magdalena andersson annie lööf
Inrikes

Lööf: Regering med S och M bäst för Sverige

Publicerad 8/30/2022
Annons

Ett regeringssamarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna ”vore det bästa för Sverige”. Det sa C-ledaren Annie Lööf då hon gästade TV4 på måndagsmorgonen.

Det var då Annie Lööf presenterade sin önskeregering i TV4:s partiledarutfrågning som hon placerade Centerpartiet tillsammans med Socialdemokraterna och Moderaterna.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf: Invandringspolitiken inte för generös

– Jag tror att det hade varit det bästa för Sverige, det hade skapat stabilitet och trygghet. Inte minst nu när vi ska ta Sverige in i Nato, sa Lööf.

– Om Magdalena Andersson efter valet kan säkerställa att hon fortsatt håller det hon har sagt hittills, att hon är öppen för att samtala med alla, även med Moderaterna, som hon också har sagt att hon är beredd att budgetförhandla med, då är det intressant för oss att fortsätta samarbeta.

Måste dumpa SD

Samtidigt betonade hon att ett sådant samarbete förutsätter att M-ledaren Ulf Kristersson först ”klipper banden” till SD. Men i nuläget ser en S-M-regering ”tyvärr” inte ut som en möjlighet, konstaterade hon.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf: SD:s åtgärder är ”ren och skär rasism”

Lööf medger också att den så kallade breda mitten är ”ganska liten”, och menar att de andra riksdagspartierna ”vill luta sig åt sina respektive ytterkanter”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
738Nato-chefen hyllar mångfald, hbtqi och trans: ”Vår styrka”
Annons