Leos Lekland höjer alltid sina inträdesavgifter under helgdagar och lov på grund av ökad efterfrågan. Men trots detta sprids nu anklagelser om ”muslimhat” mot företaget när de höjer priset under den muslimska fastebrytande högtiden Eid.

Kunder i sociala medier uppmanar nu till bojkott av leklandet på grund av prishöjningen. De menar att det är ”diskriminerande” att företaget vill tillämpa helgpriser på en vardag. Detta trots att Eid inte ses som vardag enligt muslimer.

Men VD för Leos lekland förklarar att prissättningen styrs av efterfrågan och kundtryck.

– Det handlar om efterfrågan, på samma sätt som att det är dyrare på en lördag mitt på dagen än på en onsdag, säger företagets VD Joakim Gunler till Expressen.

– För oss har det ingen betydelse om det är helgdag eller lovdag. När många vill komma så är priset högt, och när få vill komma är det lågt. Det är så det funkar och vi gör ingen skillnad på folk och folk, säger Anders Forsén, pressansvarig på Leos lekland.

LÄS ÄVEN: Regeringen satsar för att stoppa islamkritik: ”Ska vara ett land fritt från islamofobi”

Påstår att Sverige är ”extremt islamofobiska”

Många sprider nu en bild i sociala medier där man klagar på prishöjningen – och påstår att Sverige ”hatar muslimer och är extremt islamofobiska men vill kapitalisera på oss”.

På bilden som sprids hävdas också att företaget gör skillnad på barn och barn – trots att prishöjningen redan existerar under alla svenska högtider.

LÄS ÄVEN: Skulle en riktig flykting vara avundsjuk på krigsdrabbade barn?