På onsdagen var det Magdalena Anderssons tur att tala på Järvaveckan. S-ledaren hävdade att den nya regeringen agerat ”skamligt” och gjorde klart att partiet under hennes ledning aldrig kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Enligt Magdalena Andersson gör Ulf Kristersson (M) och hans regering fel prioriteringar i det tuffa ekonomiska läget och prioriterar höginkomsttagare.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson rasar mot strypta partilotter: ”Tystar oppositionen”

Hon hävdade också att regeringen slagit svenskt rekord i löftesbrott, vilket ”är ingenting annat än skamligt”. Ytterligare ett område hon kritiserade ”SD-regeringen” på var det brottsförebyggande området.

– För varje gängkriminell som sätts bakom lås och bom, så står allt yngre killar redo att ta deras plats. Därför är det förödande att högerregeringen inte gör tillräckligt för att bryta nyrekryteringen.

”Aldrig, aldrig någonsin”

Något samarbete mellan S och SD kommer inte att ske under hennes ledning.

– Vi socialdemokrater kommer aldrig under min ledning, jag upprepar: Aldrig, aldrig någonsin att samarbeta med Sverigedemokraterna.

På en pressträff inför talet krävde Andersson att regeringen avsätter 250 miljoner kronor till bland annat fler fältassistenter.

Blandade boenden

På onsdagskvällen deltog Andersson även i SVT Aktuellt där hon bland annat efterlyste mer ”blandade” boenden.

I samma sändning togs skandalen med Jamal El-Haj (S) och dennes deltagande på Hamas-konferensen i Malmö upp. Trots att Andersson fanns i studion fick hon inga frågor om detta.

LÄS ÄVEN: Socialdemokraternas Hamas-kramare får vara kvar