annie lööf järvaveckan

Faksimil Youtube

Inrikes

Lööf: ”Organiserade brottsligheten lika stort hot som Putin”

Publicerad 6/2/2022
Annons

På torsdagen höll C-ledaren Annie Lööf tal under Järvaveckan. I detta tog hon bland annat upp den organiserade brottsligheten.

Enligt Lööf behövs ”konkreta reformer för förändring” och hon föreslår därför att regeringen akut kallar in partierna till samtal ”för att helt enkelt öka tryggheten, det är vägen framåt”.

– Vi måste lägga prestigen åt sidan, sa Lööf.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf attackerade SD i jultal: ”Nazister”

Utspelat görs samtidigt som Sverigedemokraterna väckt misstroende mot justitieminister Morgan Johansson (S). Många spekulerar i om Lööf kommer att rädda kvar Johansson och ännu en gång agera stödparti åt Socialdemokraterna.

– Det som krävs för att öka tryggheten handlar om att vi genomför förslag för att knäcka gängkriminaliteten, mota mäns våld mot kvinnor och hedersbrott. Det hjälps inte med en misstroendeförklaring i riksdagen.

Vladimir Putin

Hon menar att man har inte klarat av att slå sönder gängen och ge svenskt rättsväsende de verktyg och resurser som behövs.

– Sanningen är att det dödliga våldet, den organiserade brottsligheten i Sverige, är ett lika stort hot mot vårt öppna samhälle och vår frihet som Vladimir Putin.

LÄS ÄVEN: C-veteranen om Annie Lööfs styre: ”Fiasko!”

Enligt Lööf är det Centerpartiet som har lösningen på samhällets problem.

– Mitt besked till er i dag är att Centerpartiet står redo, varje dag, varje minut, för att tillsammans med dem som verkligen menar allvar stoppa våldet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons