kenan-prses-93773b
Inrikes

Livsstilskriminell stal insamlingsbössa till Barncancerfonden

Publicerad 1/18/2019
Annons

I maj förra året fick Tommy Rosberg ovälkommen påhälsning i sin butik av 30-årige livsstilsbrottslingen Kenan Prses vars avsikt med besöket var att stjäla. Det Prses valde att tillgripa var den insamlingsbössa till förmån för Barncancerfonden som Rosberg hade ställt vid kassan och som vid stöldtillfället innehöll mellan 2000 och 3000 kronor. Prses dömdes nyligen till fyra månaders fängelse. Påföljden innefattar också ett flertal andra stöldbrott samt narkotikasmuggling.

Rosberg blev mycket upprörd över stölden från cancersjuka, bland annat därför att han själv mist en son i cancer. Han beslöt utöver polisanmälan att själv försöka identifiera gärningspersonen genom att posta övervakningsbilder i sociala medier. Det gav utdelning och Prses kunde gripas.

Vid ett av de andra stöldbrott Prses döms för har han slagit sönder rutorna på fyra bilar och tillgripit föremål i fordonen. Ett annat tillfälle gäller stöld av leksaker för tusentalskronor i en leksaksbutik. Vid ett tredje brottstillfälle tillgrep Prses varor i en designbutik för flera tusen kronor.

Vid ett av stöldtillfällena har Prses haft en kumpan, Bilgin Ahmed Rauf som är medborgare i Irak. Stölden gäller en dator från elektronikbutiken NetOnNet.

Narkotikasmugglingen avser preparaten metadon, klonazepam och kokain som Prses försökt föra in i Sverige gömt i fodret på sin jacka.

Kenan Prses är tidigare dömd för bland annat försök till utpressning, stöld, skadegörelse och narkotikabrott och förekom redan innan domen med 11 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes så sent som den 8 november för andra stölder och avtjänade då 14 dagar i fängelse.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons