magdalena andersson

Faksimil Youtube

Inrikes

Magdalena Andersson anklagar regeringen för senfärdig brottsbekämpning

Publicerad 1/12/2023
Annons

I veckan presenterade regeringen sin åtgärdsplan för att bekämpa gängsbrottsligheten som låtit etsa sig fast i det svenska samhället. Paketet får kritik av S-ledaren Magdalena Andersson som tycker att det inte går tillräckligt snabbt.

I tisdags berättade justitieminister Gunnar Strömmer (M) att regeringen vill se en nationell strategi mot organiserad brottslighet och att gängkriminella ska betraktas som inhemska terrorister. Sedan tidigare har man också aviserat en miljardsatsning på rättsväsendet.

LÄS ÄVEN: Regeringen: Gängkriminella ska betraktas som inhemska terrorister

Den nya nationella strategin ska motsvara de nationella strategier som finns mot terrorism och våldsbejakande extremism.

S-missnöje

Åtgärderna är senfärdiga menar Magdalena Andersson (S).

– Före valet försökte Ulf Kristersson (M) ge intryck av att man hade en strategi. Nu får vi, flera månader efter att han tillträtt, reda på att man nu ska tillsätta personer för att ta fram en strategi. Det är något helt annat än budskapet före valet, säger Magdalena Andersson (S).

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson försvarar Morgan Johanssons arbete

Den tidigare statsministern beklagar sig också över att regeringen inte satsar tillräckligt på det förebyggande arbetet.

– Man måste satsa på åtgärder för att ungdomar inte ska komma in i kriminaliteten, alltså stoppa nyrekryteringen. Där är regeringen alldeles för svag.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons