Livsstilskriminell utlänning häktad för stort antal åldringsbrott

Delningar

Finske medborgaren Robertino Nyman, 46 år gammal och med finskromskt ursprung, är sedan tidigare en välkänd person för det svenska rättsväsendet. Nu har han häktats för nya brott. Det rör sig denna gång om ett 20-tal åldringsbrott i form av stölder och bedrägerier mot äldre svenskar mellan 70 och 90 år.

Nyman har begått brotten på olika orter i mellersta och norra Sverige. Han begärdes häktad i början av veckan och beslut om häktning fattades av Hudiksvalls tingsrätt på tisdagen.

Gediget kriminellt CV
Robertino Nyman, född 1971-09-24 är tidigare dömd för en lång rad brott i Sverige. Varför han som finsk medborgare ändå tillåtits befinna sig på svensk mark är oklart.

I maj 2012 dömdes Nyman tillsammans med en kusin (även han finsk medborgare och tidigare dömd för brott i Sverige) av Uppsala tingsrätt för bland annat butiksstöld, grov stöld, bedrägeri och våldsamt motstånd. Nyman dömdes även för att i samband med ett gripande ha förolämpat en kvinnlig polis som han upprepade gånger kallat för ”hora” och ”gris”.

Flera av offren var privatpersoner vars lägenheter duon länsade. Brotten begicks under en stöldturné i bil runtom i Sverige. Påföljden stannade, de många och allvarliga brotten till trots, vid skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Kusinen dömdes dock till 3 månaders fängelse.

Planen förefaller dock inte ha haft önskad rehabiliterande effekt, bland annat beroende på att Nyman struntade i att fullfölja den. Redan i augusti samma år åtalades och dömdes Nyman för ytterligare en lång rad allvarliga brott, däribland grovt olaga hot (riktat pistol mot bilist vid rattfull trafikolycka), ofredande, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman (knytnävsslag i ansiktet och sparkar mot polis), förgripelse mot tjänsteman, våldsamt motstånd, olovlig körning, grovt rattfylleri och grovt vapenbrott. Den gången blev det två års fängelse.

Nyman förekom redan innan ovanstående domar med 29 avsnitt i belastningsregistret, dömd för bland annat grov misshandel och stölder. Samhällsnytt har i skrivande stund inte tillgång till dessa domar. Nyman är även dömd för brott i Finland

Varit socialt missanpassad sedan tonåren
Nyman beskrivs Uppsala tingsrätts dom från maj 2012 ha levt ett kriminellt och antisocialt liv ända sedan 13-årsåldern med missbruk och brott. Nymans socialt utsatta bakgrund var orsak till att tingsrätten valde att inte döma till strängare påföljd än skyddstillsyn och behandling, detta trots att domen kom då Nyman stod under prövotid för en tidigare villkorlig dom som därmed förverkades och annars skulle ha omvandlats till fängelse.

Noteras i sammanhanget kan att msm-media, däribland statskontrollerade SVT, underlåter att berätta om den nu häktade åldringsbrottslingens utländska bakgrund och tidigare kriminella CV.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

112 KOMMENTARER

 1. Finska zigenare, om BRÅ skulle undersöka dom, skulle det bli en stor procent kriminella, knappast något nytt eller en hemlighet. Problemet är väl att det mörkas….och att vi inte skickar tillbaka dom till Finland!

 2. Klart att snacket går i kriminella kretsar, och inte minst i utländska dito.

  Snacket kan säkert låta enl. nedan;
  ”Skall man företa sig något så skall det ske i Sverige….
  Ni vet, ju.
  Extremt låga straff, knappast inget alls.
  En minimal upptäckt från polisiärt håll, samt en behaglig vistelse på något fängelse….Alla vet säkert, att det kan likställas med en semestervistelse på Spanska solkusten, om man nu råkar bli haffad, vill säga.”

  Hänger Ni med pojkar!?

 3. Vad som ständigt fascinerar mig, samtidigt som det upprör mig, är att våra myndigheter fortsätter att inbilla sig att det går att få dessa kriminella till goda samhällsmedborgare, genom ständig ”godhet” och låga straff.

  Visst, ett lågt straff – FÖRSTA GÅNGEN – samt en tydlig varning. När det inte fungerar, ett rejält straff. Det ska kännas att sitta i fängelse. Och när det inte fungerar, livstid. Och, när vi ändå är inne på det, de ska antingen sitta av straffet i sitt hemland, eller att vi hyr ett par längor på något ökänt fängelse. Ryssland, Thailand, länder i Afrika… Där fångarna får arbeta av sitt straff med hårt arbete. DET skulle ha en positiv inverkan på dessa individer, inte dessa löjliga straff.

  Tyvärr så ser vi ju mönstret i Sverige. De verkliga offren är gärningsmännen. De drabbade får skylla sig själva. Så istället för att ge dem upprättelse, ska man döma så lågt som möjligt för gärningsmännen. Ge dem största möjliga straffrabatt. Sen se till att de har det bra i fängelset. Tänk om våra äldre, sjuka och arbetssökande kunde få samma ”vård”..?

  • Gör om Gotland till fängelseö…dom flesta gotlänningar har visat en stor sympati för dessa så…
   Endast Svenska riktiga polisbåtar tillåts angöra ön.
   Flygförbud införs.
   både lilla rödluvan och conehead fredde sa att det finns gott om plats..
   börja fylla gotland,utred hur det går ….innan ni gör om hela landet till
   fängelse för OSS !!

   • I helvetet heller, finns massa små öar i stockholms skärgård. Låt 08 orna bo granne med ny adeln

   • Nej, nej, nej…jag har både hus och släkt på Gotland. Jag föreslår gamla nedlagda gruvgångar i Kiruna 🙂

   • Ack nej. Även om tanken är svindlande att göra en svensk version av ”flykten från New York”, finner jag den gotländska historien allt för fascinerande, för att vilja lämna över den marken till barbarerna.

    Vi kan ta Hisingen istället. Den ön är ändå fördärvad som den är. Så spränger vi broarna, vattenfyller tunneln, och placerar ut sjöminor runt om.

 4. FYRA svenska stabila vårdare ur den svenska utvisningsenheten..
  MISSLYCKAS få EN kriminell att gå ombord på flygplanet !!
  När bilen parkerade..smet killen iväg…antagligen TRODDE dom han skulle gå ur frivilligt…så han slapp tydligen handfängsel mm…
  Annars hade han väl inte lyckats springa ifrån dom..med bojor…??…

  Tänker på hur den där drygerman..ska få ut dom 60,000 han lovade skulle åka hem
  2016…??…när fyra mot en inte räcker..??..

  https://www.expressen.se/kvallsposten/utvisad-rymde-fran-eskorten-pa-kastrup/

  • Va…trots att de pratade både snällt och förstående till honom. Hoppas att han inte kände sig kränkt.

  • Ja vilket skådespel när 240 tusen man (vakter) ställer upp före avfärd. ……vad kommer det här att kosta. Håll den utvisade nedsövd till dess han nått destinationslandet, lugn och fridfull resa.

 5. Allvarligt fel på rättssystemet när tidigare brottslingar släpps ut i samhället och kan fortsätta med sin kriminella verksamhet.

  Kriminella ska bort från samhället och icke äga rätt under sin livstid att få återvända. Det ska vara ordning och reda med politiken.

 6. Jag längtar efter att få läsa ordet ”utvisad” i samtliga artiklar som rapporterar om kriminella invandrare.

  • Jag längtar efter att få läsa ordet ”utvisad” om de som har skyddat kriminella invandrare i flera decennier. ”Tja Anders Lindberg, du har förverkat ditt medborgarskap. Du ska få sitta 20 år i ett fängelse i Mogadishu nu, din lilla cuck”.

 7. När det gäller den här typen av brott finns det ytterligare en faktor som man missar, och det är varningen till andra.

  I det aktuella finsk-romska fallet,som så klart illustrerar just brott för ekonomisk vinning, bör den underförstådda varningen i ett riktigt långt fängelsestraff kunna ha effekt, särskilt om den är förknippad med arbete, något som vederbörande antagligen skyr lika mycket som ofriheten.

  Jag vet att det inte är modernt med långa fängelsestraff, men nog borde man kunna prova det genom att under en period verkligen utdöma drastiska straff när det passar.

  Förslag om att man ska hyra fängelseplatser utomlands tycker jag är rimliga, och det skulle vara intressant att se vad som händer när något hundratal våldsverkare har förflyttats till Sibirien.

  Synd bara att det väl inte blir som när tsaren dömde till Sibirien, och han skrev under domen med sitt namn, och vid behov lade till: ”pjeschkom” (till fots).

  En skröna? Ja, möjligen. Men brottsförebyggande.

 8. Om Sverige bara hade starkare turordningsregler på arbetsmarknaden hade inte Robertino Nyman begått de här brotten.
  /
  Steffe

 9. Hur kunde Nobelkomitteen missa honom??
  Säkert svenska rasister som orsakat hans
  modiga företagsamhet.

 10. Myndigheterna BEHÖVER inte göra något, den flata, accepterande svensken betalar sin höga skatt oavsett vad som händer.
  Man borde kunna ställa krav via FOLKOMBUD. Ett nytt sätt samla åsikter för att kunna påverka väl och ve för myndighetspersoner och politiker.

  • Bara det inte blir en ombudsman av den svenska LO-typen vars uppgift är att som maktens stötdämpare moderera gräsrötternas missnöje i de maktägandes intresse.

 11. Åldringsbrott har länge varit en denna folkgrupps specialitet. Likt hyenor, gamar attackerar man de svagaste med framgång.
  På 1500-talet var det dödsstraff för manliga romer att befinna dig i Sverige. Tänk så rasistiskt att helt utan grund förvisa ett helt folk. Detta är en av grunderna att det finnes så få i Sverige. Vi behöver fler tiggare, guldbedrägerier, bensinstölder, snatteri, vägrån och åldringsrån.

 12. Den svenske konstnären Dan Park fick lika lång tid i svenskt fängelse för att ha skrivit satiren ”zigenarbrott är något gott” på en skylt. Dessa zigenare har förstört livet och besparingar för ett antal gamla i Sverige och Finland och får 3 månader också.
  Sverige har sannerligen blivit sjukt.
  Dan Park kan inte längre leva i Sverige. Det kan zigenarna.

 13. Gärningsmannens ”utsatta bakgrund” tar man hänsyn till men inte till hans åldriga brottsoffers utsatta situation!

  • Nej, det är bara att konstatera, att svenska skattebetalare och pensionärer, också skattebetalare på sin intjänade pension (!), mjölkas på pengar, men får allt mindre, och misskrediteras dessutom allt mer i samhället. Snart brister det, hur blir det då?
   Första station är valet i september, hoppas att tillräckligt många gråsossar förstår hur lurade dom är……

   • Så länge vi betalar skatt och röstar för fortsatt självdestruktion så fortsätter resan mot undergången.

   • Med Ridbyxor och Äpplepallarbyxor Är Ett Gott Kännetecken Särskilt Om Damsällskapet Ha r Stora Veckade Kjolar Av Viss Typ !!!!!

 14. Det gör jäkligt bra att skriva både ålder, namn och nationalitet när det handlar om nordiska medborgare!
  Men utomnordiska medborgare mörkar man både ålder, namn och nationalitet!
  Jag försvarar inte på något sätt romer men tycker det är helt sjukt!

 15. Eftersom han kunnat tillbringa så lång tid i Sverige utan att bli utvisad tyder det på att han försörjt sig här i landet vilket medför att han som EU-medborgare har rätt att stanna. Tydligen tillhör han de hundratusental som regeringen anser går till ett arbete varje dag och som de är så stolta över. Personligen har jag andra kriterier för arbete med där går åsikterna isär.

 16. Livsstilskriminella Öststatsfolk, i huvudsak finnar, lever gott i Sverige
  på att råna de äldre i befolkningen. När skall finnarna anstränga sig att ta hand om sin egen befolkning inklusive alla kriminella i stället för att skicka dem till det
  hårt sargade landet i väst, dvs Sverige?

 17. Finns det ingen möjlighet att outsourca svenska regeringen till Danskarna? Då kan vi avskeda 40 000 statliga byråkrater bara i Stockholms innerstad. Det är enorma summor vi kan spara in på. Och vi får in sunt förnuft och handlingskraft i politiken.

 18. Sorglig människa och bedrövligt att man försöker få det att se ut som att förövaren är Niklas Andersson…

 19. ‘Robertino’ (‘lilla Roberto’)… sån heter ingen, inte æns i Italien.

  Ær han zigenare/gypsy/sigøjner?

  • Förmodligen taget namn,, dom vill ju gärna vara ”charmörer” .
   Skenheliga också, går med kilotunga kors med jesus symboler, samtidigt som dom hugger ner närmsta tant

   (inte alla, men många)

  • De flesta romer har tagit svenska namn.

   Grönfors, Andréason-Kwekk, Demitri, Palmroth, Lindeman, Huzcko, Schwartz, Marcio, Kan, Post, Kwick, Demetri, Lindberg, Columbus och Sellberg..

   Aronsen?

   (mod)

 20. — Expressen.
  Knivattack i Paris – minst fyra skadade (2 döda och minst 8 skadade)

  En person med kniv ska ha attackerat förbipasserande i Paris, skriver BFMTV.
  Minst fyra personer ska vara skadade, varav två allvarligt.
  Gärningsmannen uppges ha skjutits ihjäl av polis, skriver BBC som hänvisar till franska medier. Enligt poliskällor till Le Parisien är två personer döda, varav en är gärningsmannen, och ytterligare åtta skadade.

 21. En Zigenare som försörjer sig på åldringsrelaterade brott !
  Någon förvånad ?
  Fråga GW.Persson, enligt honom står dom för ca 90 % av alla ålderrelaterade brott, men då höll PK-patrasket käften, för GW vågar dom sig inte på.
  Tänk om Åkesson sagt detta, vilken cirkus !

  • Bara 90%? Är som med gruppvåldtäkter, antar jag? ”Hör ni, vi måste få till statistiken…kan vi inte räkna in två pers som en grupp, och strunta i allt vad sexuellt utnyttjande heter, så att vi åtminstone kan få in någon svensk?”

 22. Tänk hur många hundratals lidanden man hade besparat om han hade åkt in på livstid efter tre likadana brott/avrättats.

 23. Varför ska Robertino Nyman behöva löpa gatlopp. Vi har ju en statsminister vid namn Stefan Löfven och hans parti som heter socialdemokraterna som varje år lovat pensionärerna en högre pension, för att sedan hitta på en skatt eller avgift för att röva tillbaka dessa pengar lika fort. Robertino är en bara en fis i rymden jämfört med denna regering.

 24. Förrädarna (”journalister” och politiker från 7-klövern) kan säga vad de vill, men när 100% av en viss typ av brott begås av ett fåtal folkgrupper, eller enbart en, då spelar folkgruppen roll. Hur många folkgrupper är det som begår denna typen av brott? En. Enbart en. Zigenarna, punkt slut. Hade det varit en flock av dem som rånade en kvinna efter hon hade tagit ut pengar från en bankomat eller stal hennes handväska, då kunde det ha varit araber och afrikaner, men denna typ av brott har enbart begåtts av zigenare. Om en äldre kvinna (80+) blir våldtagen av en ensam gärningsman, då har gärningsmannen alltid varit ”afrikan”. Gruppvåldtäkter begås nästan helt uteslutande av araber/afghaner/afrikaner (”nästan helt” eftersom det finns de som låtsas att två personer är en grupp och ignorerar vad sexuellt utnyttjande är). Och innan någon individ från AFA/Expo/Vpk gnäller: nej, det betyder inte att samtliga från dessa folkgrupper begår dessa brott, det har ingen någonsin påstått (era j-la idioter). Jag påstår inte ens att alla från dessa folkgrupper begår brott och/eller lever på bidrag, det finns flera…hundra…undantag.

  Om en gängkriminell har blivit beskjuten så finns det två möjligheter:
  1) 40 skott har avlossats på öppen gata med hundra vittnen (som vägrar säga nåt), offret blev träffat i ena benet, och överlevde (vilket leder till bråk på sjukhuset såklart)
  2) 3 skott avlossades på en parkeringsplats mitt i natten, inga vittnen, vartenda skott hade varit nog för att offret skulle dö

  1 => araber och/eller afrikaner (det finns andra ord för att beskriva just dessa, men man får inte använda korrekta uttryck i dagens Sverige)
  2 => juggar eller ryssar

  Säga vad man vill om vår vidriga regimmedia, men tack vare deras konstanta lögner och skydd av brottslingar så har man i alla fall lärt sig läsa mellan raderna. Ingen bild = ingen vit. Också varför Aftonbladet, SVT, SvD etc nästan aldrig publicerar bilder. Jag räknar inte ens in DN numera, då DN är ren fake news, de ligger på nivå med the Onion eller MAD, bara utan humor.

 25. Vi lever tydligen inte i en rättsstat längre, då horder av rövare väller in över våra gränser och plockar åt sig vad dom vill ha, medans vankelmodiga, konflikträdda och ynkryggar till bara står och tittar på. Våra gamla partier har inte förmågan att städa upp efter sig, utan till det behövs en ny typ av politiker, en politiker som inte är vankelmodig, konflikträdd, utan rakryggad och som går från ord till handling.
  Skulle man kunna sopa bort dom gamla partierna ur riksdagen, så skulle mycket vara vunnet.

 26. Det är usla människor som begår åldringsbrott. Jag tycker att de politiker som har sett till att svenskar blir fattigpensionärer på ålderns höst är att jämföra med Robertino Nyman.

 27. Varför publiceras inte foton på denne allmänfarlige individ så att allmänheten kan skydda sig? Varför är hans personliga integritet värd mer än alla brottsoffrens? Eller är det så att han betraktas som en god soldat i mångkulturens tjänst?

 28. Innan jag lästa namnet på den häktade så trodde jag att artikeln handlade om Stefan Löfven.
  Alla åtalspunkter stämde in på honom.

 29. SVÄRIGÄ s Politiker har TILLFÖRT Landet Miljontals Individer som bara behöver våra VÄLFÄRDSTJÄNSTER när det var Individer som skulle UTFÖRA dem som Vi behövde..!!

  Nu Står VI där med Miljontals Individer att TA HAND OM när det var Hjärnforskare och Pensionsräddare VI blev LOVADE…av dessa Outbildade och IQ befriade Politiker

  DEN STÖRSTA LÖGNEN och en Blåsning som ÄR Olöslig…

  7 Klövern har FÖRSATT SVÄRIGÄs Befolkning i en RÄVSAX som dom NU ÄR helt Okapabla att LÖSA..

  Vad har OVAN att Göra med detta, Jo han Individen ÄR en av dem som har DRÄNERAT våra Välfärdstjänster tack vare att Politikerna TILLÅTIT det…!

  OFÖRLÅTLIGT….!

 30. 1 åldringsrån eller 20, spelar ingen roll. Han får ett år på kåken och sen kommer han ut och fortsätter med detta.
  Det är dags att avskaffa straffrabatten, den här killen behöver städas undan permanent!

 31. Hur många Norrmän krävs det för att byta lampa i en gatstolpe..?

  4.. En byter lampan och de andra snurrar stegen…

  Hur många Svenskar krävs det för att utvisa en invandrare..?

  Det är det ingen som vet, eftersom det aldrig har lyckats..

 32. ”Varför han som finsk medborgare ändå tillåtits befinna sig på svensk mark är oklart.”

  Svaret: Öppna gränser!

LÄMNA ETT SVAR