bino drummond
Inrikes

M-pamp lämnar politiken efter lönehöjningsskandal

Publicerad 3/8/2023
Annons

Efter valet i fjol beslutade den politiska ledningen i Norrtälje att höja sina löner kraftigt, vilket ledde till en debatt om politikerlöner. Nu meddelar kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) att han lämnar politiken.

Medan medborgarna kämpade med inflation och skenande elpriser beslutade det nya styret i Norrtälje bestående av M, SD, KD och L att ge sig själva en ordentlig lönehöjning. Bino Drummonds (M) lön ökade med nästan 27 procent till 110 400 kronor i månaden.

Efter ett par dagar backade styret och lönehöjningen drogs tillbaka, och Drummond bad om ursäkt och hävdade att allt hade gått för fort.

LÄS ÄVEN: Efter chockhöjda politikerlöner – M-topp lämnar alla uppdrag

Nu lämnar han både uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och politiken.

”Istället för Moderaterna och kommunen tänkte jag i allt gott prioritera växtodling, husmålning men framför allt familjen”, skriver Drummond i ett inlägg på Facebook.

Han sitter kvar som Kommunstyrelsens ordförande fram till kommunfullmäktiges möte i juni.

Lång tystnad

En annan moderat i Norrtälje som ansåg sig behöva en kraftig höjd lön var Staffan Tjörnhammar (M), vice ordförande i kommunstyrelsen, som avgick kort efter skandalen. Tjörnhammar gjorde sig samtidigt berömd för att stå tyst framför kameran en längre stund.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons