Jan Björklund 73652
Inrikes

Liberalerna: Ja till Europas Förenta Stater men nej till förbud mot heltäckande slöja och muslimska friskolor

Publicerad 11/19/2017
Annons

➤ Under Liberalernas just nu pågående landsmöte beslutades att partiet ska verkar för att EU omvandlas till en federalistisk superstat där all politisk makt centreras till Bryssel. Man beslutade något tidigare även att säga nej till förbud mot fundamentalistiskt muslimska friskolor och kvinnoförtryckande burka och niqab.

Beskedet om en politik för ett Europas Förenta Stater, välkomnades av partiets EU-parlamentsledamot Cecilia Wikström, som i sociala medier undslapp sig ett ”Äntligen”. Hon berättade för några dagar också att hon haft ett ”fruktsamt samtal” med själsfränden, globalisten och massinvandringsförespråkaren George Soros.

Samhällsnytt rapporterade tidigare under söndagen att L-ledaren Jan Björklund, med adress till de asylinvandrartäta förorterna, i sitt tal på landsmötet deklarerat att hans parti inte kommer att ge sig förrän alla kvinnor där kan leva jämställt med männen. Han slog fast att ”vi” – med oklar syftning – ”varit för toleranta i synen på religiöst och kulturellt” bland invandrargrupper i Sverige.

LÄS MER: Jan Björklund: Läget akut i utsatta förorter och SD ska hållas utanför inflytande

De konkreta beslut som hittills fattats under landsdagarna syns dock gå i motsatt riktning. Man röstade nej till ett förbud mot muslimskt kvinnoförtryckande heltäckande slöja, s.k. niqab och burka. Det blev även nej till förbud mot fundamentalistiskt muslimska friskolor, men ett halvt ja till förbud mot nyetablering av sådana skolor.

Gulan Avci, som är ordförande för Liberalernas kvinnoförbund Liberala kvinnor och som motionerat om att partiet bör verka för sådana förbud, uttryckte efter voteringsnederlaget besvikelse, men var ändå nöjd med att frågorna nu kommit upp på dagordningen.

Christer Nylander, som är Liberalerna gruppledare i riksdagen ansåg efter omröstningarna att rätt beslut togs. Enligt honom räcker det med att man i partiet diskuterar och funderar över de invandringsrelaterade jämställdhetsproblemen.

Vi måste nu fundera mer på det faktum att flickor kommer till förskola och lågstadiet i slöja”, slog Nylander fast och klargjorde även att ”vi måste ha en fortsatt intensiv diskussion i partiet både när det gäller konfessionella inslag i skolan och hur man angriper hederskultur och parallella samhällen”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1180”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons