Livsstilskriminelle Ahmad döms för våldtäktsförsök – kan inte utvisas

Delningar

30-årige Ahmad Waleed Ibrahim Derbas döms av Uddevalla tingsrätt (B 1049-18) för våldtäktsförsök till fängelse i 1 år och 3 månader. Ahmad är enligt egen uppgift statslös och kan därför inte utvisas.

Ahmad döms också för olovlig körning. Åtalet omfattade även stöld – smitning från att betala för bensin vid tankning – men där ansåg domstolen att bevisningen inte räckte till då Ahmad påstått att han bara glömt betala på grund av att han var stressad.

Ahmad är tidigare dömd för bland annat butiksstölder, häleri och ett stort antal fall av olovlig körning.

Offret som Ahmad försökte våldta är en ung kvinna som han bekantat sig med och under falska förespeglingar tog med hem till sin lägenhet. För att lättare kunna genomföra övergreppet drogade han kvinnan med tabletter och hasch.

Efter en stund försökte Ahmad med våld att tilltvinga sig sex av kvinnan. Hon lyckades efter diverse våldsamheter komma undan Ahmed och ta sig ut ur lägenheten. Då ringde hennes mobil. Det var Ahmad som hotade med att till kvinnans pappa skicka en film där kvinnan hade någon form av sex med en annan man om kvinnan inte återvände till hans lägenhet.

För kvinnan, som kommer från en annan kultur, skulle det ha varit en katastrof. Flickan ”skulle avslöjas som klandervärd inför familjen” skriver tingsrätten. Domstolen har dock inte kunnat klargöra om det verkligen har funnits en sådan film eller inte. Ahmad har även senare försökt få kvinnan att hålla tyst genom att på motsvarande sätt hota med att berätta att hon använt hasch.

Kvinnan återvände till lägenheten varvid Ahmad på nytt blev våldsam med bland annat ett flertal slag i ansiktet. Kvinnan grät och berättade att hon var oskuld. Ahmad gav henne då ett ultimatum – antingen tog hon själv av sig kläderna och lät honom ta hennes oskuld eller så skulle han slita av henne kläderna och ta oskulden med våld.

Kvinnan lyckades efter att ha utsatts för ytterligare våld åter ta sig ut ur lägenheten. Ahmad följde efter men kvinnan fick hjälp av två andra kvinnor som tog hand om henne och hjälpte henne att kontakta polisen.

Frivården rekommenderade att Ahmad endast skulle dömas till samhällstjänst men domstolen tyckte annorlunda. I domen finns inget som talar för att tingsrätten överhuvudtaget tagit ställning till om Ahmad ska utvisas efter avtjänat straff. Eventuellt har åklagaren heller inte yrkat på detta.

Skälen för detta är oklara men eftersom Ahmad hävdar att han är statslös saknas möjlighet att utvisa honom även om ett sådant yrkande skulle göras från åklagaren och bifallas av domstolen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

196 KOMMENTARER

 1. De som är ”statslösa” och inte vill återvända därifrån de kom, de borde samlas in på en särskild ö därifrån de inte kan rymma. Så får de vara där, tills de talar om vart de vill återvända till. Så expedierar vi det – fort som attan.

  Det börjar bli för många som vi inte kan – eller vill – utvisa härifrån. Det är ett stort hån mot offren. De kommer aldrig att känna trygghet eller återupprättelse, när gärningsmännen fritt kan springa omkring.

 2. Utlänningar som begår även det minsta brott ska obönhörligen utvisas på livstid. Inga förmildrande omständigheter. Vad dom än skulle kunna tänkas vara, så är det deras problem.

  • Och folk som inte kan anpassa sig. Vad har kvinnans familj i Sverige att göra? Det är inte svenskt att vara så besatt av en kvinnas oskuld att en kvinna hellre återvänder till en våldtäktsman än låter sin pappa veta att hon haft någon form av sex.

 3. OT: Sjukare än så här kommer det att bli i Sverige…

  ”Akuten i Malmö snabbare på att ta hand om skottskadade
  Fem unga män har dött till följd av sommarens skjutningar i Malmö och ytterligare sex har skadats. Sedan 2015 har antalet personer som söker vård för skottskador på Sus i Malmö fördubblats, rapporterar Sveriges Radio.
  – Faktum är att vanan att hantera skottskador har ökat inom svensk hälso- och sjukvård, kanske framför allt i de större städerna på grund av fler skjutningar, säger Claes Jönsson, verksamhetschef för kirurgin på Skånes universitetssjukhus.”

  Att sköta skottskadade skall inte vara den svenska sjukvårdens uppgift. Läkare utan gränser och den röda halvmånen kan ta hand om dem…

 4. Jaa, när man tatt fan i båten får man ro han i land
  Detta är en av anledningarna att det ska vara svårare att få PUT!

 5. Staten,detvillsäga vi skattebetalare skaffar väldigt små celler med inget i och en ögla hängande i taket åt dessa kriminella.
  Det är ett passivt dödsstraff som passar en civiliserad stat.

 6. Svenska lagar och rättsväsende är under all kritik.

  Kriminella kommer i tusentals till Sverige för dom vet att inget kommer att hända dom ,vad dom än gör.

 7. Våldtäkter jämställs idag med snatteri i domstolarna .

  Nästa steg blir att svenska kvinnor får gå omkring
  med huvudet i ett örngott, för att inte fresta männen
  från tredje världen, som saknar impulskontroll.

 8. Vi behöver en rejäl upprensning av vårt rättsväsende, byt ut varenda domare och åklagare kanske nåt liknade Polen, och när vi ändå är i gång så gör vi likadant med media.

 9. Att vara statslös kan ju knappast vara en ursäkt för att få driva runt på våra gator och torg och våldta, det är heller inte ett skäl till att bli försörjd av oss svenska skattebetalare!

 10. OT: När Ahmed knackar på deras dörr lär de fly… förlåt, flytta vidare någon annanstans. 😉

  ”Internationellt bolag flyttar huvudkontor från London till Malmö
  Konsultföretaget Healthy marketing team, HMT, med inriktning på nutritionsindustrin flyttar till Skåne – främst på grund av Storbritanniens utträde ur EU.”

 11. Om han är statslös har han inget att göra i Sverige heller. Flyg killen till Egypten dit 98% av alla ”statslösa” kommer ifrån.

 12. I så fall är han statslös i varje land. Sverige behöver honom inte. Utvisas någonstans, eller bara utanför Sveriges gränser, så kan han vara statslös där.

  • En gummibåt, 200 km utanför kusten borde räcka. Kommer han iland någonstans så a) har han tur och b) får han ansöka om uppehållstillstånd. I Sverige får han inte det pga. hans kriminella förflutna.

  • Det nya svenska fängelset som bör byggas….. 300meter djupt hål…. plats för lands – för – rädare och annat skräp….. Enbart livstid….

 13. O varför har dom svenska regeringarna släppt in dessa i Sverige, utan någon som helst kontroll ?….

  INGEN, absolut ingen har asylskäl, som passerat genom hela Europa till Sverige.

 14. Oavsett om ett odjur är statslös eller inte ska de bort från samhället med omedelbar verkan. Det måste bli slut med 7-klöverns samhällsförstörande politik. Detta kan uppnås i valet den 9 september om väljarna vill.

  • Jag tycker att de ska få välja internering om de inte vill åka hem, där de får arbeta för varje brödbit och tvål, övertygad om att de vill hem efter några år!
   Valfrihet är bra!

 15. Jag undrar hur många dylika vidriga livstidskriminella utomeuropéer som finns bland de miljonerna som har migrerat till bidragslandet i Nordeuropa. Om de hävdar att de är statslösa borde det gå att skicka dem till någon internationell fängelseö. Jag förbannar DÖ-skallekartellen och Vänsterpartiet för deras ondska mot Sverige och det svenska folket.

 16. Det är väl bara att börja projektera för byggandet av interneringsläger för sådana multikriminella individer som inte kan utvisas? Varför är de enda två alternativen 1) utvisning och 2) släppt på fri fot inom Sveriges gränser? Det finns en ordentlig mängd individer som bör behandlas enligt alternativ 3) internering för landets medborgares säkerhet.

 17. Sverige har blivit världens slask för skadat gods, 2:andra sortering, restprodukter och annat avfall..

  Bra jobbat..

 18. Heter han ens Ahmad? Bara enligt egen utsago i än det ena, än det andra. En sådan individ borde aldrig ha släppts in i landet.

  Krav nr 1. Fullständig identitet med ålder och härkomst skall redovisas innan pärleporten öppnas.

  Krav nr 2. Vandel skall vidimeras, inga kriminella skall få komma in.

 19. Man kan inte utvisas om man är statslös. Det är kanske därför man ”tappar” passet på vägen hit. Utan papper är det röd matta. Trots att Islamiska staten lovade att ”ta kriget till er” redan 2013.

  Jag är säker på att detta inte är ett stort problem i Kina eller Gulfstaterna dock. De tar inte in någon på några grunder.

 20. Om man inte kan utvisa kan man väl sterilisera honom från nya våldtäktsförsök.Ett väldigt enkelt ingrepp utan bedövning.Så billigt som möjligt.

 21. Återigen ingen utvisning som yrkas! Vad in i glödheta krävs egentligen?
  Förutom den sedvanliga hänsynslösheten och brutaliteten detta @vskräde uppvisar reagerar jag starkt på att rätten friade honom för stölden i samband med tankningen genom att han påstod sig vara stressad. Med tanke på allt annat han gjort sig skyldig till skulle han alltså vara ”stressad”. Det hela är upprörande i sin naivitet och innebär bara att såna @varter skrattar åt svenskt rättsväsende. Det hade jag också gjort om man inte blivit så förbannad. Sånt hade inte skett i exvis amerikansk domstol.

 22. Kriminella som inte kan utvisas,skall interneras på fängelse under sin livstid.

  SLUTA ATT DALTA MED IMPORTERADE KRIMINELLA !!!

  • Sverige hade en ö i Nordnorge men våra kära politiker skänkte bort den till Norge för inte så länge sedan.

  • Alt. betala lämpligt ”stan” – typ Uzbekistan, för internering av dessa individer samt för efterföljande utvisning / förvaring.

   /Trött Nysvensk SD2018

 23. Annie, Strandhäll, Magdalena och förre KD learen Svensson gråter floder och har lyckats ordna en gymnasieplats åt stackars ahmad.

 24. Då ska de sitta internerade tills de uppger var de kommer ifrån mm.
  Inte vara ute och ställa till djävulskaper för vanligt folk!

  • utan P.S, TV, Tidning, Bocker, Brev eller Besok, ensam cell utan ljus, mat pa bricka genom lucka i dorren skulle inte ta lange innan dom kom pa vart dom var fodda!

 25. Ännu ett exempel på att vi måste upprätta transitcenter utanför Europa.
  Då kan även dessa personer utvisas efter att de avtjänat sitt straff. Om dessa personer inte själva ordnar utresa utanför EU så skickar vi dem till ett transitcenter i Asien eller Afrika och så får de klara sig bäst de kan.

 26. PK-sekten har lagstiftat så att det inte går att utvisa valboskapen, sedan skyller man på lagen.

  Att skylla på EU går inte längre, eftersom Sverige sticker ut som det extrema landet i EU numera.

 27. Även statslösa grovt kriminella skall utvisas från Sverige de kan dumpas var som helst utanför Europa.

  • Betala lämpligt ”stan” – typ Uzbekistan, för internering av dessa individer samt för efterföljande utvisning / förvaring.

   /Trött Nysvensk SD2018

 28. Statslös, eh. Han kanske föddes på mars? Vi skulle behöva en förvaringsplats/fängelse för dömda ”statslösa” tills dess vi hittat en stat som kan ta emot dem. Ett svenskt Fort Boyard.

 29. Ang. begreppet statslös så är absolut ingen statslös. Precis alla är födda på en plats och den är då ankaret i sammanhanget stat.

  Om …. platsen vid födelsetillfället tillhör den terriotoriellan nationen A och senare händelser innebär att platsen kommer att tillhöra nationen B fram till i dag så är det den nationen som har ansvaet för personen och vars land denne är mredborgare av.

  Om nu födsel sker på fartyg, i flyg eller annan farkost utanförde land som modern är medborgare så får givetvis barnet moderns medborgarskap. Om en utrikes kvinna kommer till Sverige och föder barn här så blir det inte en svensk medborgare utan blir medborgare i kvinnans land.

  Ingen är statslös utan det är ett begrepp som måste bort. Självklart vet personen själv var denne är född men av någon skum anledning vill inte denne uppge det. Det är inte Sverige som har besvisbörden utan personen själv och kan inte denne bestyrka det på ett riktigt sätt så är inte denne välkommen hör – utvisning.

  Om det inte går att konstatera vilket land den falske papperslöse kommer från sker förstådd utvisningen till det land denne kom närmast från för det är deras problem. Absolut ingen ska kunna få frisedel för utvisning oavsett påstådda hinder i hremlandet eller andra orsaker. Personen har tagit sig hit själv utan inbjudan och det är då hans/hennes problem.

 30. Ingen i världen trodde på Trump skulle vinna valet och bli president.
  Dom har liknande problem där med korrupt FBI, CIA samt media som han kallar ”fake news” och politiker, domare, illegala invandrare. Dessa har han gjort livet surt för. Vi kan hoppas att Jimmie kan städa här hemma och göra som Trump och twittra allt han gör direkt till folket ocensurerat.

 31. Remember 1991/1992? The Swedish Banking Crisis. Remember the cause? A housing bubble. And here we are again – another housing bubble! The coming collapse will be global. The September 9 election is mere spectacle and will not change the course of events. My timing is a severe stock market sell-off begins before the end of July and accelerates into the end of the year. This article came out yesterday from Dagens Industri:

  ”Finansnestorn: Den största kraschen i vår livstid på väg”
  https://www.di.se/nyheter/finansnestorn-den-storsta-kraschen-i-var-livstid-pa-vag/

  • Svenska kronan har redan rasat till en nivå den låg efter den förra krisen. Den svenska kronan kommar att rasa så mycket att en danska krobna kommer att kosta två svenska. Alla era pensionsbesparingar kommer bara att vara en massa nollor. Tacka bostadspekulanterna på Södermalm för detta.

 32. Inför omvänd bevisföring! Den som inte kan klara av att identifiera sig själv får helt enkelt inte stanna i landet eller hållas i slutet förvar. Ingen skall överhuvudtaget kunna komma in utan giltiga resehandlingar.

 33. Han kan inte vara statslös då Sverige erkännt Palestina. Tvinga palestinierna att ta emot honom eftersom vi kan dra in allt bistånd om de försöker styra svenska inrikespolitik. UT med honom. NU. Killen är en pest för Sverige och en skam för Palestinierna. Svenska ledare borde skämmas som låter honom stanna här. Skäms på er.

 34. Om han är statslös så har han väl för helvete inget att göra här heller, är alla tjänstemän i detta land dumma i huvudet??????

 35. Och när skrev landet Sverige på ett avtal om att bli förmyndare för alla statslösa..!?

  Har jag missat något..

 36. Är flickans familj nöjda nu? Bara för att de har ett medeltidstänk där kvinnans sk. heder är det viktigaste av allt så kände hon sig tvingad att återvända till lägenheten.
  Hon blev slagen och kunde blivit våldtagen och det är tamigfan familjen medskyldiga till.

 37. Och? Deportera honom ändå. Han har förbrukat sin rätt att bo i Sverige. Kriminella monster skall inte ha något människovärde.

 38. Dags för väst världen börja bygga upp DNA bank för dem söker till EU och USA. Det måste bli omöjligt att ljuga till sej asyl.

 39. Dessa våldsbejakande, Annies små blivande
  gymnasister.
  De har ett nätverk till bl.a. Malmösläkt, där
  deras knarkförsäljning uppgår till många miljoner.
  En stor del av de dödens pengar tror jag skickas till krigande jihadister.
  7k har t.o.m hindrat rättvisan att agera.
  Ord saknas.

 40. Namnet säger ju allt , ”statslös” trams ! Skicka tillbaks till nåt arabland där han söka sina 72 blondiner !

 41. Förklaringen till att han är statslös är ett läkarbesök har var på. Han klev in på kliniken med en groda på huvudet och läkaren undrade vad problemet var. Grodan svarade att det hade börjat med en böld i arslet.

 42. Märkligt att man ger honom status som statslös för att inte utvisas. Det finns faktiskt gott om platser på vår jord utan statsbildning dit han kan förvisas.
  Han är väl en av dem som kastat passet för bidragets skull.

  Sverige, ett land med en anmärkningsvärd svaghet och flera snubbeltrådar v rena dumheter..

  Här har vi fullt naturlig och godtagbar anledningen till att NMR växer frodas och gror.

 43. Sverige är så fruktansvärt misskött av våra godhetsknarkande idioter i senare decenniers regeringar – rött som blått. Vem som helst kan ju inse att man skulle haft en fullgod gränskontroll från början, med eller utan EU.
  Och att de som var här olovandes genast skulle gripas och immobiliseras (fingeravtryck + mild inburning) på något sätt.
  Men jag, mesig svensk, skall minsann visa pass vid inresa.
  Totalt, fullständigt, helinkompetent vansinne!

 44. Såg nyss TV4 Nyheterna. Där beskrivs de grovt kriminella som skjuter ihjäl varandra för ”ungdomsbrottslingar”.

  UNGDOMSBROTTSLINGAR!?

  Flera av dessa ”ungdomsbrottslingar” har deltagit i grymma och sadistiska mord på både kristna och yazider i Syrien. De är psykopatiska mördare! Men TV4 slätar över och kallar dem för ”ungdomsbrottslingar”.

  • De skall inte betraktas som ungdomsbrottslingar, utan de ska rubriceras för vad de är, nämligen terrorister beredda att mörda varenda svensk när Allah så begär. Vidare är de avskydda av allt fler.

   Läs artikeln i den danska polisens facktidning om muslimer. Där får man svart på vitt vd de är för unkna [uslingar. red mod].

  • Om han är från palestina så kan vi gott packa ner det skadade godset i en trälåda och posta hem honom , våra ”fina” P-iter uppe i den skyddade verkstaden kallad riksdagen har ju godkänt palestina som stat . . . X( .

 45. Sverige så som Reinfeldt önskade det. Sverige så som dom överkåta batikhäxorna vill ha det. Sverige så som Fridolin, Löfven mfl arbetat hårt för att det ska bli.

  AfS politik är det enda rätta. Repatriering av hundratusentals parasiter. Återkallelse av medborgarskap i tusental, hundratusental. Utvisning av 1, 2 & 3 generationen menaiter, muslimer & negroider.

  Men 2018 ställer vi oss bakom SD & 2022 har vi en majoritet SD/AfS. SD kan under en mandatperiod hålla barbarerna i schack, dra in bidrag, göra livet svårt för ockupanterna så kör vi en solid utrensning efter 2022. Dom ska ut! Alla parasiter & lägre utvecklade kulturer ska ut!

 46. Sverige är ett av de få västländer som har erkänt staten Palestina, så att skicka aset dit är absolut ingen omöjlighet om bara rätten vill!

 47. 70-talets flum med vård och omsorg om brottslingar lever i hög grad 2018!!

  ”Statslösa” illegala (?) migranter får begå vilka brott som helst, få lindrig påföljd och stanna i landet, hur kan detta få pågå år efter år?

  Nu får det väl ändå vara ENOUGH!!!

 48. Antarktis är väl ingen stat.
  Skicka dit aset i shorts, t-shirt och sandaler.
  Ge det en vinter och problemet är löst.

 49. Det krävs ett SD i en större maktposition för att få till en förändring, så vi kan få domar som överensstämmer med sunt förnuft!!!

 50. Sådana som Ahmad ska sättas i ett plåtskjul på en öde kall ö med bra bit från fastlandet. Födan blir vatten och bröd. Detta tills hans säger vilket land han är ifrån så att han omdelbums kan utvisas dit.

 51. Är han stadslös är det väl bara att åka ut 12 nautiska mil och släppa av han där. Kanske kommer han på vart han bor på vägen ut.

 52. Vidhåller att vi måste hyra förvaringsplatser samt fängelseplatser i tex. Polen samt Ryssland för att klara det som förväntas av en rättsstat i detta kritiska läge.

 53. Lägg ned resurser på var han kommer ifrån istället för att ge honom bidrag. Här ska inte finnas människor som vi inte vet vilka det är. Det kan ju vara individer som begått grova brott i sina hemländer, tex mord, våldtäkter eller grova krigsbrott. Förstår inte hur han öht kommit in i Sverige.

 54. Intressant att en av de bidragande till att det svenska samhället ser ut som det gör i dag, Morgan Johansson kommit fram till att det behövs fler fängelseplatser. Synd han inte kunnat inse följderna av den skandalösa immigrationpolitiken tidigare så kanske de 800 miljonerna om året han nämner kunnat läggas på pensioner och sjukvård i stället. SD 9/9

  • I första hand behövs det en ny ledning för landet och i andra hand ett antal fängelsplatser för de personer som misskött landet under tre mandatperioder. De är ansvariga för grova brott och värst mot landets konstitution och säkerhet, sedan förskingring av allmänna medel.

   En opartisk utomstående domstol skulle utan tvekan styrka sådana åtal.

  • Ett förslag ovan är att hyra platser på något friluftsläger i Sibirien, långt från civilisationen.

   Det borde gå riktigt bra att få n fängelseplats där för kanske 50 000 per år, inklusive maten.

   Vad jag förstår behöver sådana anstalter inte ens omges med taggtråd. Bara av tusen kilometer ödemark.

 55. Termen ”kan inte utvisas” måste bort då det inte är något argument alls. Alla kan utvisas som inte är födda och uppvuxna här.

  Om termen vore sann skulle hela jordens befolkning kunna komma hit och inte kunna utvisas -trams.

  Som jag skrivit tidigare så finns inte begreppet statslös då det med största sannolikhet inte finns några vita fläckar kvar på världskartan som består av någon ickenation.

  Det föreliger inga hinder att utvisa någon, språket avslöjar och hur det landets situation eller den situation som den som ska utvisas är nog i hög grad är självförvållad eller osann har ingen betydelse, det är personens problem och inte vårt.

  • Är man född här kan man alltså inte utvisas?
   Då får man använda sig av termen livstids landsförvisning.
   Ett medborgarskap borde kunna annulleras, lika lätt som man ger ett medborgarskap.

   För övrigt borde tanken väckas att det i grundlagen skall finnas en utförlig beskrivning på hur en svensk medborgare skall definieras både till utseende och arv.
   Man borde också juridiskt kunna sära på begrepp som svensk medborgare och svensk.

 56. Om någon är statslös och inte kan utvisas så beror det på undermåligt arbete när den togs emot. Beslut om ut kan ej anses giltigt om man inte vet var skräpet kommer ifrån.
  Inte nog med att ansvarig person skall sparkas bötfällas o utredas för tjänstefel utan lille våldtäktsmannen får välja mellan att lämna landet eller att åka till atlantmuseet.

 57. Säger det igen, skriv ett avtal med Ryssland så det kan hjälpa oss de grövsta brottslingarna. En tågvagn med brottslingar från Norrland till Ryssland någon gång om året.
  Billigt, bra och garanterad minskat återfalls brott.

  • Ett läger i norra Sibirien ….det är en mycket god idé. För att förenkla det hela kan man också betala en summa ett i allt för att han ska få sitta där i evighet.
   I FÖRSKOTT.

 58. Om Sverige fortsätter att ömka den värsta tänkbara trash vi har i landet så blir det inte så bra i fortsättningen.

  Och nog borde man kunna få mannen i fråga att tala om vart han hör genom att ge honom ett alternativ som är värre: en riktigt otrevlig cell på 20 år eller så? Eller återinföra dödsstraff – jag tycker inte att det är någon bra lösning, men någon lösning är bättre än ingen alls.

 59. Det var ju ett evigt tjafs från myndighetshåll om att diverse grova brottslingar inte kan utvisas pga en lång rad krystade anledningar.

  Svenska staten har alltid tvångsmedel att ta till om man verkligen vill utvisa någon, statslös eller inte.

  Denna individ föddes säkert inte statslös varför han kan utvisas.

  Verkar som om myndigheterna tar hans egna uppgifter om statslöshet som fakta utan någon som helst kontroll.

  Detta är ett praktexempel på hur grova brottslingar flockas till Sverige eftersom en gång här, alltid här, och livets nödtorft bekostas av svenska skattebetalare livet ut.

  Denne man precis som många andra liknande brottslingar skulle ha tänkt på risken för utvisning innan brottet begicks.

  Nu skall han naturligtvis utvisas direkt och våldtäktsoffret skall inte riskera att möta denna grova brottsling på gatan kanske dagligen bara för att svenska myndigheter saknar tåga i sig att hantera sådant här på ett rättfärdigt sätt.

  Mannen är ett skolexempel på svenska myndigheters släpphänthet mot utländska brottslingar. Men det bror ju på att ett hotfullt moln av repressalier från ”högre ort” vilar över dem skulle de avvika från ”släpphänthetsnormen”.

  Utländska brottslingar skall alltid obligatoriskt utvisas oberoende av vad som väntar dem vid ankomsten utomlands.

  Det som händer dem där är de själva skuld till och ingen annan.

 60. Det finns gott om länder i forna Sovjet som borde göra detta till en inkomstbringande verksamhet. Exvis Tjetjenien. Bygg solida anstalter för EU-pengar och ta emot alla ”statslösa” på obestämd tid. Komfort efter egna landets regler.

 61. Det är en av dom tröttsamma varianterna av Svensk rättsväsende. Åklagaren leker migrationsverket och kräver inte utvisning.

 62. Regeringen borde gå in och subventionera löparskor till alla svenska kvinnor i landet.

  Subventionen ska utgå med 100 %.

  det är det minsta man kan begära.

 63. ”Statslösa” går utmärkt att utvisa till Gaza. Arabiskt namn räcker samt att
  man hyr en plats på ’Ship to Gaza’ av hen bjereld. Någon nytta skall väl
  (S) ha av denne avdankade journalist.

 64. Vilka sitter i den där förb… frivården och försöker dela ut fjantstraff?

  Spärra in aset tills de hittar var han kommer ifrån!!

 65. Nysvensk femkamp här i livsstilskriminellas Gröna Lund: våldta, mordbränna, tjuvtanka, nystartsjobbintyga och guldhäleri.

LÄMNA ETT SVAR