På väg hem sent i lördags kväll överfölls My Isaksson av ett ungdomsgäng som i den 155 cm korta tjejen såg ett lätt rånoffer. De misstog sig dock. My som tränat boxning gav alla tre rånarna en ordentlig omgång tills de gav upp rånförsöket och springande flydde från platsen.

För SVT berättar My att hon i höjd med Landgrenshallen vände sig om och såg de tre gängmedlemmarna komma springande mot henne i full fart. En av ynglingarna tog tag i Mys jacka, medan en av de andra försökte rycka till sig hennes ryggsäck.

My tänkte dock inte låta sig rånas utan att bjuda motstånd. Av pappa och farfar har hon lärt sig boxning och självförsvar, kunskaper som den här kvällen kom till nytta.

En av killarna fick ett rejält knytnävsslag över ögat, den andre en välriktad pungspark och den tredje knäckte My näsan på. Efter det valde rånartrion att ge upp och flydde från platsen.

Rånargänget är fortfarande på fri fot men My hoppas att de ska kunna kännas igen på blåtira och knäckt näsben. På sin Facebook-sida lämnar hon signalement på förövarna och ber om tips från allmänheten.

Som ett minne av händelsen har My en lindad högerhand. Detta efter att ha knäckt ett finger och en knoge i samband med att hon gav rånarna stryk.

Händelsen är polisanmäld.