I de jämförbara länder (sossarnas favvo) röstar man fram ordföranden, men så här löjlig är politiken i Sverige idag.

 32. Tillbaka till Somalia direkt , det här verkar vara för svåra saker för henne eller som Jimmie sa ”alla kanske inte passar i Sverige”

 33. Jo, vilka stjärnor vi tvingas försörja via skattsedeln. Och att dessa miljöförstörande flyktingar väljer MP som sitt parti kan ju förklaras genom att MP saknar koll och att deras färg är grön såsom den muslimska färgen. Klantänk och demokrati är två oförenliga saker.

 34. Undrar om hon inte har stuckit till Somalia för lite skattefinansierad semester och rekreation efter en arbetssam och tuff valrörelse ?

   • När man går in på vissa sidor måste man visa att man inte är en maskin, men det finns dom som inte klarar den nivån, men vid valet ställer sossen upp, så går det till på ålderdomshem och vårdinrättningar alla som andas får ”hjälp” att rösta ”rätt”

  • Svensken måste vänta 18 år, invandrare får rösta så fort dom får stanna, i kommun verkar det som turister får rösta, blir det omval så har sossarna fixat 9000 afghaner

 35. Vad i helvete är det som är så jävla bra med mångkultur!? Analfabeter från afrika ska ta över mitt land med hjälp av svenska globalister. Fy f-n!!

  • De flesta partier vill ha en exotisk maskot, en svart eller arab för att visa att ”vi är minsann inte rasister”.
   Nu kommer alla låtsas att de tar henne på allvar och om de lyckas övertyga henne så kommer hon börja göra en massa konstiga uttalanden

 36. Sign WU Jag skulle vilja säga att Sveriges framtid ser ännu mörkare ut när svenska dissidenters analyser ser ut som denna gör. Man missar hela tiden att den politiska kampen handlar om att den ohederliga makteliten utnyttjar de svagsinnade för att främja sina egenintressen, och på andra sidan av kampen är de hederliga krafter som försöker att förhindra detta. Mitten, höger, vänster och alla möjliga så kallade ”ideologier” är bara dimridåer. T.ex., sedan när trodde de svenska feministerna på den riktiga feminismen, och de som påstår sig tro på humanismen har gjort något för den riktiga humanismen?

  Bengt Westerberg, Carl Bildt, Göran Persson, Fredde Reinfeldt, Lööf etc VET att deras vansinniga politik leder Sverige till avgrunden, inte att de var så ”naiva” som sådana typiskt svenska tandlösa analyser antyder. Ni verkar tror att Fredde trodde på det han sade när han påstod att vi har en massa skog därför kan Sverige ta emot bidragsberoende invandrare, att Maud Olofsson var så naiv när hon påstod att Sverige hade råd med det.

  Dessa analyser är tragikomiska minst sagt. Om jag skulle få låna Milton Friedmans talesätt: ”you are kidding yourselves”.

  • Det är en dålig idé att lura sig själv samtidigt som det svårt att med logik bekämpa en idé som inte är logisk från början (utan enbart känslomässig från start)

 37. Jag ser inte något problem i att en Miljöpartist, Vänsterpartist, Liberal eller Centerpartist inte röstar, tvärtom är det väldigt bra om de inte gör det,

 38. Stackar lilla Leila. Första dagen på jobbet och det går inte så bra. Kan man inte begära hjälp av någon? Eller var det bara män runtomkring och då kan man inte tala med dem. Hon kanske var tvungen att ringa sin man först och be om tillstånd.

 39. Miljöpartister är ju inte direkt kända för sitt tekniska kunnande konsten att av avböja en intervju med potentiellt obehagliga och svåra frågor tycks vara en medfödd förmåga hos samtliga politiker dessvärre demokratin har sina brister

 40. Vad jag skulle vilja veta är hur pass väl hon står sig i konkurrensen vad gäller IQ i jämförelsen med övriga Miljöpartister.

  • Hennes manlige släkting ledsagar henne och visar hur hon ska göra med soporna och det behöver inte nödvändigtvis vara i soprummet.

  • Riksdagen får skriva en tydlig instruktion framför skivan; Luta dig bakåt och dra i skivans kant närmast dig. Efter val av knapp att trycka, efter beordrat val från din partiledare, du skjuter tillbaka skivan i sitt ursprungsläge.
   Detta är det enda krav som ställs på dig utöver att vara närvarande i händelse om röstning. Din partiledning bestämmer hur att rösta.

 41. Med aningen ökad svårighetsgrad kan ju plenisalens bordsskivor fungera som parlamentets motsvarighet till äldre tiders drängsten. Om man inte kan öppna skivan för att komma åt knapparna är man helt enkelt för dum för att rösta och bör slippa ifrån det ansvaret. Sen undrar man ju över MP:s förklaring till frånvaron. Man kan ju tycka att debaclet med bordsskivan är pinsam som förklaring, men verkligheten kanske är än mer pinsam. Hittade hon inte till riksdagshuset?

 42. Hon lär bli en tragikomisk följetong. Klarar hon alls att öppna dörrar, åka rulltrappa eller trycka på knappar? Och om man har varit i Sverige i nästan hela sitt liv och desdutom är tolk, ska man då inte behärska korrekt svenska?

 43. Kan ni tänka er att denna inkompetenta somaliern sitter i riksdagen och ska påverka landet och folket med hennes otroligt låga IQ? Hon kan inte ens få upp en bordsskiva, det hade en apa lyckats med utan problem. Ju dummare du är desto lättare att komma in i riksdagen. Löfvén en outbildad FD statsminister, den enda i Europa dessutom. Orkar tyvärr inte skriva en hel lista, finns för många idioter inom 7-klövern..

  • Och vem satte henne dit? Hon fattar noll, så det kan man nästan förlåta, on har den intellektuella kapaciteten hon har, men MP idioterna som skickade henne dit – där har vi de riktiga virrhjärnorna.

  • Vaktmästaren i riksdagen blir tvungen att hålla en särskild kurs för henne om alla praktiska detaljer.

   Det blir intressant vilket utskott hon kommer vilja sitta i

 44. Fridde är inte mkt smartare han . Gissar att han har tittat hur Svetsarn gör och sen fått upp borsdskivan efter gediget bök..

 45. Att Riksdagen har ledamöter som inte ens kan öppna en bordskiva, skriva rätt svenska och sitter där på meriter som hudfärg, partifärg och andra oklara PK kvalifikationer är ett hån mot det svenska folket och den svenska demokratin.
  Mp trampar på allt heligt som detta land byggdes på och förpestar samhället för egen vinning. Sådana människor har ingen plats i min Sverige, sådana människor representerar inte mig utan något annat, nämligen en svensk fientlig ideologi som kommer att begrava detta land.

 46. Den ”goda” rasismen är enda anledningen till att hon sitter i Riksdagen. Inga meriter annat än att hon kommer från Somalia och har lyckats skrapa ihop somaliska väljare som förväntar sig att hon följer deras, islams, intressen.
  Det vet man med säkerhet. Likaså att miljöpartiet är partiet som möjliggör denna typ av rasism.

  • Av vad vi sett av MP under de år det figurerat i maktens korridorer är att det står diktaturen närmare än t o m kommunisterna.

 47. Leila Ali-Elmi verkar ha svårt med det mesta? Kan tänka mig att hon även har svårt med att översätta – svenska grundvärderingar?

 48. Det är ju det där med demokrati. Ordet kan vara svårt att stava till för en med svenska som andraspråk och begreppet kan vara ännu svårare att förstå för någon med en religiös kultur som tar avstånd från det.
  Nog borde väl det minsta man kan begära av en ledamot i en demokratisk församling att vederbörande har en kultur som hyllar demokratin.

 49. Kanske klimatförändringen som gjort att bordsskivan svällt. Något att dra fram vid nästa valkampanj efter först säldöden och sedan en varm sommar. Propaganda-TV ställer upp och berättar om katastrofen som ligger bakom hörnet med bordsskivor som är svåra att öppna. Alla måste rösta på MP för att rädda bordsskivorna.

 50. Hur ser hennes värdegrund ut när inga svenskar lyssnar ?

  Inte länge innan hon blir avslöjad med tanke på hennes hjärnkapacitet..

 51. Tydligt att vilken idiot som helst skulle kunna bli inkryssad till riksdagen. Vi har flera exempel, Fridolin. Löfven, m.m
  Det gäller bara att vara ihärdig och gärna vara med i någon klan struktur.

 52. Varför frågade hon inte bänkgrannen om hjälp när hon inte fick upp bordsskivan? Läste också att hennes röst hade räknats när hon tog kontakt med kammarkansliet. Men jag har aldrig hört tidigare att någon som röstat fel (vilket händer då och då) har fått rätta till missen i efterhand.

  Om hon kommit hit som barn borde hon kunna bra svenska. Lär man sig inte sätta punkt och komma eller vad som är sammansatta ord i dagens skola längre? Finns svenskar som inte heller klarar av den saken. Fast då kan det bero på dyslexi, vilket man får ha överseende med.

  Jag tror att hennes väljare kommer att bli besvikna. De flesta enskilda motioner som skrivs hamnar i papperskorgen.

  Dåligt att varken hon eller partiets pressekreterare vill svara på frågor. De hade säkert inte varit lika avvisande om någon mallig tidning med rätt värdegrund kontaktat Ali-Elmi.

  Skulle vilja veta vilka miljöfrågor som intresserar henne? Eller sitter hon bara i Riksdagen för att representera sina landsmän och kvinnor?

 53. Ska bli ett nöje att följa denna kvinnas förehavanden i den svenska riksdagen. Svensk politik är överhuvudtaget ett skämt. När en ledare för ett parti som tvångssteriliserat och bedrivit skallmätningar på samer samt varit ledande på rasbiologisk forskning i europa. Säger att SD har bruna rötter. Då blir det hela surrealistiskt. Nu verkar Liberalerna och centern vilja samarbeta med socialdemokraterna som de i valrörelsen uppfattade som det största hotet mot sverige. Man kallar det blocköverskridande överenskommelser. Man får alltså socialdemokratisk politik om man röstar på C och L. Kanske Moderaterna lutar sig framåt för en socialistisk erigerad fallos också. Allt för att hålla över en miljon väljares röster utanför inflytande på svensk politik.
  Medan man accepterar en kommunist som talman.
  De fattar nog inte att vi som på avstånd ser denna teater förvånas i hur mänskligheten överträffar sig själv i dumhet. Hur ska man kunna lita på någon av dessa pajasar man lämnat sin röst till. De håller ju inte ett enda löfte.
  Vad lovade den somaliske kvinnan sina personröstare? Det vet nog bara somalierna som kryssade in henne.
  Det största skämtet är att de låtsas vara fria att bestämma över sverige. När EU står med piskan och talar om vad de ska göra.
  Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle få uppleva detta.

 54. Hon har inte en aning till skillnad från de flesta som sitter i riksdagen om hur politiken fungerar. De flesta
  andra som sitter i kammaren som ”har en aning” men som brukar kunskapen på ett felaktig och oseriöst sett.

 55. Hon skulle rösta ”ja” eller ”nej”, och så skulle hon stödja Löfven, men så var det väl ingen som hade talat om för henne om ”ja” betyder ”ja, han skall stanna qvar” eller ”ja, han skall avgå”. Och medan hon grubblade över detta så gick tiden ut.

 56. Hon kommer inte veta hur man gör någonting så visst har hon hamnat i rätt parti.
  Däremot kommer hon vara överbetald men mer självförsörjande än de som kryssade henne.

 57. Men det är väl gulligt med en utländsk, hjälplös liten tjej i Riksdagen. Kommer att tänka på filmen ”Fram för lilla Märta”. Men den här tjejen är ju mycket sexigare med slöja och allt. Lite exotisk haremsfeeling liksom.

 58. Finns forskning på IQ nivåer i olika delar av världen. Även Somalia.

  Att hon inte kunde få upp skivan känns logiskt när man väger in detta faktum.

  • Ja och att det också var Putins hitman som varit här och klistrat/manipulerat, löfven vet mer om saken med limmet som kommer från en limfabrik i sibirien enl löfvenska säpo….

 59. Tror hon hade manliga riksdagsmän bredvid henne och att hon då avstånd hon från att fråga hur man fäller bordet. Islamska kvinnor vill ju helst bara prata med andra kvinnor, inte till främmande män….

 60. Det behövs minst 10 ”såna där ” att begripa !
  Men föga förvånande och är helt i stil med vilken korkad Mp som helst .
  Hon kanske inte kan språket heller .

 61. Jag förstår inte riktigt poängen med den här rapporteringen, om det inte enkom är för att förlöjliga en enskild person.

 62. Riksdagsledamöterna, som har ett grundarvode på 65 400 kronor i månaden, behöver inte ha någon utbildning alls för att sitta och bestämma över Sverige och dess folk. Riksdagsledamöterna består av ett knapptryckarkompani som trycker på ja-knappen, nej-knappen eller avstår-knappen beroende på vilken order de har fått av sin partiledare. Det borde vara ett enkelt jobb för den samvetslösa. Vem ger partiledarna order?

  http://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/arbetet-i-riksdagen/ledamoternas-ekonomiska-villkor/

  ”’Knapptryckarkompaniet’ av Anne-Marie Pålsson”:
  https://www.adlibris.com/se/e-bok/knapptryckarkompaniet-9789173537469

 63. Detta kan lösas mycket enkelt i fortsetningen. Innan man röstar ska följande fråga ställs: ”Vet ni hur man röstar i denna församling?” Sen röster man. Om inte 100% svarar ja måste man skicka en support tekniker til platserna som inte röstat eller röstade ”Nej”. Efter 10 minuter med on-site utbildning borde man vara klar til att rösta på den ordentliga frågan. Tack.

 64. Vald som riksdagsledamot men vägrar svara på frågor, kanske lika komplicerat att använda telefon och mail som att få upp bordsskivan.

 65. Svar till Fruktskål med flera nykommlingar.:

  Lätt byte för globalistmaffian.
  Det är så det är uträknat.
  Homogena Svear rår dom inte på i sina erövrartåg.
  Men menaiter fattar inte ens vad det handlar om.

  Svea Rike blir med folkutbyte ett lätt predatorbyte helt enkelt

 66. Hon kanske helt enkelt inte visste vad det var frågan om?

  Om det är nödvändigt eller inte att gå igenom sådana här rutiner eller inte för nyinvalda riksdagsledamöter är jag inte rätt person att svara på men egendomligt verkar det.

  Nu får vi se vad som händer under mandatperioden Leila Ali-Elmi men hon verkar ha mer att lära än vad hon kan lära ut. Detta verkar dock inte vara något ovanligt bland riksdagsledamöter.

 67. Det är synd att inte AfS kompetenta politiker samt författarna Katerina Janouch (MED) och Ann Heberlein (M) kom in i stället för Leila Ali-Elmi. Jag undrar vilken Leila Ali-Elmis agenda är.

 68. Fridolin vill att familjer använder lådcykel vid storhandel.. Och nu detta med bordskivan..

  Ska dessa personer styra Sverige så springer jag..

  • Varje dag när jag är på väg till eller från jobbet ser jag folk med lådcyklar. Det verkar vara inne här på Södermalm.

 69. Skall hon sitta där som riksdagsledamot och leka storfräsare med att bara hänvisa till en sekreterare. Det är Fan mina skattepengar som betalar hennes lön, så det är bara för tolken att lyfta på luren. Upplys henne att hon inte är på ssu möte nu.

  • Varför tror du att hon ville bli invald, för att utföra något som helst arbete? Hon hade gjort precis lika mycket nytta på FAS3 och trodde säkert att knapparna var till för att beställa kaffe,vatten eller cola.

 70. När hon jobbade på att ta sig in i riksdagen, räknade hon inte med att hon skulle behöva prata med journalister och ’vanligt folk’ utan bara sitta där och tycka och bestämma.
  Men då borde hon ju iofs ha tränat på hur knappbordet fungerar . .

 71. Har för mig att Binets första preutmaning är att öppna skolbänkens lucka för att få fram penna o suddgummi och sedan: Ladies and gentlemen, start your processors.

 72. Och nu kommer Ali-Elmi att få en veckas specialträning i hur man drar undan en bordskiva samt hur man svarar i telefon så att riksdagsarbetet flyter lite bättre framöver.

  Man tar sig för pannan, det är alltså DENNA kompetensnivå man behöver lyfta sig till numera för att gå under radarn som riksdagsledamot i Sveriges styrande församling. Arma land.

 73. Miljöpartiets stolthet! Det är den där nivån på hjärnverksamheten hos dom alla! Så skamligt att dom ens får vistas i huvudstaden!

 74. Undrar om den göteborska miljöpartisten som förlorade sitt mandat till Ali-Elmi nu är så nöjd över MP:s generösa invandringspolitik.

 75. Om det nu var självaste Muhammed som ville ha svar på frågan via sin utskickade representant Egor Putilov ?!

  Skicka eller skickat ?

 76. Försök ha förståelse för att hon har problem med att svara i telefon.

  Det är risk att hon trasslar ihop hucket hon har på huvudet med telefonssladden.

  • Det finns många knappar på en telefon. Riksdagsledamöternas telefoner kanske är extra avancerade.Fasta telefoner som går via växel. Krävs en IQ över 20 för att hantera dessa. I paritet med en bordskiva.

 77. Överallt dyker de upp. ”Somalisk MP-politiker i Borlänge gillar islamistiska hatsajter på Facebook”. Miljöpartiets länsordförande i Dalarna är djupt chockad.

 78. Känner mig lite dum nu men måste bordsskivan vikas ner för att rösta?
  Kan man inte trycka på knappen utan att justera skivan?

 79. En sak till, undrar hur det känns att se det här för de miljöpartister som jobbat sig upp på riksdagslistan i åratal att bli förbisprungna av denna oumbärliga ’kompetensförstärkning’.

  • Planen var att Miljöpartiet skulle slippa en kompetensberikare i Riksdagen genom att placera henne på icke valbar plats. Men riksdagsledamoten Leila Ali-Elmi var smartare än så.Hon drog igång en egen kampanj i sitt närområde.Jag gillar det att hon inte nöjde sig med att bli betraktad som passiv valboskap.

 80. Tydligen har Somalia ett medel IQ på 68. Så här står det om det intervallet.

  Mildly Retarded – 50 to 69

  The ones that get this IQ score can likely get education and care for oneself. Also, they can be employed by companies who have easy and special work for such individuals. However, they would require extreme supervision. These individuals are also immature and require social adjustments and have obvious physical abnormalities.

 81. Leila ”bordskivan” Ali är ett levande bevis på varför politikerföraktet bara ökar.
  Det mest miljövänliga hon kan göra är att återvända till sin familj i hemlandet.

 82. Försök att ha förståelse för den här incidenten.

  Huckletanten hade åkt rulltrappan upp till Plenisalen och hade därför uttömt sin intellektuella kapacitet för denna dag.

 83. Jag har noterat att det finns ingen som heter Svensson bland Riksdagsledamöterna. Inget speciellt för Svensson men underligt är det.

 84. Min erfarenhet av Afrika är att dörrar (som bordsskivor, grejer på gångjärn) där varken är öppna eller stängda. För de passar inte i sina tilltänkta hål. De hänger däremellan. Som en slags halvledare. Kvantmekaniskt.

  Nu kommer säkert nån Södermalmare som har träffat nån ur den korrupta 1%-överklassen i ett u-land och påstår att där fanns det minsann dörrar som fungerade. Och att de till och med kunde spela tennis. (För att de spenderat hälften av sina liv i väst, det är inte de miljonerna som invandrar nu). Och höll en av skräck darrande fångad antilop som prydnadsdjur i sin trädgård, vilket är mindre miljövänligt att nämna.

 85. Via sin pressekreterare ? Det är till att ha det förspänt och komma från Somalia.
  Vad tillför denna människa oss och vårt land ? SKRATTRETANDE

 86. Igår den 25/9 höll president Trump ett av sina absolut starkaste och kraftfullaste tal någonsin inför hela UN församlingen. Han säger ordagrant att han kommer motarbeta globalismen och han uppmanar alla andra länder att säkra sina gränser och att själva bestämma över sitt lands invandring.

  Jag förstår nu varför han är så hatad av globalisterna.

  Den som ger sig tid att lyssna och är Sverige vän kommer att få rysningar av välbehag.

  https://www.youtube.com/watch?v=nVE-WxFss4I

 87. Vid talarpodiet måste man själv justera in höjden på micken när man kliver upp.

  Hur ska det gå ? Hur länge kommer åhörarna att få vänta , kommer hon att ha sönder hela stativet ?

 88. Haha…man kan kanske inte helt utesluta ett attentat med Karlssons klister av någon som inte tyckte om kryssandet i klan-röstningen.
  Jag har hört att det finns likhundar och knarkhundar t.ex. Finns det inga klisterhundar som kan få spår på skivan?

 89. Det trista med den här historien är väl att huckletanten nu förmodligen lärt sig fälla ner bordsskivan och rösta.

  Det vore bättre att hucklet och de andra miljöpartisterna slåss med bordsskivorna när de övriga riksdagsmännen röstar…

 90. ”Samhällsnytt har sökt Leila Ali-Esmi sedan igår för att få fler detaljer kring det som Miljöpartiet har valt att kalla ’ett tekniskt fel’ ”…

  Hela Miljöpartiet är ett ”tekniskt fel”…

  • Hela ”Miljöpartiet” är ett intellektuellt/logiskt tekniskt fel….

   De klimatsmarta ”Vänstervindarna” orkade inte driva hjärncellerna.

   Maria´Ferm meddelar att Sverige måste ha en ny lag eftersom den gamla inte gav tillräckligt många unga Afghanska samhällsparasiter uppehållstillstånd.

   Rösta MP och var med i klubben!

   /SG

 91. Vad har denna person att tillföra ett parlament i Sverige förutom söndring och härskartekniker! Nyval, så vi kan eliminera ett parti som enbart skadar en demokratisk nation!!!

 92. Det borde väl finnas en paus-knapp på huckletantens panel också.

  Som hon får trycka på när det är dags att lägga sig på bönemattan i riksdagssalen i riktning mot Mekka och be.

  Övriga 348 riksdagsmän får vänta tills huckletanten är färdig. Allt annat vore rasism.

 93. Skönt med lite underhållning från verkligheten tills Grotesco drar igång.
  Hade jag bott i Botkyrka skulle jag personkryssa Leila i nästa val. Hon är fanimej roligare än en tunna apor.

  • Anatomikunskaperna kanske inte tillräckliga hos den somaliska plastikkirurgen , skar bort hjärnbarken istället för att han ritningen var upp och ner.

   ( vår somaliska kollega på arbetsplatsen verkar inte ha fått kompassriktning korrekt när det skall bes till kaban i Saudi och fick ringa en jobbkompis för att få veta vilken vecka hon hade semester )

 94. Undrar om hon lyckas fälla ner toasitsen på riksdagstoaletten…?

  Hela riksdagshuset är fullt av intellektuella utmaningar…

  De folkvalda får verkligen göra skäl för sina höga löner.

 95. Ni som tvivlar, åk till Somalia och predika er nationalism på svenska så ska ni se att ni hamnar i det somaliska parlamentet.

 96. Jag tror på demokrati. Dessvärre innebär det också att det tillåter ”icke-demokratiska” röster att verka…

  Nazisterna vann valet 1932/1933.- Islamister kallar sig demokrater idag, -Jag hörde till och med en ung tjej i SVT som oemotsagd sa att islam hade uppfunnit ”demokrati”, trots att ”demos” folkstyre uppfanns 1.000 år innan Muhammed vandrade genom öknen, från Mecka till Medina…

  Nåväl.

  – Har ni tid, ta er tid. – Läs Macchiavellis ”Fursten”. – Rensopad från alla HBTQ -influenser. – Så skall en furste styra land. – Den goda fursten.

  – Det är en av världshistoriens viktigaste böcker när det gäller statsskick efter romerska kejsarenMarcus Aurelius ”Självbetraktelser”.

  – Jag är 100 % säker på att Stefan Löven inte läst någon av dem…

  /XE & Nathalie

  Via Giulia / Rome

 97. Det är alltså till denna nivå som mp har sjunkit till.

  En gång i tiden så handlade det om
  DDT på åkrarna,
  Homoslyr på järnvägen,
  Kärnkraftsavfall som var livsfarligt i 100 00 år,
  Statliga Vattenfall som hade monopol på el och motarbetade varje försök till innovativa initiativ,
  Bly i bensinen som förgiftade allt, fastän Jänkarna hade katalysator och blyfri bensin så gick det ABSOLUT INTE här i Svedala för det var INTE tekniskt möjligt, Sa makten då.

  Men det gick tydligen bara makten fick sitta kvar.

  Nu,
  Samma skitspel o hucklet kommer att bli vår undergång om vi inte skärper till fjanteriet.

  Mp är historia, de vet bara inte om det ännu.

 98. Jag vet inte om man ska gråta eller Skratta åt många svenskar, det är 8 procent som röstade på komunister och lika många på C. Ni ska jobba till 70 för att försörja 9000 Afganer och tusentals andra utläningar. Hurra svenskar !!!

  • Speciellt motiveringen….ökad medel-livslängd….anges som enda skäl…
   jaha..säger dumsvensken..och så var det med det…

   Vad som totalt motsäger det..är att importen av mena,består av folk med låg medellivslängd…över två miljoner sedan 1980…
   Alltså över 20 % av befolkningen lever avsevärt KORTARE….
   och DET borde även dra ner på medellivslängden en hel del !!

   Sannolikt minskar DEN ,vilket är tvärtemot VAD som anges som ENDA skäl att höja pensionsåldern….

 99. Sverige är väldigt gullig till islam och krav från muslimer, men väldigt intolerant mot riktiga demokrater och fosterlandsvänner som inte vill ställa upp på att underminera svenska folkets kultur, traditioner, demokrati och allt.

  Läs i följande härliga text vad som sagts till muslimer som ville ha veck grismaten från skolor i Quebec. ”Augustine Tinggie
  för 1 år sedan
  CANADIAN MAYOR REFUSES TO REMOVE PORK FROM SCHOOL CANTEEN MENU and EXPLAINS WHY

  Muslim parents demanded the abolition of pork in all the school canteens of a Montreal suburb. The mayor of the Montreal suburb of Dorval has refused, and the town-clerk sent a note to all parents to explain why. Here’s that note:

  “Muslims must understand that they have to adapt to Canada and Quebec, its customs, its traditions, its way of life, because that’s where they chose to immigrate.

  “They must understand that they have to integrate and learn to live in Quebec.

  “They must understand that it is for them to change their lifestyle, not the Canadians who so generously welcomed them.

  “They must understand that Canadians are neither racist nor xenophobic, they accepted many immigrants before Muslims (whereas the reverse is not true, in that Muslim states do not accept non-Muslim immigrants).

  “That no more than other nations, Canadians are not willing to give up their identity, their culture.

  “And if Canada is a land of welcome, it’s not the Mayor of Dorval who welcomes foreigners, but the Canadian-Quebecois people as a whole.

  “Finally, they must understand that in Canada (Quebec) with its Judeo-Christian roots, Christmas trees, churches and religious festivals, religion must remain in the private domain.
  The municipality of Dorval was right to refuse any concessions to Islam and Sharia.

  “For Muslims who disagree with secularism and do not feel comfortable in Canada, there are 57 beautiful Muslim countries in the world, most of them under-populated and ready to receive them with open halal arms in accordance with Sharia.

  “If you left your country for Canada, and not for other Muslim countries, it is because you have considered that life is better in Canada than elsewhere.

  “Ask yourself the question, just once, “Why is it better here in Canada than where you come from?” ’A canteen with pork’ is part of the answer.”

  ***************

  EXEMPLARY. Share this to PROMOTE TOLERANCE in the world. This is what should be adopted by all countries. 👍 🙏🙏🙏

  https://www.youtube.com/watch?v=4ySbW-btfK8

  • Nej, jag såg ett faktiskt inslag på SVT med en svensk-lärare som lärde ut ”svenska” för invandrare.

   – Hon skrev på vita tavlan med svart penna ”Sjuk-sköterska” för de nyanlända,

   – Jag trodde fan i och mig att det var ett skämt! – Men det var det dessvärre inte.

   /XE

  • Jag stavar jättebra. – Kan bara svenska, norska, danska, engelska, tyska, italienska och romanesc.

   Lite Magyar,

   Jó estét,

   /XE

     • Det jag skrev betyder ”jag förstår inte finska” men som turist tycker jag om finskan det bara är att läsa orden som dom står på kartan, men en ort dök upp lite för ofta, det stod keskusta, men när det blev två språkiga skyltar förstod jag att det betydde centrum.

     • Kjell!

      – Jag skall säga som så här. Finska och ungerska är de två mest obegripliga europeiska språken, – Det sägs att finska och ungerska har en gemensam språkstam. – Stenåldersord som ”Pil” och ”Båge” är likartade. – ”Honungsbi” har de också gemensamt, vilket tyder på att de hade kontakt med varandra efter att de passerade Volga, eftersom det inte fanns honungsbi öster om Volga. Folkslagen kom vandrande österifrån, i trakten av ryska Uralbergen.

      Min flickvän är ungerska.

      Och jag känner stor stor stolthet i att kunna uttala namn, orter som Hódmezővásárhely eller Kiskunfélegyháza…

      Mvh

      /XE

     • Bra! – Det är faktiskt det! – Man måste bara hamna i rätt ”mood”.

      https://www.youtube.com/watch?v=0pHqjoPE3Bs

      En liten Video från Hódmezővásárhely

      Och om du ser i videon:

      ”Fekete Sas”.

      Så betyder det ”Den svarta örnen”.

      ”Fekete” – Svart
      ”Sas” – Örn

      Min flickvän trodde i många är att SAS betydde ”örnen”, ett passande namn för ett flygbolag måhånda, tills jag förklarade att det var en förkortning för ”Scandinavian Airline Systems”.

      Mvh

      /XE

    • Jag tar det med jämnmod. – Budapest är fint så här års, innan den riktiga hösten/vintern sätter in… Typ 21 grader.

     Mvh

     /XE

  • fridolin jublade och önskade henne välkommen till riksdagen…
   tyvärr missade hon kursen..att fälla undan en bordsskiva……

   MEN lustigt nog har hon redan..efter TRE dagar i riksdagen
   lärt sig att hänvisa till ”sin ” pressekreterare…;(;(…

   • Somaliskan behöver inte svara på några frågor, det räcker att bara uttala det magiska ordet: pressekreterare…. Hen får göra jobbet, ljuga ihop en historia om alternativa sanningar

  • Äschh orättvist.
   En skiva har trillat av på mitt matbord.
   Jag har flera gånger försökt laga ihop den och använda tandpetare som spackelmassa.
   Men alla ni styggingar här på forumet kanske tycker jag är en itellektuell dvärg. [ tja ironi eller nåt ]

 100. Ett gott skratt förlänger livet!
  Citat från dagens Aftonblaska.

  ”Bokstaveringsalfabet som används av svenska myndigheter i dag är ojämställt och bör bytas ut, föreslår Fredrika Bremer-förbundet och Rättviseförmedlingen i en debattartikel i Dagens Nyheter.

  I bokstaveringsalfabetet, som används av exempelvis Försvarsmakten och Polisen, ingår bara traditionellt svenska mansnamn som Adam, Bertil och Sigurd. Så har det varit sedan 1891 men det är hög tid att ändra på det, menar organisationerna bakom artikeln.

  ”Att inkludera fler än bara män med traditionellt svenska namn är viktigt för att synliggöra den bredd av människor som finns i samhället. Vi behöver kunna tala med ett språk som är allas.”, skriver Fredrika Bremer-förbundet och Rättviseförmedlingen.

  Det nya bokstaveringsalfabetet som organisationerna föreslår innehåller namn som Pippi, Khaled, Doris och Laila. Alfabetet ska även ha granskats av experter inom språk och fonetik för att säkerställa hörbarhet och funktionalitet.”

  • speciellt som man lärt sig att elda på en sten som spis….
   Fakta finns på svt-arkiv någonstans…
   somalisk kvinna RINGER hem …??…mobil har dom där dom svarade..
   och berättar att här behöver man inte elda på stenen,man vrider på knappen så blir den varm…
   Kan ligga under utbildning…??…men fanns på svt tidigare.

 101. alltid bra med ett inflöde av högutbildade….! Bidrar start till skatteintäkter, och när de sedan får direktskattefinasieradde jobb som riksdagsledamöter så KÄNNER man ännu mer motivation att betala skatt….!NOT

 102. Vad händer i Riksdagen om hon måste gå ut och be till Allah mitt under en viktig röstning? Tar alla 349 rast då för att visa att de har rätt värdegrund?

 103. Snart kommer hennes första skrivelse till riksdagen…
  ””somalier har även dom rätt att studera i sverige,fick 9000 afganer stanna
  trots slängda pass så är allt annat rasistiskt om det inte gäller MINST 9000
  somalier med ””…..

  Utanför riksdagshuset går klaner runt i ring och skriker i kör…
  hyttar med stora plakat….
  ”vi vill..vi vill..”” ” vi kräver””…

  msm hakar på och ”klargör” att SÅÅÅ ska det naturligtvis vara..under
  parollen..”” alla ska med””…

 104. Kan man inte kvotera in huckletanten i något av ”Humorprogrammen” i SVT…?

  Verkar vara en naturbegåvning i slapstick-humor. Ställ hucklet och en bänk framför en TV-kamera och starta kameran. Resten sköter sig själv.

  Fast, förstås, det är väl en viss risk att huckletanten nockar sig själv med bordsskivan, eller fastnar med hucklet i bänken.

  Man får givetvis ha en försäkring.

 105. Gustav Fridolin var 19 år gammal då han kom in i Riksdagen. Som skolminister har han ofta refererat till sin tid som skollärare. verkar ha varit extremt kort tid för Fridolin att ha hunnit med både en lärarutbildning och arbetet som skollärare innan han blev riksdagsgosse , – förlåt riksgagsman- Kanske var han SFI-lärare för somalier. Någon som vet?

 106. Använd det internationella flygets vedertagna alpha, bravo, Charlie, delta, echo, foxtrot osv så var det lilla problemet löst. Fast Charlie kan ju vara en utmaning…..
  Dårarnas Paradis, var skall det sluta?

 107. Sitter hon i Sveriges riskdag, är hon då där för att här för att försvara Sverige, eller för att försvara somalierna som har röstat in henne i riksdagen?

 108. Den globala uppvärmningen har kommit av sig.

  Om det blir omval så slipper vi svagbegåvade personer som hon, Ali Bah Kunke och löfvin!

 109. Jag utryckte tankegångar till några bekanta om att hon nog skulle trycka på fel knapp i omröstningar och att det skulle nog kunna gynna SD.
  Men detta var ju ännu värre än vad jag trodde/räknade med.

 110. I den förra lagen skrev man:
  ”Myndigheternas serviceskyldighet
  4 § Varje myndighet skall lämna upplysningar, vägledning, råd och annan sådan hjälp till enskilda i frågor som rör myndighetens verksamhetsområde. Hjälpen skall lämnas i den utsträckning som är lämplig med hänsyn till frågans art, den enskildes behov av hjälp och myndighetens verksamhet.
  Frågor från enskilda skall besvaras så snart som möjligt.” (Källa: http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/forvaltningslag-1986223_sfs-1986-223 )

  ”SFS nr: 1986:223
  Departement/myndighet: Justitiedepartementet L6
  Utfärdad: 1986-05-07
  Omtryck: SFS 2003:246
  Ändrad: t.o.m. SFS 2017:734
  Upphävd: 2018-07-01
  Författningen har upphävts genom: SFS 2017:900” Lagen ändrades alltså 2018-07-01. Den nya lydelsen lyder som följer:
  ”Service
  6 § En myndighet ska se till att kontakterna med enskilda blir smidiga och enkla.
  Myndigheten ska lämna den enskilde sådan hjälp att han eller hon kan ta till vara sina intressen. Hjälpen ska ges i den utsträckning som är lämplig med hänsyn till frågans art, den enskildes behov av hjälp och myndighetens verksamhet. Den ska ges utan onödigt dröjsmål.

  Tillgänglighet
  7 § En myndighet ska vara tillgänglig för kontakter med enskilda och informera allmänheten om hur och när sådana kan tas.” (Källa: http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/forvaltningslag-2017900_sfs-2017-900 )

  Skrivningen i den förra lagen om att: ”Frågor från enskilda skall besvaras så snart som möjligt.” har man tagit bort. ALLTSÅ ÄNNU ETT STEG MOT TOTAL DIKTATUR. och ett oberoende av medborgarna (folket).

  Det föreligger således inte längre någon skyldighet för myndigheter att svara på den enskildes frågor. Inte heller att de ”skall besvaras så snart som möjligt”.

  INTE UNDRA PÅ ATT DE HÅLLER SIG UNDAN ALLMÄNHETEN.

  .

 111. Vem som helst skulle klara av’et, men nu var det ingen vem som helst utan en somalier som bluffat sej in genom personkkryssningar på somaliska. I SVERIGES riksdag! Skandal.

 112. Nu jobbat ju inte SÄPO under Stefan Löfven längre.
  Så nu har NI ett ansvar gentemot det SVENSKA FOLKET som det var tänkt ifrån början.
  Kanske dags att göra rätt för lönen och skicka hem de utlänska intressen som har nästlat sej in här.
  1,5 miljoner dirrektutslängda terrorister i morgon tex. hade kanske kunnat undviket katastrofen.
  Tänk på på det i natt.
  Eljest är troligen ERA familjer historia om dethär får fortsätta.

 113. Behovet av simultantolkar till Riksdagen torde öka lavinartat. För inte är det väl meningen att somaliska, arabiska och turkiska riksdagsmän ska diskrimineras genom att de inte får utföra sitt uppdrag på sitt eget lands språk?

 114. Varför inte ha en Ja och Nej-knapp på våra datorer så att svenska folket kan rösta, då får vi ordning och reda och kan skicka ut 300 riksdagsledamöter i arbetslivet, framförallt får vi demokrati.

 115. Trist att inventarierna inte fungerar som dom ska i riksdagen.
  Kanske att ta in rysk firma nästa gång istället för amatörelektriker på södermalm.
  Men innan jul så ska väl den f#rbannade bordskivan gå att fälla ut får man hoppas.
  Kan inte Fridolin kolla upp han är ju begåvad utöver det vanliga.

 116. Nu fick jag en fantastisk ide.
  Leila borde nomineras som statsminister.
  Bättre än Obama och Hillary tillsammans.
  kvinna, svart, etnisk och religiös minoritet, BINGO !

  Hur kan riksdagen (förutom SD) tacka nej, då framstär dom ju som falska hycklare.

 117. Vi behöver fokusera på varför hon valde Mp först och främst. Vilka politiska idéer har hon. Vad är det hon har lovat jobba för.
  Har hon haft någon typ av otillbörlig makt via sitt arbete att vilseleda eller med utpressning.
  Nu kan vi aldrig veta vilka som kryssade in henne eller någon annan. Men jobbar man som t.ex. tolk eller socialsekreterare har man ju en direkt makt och bestämmande över människors situation. Med det sagt så har man förstås också inblick.
  Jag vet inget om henne jag menar bara att kryssa kan innebära en hel del problematik.
  Återigen vad är det hon har lovat och det räcker inte med att lova stötta en viss grupp för den där röstknappen som hon till sist hittar innebär makt över allt möjligt under fyra år.
  Så har det tyvärr blivit att särintressen fixat in en massa personer som inte delar helheten det vill säga landets bästa.
  Det är absurt att t.ex. SD kritiseras för att vara ett enfrågeparti när det är precis motsatsen.
  1978 jobbade jag i Indien under inrikesministeriet med kartläggning av så kallat bunden arbetskraft vilket i verkligheten innebär slaveri och då med andra ord 40 år sedan kom vi fram till att minst fanns det 60 miljoner slavar varav hur många barn som helst.
  SD är det enda parti som enligt mig stödjer tanken av att hjälpa på plats.
  Man undrar vad denna Mp ledamot tycker om en sådan sak?
  Tyvärr makt och egen vinning korrumperar

 118. Som Alice Bah Kunke sa kulturen anpassar sig efter befolkningen. Svenska politiker har ju sagt att riksdagen ska spegla samhället. Två uttalande som säger att svensk kultur ska minska. Riksdagens värderingar flyttas mot invandrargrupper. Går det verkligen att bygga ett land på dom premisserna. Det blir ju som att Scania köper lite aktier i Volvo varje år. Efter ett visst antal år så är Volvo borta. Så kan man inte sköta ett land. Inte ens 68 vänstern klarar av det till slut är 68 vänstern borta från makten och en annan kultur har tagit över landet. Allvarligt talat så förstår jag inte vad vi håller på med i det här landet. Mer än att vi utrotar oss själva vilket är helt fantastisk. Undrar vad det kommer att stå i framtidens historieböcker.

 119. Mail varför inte hon kan i min mening få 1 miljon mail drygt från oss Sverige vänner med bara en enkel fråga vad håller du på med som hatar på nätet och inte ens är på plats när statsministern ska röstas om?
  Så många är vi och fortsätter växa

 120. Hör och häpna: nu ger sig TCO in i debatten och säger att det får bli vilken regering som helst bara SD inte får något som helst att säga till om!! Jaså, säger jag, undrar vad medlemmarna tycker om detta. Idioti

 121. Jag hade en bumper sticker framför mig idag: “When the people lead, the leaders will follow!” Mycket träffande! Låt oss bli 2 miljoner nästa gång!

 122. Uppenbarligen så krävs det en utbildning i knapptryckeri, för vissa av riksdagens ledamöter, för att säkerställa att demokratin fungerar som det är tänkt.

 123. Många företag tror att ju fler som kommer hit så kan dom få lägre löner med dom nya,tjena ,tror dom på allvar att det kommer bli lägre löner med det skattetryck,hyror,bränsle,mat,mm vi har,snarare tvärtom med den utveckling vi har.Tänk om gör rätt.

 124. OT: Feministäcklet till programledare på SR P1 Morgon, Kathryn Zimmermann, har GIVETVIS inbjudit sverigehataren och muslimen på ”Rättviseförmedlingen”, Seher Yilmaz, för att okritiskt följa upp förslaget om muslimnamn i bokstavering.

  Alla som hatar Sverige är välkomna gäster hos batikhäxorna på SR P1 Morgon.

  För övrigt är detta idiotiskt även av andra skäl än att det är självklart att i Sverige skall svenska namn användas för bokstavering.

  Muslimnamnet som batikhäxan på P1 och sverigehataren från den skattebetalda Rättviseförmedlingen vill införa – ”Khaled” – BÖRJAR INTE PÅ ”K”.

  Khaled börjar på ett arabiskt tje-ljudsliknande ljud som växelvis transkriberas som ”Q”, ”G” eller ”K” – beroende på vilken dialekt av arabiska som talas.

  Jämför förvirringen om hur ”Ghadaffi” skulle stavas. Ghadaffi eller Khadaffi.

  Så – Jävla dårar på SR P1 och ”Rättviseförmedlingen” – ägna er åt att måla naglarna, eller något annat som ni har kompetens för.

 125. Den stora frågan är egentligen varför det är dyrt och krångligt att flyga inrikes inom EU-regionen Sverige?

  Svenskarna har fått cirka 3 miljoner inflyttade på 50 år… inrikesflyget kan inte operera på många orter, pga för få pax.

  Utrikesflyget ökar i decennier, samtidigt som många svenska barnfamiljer aldrig har råd att flyga på semester utomlands!

  När man har valt att berätta för Svenska Migrationsverket, att man inte kan bo i sitt hemland, är det märkligt att hemresor kan göras; semestrar, arbete, kalas, etc?

  Näringslivet säger på TextTv, att ”Mångfalden har byggt Svenskt näringsliv och är bra för affärerna”.

  Varför… Varför öppnade man inte gränserna på vid gavel, när det endast bodde Svenskar i Landet Sverige?

  När EU-regionen Sverige var Landet Sverige, då fanns:

  fungerade skolor, ordning, säkerhet, välfärdssystem, ABC-områden. Universiteten var kända för sin forskning, hälsan var på topp, inga No-Go-Zoner, bilbränder i parti och minut, terrordåd på IKEA, Terrordåd på Drottninggatan…

  Hur kan ett samhälle som bryts ned vara ”Bra för affärerna”?

  • Industrilokaler, skolor, daghem, flerfamiljshus, bilar etc. brinner.

   Det mesta er försäkrat. Nybyggnation med pengar ”insamlade” med ”små siffror” från allmänheten.

   Lite som mafiaen i sin tid bidrog i Förenta staterna …

   • Och apropos; På kyrkogården där jag har en anhörig börjar det dyka upp gravstenar med arabisk text..!!!
    Otrevligt. Synnerligen otrevligt.

 126. Ja, detta är resultatet av en sinnessjuk asyl invandring.
  Tar man in mer eller mindre efterblivna och analfabeter så blir detta resultatet, klarar man inte av att dra undan en skiva och trycka på en knapp, då har man inget där att göra!
  Men med tanke på vad som sitter i den där skyddade verkstaden, så är jag inte förvånad att det kommer in sånt där skräp.

 127. VARNING FÖR ISLAMISM!

  Har ni lagt märke till den muslimgröna skylten huckletanten håller i handen.

  Har ni lagt märke att texten börjar med ”Allah”? Allah är ju självklart att ha med i ett politiskt budskap från Miljöpartiet, eller hur…?

  Men det är värre än så.

  Texten börjar: ”Allah iyo Somali weyn”

  Detta betyder ”Allah är stor och somalierna är stora”…

  ”Allah är stor”… Det är precis vad muslimska terrorister brukar ropa.

  OCH ÄR DETTA ETT BUDSKAP SOM MILJÖPARTIET STÄLLER UPP I VALET MED…?

  Rösta på Miljöpartiet för att ”Allah är stor och somalierna är stora”…

  Det här är en stor skandal. Och som PK-media givetvis hemlighåller.

 128. Rösträtt till riksdagen

  Rösträtt till riksdagen om du är:
  Svensk medborgare och är/eller har varit folkbokförd i Sverige.

  Tänk på valet 2022, hur många har fått ”Medborgarskap” eller är/har varit folkbokförda då?

  Med all säkerhet kommer det fler svenska partier, innan Sverige blir en helt platt EU-region för gott.

  • Vid nästa val har vi ett muslimskt parti, ”Jasin”. De ville ställa upp i årets val men det uppstod någon form av ”papperstrassel”, men den formaliteten lär väl ordnas till 2022 och då kan bidragspartiet (S) hälsa hem. Men som man bäddar får man ligga.

 129. Den här säkerhetsrisken blir en följetong.
  Ganska kortvarig men det räcker för att avskräcka hela Europa.
  Det Svenska tillståndet.
  Hua.

 130. Det vore en självklarhet att vi inte röstar på politiker som har tagit ifrån folket sin makt och har gjort det i alla tider!
  Efterlikna Romarriket är just alla länders strävan för att bli en stormakt och så har skett ifrån den tiden, till dags datum!

  • Underförstått ”till dig” eller alternativt ”har skickat” nu har hon efter vad jag förstått varit här sedan hon var tre år och jag är långt ifrån proffs på det men bland annat på buss hör man den nya svenskan.
   Är man då tolk till professionen bör det vara ett måste att vara noggrann av alla möjliga skäl och orsaker.

  • Det var nog en ”prövning” från Satan, givetvis godkänd av Allah.

   Om hon bestod den vet hon först på Domedagen. Allahs lagar vs människans, du vet.

   Oh, my God…

 131. Muslim Partiet blev kvar pga taktikröster från S och V.

  Dom borde med andra ord vara ute nu.

  Gissar att sveriges islamister har storfest nu..

 132. Den här hucklebäraren är inröstad i Sveriges Riksdag med ett budskap på somaliska som spritts bland de somaliska klanerna i Angered i Göteborg.

  Budskapet är:

  ”Allah weyn iyo Somali weyn”

  Detta betyder ”Allah är stor och somalierna är stora”…

  Rösta alltså på Miljöpartiet om du tycker att ”Allah är stor och somalierna är stora”…

  Detta är ren islamism. Står Miljöpartiet bakom detta politiska budskap?

  • Islamismen är bara ett missförstånd , de blir jättesnälla om de är i Sverige en tid och åker tunnelbanan några gånger !

   • Har man Svensk mark under fötterna ? Ja, då är man Svensk per automatik enligt vår numera AVSATTE statsminister. Hoppas att vi slipper denne idiot för all framtid. Han kan fortsätta sin avbrutna svetsarlärlingskurs .

    • Det är sant , ifall han äntligen lär sig svetsa så blir det bra .
     Tyvärr brukar avsatta och odugliga politiker få fina direktörsposter istället och inte tvingas gå ut i vanliga arbetslivet ?

    • Jag fick i morse på kort varsel rekrytera en svetsare till i morgon bitti. Trots att jag visste att rikssvetsarn var ledig kontaktade jag aldrig honom. Men det gick ändå konstigt nog. Och en med godkända papper också…:)

   • Det här har bevisligen gått hem bland de somaliska klanerna i Angered.

    De har kryssat den här islamisten förbi de som röstat på ”vanliga” miljöpartister i Göteborg – och som trott att de röstat för ”god miljö”.

    I stället har de röstat för att ”Allah är stor och somalierna är stora”…

    • Som vi vet har också imamen i hennes moskè ett mycket stort inflytande på hur dessa röstar.

     Om denne har påverkat medlemmarna, så vil nog detta snarligen avslöjas av AB, SvD, DN o.l.

     Tror du inte det …;-)

  • Vi står bakom allt som gynnar MP. Nationalstaten Sverige bryr vi oss inte om alls.
   MVH Hizbollan Lövinen
   Sprakrör MP och väderleksansvarig

 133. Det handlar inte om krånglande bord eller frånvaro .
  ALLT från henne handlar om fatal inkompetens och ointresse , inget annat !

 134. Detta bekräftar att Sveriges riksdag blivit en sandlåda för missanpassade barnungar som inget vill och inget kan, mer än lyfta sina stora skattefinansierade löner.
  Ett f.d rike i fritt fall. Tur att man är gammal för framtiden här verkar mest mörk och man bävar för barn och barnbarns liv här i detta en gång så framgångsrika land.

  • Första gången någonsin jag hört något vettigt från en miljöpartist. Birger Schlaug borde vara deras partiledare.

  • Göran Persson var värd för ett möte med Trilaterala Kommissionen i Stockholm när han var statsminister. Har inte uppmärksammats speciellt mycket.

   Läser nu att det har viskats om Annie Lööf som en kompromisskandidat på statsministerposten. Det är precis vad jag förutspådde här i kommentarsfälten före och efter valet. Rena mardrömmen.

 135. Ganska skrämmande egentligen att vem som helst kan hamna i Sveriges riksdag utan förmodligen grundläggande kunskaper i nationalekonomi, lagstiftning, samhällsvetenskap mm. För att inte tala om teknik och naturvetenskap. Man lyfter riksdagsarvode och hänvisar till sin pressekreterare. Jo, jag tackar jag.

 136. Kanske hon inte visste vilken knapp hon skulle trycka på för att hon inte förstod vad som sades? Kanske det finns tolkbehov även i riksdagen numera? Jag ser fram emot första gången hon ställer sig i talarstolen, men jag tror det aldrig kommer att hända😊

  • Nej,varför skulle hon göra sig besväret att gå upp i talarstolen? Det är många i den församlingen som inte gör ett skit under sina 4 år! För ett antal år sedan gjordes en undersökning av hur aktiva de olika ledamöterna varit! DET var ingen vacker syn! Halvera riksdagen!!!! Ingen kommer att märka någon skillnad!

  • Waberi stod inte i talarstolen en enda gång under sina 4 år i Riksdagen. Han skrev 2 motioner om ekumeniskt samarbete tillsammans med andra moderater. Det var allt han gjorde där, förutom att trycka på knappen vid omröstningar. Förmodligen kunde han inte ens skriva en egen motion på svenska utan hjälp.

  • Jodå, det finns en lista på alla nationaliteters IQ, men jag tror den har några år på nacken då sveriges IQ var högre än Danmarks. Med tanke på valresultatet borde sveriges IQ ligga runt 80-85, inte 101 som underökningen visar.

     • Vilket visar hur intelligent de agerar.
      Smart att de trots låg sysselsättning kan får ett så gott liv!

     • Det är inte somalierna som är intelligenta. Det är svenskarna som är ännu dummare som skyltar med välfärden till var och en som kommer hit. Även en hund kommer på sätt att hålla sig framme om det vankas godsaker.

 137. Somaliers IQ ligger i snitt på 68. Gränsen för diagnosen utvecklingsstörning ligger på under 70. Detta är rena fakta som redovisats internationellt. Jag vet dock inte hennes IQ.

 138. SR P1 rapporterade om antalet gymnasiebehöriga som ökade.
  84% klarade gränsen.
  90% av de med Svenska föräldrar
  50% av de med utländska föräldrar
  Således är antalet med inhemska föräldrar fortfarande i majoritet.
  5 ggr fler än de utländska.

 139. Fundering: En rättrogen muslim får inte deltaga i demokratiska beslut utan skall följa Koranen (haditherna). Däremot får man använda otrognas medel mot dom själva vilket inkryssning av klanen (om imamen godkänt) är en tillgång. Väntar och ser vad nästa ursäkt blir……

 140. Ska man inte kunna kräva någon slags kunskap och erfarenhet av dem som i vars hand vi väljare lägger vårt land? Men för all del, kunskapsnivån verkar generellt vara ganska låg, och konsekvenstänket ännu lägre.

 141. Det kanske var för avancerat för henne. I hennes hemland existerar
  inga bord som fungerar på detta viset. Jag skall berätta vad som hände
  mig idag

  Det hela började med Cola Zero och socker. Jag sa att jag
  önskar köpa Coca-Cola Zero. Det finns inte i kylen, har ni det där bak i
  lagret, frågade jag.

  Svaret blev. Hur skall du veta vad vi har där på bakom?

  DU skall inte fråga. Jag ber till min gud nu och du stör. Ni
  har inte vår gud.

  Jag svarade så här:

  Du har kommit till ett land där vi har redan en religion och
  vår gud. Eller förväntar du dig att vi skall tillbe din falska pedofilgud? Vi
  hatar honom och alla som liknar dig, speciellt med ditt utseende.

  Skall du slå mig nu?

  Ni har så låg intelligensnivå så att vi inte är rädda för
  er.

  Hahaha, jag fick fly men med ett leende på läpparna.

  • Jag erinrar mig osökt Harry Scheins klarsynta kommentar: ”Jag ogillar kvinnor i slöja i Sverige. Med det visar dom att dom inte tillhör Sverige och inte heller vill göra det.”

   Något jag läste nyligen som passar bra in här.

 142. IKEA har kan säkert fixa ett instruktions häfte för Sveriges Riksdags politiker , gällande hur att fälla ut en bords skiva på diverse språk, och inkludera hur voterings knapparna fungerar! Det kan nog behövas då alltflera politiker ej kan svenska språket!

 143. Har några rent generella funderingar; Finns det regler för hur låg iq en riksdagsledamot får ha? Är somalier rent generellt duktiga på västerländska, tekniska anordningar?

 144. Kan hun ikke løfte sine arme, eller er det en ”soveplade”?

  Hvordan kan man som ”folkevalgt”, nægte at svare på spørgsmål?

 145. Undrar hur mycket alla dessa muslimer tänker på miljön när dom blir medlemmar i MP och hur mycket dom tänker på att ta över den svenska politiken.

 146. Rent allmänt kanske det är dags att införa någon form av kunskaps och intelligens test för riksdagspolitiker…..

  • Jag tror inte alls på bristande kunskaper eller intelligens. Det här är bara ett spel för att få privilegier, sympati och bidragspengar. De är duktigare än svenne-politiker på manipulation och lögner. Men riksdagen lär sig snabbt av dessa kulturberikande patrask.

 147. Problemen hopar sig nu i Riksdagen. Hörde att det var panik på en av toaletterna. En dam i slöja med bristande språkkunskaper kunde inte få upp locket till muggen….

 148. Dessa personer visar ännu mer förakt mot samhället, medborgare och individer än vad forna tiders statligt anställda gjorde. Invällare saknar den värdegrund och den någotsånär egalitära inställning som rådit i vårt samhälle. Nu försöker de forma sitt nya ’hemland’ efter sina egna värderingar och fördomar. Vi väljare är till för dem som väljs, inte tvärtom, är den nya tidens melodi.

 149. Det som skrämmer mig är att politik har dragits ned till dagisnivå. Vilken ärthjärna som helst kan bli ”politiker” och vara med om att fatta livsavgörande beslut, utan att förstå ett jotta om det de beslutar. Det här är en oroande utveckling.

  • Hon ville ju bara testa ”hur demokratin fungerar”. Hon fick dock underkänt i första testet, bordskivans funktion. Är det inte dags att ändra regeln om personröstning, och kanske dessutom införa ett riksdagsmannatest för att få bli riksdagsman. Hon får ju bestämma i frågor som hon förmodligen inte har en susning om.

 150. Det här är helt ärligt, men min högst personliga erfarenhet: Jag har aldrig sett en förvärvsarbetande somalier. Och ändå stöter man på många av dessa på gatan, i köpcentrum ja lite överallt… Dom verkar inte jobba över huvudtaget. Dom är alltid ute och hänger på gator och torg, dagtid. Jag har googlat lite somalier i Sverige och arbetsmarknad. Finns lite studier som självklart visar på att det är Sveriges fel att somalierna inte jobbar. Föga förvånande. Men om studerar Somalia är det ju ett land i fullkomliga misär. Det skylls ju också på den vita mannen. Sydafrika var ju ett framstående land i Afrika innan den ”omvända” rasismen blev norm. Vad säger det oss? Men jag är väldigt nyfiken på dessa somalier och vad som egentligen ligger bakom deras oförmåga (obs mina personliga betraktelser) att arbeta, förstå och ta till sig och anpassa sig till rådande arbetsmarknad och samhällelig interaktion…

  Någon som har reflektioner på detta? Har svaret på gåtan somalier?

  • Börja tugga kat, nästan varenda somalier tuggar. beskrivning, Kat, eller khat, kommer från växten Catha Edulis som växer i Etiopien, Jemen och Kenya. Det växer vilt, men odlas också. Kat finns i flera varianter och förekommer som både buske och träd. Bladen tuggas under lång tid och innehåller amfetaminliknande substanser, även om de inte är lika starka som amfetamin. Av kat upplever man ett milt rus, men man kan också drabbas av fysiska och psykiska skador.

 151. Är det okey om Svensk politik styrs av svenskar eller blir jag Nazist om jag tycker så ?

  Kommer jag att anmälas för HMF ?

  • Krävs det att vara bli kallad ” nazist ” för att det skall bli ordning på skiten så fine med mig , Jag är Nazist lika mkt Ny-Nazist som Ny-Moderaterna är Högerpartister då 🙂 !

LÄMNA ETT SVAR