sitab_svetsare
Inrikes

Löfven erbjuds jobb som svetsare på teknikföretag vid valförlust

Publicerad 6/16/2018
Annons

Efter valet i höst riskerar nuvarande regeringsministär att bli arbetslös. En av dem är statsminister Stefan Löfven (S). Han har i motsats till många andra heller ingen riksdagsplats att falla tillbaka på. Däremot har han en svetsarutbildning och erbjuds nu i en platsannons jobb på expanderande industriteknikföretaget SITAB om valet inte skulle gå som Socialdemokraterna hoppas.

”Är du också en svetsare som sneglar efter nya jobb?” är rubriken på SITAB:s nya platsannons med adress Stefan Löfven. Det går bra för företaget och man behöver nyanställa.

”Självgående, van vid att läsa ritningar och har dokumenterade svetskunskaper” lyder kraven. Uppfyller man dem kan man påräkna heltidsanställning hos SITAB. Oklart är dock om företaget kan matcha Löfvens nuvarande månadslön som dessutom i månadsskiftet höjs med 4 000 kr.

Men man får förutsätta att Löfven, som i Almedalen för något år sedan slog fast att ”gör din plikt, kräv din rätt” åter ska vara Socialdemokratins valspråk, inte hellre väljer att leva på bidrag efter en eventuell valförlust.

Socialdemokraterna profilerar sig också som ett arbetarparti, så någon skam att gå ut på verkstadsgolvet bör det inte vara för en S-ledare som Löfven som i tal till nationen setts kavla upp skjortärmarna.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1034”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons